abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_17107900
Ik heb hier een wok, maar wat kan ik er in klaar maken. Hebben jullie leuke recepten?
pi_17107906
best wel wat dus

WOK recepten

Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
pi_17107920
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:19 schreef Caesu het volgende:
best wel wat dus

WOK recepten


Je kunt er natuurlijk alles uit laten komen wat in een koekepan ook kan, maar hebben jullie favoriete recepten die je graag maakt met de wok?

Zijn er trouwens nog speciale technieken die bij het wokken komen kijken?

[Dit bericht is gewijzigd door Steijn op 12-02-2004 02:21]

  donderdag 12 februari 2004 @ 02:21:18 #4
58789 Snakey
-||||--------||||-
  donderdag 12 februari 2004 @ 02:21:51 #5
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_17107926
Eind december oliebollen gebakken in een wok
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
pi_17107931
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:21 schreef Snakey het volgende:
http://www.xquis.com/books/_nl/koken_met_stijl._wok..htm
Vriendelijk bedankt voor de moeite hoor maar ik wil eigen recepten.
pi_17107932
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:21 schreef navvy het volgende:
Eind december oliebollen gebakken in een wok
aardig gek
redelijk grote, diepe wok is het dan denk ik.
Dostojewski: "Je kunt je niet van je eigen gezond verstand overtuigen door je buurman op te sluiten."
  donderdag 12 februari 2004 @ 02:23:45 #8
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_17107939
Het leuke van een wok is dat ALLES in een wok kan. Zo heb ik vorige week karbonades gebakken in de wok. Zelfs dat werkt.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_17107950
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:23 schreef I.R.Baboon het volgende:
Het leuke van een wok is dat ALLES in een wok kan. Zo heb ik vorige week karbonades gebakken in de wok. Zelfs dat werkt.
Dus ik kan de andere pannen de deur uit doen? Scheelt met afwassen.
pi_17107955
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:23 schreef I.R.Baboon het volgende:
Het leuke van een wok is dat ALLES in een wok kan. Zo heb ik vorige week karbonades gebakken in de wok. Zelfs dat werkt.
  donderdag 12 februari 2004 @ 02:25:50 #11
70081 Lkw
²³³³²³²³²³²³²³²³²²³²²
pi_17107958
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:20 schreef Steijn het volgende:

[...]

Zijn er trouwens nog speciale technieken die bij het wokken komen kijken?


Je gewoon flink uitleven met 2 (houten) spatels, komt alles goed.
En 'm niet met schuursponsjes schoonraggen.
Stop the world, I want to get out.
  donderdag 12 februari 2004 @ 02:26:03 #12
28669 Chirma
Ik moest kloppen..
pi_17107963
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Steijn het volgende:

[..]

Wokjoe
Kim Wok


wat een humor in LIF
Ik ben het. Chirma, de wonderhond.
  donderdag 12 februari 2004 @ 02:26:07 #13
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_17107964
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Steijn het volgende:

[..]

Dus ik kan de andere pannen de deur uit doen? Scheelt met afwassen.


Nou ja, ik ben niet bepaald een keukenexpert, maar ik gebruik nu alleen nog maar mijn koekenpan (om eieren te bakken) en mijn wok (voor alle andere dingen). Of dat verantwoord is weet ik niet, maar het is wel lekker makkelijk.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  donderdag 12 februari 2004 @ 02:26:10 #14
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_17107965
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:22 schreef Caesu het volgende:

[..]

aardig gek
redelijk grote, diepe wok is het dan denk ik.


Is vrij diep idd, ging heel goed moet ik zeggen, het waren geen vetzuigers. Maarre volgende keer koop ik ze wel weer lol.
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
pi_17107984
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:25 schreef Lkw het volgende:
Je gewoon flink uitleven met 2 (houten) spatels, komt alles goed.
En 'm niet met schuursponsjes schoonraggen.
Wat doe jij er dan meestal in?
  donderdag 12 februari 2004 @ 02:28:49 #16
70081 Lkw
²³³³²³²³²³²³²³²³²²³²²
pi_17107993
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:27 schreef Steijn het volgende:

[..]

Wat doe jij er dan meestal in?


Qua eten of schoonmaakmiddel?
Stop the world, I want to get out.
pi_17108020
Niet mokken, maar wokken.

Men neme wat sperziebonen, gesneden entrecôte, tausi-tjap, suiker, pa-fan met water en wokken maar.
Jummie, ik krijg nu weer honger .


