abonnement Unibet Coolblue
pi_213483250
quote:
Het excessieve geweld dat de Sudanese rebellenbeweging RSF heeft aangericht in de regio Darfur is volgens Human Rights Watch een etnische zuivering. De mensenrechtenorganisatie deed onderzoek naar de stad el-Geneina in de Sudanese regio, waar vorig jaar duizenden mensen omkwamen door geweld van het rebellenleger en Arabische milities tegen Sudanezen van Afrikaanse afkomst.

Gevluchte bewoners van de stad spreken van plunderingen, verkrachtingen en moorden door de rebellenbeweging. Human Rights Watch (HRW) vermoedt in het rapport ook dat er bewust is gezocht naar mensen van de etnische groep Masalit, wat zou neerkomen op genocide. HRW wil dat dit verder wordt onderzocht door de internationale gemeenschap.

Correspondent Elles van Gelder:

"In dit rapport van HRW staan getuigenissen van overlevenden over wat er vorig jaar is gebeurd in de stad el-Geneina. Zo beschrijft een 17-jarige jongen hoe bij een aanval op een konvooi met vluchtelingen kinderen op een hoop werden gegooid en daarna doodgeschoten. En op basis van satellietbeelden concludeert HRW dat Masalit-wijken in de stad door bulldozers met de grond gelijk zijn gemaakt.

Het zijn afschuwelijke verhalen die nu naar buiten komen en het is bijzonder dat dit rapport er nu is. De regio Darfur is zo goed als onbegaanbaar voor journalisten en hulpverleners om onderzoek te doen."
https://nos.nl/l/2519827

https://www.parool.nl/ned(...)in-soedan~b5c8c5f87/

Toch een opvallend bericht vandaag uit contreien waar ik zelf eigenlijk weinig tot niets van weet, maar als er nieuws vandaan komt is het zelden goed. Het is nu in die regio momenteel (wederom) hel op aarde.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')