abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 17 juni 2002 @ 16:25:54 #1
19284 B
van benbenieuwd
pi_4622652
Ik ga zo bbq, ff boodschappen doen,

Iemand nog lekkere ideeen.....


  maandag 17 juni 2002 @ 16:27:00 #2
25041 Doopy-X-
Diener der burgers
pi_4622672
Moten zalm
  maandag 17 juni 2002 @ 16:27:43 #3
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_4622693
Gooi wat verse kruiden (rozemarijn bijv) op de kooltjes en daarna snel het vlees of de vis erop
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_4622731
Heb zo alleen ff wat saus achtige tipjes zo...
Sausje van yoghurt met mayo ui en stukjes appel... das echt lekkkkker

Of die kruidenboter (van bv de aldi) met een uitje erdoor.. ook lekker..


Hahah stelt geen .... voor, maar ik zit me nu te vervelen op mn werk sorry...

pi_4622768
als toetje

men neme: een ananas
snij hem in stukken (voor ieder pers 1 stuk)
besmeer dun met boter zodattie niet gaat kleven
en gooi er wat suiker of honing op zodat dat lekker carameliseert
wat kaneel ijs dr bij (en een kaneel koekje)
mmmmmmmmmmmmmmm

zelfgemaakte marinade voor t vlees:
scheut ketjap, klodder ketchup, wat djahe, katoembar, beetje sambal

[Dit bericht is gewijzigd door _Draven_ op 17-06-2002 16:35]

pi_4622779
Altijd succes, aan het einde van de BBQ: gepofde appels:

Neem een appel zoals een Elstar. Die ga je schillen. Beetje insmeren met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Klokhuis er uithalen met een appelboor.
Rozijnen laten weken en daarna laten uitlekken. Gooi er suiker bij, kaneel en eventueel wat sterke drank. Plus ook wat citroensap. Vul de appel met dit mengsel en doe er een klontje boter bovenop. Eventueel nog wat extra suiker aan de buitenkant. Omwikkel het geheel in alu-folie. Dit kan je dus van te voren klaarmaken en de appels in de koeling houden. Omwikkelen gaat het beste door de appel op het midden van de folie te leggen en de hoekpunten naar boven te halen en draai er een puntje aan. Hiedoor kan je ze makkelijk als ze heet zijn van de BBQ afhalen.
Leg de appels op de BBQ, net zo lang totdat de appels zacht worden. Warm serveren, eventueel met wat ijs en slagroom.

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  maandag 17 juni 2002 @ 16:35:09 #7
17075 extreme
-wannahave-
pi_4622821
lekker joh, stukkie dooie koe cremeren op een houtskool vuurtje

zelfs eten bij de Mac Donalds is gezonder...

jammer dat BBQ'en altijd zo vreselijk gezellig is, dan neem je twee dagen maagkrampen gewoon op de koop toe

Too often, we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles in your face to frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother@#?!&! upside the head.
  maandag 17 juni 2002 @ 16:35:57 #8
24878 kwib
Respondentenleverancier
pi_4622840
Ik wil ook BBQ'n!!!!

zal echter wel weer pizzaatje of Chinees worden

Professionele online enquête of vragenlijst nodig? Enquêtetools.nl . Gratis vragenlijsten maken voor studenten en scholieren!
Respondenten nodig voor je onderzoek? RespondentenDatabase.nl . Nu 10 respondenten per onderzoek gratis.
pi_4622861
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:35 schreef extreme het volgende:
lekker joh, stukkie dooie koe cremeren op een houtskool vuurtje

zelfs eten bij de Mac Donalds is gezonder...

jammer dat BBQ'en altijd zo vreselijk gezellig is, dan neem je twee dagen maagkrampen gewoon op de koop toe


Nou als ik moet kiezen tussen een big mac en bbq in de tuin dan weet ik het wel hoor Denk dat ik eerder maagkrampen aan de McDonalds overhoud Of je moet een wereldrecord schranspoging neer gaan zetten.....
  maandag 17 juni 2002 @ 16:37:51 #10
19284 B
van benbenieuwd
pi_4622881
JA met de kruiden ben ik zelf erg handig dat is het probleem niet, maar die Appel en die annanas klinkt ook erg lekker,, Ik ga snel voordat het vlees is uitvekocht

pi_4622899
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:37 schreef B het volgende:
JA met de kruiden ben ik zelf erg handig dat is het probleem niet, maar die Appel en die annanas klinkt ook erg lekker,, Ik ga snel voordat het vlees is uitvekocht