Maarehm, dit kan toch ook in http://forum.fok.nl/listtopics.php/82 ?

[Dit bericht is gewijzigd door Crashcat op 12-02-2004 02:38]

なんだっけ
pi_17108021
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:28 schreef Lkw het volgende:

[..]

Qua eten of schoonmaakmiddel?


Eten Rijst lijkt mij wel wat. Eerst koken in de wok, even afgieten, en dan olie, groente en vleesch erbij. Of gaat dat aanbakken?
pi_17108034
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Crashcat het volgende:
Men neme wat sperziebonen, gesneden entrecôte, tausi-tjap, suiker, pa-fan met water en wokken maar.
Jummie, ik krijg nu weer honger .
Ja ho ho. Nu niet met allerlei Chinees jargon over te tafel komen. Kun je dat alles gewoon in de super markt krijgen? Pa-fan?
  donderdag 12 februari 2004 @ 02:37:15 #20
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_17108062
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Steijn het volgende:

[..]

Eten Rijst lijkt mij wel wat. Eerst koken in de wok, even afgieten, en dan olie, groente en vleesch erbij. Of gaat dat aanbakken?


Je kunt lekkere rijst maken in de wok. Een uitje en wat knoflook bakken, rijst erbij en meebakken tot de rijst glazig is. Water erbij doen met de verhouding 1 kop rijst, 2 koppen water. Laten koken tot het water verdampt is...

Heerlijke rijst

pi_17108090
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:37 schreef Snakey het volgende:
Je kunt lekkere rijst maken in de wok. Een uitje en wat knoflook bakken, rijst erbij en meebakken tot de rijst glazig is. Water erbij doen met de verhouding 1 kop rijst, 2 koppen water. Laten koken tot het water verdampt is...

Heerlijke rijst


Goed idee, ga ik morgen direct even proberen. Je bedoelt dus droge rijst bij de uitjes doen en pas als de rijst glazig is geworden water toevoegen?
  donderdag 12 februari 2004 @ 02:42:53 #22
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_17108116
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:39 schreef Steijn het volgende:

[..]

Goed idee, ga ik morgen direct even proberen. Je bedoelt dus droge rijst bij de uitjes doen en pas als de rijst glazig is geworden water toevoegen?


Yep...
  donderdag 12 februari 2004 @ 02:43:51 #23
70081 Lkw
²³³³²³²³²³²³²³²³²²³²²
pi_17108127
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:32 schreef Steijn het volgende:

[..]

Eten Rijst lijkt mij wel wat. Eerst koken in de wok, even afgieten, en dan olie, groente en vleesch erbij. Of gaat dat aanbakken?


Nee joh, je moet niet koken in een wok. Zou ik maar gewoon in een normale pan blijven doen

Als je er wat olijfolie ingooit (1 eetlepel, of 2), kun je er wel van alles in roerbakken. Bijvoorbeeld eerst een uitje en knoflook, dan schuif je die een beetje meer naar de rand en gooi er andere groente bij. Vuur hoog houden en flink alles blijven omgooien, is snel goed en lekker. Gelijk met de groente kun je er al bijvoorbeeld Quorn of tofu bij gooien, ook erg lekker. Dan wat saus erbij en op laag vuur even laten pruttelen en door elkaar roeren.
Daarna kun je eventueel de gekookte rijst erbij gooien, of pasta en alles door elkaar gooien. En dan smikkelen! Knapperige groenten met alles er nog in, geen laffe slappe uitgekookte zooi meer

Als je en zo eet (doe ik niet) kun je dat beter als eerste bakken denk ik, en daarna met de groente erbij het laatste stukje afbakken, enz.....

Leef je gewoon uit, het kan bijna niet verkeerd gaan

Stop the world, I want to get out.
pi_17108133
Ik ga nu struisvogelvlees wokken...
  donderdag 12 februari 2004 @ 02:45:38 #25
70081 Lkw
²³³³²³²³²³²³²³²³²²³²²
pi_17108145
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 02:37 schreef Snakey het volgende:

[..]

Je kunt lekkere rijst maken in de wok. Een uitje en wat knoflook bakken, rijst erbij en meebakken tot de rijst glazig is. Water erbij doen met de verhouding 1 kop rijst, 2 koppen water. Laten koken tot het water verdampt is...

Heerlijke rijst


Hmmm, ga ik ook proberen, kook nooit in een wok, bak er alleen in...
Thnx
Stop the world, I want to get out.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')