abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_572951
In vervolg op: deel 1 nu deeltje 2.

Ik heb gister bij een Japans restaurant gegeten. Heel lekker vond ik. Alleen de sushi had wat mij betreft niet gehoeven. De rest was echt heerlijk. En het was ook prachtig om te zien hoe ze het allemaal maakten.

pi_572974
karin
ik ga morgen weer wokken
kook je gezellig mee?
In veel gevallen is een scheve horizon dan ook de juiste.
pi_573030
quote:
Op 21 december 2000 20:35 schreef the-O het volgende:
karin
ik ga morgen weer wokken
kook je gezellig mee?
Ligt eraan wat je gaat wokken, ik lust namelijk niet zoveel. Maar ik doe graag mee.
pi_573863
OK ik had vanavond even een aardig Diner in elkaar gestoken, ik ga nu ff de menukaart overtikken (had het niet gesaved )

Heb eerst geborreld met Bistroworst, camambert en toastjes met zalm

Koud voorafje: Garnalencocktail in Whiskeysaus op een bedje van sla
Warm vooraf: Rundvleessoep met uienringen
Diner: Kogelbiefstuk met kruidenboter, gebakken gekruide aardappeltjes en peultjes
Toetje: een groot, dun flensje belegd met: Slagroomsoesjes, Chocolade soesjes, kiwi, banaan, kersen en ananas (al het fruit vers uiteraard) amarettoijs en slagroom, bestrooid met een beetje cacao poeder.
En daarna koffie (voor mij thee) met Sheridan's en chocolaatjes.

Dit alles vergezeld met een goeie wijn en aangezien ik zelf geen wijn drink heb ik nu bijzonder veel Douglas Scotch Highland ale op. Ben nu aardig gaar want ik ben de hele middag bezig geweest dit alles in mekaar te draaien, maar m'n buik zit dan nu ook lekker vol en het smaakte allemaal fantastisch!

Benieuwd wat ik morgen in Dordt bij Vonnie te eten krijgen

[Dit bericht is gewijzigd door DIGGER op 22-12-2000 01:51]

O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammā, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_574377
gister hebben we kipidee (was een test en is goed bevallen) aardappelbolletjes en champignons op. mmmmmmmmmmmmmm

Vandaag zie ik nog wel, dat wordt was de pot schaft, ben benieuwd

"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_574719
digger
je neemt het er wel van
valt me op dat je behoorlijk prijzig eet, maar het klinkt altijd lekker

maar ik moet weer even wokken

lamsnek met lenteuitjes
nodig:
2 schijven lamsnek
bos lenteuitjes
knoflook
rijstwijn
sojasaus
cajennepeper
suiker
rijst

1)snij de lamsnek van het bot in dunne schijfjes (dit is verreweg het meest tijdrovende karweitje van deze simpele maaltijd) heb je hier geen zin in kop dan kant en klaar shoarmavlees in kleine stukjes, iets minder maar nog steeds lekker
2)kook de rijst
3)snij de lenteui in schuine, dunne ringetjesen was deze
4)hak de knoflook in groffe stukjes
5)wok op het hoge vuur en het vlees erin tot het mooi bruin gebrand is
6)slok rijstwijn in de wok, daarna wat sojasaus (zoete)
7)meng de suiker (een flinke schep) en de cayennepeper (een theelepeltje) door het vlees, 2 minuten doorbakken
8)rijst in diepe borden met in het midden een kuil
9)een minuut de lenteuitjes en de knoflook in de wok bakken (eigenlijk alleen een paar keer omscheppen)
10)vul de kuilen in de rijst, + het sap van de wok

hoeveelheden even mee experimenteren, ik doe het een beetje op gevoel
pittige maaltijd, een frisse salade kan geen kwaad

