Ik heb gister bij een Japans restaurant gegeten. Heel lekker vond ik. Alleen de sushi had wat mij betreft niet gehoeven. De rest was echt heerlijk. En het was ook prachtig om te zien hoe ze het allemaal maakten.
quote:Ligt eraan wat je gaat wokken, ik lust namelijk niet zoveel. Maar ik doe graag mee.
Op 21 december 2000 20:35 schreef the-O het volgende:
karin
ik ga morgen weer wokken
kook je gezellig mee?
Heb eerst geborreld met Bistroworst, camambert en toastjes met zalm
Koud voorafje: Garnalencocktail in Whiskeysaus op een bedje van sla
Warm vooraf: Rundvleessoep met uienringen
Diner: Kogelbiefstuk met kruidenboter, gebakken gekruide aardappeltjes en peultjes
Toetje: een groot, dun flensje belegd met: Slagroomsoesjes, Chocolade soesjes, kiwi, banaan, kersen en ananas (al het fruit vers uiteraard) amarettoijs en slagroom, bestrooid met een beetje cacao poeder.
En daarna koffie (voor mij thee) met Sheridan's en chocolaatjes.
Dit alles vergezeld met een goeie wijn en aangezien ik zelf geen wijn drink heb ik nu bijzonder veel Douglas Scotch Highland ale op. Ben nu aardig gaar want ik ben de hele middag bezig geweest dit alles in mekaar te draaien, maar m'n buik zit dan nu ook lekker vol en het smaakte allemaal fantastisch!
Benieuwd wat ik morgen in Dordt bij Vonnie te eten krijgen
[Dit bericht is gewijzigd door DIGGER op 22-12-2000 01:51]
Vandaag zie ik nog wel, dat wordt was de pot schaft, ben benieuwd
maar ik moet weer even wokken
lamsnek met lenteuitjes
nodig:
2 schijven lamsnek
bos lenteuitjes
knoflook
rijstwijn
sojasaus
cajennepeper
suiker
rijst
1)snij de lamsnek van het bot in dunne schijfjes (dit is verreweg het meest tijdrovende karweitje van deze simpele maaltijd) heb je hier geen zin in kop dan kant en klaar shoarmavlees in kleine stukjes, iets minder maar nog steeds lekker
2)kook de rijst
3)snij de lenteui in schuine, dunne ringetjesen was deze
4)hak de knoflook in groffe stukjes
5)wok op het hoge vuur en het vlees erin tot het mooi bruin gebrand is
6)slok rijstwijn in de wok, daarna wat sojasaus (zoete)
7)meng de suiker (een flinke schep) en de cayennepeper (een theelepeltje) door het vlees, 2 minuten doorbakken
8)rijst in diepe borden met in het midden een kuil
9)een minuut de lenteuitjes en de knoflook in de wok bakken (eigenlijk alleen een paar keer omscheppen)
10)vul de kuilen in de rijst, + het sap van de wok
hoeveelheden even mee experimenteren, ik doe het een beetje op gevoel
pittige maaltijd, een frisse salade kan geen kwaad
smakelijk
quote:Het was dan ook een speciaal etentje hoor, ik eet dit echt niet elke dag (wat zeg ik, vrijwel nooit). Zou ook niet elke dag de halve dag met het avondeten bezig willen zijn
Op 22 december 2000 11:23 schreef the-O het volgende:
digger
je neemt het er wel van
valt me op dat je behoorlijk prijzig eet, maar het klinkt altijd lekker
pasta carbonara voor 2 personen
er zijn wat verschillende manieren om het te maken, ik doe het zo:
nodig
pasta (ik gebruik de schelpen hiervoor)
2 eieren
kleintje slagroom
1 zakje parmazaanse kaas (fijn)
extra fijne doperwtjes (klein blikje)
150 gram bacon in een dikke plak
peper
zout
kook de pasta
intussen, snij de bacon in kleine blokjes
meng de eieren, room, parmazaanse kaas, peper en zout en zet apart (niet verwarmen!)
bak de bacon en verwarm de erwtjes met een schepje suiker
als de pasta klaar is meng de erwtjes (afgieten natuurlijk) en de bacon hier doorheen
vlak voor het opdienen de saus eroverheen gieten
smakelijk
weer een makkie huh?
hier mag een wat pittiger salade bij
Vandaag: kerstavonddiner bij mij thuis voor 6 personen:
knoflook kip
pomme anna
peultjes
groentekoekjes
chocolademousse
Morgen kerst met zijn twee;
Voorgerecht: carpaccio (van ossehaas) met mosterddressing
Hoofdgerecht: kipreepjes in roomsaus met madeira en paddestoelen.
Boontjes.
Aardappelrösti.
Nagerecht: witte chocolademousse.
Tweede Kerstdag: bij de ouders van Erwin
Gourmet of fondue, een van de twee zal het waarschijnlijk worden.
Vooraf : toast met gerookte zalm en gerookte paling
hoofdgerecht : Gegrilde varkensmedaillons met diverse groenten en diverse gebakken aardappeltjes
toetje: 2 soorten ijs met slagroom en versiering.
Was errug lekker
quote:Het was inderdaad enorm lekker
Op 26 december 2000 09:44 schreef Lois het volgende:
Gisteravond kerstmenu gemaakt ( en het was nog gelukt ook)
Vooraf : toast met gerookte zalm en gerookte paling
hoofdgerecht : Gegrilde varkensmedaillons met diverse groenten en diverse gebakken aardappeltjes
toetje: 2 soorten ijs met slagroom en versiering.Was errug lekker
deze is weer makkelijk
the-O's aubergine a la provence
voor 2 personen (een frieze kanjer en the-O)
1 aubergine
1 rode ui
knoflook
3 trostomaten
200 gram rundergehakt
basilicum
rijst
was de aubergine, snij hem doormidden en strooi flink wat zout op beide helften (de binnenkant uiteraard) leg ze op de kop op een snijplank en zet deze even schuin ergens weg
kook water voor de rijst (nog niet de rijst erin doen)
dompel de tomaten 10 seconden in het kokende water en ontvel ze
kook de rijst
snij de ui niet te fijn
bak de ui + knoflook in olijfolie en doe hier het (gezouten) gehakt bij, neem een pan met deksel hiervoor
snij de aubergine in blokjes, bij het gehakt doen en deksel op de pan
rijst afgieten en apart zetten
tomaten in blokjes snijden en in de stoofpan doen
basilicum knippen of uit een diepvriespotje erover strooien
nog 5 minuten laten sudderen
bolletje rijst in het midden van het bord, de rest eromheen
over de rijst wat loempiasaus gieten
jummie
(hoop dat poepiescheetje het kan waarderen)
het muziekje van vandaag bij de maaltijd is:
calexico: the black light
Ik ga zo even boodschapjes doen, moet ik nog wat meenemen?
oja, en neem wat tiramisu mee van de italiaan
na de maaltijd snel weer terug naar die andere plek, anders denken ze hier dat we gek zijn
zijn we natuurlijk ook
xxx
4 personen
20-30 minuten
2 uien
150 g chorizo
2 el olijfolie
600 g varkenslapjes
peper, zout
2 el chilipoeder
2 tl tijm
1 dl rode wijn
1 blikje tomaatstukjes (400 g)
1 groene paprika
100 g groene olijven gevuld met piment
Pel en snipper de uien en snijd de chorizo in stukjes. Verhit de olie in de pan en bak de chorizo zachtjes uit. Wrijf het vlees in met peper en zout. Schep de chorizo op het bordje. Bak het vlees bruin in het braadvet. Bak de ui ca. 2 min. zachtjes mee. Strooi chili en tijm erover en voeg wijn en tomaatstukjes toe. Breng aan de kook en stoof het met deksel schuin op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar. Maak paprika schoon en snijd in blokjes. Olijven in plakjes snijden en voeg dit alles aan het vlees toe. Zachtjes nog 15 minuten laten stoven. Lekker met rijst en een frisse salade.
eindelijk recepten
straks doe ik er ook weer eentje, voor mijn digi-babe
sjanghaikip voor 2
wat hebben we nodig:
pijnboompitten
2 kipfiletjes
een kleine rode paprika
stukje gember
5 grote bladeren van een chineze kool
wat tauge
eventueel lenteuitjes
rijstwijn en sojasaus
rijst
wok de pijnboompitten in wat olie en haal ze eruit
reepjes kip bakken, eruithalen als het bruin is
bak de gember met de paprika, daarna de kool en de tauge
maak een sausje van kippebouillon (ik pak dan zo'n drinkbouillonzakje) en doe er een beetje maizena bij, daarna rijstwijn (of droge sherry) en sojasaus en een schepje suiker
in de wok ermee, daarna de kip er weer bij
op het laatst de pijnboompitten erover
als altijd met wat sesamolie erover druppelen en klaar
lijkt een heel verhaal maar is iessie
met rijst dus
smakelijk eten
Het vervolg van dit eet-avondje kunnen jullie in sexualiteit lezen...hihi
* Lot had dit ws beter in onzin kunnen posten
quote:Back!!
Op 08 januari 2001 19:38 schreef Lot het volgende:
Geen idee nog wat ik eet straks. Ben uitgenodigd door mijn vriend die zegt dattie zich onwijs gaat uitslofen. Ben wel benieuwd, want ik heb nog nooit iets gegeten wat door hem is klaargemaakt
Dus....als ik ut overleef meld ik me wel weer om te vertellen wat ik gegeten heb...zoniet...tja, dan vrees ik dat er een requiem geschreven kan wordenHet vervolg van dit eet-avondje kunnen jullie in sexualiteit lezen...hihi
* Lot had dit ws beter in onzin kunnen posten
Ik werd vanavond opgewacht door vriendje-lief met me favo vooraf-drankje: campari/jus.
Om de ergste honger wat te stillen kreeg ik gevulde champignons in een bedje van veldsla....jammie!
En toen aan tafel...feestelijk gedekt ter gelegenheid van....? geen idee...maar tzag er wel onwijs leuk uit!
Als voorgerechtje werd me een zalmmootje in whisky/vermouthsaus voorgeschoteld...
Daarna een champignon/cremesoeppie...vers gemaakt!
Hoofdgerecht: gebakken poon met knoflooksaus, champignonnetjes, gebakken krieltjes en ijsbergsla....smullen!!
Toetje: oma-pudding (das gewoon saromapudding met daar doorheen stijfgeklopte slagroom....onwijs lekker!!!)
Tussendoor natuurlijk de nodige drankjes en nu....nu zit ik thuis uit te buiken.
Ik keek na het toetje met een half oog de keuken van Bart in en dacht:"Nu moek maken dak wegkom hier!!!(geen vaatwasser in tha house"
Neehoor...zo gemeen ben ik niet, maar ut was MIJN avond, dus Bart vond dat de afwas ook voor hem was...yeah!
Dus nu ben ik net thuis en zit nog wat na te genieten met een klein "schwieps" - gevoel in me lijffie...
Tnx Bartjuh!!!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |