Nembrionic | woensdag 21 maart 2007 @ 17:33 |
Nou? Waar haal ik dat? Heeft de slager dat? | |
The_Masterer | woensdag 21 maart 2007 @ 17:40 |
Ik ga ervanuit dat de betere slager het zal kunnen regelen. Ga je English puding maken? | |
Repeat | woensdag 21 maart 2007 @ 17:41 |
Repeat | woensdag 21 maart 2007 @ 17:42 |
vet is toch gewoon vet btw ? | |
Big_Boss_Man | woensdag 21 maart 2007 @ 17:42 |
Of voor op de boterham? | |
golfer | woensdag 21 maart 2007 @ 17:43 |
Bij de slager inderdaad. Voor als je Haggis maken gaat. | |
Schildpadje | woensdag 21 maart 2007 @ 17:45 |
quote:En als de slager het op dat moment niet heeft dan wil hij het vast wel voor je bestellen | |
Nembrionic | woensdag 21 maart 2007 @ 17:46 |
Nee, geen haggis en geen English pudding. Ik zie het bij een keur aan chili recepten staan. Dus ik zat me zo af te vragen waar ik het kan krijgen en wat nu eigenlijk het effect ervan is. | |
Tha_Butcha | donderdag 22 maart 2007 @ 01:32 |
of zelf niertjes uitbakken (like doh) en anders de betere slager. qua smaak is het wat "steviger" van smaak, iets meer pit. | |
klaarover | donderdag 22 maart 2007 @ 08:34 |
Niertjes uitbakken levert geen niervet, echt niet. Niervet is het dikke pakket vet in de rugholte rondom de nieren, dat dient om deze kwetsbare organen te beschermen tegen stoten en schokken. Het is een heel mooi los brokkelig vet, wat zich gemakkelijk laat raspen (eerst bevriezen, dan raspen). Het is ook heel zuiver: geen slierten, geen spierweefsel, geen andere weefsels. In de keuken is niervet handig vanwege de dierlijke smaak en omdat het fijn smelt. Toen ik eens 2 kilo niervet moest hebben, heb ik alle plaatselijke slagers opgebeld en ongeveer de helft had wel niervet liggen. | |
Zij-en-Hij | donderdag 22 maart 2007 @ 10:58 |
Ik heb niervet via de keurslager besteld. Een enorm pakket en het kost nagenoeg niks.. Je kunt het in brokken snijden en uitbakken. De kaantjes die dan overblijven strooien wij met wat smeltvet over de rijst met pruimen, suiker en kaneel.. Mmmmmmm.... | |
DaFan | donderdag 22 maart 2007 @ 12:55 |
quote:Like.... | |
Tha_Butcha | donderdag 22 maart 2007 @ 23:37 |
quote:my bad, dan was ik in de war met tiets anders. | |
Zij-en-Hij | vrijdag 23 maart 2007 @ 16:57 |
quote:Het klinkt misschien smerig, en tóch is het lekker! Men neme paprijst. Dat doe je in de pan met een afgepaste hoeveelheid water en wat zout. Voeg een zak geweekte pruimen (ontpit) toe en breng aan de kook (zorg dat de pruimen mooi verdeeld zijn door de rijst). Als de rijst gaar en drooggekookt is doe je het vuur uit. Ondertussen heb je het runderniervet al in grove brokken (1-1,5 cm) gesneden en die ga je uitbakken in een ruime braadpan. Strooi een laagje kaneel over de rijst. Dan een laagje suiker. Weer een laagje kaneel en wederom een laagje suiker. Dan een derde laagje kaneel en eindig met een derde laagje suiker. Schep met een schuimspaan de uitgebakken kaantjes uit het niervet en verdeel over de suikerlaag van de pan met rijst. Druppel er nog een juslepel heet niervet over zodat de suiker gaat karameliseren. Dit recept is al jààààààren in de familie en wordt nog altijdgegeten.. |