Vergeet de appels niet!
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  maandag 17 juni 2002 @ 16:41:00 #12
9713 Eightball
In control.
pi_4622937
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:32 schreef Lucille het volgende:
Recept
Thank's! Die ga ik vanavond proberen!
pi_4622974
en de ananas niet!


hm ken er ook nog een met meloen
wel 4 dage van tevoren mee beginnen maja voor de volgende keer dan maar
watermeloen... maak diep gat erin met een appelboor,
en iedere dag een scheut rum erin
en dan gewoon in plakken snijde en opete

pi_4622984
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:41 schreef Eightball het volgende:

[..]

Thank's! Die ga ik vanavond proberen!


Succes verzekerd, dit is een van mijn golden oldies.
Eet smakelijk zou ik zeggen. Laat de appel wel zacht worden, dat is het recept op zijn best. Dat kan best lang duren (30 tot 45 minuten of zo). Vandaar heel lekker als toetje, als de stukken vlees al een beetje gezakt zijn.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  maandag 17 juni 2002 @ 16:44:28 #15
9713 Eightball
In control.
pi_4622994
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:43 schreef _Draven_ het volgende:
en de ananas niet!
Nee, maar ik doe wel jouw marinade ok?
pi_4623020
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:44 schreef Eightball het volgende:

[..]

Nee, maar ik doe wel jouw marinade ok?


ook goed

gister nog gegeten hehehe

[Dit bericht is gewijzigd door _Draven_ op 17-06-2002 16:46]

  maandag 17 juni 2002 @ 16:46:06 #17
19284 B
van benbenieuwd
pi_4623025
Nu ga ik echt ff snel....
ik heb alles ff opgeschreven


thanks

  maandag 17 juni 2002 @ 16:46:29 #18
9713 Eightball
In control.
pi_4623031
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:43 schreef Lucille het volgende:
lekker als toetje
Lekker citroenijs erbij of is dat overdone?
lijkt mij wel lekker..
  maandag 17 juni 2002 @ 16:48:46 #19
27257 qwerty_x
Tudo jóia !!
pi_4623073
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:31 schreef _Draven_ het volgende:
als toetje

men neme: een ananas
snij hem in stukken (voor ieder pers 1 stuk)
besmeer dun met boter zodattie niet gaat kleven


mmmmmmmmmmmmmmm


dit is inderdaad een aanrader (en na dit toetje krijg je op de een of andere manier weer zin n vlees, echt waar!)
zonnig Brasil
pi_4623161
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:46 schreef Eightball het volgende:

[..]

Lekker citroenijs erbij of is dat overdone?
lijkt mij wel lekker..


Oh lekker. Je kan het best een frisse ijssoort nemen, dus iets op basis van vruchten.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_4627597
en... heeft t gesmaakt?
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 17 juni 2002 @ 22:22:55 #22
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_4628052
Ietsje te laat, denk ik zo maar voor de volgende keer dan:

Halve banaan per persoon op stukje alufolie leggen
Stukje chocola erop
Scheutje likeur eroverheen
Dichtvouwen
Op de BBQ tot de banaan zacht en de chocolade gesmolten is
Smullen maar!

één per persoon is errug weinig...

Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 17 juni 2002 @ 23:51:41 #23
19284 B
van benbenieuwd
pi_4630297
* B bedankt iedereen voor de lekkere recepten,,,
* B heeft lekker gegeten, appels waren goed...
* B bewaard de rest van de recepten (ananas) voor donderdag


THANKS

B

pi_4630517
Volgende keer kun je het vlees ook bij de Makro proberen te halen. Mijn god. 7.5 kilo spareribs... mmmmmm en verder de diepvrieshamburgers vielen hier zekers in de smaak...
pi_4633784
quote:
Op maandag 17 juni 2002 23:51 schreef B het volgende:
* B bedankt iedereen voor de lekkere recepten,,,
* B heeft lekker gegeten, appels waren goed...
* B bewaard de rest van de recepten (ananas) voor donderdag


THANKS

B


Ik wist wel dat het lekker zou worden.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')