smakelijk

In veel gevallen is een scheve horizon dan ook de juiste.
pi_575019
quote:
Op 22 december 2000 11:23 schreef the-O het volgende:
digger
je neemt het er wel van
valt me op dat je behoorlijk prijzig eet, maar het klinkt altijd lekker
Het was dan ook een speciaal etentje hoor, ik eet dit echt niet elke dag (wat zeg ik, vrijwel nooit). Zou ook niet elke dag de halve dag met het avondeten bezig willen zijn
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammā, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_576230
Hallo poppie!
Ik had het vandaag erg druk maar ik heb nu weer tijd.
Ik heb je gemist hoor!
Gaan we vanavond weer gezellig dineren? Gisteren was het echt heerlijk...
*The-O mag Marty verrassen met de plaats van de 10 kusjes en geeft er meteen 20 terug...
Forza Juve!
pi_578247
ik hoop dat martine het lust

pasta carbonara voor 2 personen

er zijn wat verschillende manieren om het te maken, ik doe het zo:
nodig
pasta (ik gebruik de schelpen hiervoor)
2 eieren
kleintje slagroom
1 zakje parmazaanse kaas (fijn)
extra fijne doperwtjes (klein blikje)
150 gram bacon in een dikke plak
peper
zout


kook de pasta
intussen, snij de bacon in kleine blokjes
meng de eieren, room, parmazaanse kaas, peper en zout en zet apart (niet verwarmen!)
bak de bacon en verwarm de erwtjes met een schepje suiker
als de pasta klaar is meng de erwtjes (afgieten natuurlijk) en de bacon hier doorheen
vlak voor het opdienen de saus eroverheen gieten

smakelijk

weer een makkie huh?
hier mag een wat pittiger salade bij

In veel gevallen is een scheve horizon dan ook de juiste.
  FOK!fossiel zondag 24 december 2000 @ 14:49:03 #10
2628 Karin
pi_581232
Vanavond eet ik bij mijn schoonouders. Ze hebben een hele uitgebreide rijsttafel gemaakt
  zondag 24 december 2000 @ 15:42:29 #11
3498 Barb
Graduated Fool
pi_581498
Gisteren: gegeten in mijn favo restaurant.
Voorgerecht: gebakken scampi's
Hoofdgerecht: filetreepjes met artisjokken, olijven en knoflookpesto.
Nagerecht: een goed huwelijk met slagroom (Ŋ koffie, Ŋ chocolademelk)

Vandaag: kerstavonddiner bij mij thuis voor 6 personen:
knoflook kip
pomme anna
peultjes
groentekoekjes
chocolademousse

Morgen kerst met zijn twee;
Voorgerecht: carpaccio (van ossehaas) met mosterddressing
Hoofdgerecht: kipreepjes in roomsaus met madeira en paddestoelen.
Boontjes.
Aardappelrösti.
Nagerecht: witte chocolademousse.

Tweede Kerstdag: bij de ouders van Erwin
Gourmet of fondue, een van de twee zal het waarschijnlijk worden.

When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  Jubileum moderator dinsdag 26 december 2000 @ 09:44:57 #12
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_587668
Gisteravond kerstmenu gemaakt ( en het was nog gelukt ook )

Vooraf : toast met gerookte zalm en gerookte paling
hoofdgerecht : Gegrilde varkensmedaillons met diverse groenten en diverse gebakken aardappeltjes
toetje: 2 soorten ijs met slagroom en versiering.

Was errug lekker

En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  FOK!fossiel dinsdag 26 december 2000 @ 11:25:22 #13
2628 Karin
pi_587751
quote:
Op 26 december 2000 09:44 schreef Lois het volgende:
Gisteravond kerstmenu gemaakt ( en het was nog gelukt ook )

Vooraf : toast met gerookte zalm en gerookte paling
hoofdgerecht : Gegrilde varkensmedaillons met diverse groenten en diverse gebakken aardappeltjes
toetje: 2 soorten ijs met slagroom en versiering.

Was errug lekker


Het was inderdaad enorm lekker .
Vanavond gaan Peet en ik steengrillen.
pi_595733
tong picasso bewaar ik voor een andere keer
te weinig tijd voor dit gerecht

deze is weer makkelijk
the-O's aubergine a la provence
voor 2 personen (een frieze kanjer en the-O)
1 aubergine
1 rode ui
knoflook
3 trostomaten
200 gram rundergehakt
basilicum
rijst

was de aubergine, snij hem doormidden en strooi flink wat zout op beide helften (de binnenkant uiteraard) leg ze op de kop op een snijplank en zet deze even schuin ergens weg
kook water voor de rijst (nog niet de rijst erin doen)
dompel de tomaten 10 seconden in het kokende water en ontvel ze
kook de rijst
snij de ui niet te fijn
bak de ui + knoflook in olijfolie en doe hier het (gezouten) gehakt bij, neem een pan met deksel hiervoor
snij de aubergine in blokjes, bij het gehakt doen en deksel op de pan
rijst afgieten en apart zetten
tomaten in blokjes snijden en in de stoofpan doen
basilicum knippen of uit een diepvriespotje erover strooien
nog 5 minuten laten sudderen
bolletje rijst in het midden van het bord, de rest eromheen
over de rijst wat loempiasaus gieten

jummie
(hoop dat poepiescheetje het kan waarderen)

het muziekje van vandaag bij de maaltijd is:
calexico: the black light

In veel gevallen is een scheve horizon dan ook de juiste.
pi_595773
Klinkt weer heerlijk hoor poppie!

Ik ga zo even boodschapjes doen, moet ik nog wat meenemen?

Forza Juve!
pi_595836
mmm een rode bourgondiër gaat hier prima bij

oja, en neem wat tiramisu mee van de italiaan
na de maaltijd snel weer terug naar die andere plek, anders denken ze hier dat we gek zijn
zijn we natuurlijk ook

xxx

In veel gevallen is een scheve horizon dan ook de juiste.
  Jubileum moderator maandag 1 januari 2001 @ 16:10:34 #17
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_607994
Het nieuwe jaar maar weer gezond beginnen met snijboontjes en gegrilde kip.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_615488
Spaanse stoofpot met olijven


4 personen
20-30 minuten


2 uien
150 g chorizo
2 el olijfolie
600 g varkenslapjes
peper, zout
2 el chilipoeder
2 tl tijm
1 dl rode wijn
1 blikje tomaatstukjes (400 g)
1 groene paprika
100 g groene olijven gevuld met piment

Pel en snipper de uien en snijd de chorizo in stukjes. Verhit de olie in de pan en bak de chorizo zachtjes uit. Wrijf het vlees in met peper en zout. Schep de chorizo op het bordje. Bak het vlees bruin in het braadvet. Bak de ui ca. 2 min. zachtjes mee. Strooi chili en tijm erover en voeg wijn en tomaatstukjes toe. Breng aan de kook en stoof het met deksel schuin op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar. Maak paprika schoon en snijd in blokjes. Olijven in plakjes snijden en voeg dit alles aan het vlees toe. Zachtjes nog 15 minuten laten stoven. Lekker met rijst en een frisse salade.

pi_622659
sombie lekkur!!!
ik lust wel pap van spaans eten

eindelijk recepten

straks doe ik er ook weer eentje, voor mijn digi-babe

In veel gevallen is een scheve horizon dan ook de juiste.
pi_623106
we gaan weer wokken (dus niet in zo'n tefal-geval)

sjanghaikip voor 2
wat hebben we nodig:
pijnboompitten
2 kipfiletjes
een kleine rode paprika
stukje gember
5 grote bladeren van een chineze kool
wat tauge
eventueel lenteuitjes
rijstwijn en sojasaus
rijst

wok de pijnboompitten in wat olie en haal ze eruit
reepjes kip bakken, eruithalen als het bruin is
bak de gember met de paprika, daarna de kool en de tauge

maak een sausje van kippebouillon (ik pak dan zo'n drinkbouillonzakje) en doe er een beetje maizena bij, daarna rijstwijn (of droge sherry) en sojasaus en een schepje suiker
in de wok ermee, daarna de kip er weer bij
op het laatst de pijnboompitten erover
als altijd met wat sesamolie erover druppelen en klaar
lijkt een heel verhaal maar is iessie
met rijst dus

smakelijk eten

In veel gevallen is een scheve horizon dan ook de juiste.
  Jubileum moderator zondag 7 januari 2001 @ 20:00:19 #21
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_629545
Macaroni met tomatensaus en gehakt.
Parmezaanse kaas erover en even onder de grill.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_629567
Ja hoor. m'n huisgenoten hebben runderlappen gekocht en dachten dat dat net zo klaargemaakt moest worden als biefstuk Taaie kolerezooi
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammā, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  maandag 8 januari 2001 @ 19:38:26 #23
3102 Lot
hoezo...ondeugend????
pi_633058
Geen idee nog wat ik eet straks. Ben uitgenodigd door mijn vriend die zegt dattie zich onwijs gaat uitslofen. Ben wel benieuwd, want ik heb nog nooit iets gegeten wat door hem is klaargemaakt
Dus....als ik ut overleef meld ik me wel weer om te vertellen wat ik gegeten heb...zoniet...tja, dan vrees ik dat er een requiem geschreven kan worden

Het vervolg van dit eet-avondje kunnen jullie in sexualiteit lezen...hihi

* Lot had dit ws beter in onzin kunnen posten

Zit niet te spitten in jezelf, in elke centimeter.....pas als je aan een ander denkt, gaat alles stukken beter....
  dinsdag 9 januari 2001 @ 00:20:52 #24
3102 Lot
hoezo...ondeugend????
pi_633715
quote:
Op 08 januari 2001 19:38 schreef Lot het volgende:
Geen idee nog wat ik eet straks. Ben uitgenodigd door mijn vriend die zegt dattie zich onwijs gaat uitslofen. Ben wel benieuwd, want ik heb nog nooit iets gegeten wat door hem is klaargemaakt
Dus....als ik ut overleef meld ik me wel weer om te vertellen wat ik gegeten heb...zoniet...tja, dan vrees ik dat er een requiem geschreven kan worden

Het vervolg van dit eet-avondje kunnen jullie in sexualiteit lezen...hihi

* Lot had dit ws beter in onzin kunnen posten


Back!!
* Lot moet zeggen: niet alleen de liefde van een man gaat door de maag....

Ik werd vanavond opgewacht door vriendje-lief met me favo vooraf-drankje: campari/jus.
Om de ergste honger wat te stillen kreeg ik gevulde champignons in een bedje van veldsla....jammie!

En toen aan tafel...feestelijk gedekt ter gelegenheid van....? geen idee...maar tzag er wel onwijs leuk uit!

Als voorgerechtje werd me een zalmmootje in whisky/vermouthsaus voorgeschoteld...
Daarna een champignon/cremesoeppie...vers gemaakt!

Hoofdgerecht: gebakken poon met knoflooksaus, champignonnetjes, gebakken krieltjes en ijsbergsla....smullen!!

Toetje: oma-pudding (das gewoon saromapudding met daar doorheen stijfgeklopte slagroom....onwijs lekker!!!)

Tussendoor natuurlijk de nodige drankjes en nu....nu zit ik thuis uit te buiken.
Ik keek na het toetje met een half oog de keuken van Bart in en dacht:"Nu moek maken dak wegkom hier!!!(geen vaatwasser in tha house"

Neehoor...zo gemeen ben ik niet, maar ut was MIJN avond, dus Bart vond dat de afwas ook voor hem was...yeah!

Dus nu ben ik net thuis en zit nog wat na te genieten met een klein "schwieps" - gevoel in me lijffie...

Tnx Bartjuh!!!

Zit niet te spitten in jezelf, in elke centimeter.....pas als je aan een ander denkt, gaat alles stukken beter....
pi_633784
volgens mij mis ik een stuk van het verhaal lot
In veel gevallen is een scheve horizon dan ook de juiste.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')