abonnement Unibet Coolblue
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter zondag 5 mei 2024 @ 02:21:34 #1
485843 crew  Jippie
pi_213424731
quote:
Een internationaal verdrag om een einde aan plasticvervuiling te maken brengt ook een algeheel verbod op sigarettenfilters dichterbij.

Tijdens een internationaal overleg onder auspiciën van de Verenigde Naties, zijn landen vorige week dichter bij een lijst gekomen van plastics die verboden moeten worden om de vervuiling door deze producten wereldwijd tegen te gaan. Sigarettenfilters staan boven aan de lijst. Elk jaar belanden er zo’n 4,5 biljoen peuken in het zwerfvuil en dat is desastreus voor het milieu. Filters geven rokers het idee dat ze sigaretten minder schadelijk maken, maar het is aangetoond dat dat niet zo is. De plastic filters, die ook nog eens giftige residuen van de tabaksrook bevatten, vormen een ernstige bedreiging voor het milieu. Verschillende landen, waaronder Peru, Panama en Zwitserland hebben tijdens de vierde bijeenkomst van de Intergovernmental Negotiating Committee (INC-4) in Ottawa gepleit voor een verbod op sigarettenfilters. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie riep tijdens de bijeenkomst hiertoe op. Een internationaal verdrag om het milieu tegen zwerfplastic te beschermen, zou ervoor kunnen zorgen dat de misleidende filters overal moeten verdwijnen.

“Het is essentieel om te onthouden dat we geen toestemming van de industrie nodig hebben om aan een ​​gezond milieu te werken, vrij van biljoenen sigarettenpeuken en ander schadelijk plastic. We moeten ons recht op een gezond milieu opeisen, en regeringen hebben een plicht, zowel ethisch als juridisch, om daarin te voorzien”, stelde Laurent Huber, directeur van Action on Smoking and Health (ASH).
Bronnen TabakNee en PR Newswire.

Zelf nooit gerookt, maar zou bijna medelijden krijgen met de sigarettenrokende mede-mens. Lopen schade op door het roken, laten zich in de maling nemen door tabaksfabrikanten, betalen zich blauw aan de accijns en raken ook nog eens hun geliefde filters kwijt ..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')