abonnement Unibet Coolblue
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter zondag 28 april 2024 @ 13:49:23 #1
485843 crew  Jippie
pi_213352812
De Franse president Emmanuel Macron wil een debat over de rol van kernwapens in het Europese defensiebeleid. Zo zei hij in een interview dat zaterdag is gepubliceerd.

Het was de laatste in een reeks toespraken in de afgelopen maanden waarin hij de noodzaak van een door Europa geleide defensiestrategie benadrukte.

"Ik ben klaar om dit debat te openen. Het moet gaan over raketafweer, langeafstandscapaciteiten en kernwapens voor diegenen die ze hebben of waar Amerikaanse kernwapens liggen opgeslagen," zei de Franse president in een interview met de regionale persgroep EBRA. "Laten we alles op tafel leggen en kijken wat ons echt kan beschermen" voegde hij eraan toe.

Macron had het onderwerp donderdag al genoemd in een toespraak op de Sorbonne Universiteit in Parijs. Hij omschreef de kernwapens van zijn land als een ‘onmisbaar onderdeel van de verdediging’. Sinds het Verenigd koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten, is Frankrijk het enige land in de EU dat over kernwapens beschikt.

Bron

twitter


Op zich is het gek dat dit nog niet is gedaan sinds de oorlog in Oekrane. Poetin heeft toch al aardig wat keren lopen dreigen met zijn nucleaire wapens.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')