quote:Je kunt er natuurlijk alles uit laten komen wat in een koekepan ook kan, maar hebben jullie favoriete recepten die je graag maakt met de wok?
Op donderdag 12 februari 2004 02:19 schreef Caesu het volgende:
best wel wat dus
Zijn er trouwens nog speciale technieken die bij het wokken komen kijken?
[Dit bericht is gewijzigd door Steijn op 12-02-2004 02:21]
quote:Vriendelijk bedankt voor de moeite hoor maar ik wil eigen recepten.
Op donderdag 12 februari 2004 02:21 schreef Snakey het volgende:
http://www.xquis.com/books/_nl/koken_met_stijl._wok..htm
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:21 schreef navvy het volgende:
Eind december oliebollen gebakken in een wok
quote:Dus ik kan de andere pannen de deur uit doen?
Op donderdag 12 februari 2004 02:23 schreef I.R.Baboon het volgende:
Het leuke van een wok is dat ALLES in een wok kan. Zo heb ik vorige week karbonades gebakken in de wok. Zelfs dat werkt.
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:23 schreef I.R.Baboon het volgende:
Het leuke van een wok is dat ALLES in een wok kan. Zo heb ik vorige week karbonades gebakken in de wok. Zelfs dat werkt.
quote:Je gewoon flink uitleven met 2 (houten) spatels, komt alles goed.
Op donderdag 12 februari 2004 02:20 schreef Steijn het volgende:[...]
Zijn er trouwens nog speciale technieken die bij het wokken komen kijken?
quote:wat een humor in LIF
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Steijn het volgende:[..]
Wokjoe
Kim Wok![]()
quote:Nou ja, ik ben niet bepaald een keukenexpert, maar ik gebruik nu alleen nog maar mijn koekenpan (om eieren te bakken) en mijn wok (voor alle andere dingen). Of dat verantwoord is weet ik niet, maar het is wel lekker makkelijk.
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Steijn het volgende:[..]
Dus ik kan de andere pannen de deur uit doen?
Scheelt met afwassen.
quote:Is vrij diep idd, ging heel goed moet ik zeggen, het waren geen vetzuigers. Maarre volgende keer koop ik ze wel weer lol.
Op donderdag 12 februari 2004 02:22 schreef Caesu het volgende:[..]
aardig gek
redelijk grote, diepe wok is het dan denk ik.
quote:Wat doe jij er dan meestal in?
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Lkw het volgende:
Je gewoon flink uitleven met 2 (houten) spatels, komt alles goed.
En 'm niet met schuursponsjes schoonraggen.
quote:Qua eten of schoonmaakmiddel?
Op donderdag 12 februari 2004 02:27 schreef Steijn het volgende:[..]
Wat doe jij er dan meestal in?
Men neme wat sperziebonen, gesneden entrecôte, tausi-tjap, suiker, pa-fan met water en wokken maar.
Jummie, ik krijg nu weer honger .
Maarehm, dit kan toch ook in http://forum.fok.nl/listtopics.php/82 ?
[Dit bericht is gewijzigd door Crashcat op 12-02-2004 02:38]
quote:Eten
Op donderdag 12 februari 2004 02:28 schreef Lkw het volgende:[..]
Qua eten of schoonmaakmiddel?
quote:Ja ho ho. Nu niet met allerlei Chinees jargon over te tafel komen. Kun je dat alles gewoon in de super markt krijgen? Pa-fan?
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Crashcat het volgende:
Men neme wat sperziebonen, gesneden entrecôte, tausi-tjap, suiker, pa-fan met water en wokken maar.
Jummie, ik krijg nu weer honger.
quote:Je kunt lekkere rijst maken in de wok. Een uitje en wat knoflook bakken, rijst erbij en meebakken tot de rijst glazig is. Water erbij doen met de verhouding 1 kop rijst, 2 koppen water. Laten koken tot het water verdampt is...
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Steijn het volgende:[..]
Eten
Rijst lijkt mij wel wat. Eerst koken in de wok, even afgieten, en dan olie, groente en vleesch erbij. Of gaat dat aanbakken?
Heerlijke rijst
quote:Goed idee, ga ik morgen direct even proberen.
Op donderdag 12 februari 2004 02:37 schreef Snakey het volgende:
Je kunt lekkere rijst maken in de wok. Een uitje en wat knoflook bakken, rijst erbij en meebakken tot de rijst glazig is. Water erbij doen met de verhouding 1 kop rijst, 2 koppen water. Laten koken tot het water verdampt is...Heerlijke rijst
quote:Yep...
Op donderdag 12 februari 2004 02:39 schreef Steijn het volgende:[..]
Goed idee, ga ik morgen direct even proberen.
Je bedoelt dus droge rijst bij de uitjes doen en pas als de rijst glazig is geworden water toevoegen?
quote:Nee joh, je moet niet koken in een wok. Zou ik maar gewoon in een normale pan blijven doen
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Steijn het volgende:[..]
Eten
Rijst lijkt mij wel wat. Eerst koken in de wok, even afgieten, en dan olie, groente en vleesch erbij. Of gaat dat aanbakken?
Als je er wat olijfolie ingooit (1 eetlepel, of 2), kun je er wel van alles in roerbakken. Bijvoorbeeld eerst een uitje en knoflook, dan schuif je die een beetje meer naar de rand en gooi er andere groente bij. Vuur hoog houden en flink alles blijven omgooien, is snel goed en lekker. Gelijk met de groente kun je er al bijvoorbeeld Quorn of tofu bij gooien, ook erg lekker. Dan wat saus erbij en op laag vuur even laten pruttelen en door elkaar roeren.
Daarna kun je eventueel de gekookte rijst erbij gooien, of pasta en alles door elkaar gooien. En dan smikkelen! Knapperige groenten met alles er nog in, geen laffe slappe uitgekookte zooi meer
Als je en zo eet (doe ik niet) kun je dat beter als eerste bakken denk ik, en daarna met de groente erbij het laatste stukje afbakken, enz.....
Leef je gewoon uit, het kan bijna niet verkeerd gaan
quote:Hmmm, ga ik ook proberen, kook nooit in een wok, bak er alleen in...
Op donderdag 12 februari 2004 02:37 schreef Snakey het volgende:[..]
Je kunt lekkere rijst maken in de wok. Een uitje en wat knoflook bakken, rijst erbij en meebakken tot de rijst glazig is. Water erbij doen met de verhouding 1 kop rijst, 2 koppen water. Laten koken tot het water verdampt is...
Heerlijke rijst
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |