abonnement Unibet Coolblue
pi_49442205
Hallo,
Ik wil een dig spiegelreflex aanschaffen. Moet niet te zwaar zijn.
Budget is ongeveer 1500 euro.
Liefst met een zoomlens voor binnen en buiten.
Moet snel genoeg zijn om ook sportfoto's van mijn kinderen te kunnen maken.
Zou de nieuwe Olympus iets zijn?
pi_49442712
quote:
Op woensdag 16 mei 2007 14:21 schreef r2d22 het volgende:
Hallo,
Ik wil een dig spiegelreflex aanschaffen. Moet niet te zwaar zijn.
Budget is ongeveer 1500 euro.
Liefst met een zoomlens voor binnen en buiten.
Moet snel genoeg zijn om ook sportfoto's van mijn kinderen te kunnen maken.
Zou de nieuwe Olympus iets zijn?
Spiegelreflexcamera's zijn zwaar. Het ligt echter vaak niet aan de body maar aan je objectieven, glas is zwaar. In jouw geval zou ik voor een goede lichtsterke 18-200 gaan, dan heb je één lens die voor veel doeleinden geschikt is. Ben niet echt into Olympus, maar met een budget van 1500 euro kom je bij Nikon en Canon ook een heel eind! Bijvoorbeeld een D40x + 18-200 VR, een geschikte lens die ook nog eens licht en compact is! Ook zou je voor een D80 (betere maar duurdere body) en een wat goedkopere lens kunnen gaan, bijvoorbeeld de 18-135 f/3.5-5.6.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_49443193
Dan zou ik eerder voor de D40x + die 18-200 VR kijken dan voor een D80 met de 18-135 lens.
Of je moet de D80 nemen met de 18-70 lens en kijken naar een 70-200 of 70-300.
De 18-135 lens schijnt van iets mindere kwaliteit te zijn dan de 18-70.

Maargoed, D80 + 18-200VR is natuurlijk de voor de hand liggende keuze als t aan mij ligt
Maar dan zit je wel wat over het budget van 1500 euro.

D80 : http://kamera-express.nl/index.php?page=showproduct&product=18931
18-200 VR : http://kamera-express.nl/index.php?page=showproduct&product=3011
pi_49444572
quote:
Op woensdag 16 mei 2007 14:21 schreef r2d22 het volgende:
Hallo,
Ik wil een dig spiegelreflex aanschaffen. Moet niet te zwaar zijn.
Budget is ongeveer 1500 euro.
Liefst met een zoomlens voor binnen en buiten.
Moet snel genoeg zijn om ook sportfoto's van mijn kinderen te kunnen maken.
Zou de nieuwe Olympus iets zijn?
De e410 is inderdaad klein en erg licht, en de lenzen van Olympus zijn door het 4/3 systeem (cropfactor 2) compact vergeleken met die van andere producenten. Ikzelf zou echter eerder voor de e510 gaan, die iets groter is maar beeldstabilisatie in de body heeft, zodat je met langere sluitertijden uit de hand kunt schieten.

Ik heb de e410 nog niet in Nederland gezien trouwens. De e510 ook niet, maar die wordt dan ook pas in juli verwacht. Ik heb net even op de site van Konijnenberg gekeken en daar snap ik weinig van - bij hun zou de 510 bijna 2x méér moeten kosten dan de e410, terwijl het prijsverschil in de VS maar $100 is.
pi_49460958
Een paar pagina's terug heb ik gevraagd om advies mbt een nieuwe camera, heel erg bedankt voor de reacties.
Leuk dat jullie nog steeds de moeite nemen de dagelijkse vragen over camera's te beantwoorden, ik heb er iig best wat aan gehad.

Nu heb ik alleen nog een paar vraagjes, hopelijk is er iemand die me hierop antwoord kan/wil geven.

Ik heb een aantal D-SLR-achtige camera's naast elkaar gezet, omdat ik denk dat mijn keuze op zo'n camera gaat vallen in plaats van een D-SLR.

Wat ik heb begrepen kan ik de Sony DSC-H2 (en aanverwante Sony's) van mijn lijst doorstepen omdat de kleuren hiervan minder mooi zijn, althans, dat heb ik nu meerdere malen gelezen dus neem ik aan dat er een kern van waarheid inzit.
Wat ik graag zou willen weten is of de Panasonic Lumix FZ8 (nieuwste versie) niet is verbeterd ten aanzien van de "ruis" waarover ik gelezen heb, met zijn voorganger de PS-Lumix FZ7?
Ik vind het menu van de Panasonix Lumix FZ8 best uitgebreid, voor zover ik uit de recentie kan lezen.
Gelijk mijn volgende vraag; is het menu "sport" geschikt voor álle bewegende beelden? Dus ook spelende honden? (wat ik dus graag op de foto wil hebben)
En staat "high speed shutter" voor snel achter elkaar foto's kunnen maken?

Wat ik jammer vind van de Fuji S6500fd is dat het niet zo'n uitgebreid menu heeft met programma's (sport, etc.) als de Panasonic, ook las ik eerder dat hij geen beeldstabilisator heeft, maar wel weer dat je met de sluitertijden kunt spelen.
Wat is het grote voordeel van een beeldstabilisator hebben?

Graag zou ik ook wat ervaringen willen horen over de Olympus SP550, hoe is de fotokwaliteit (kleur) hiervan? En eventueel ruis?

Klopt het dat bij high-end camera's (met veel zoom) je dus bij inzoomen kwaliteit verliest van de foto, dus bij wijze van spreken van 8MP naar ingezoomd 5MP gaat? Dus dat je het beste met een groot zoombereik 12x (en meer) kan kiezen voor een camera met een grotere hoeveelheid aan MP?


Alvast Bedankt
pi_49462861
LMDK: Met digitale zoom wordt de kwaliteit minder, dat is eigenlijk hetzelfde als achteraf op de computer inzoomen. Met optische zoom blijft de kwaliteit hetzelfde.

Ik zou je aanraden eens op www.dpreview.com te kijken, daar staat alle camera's zowat op, met van een aantal camera's ook nog een uitgebreide review en daarbij voorbeeldfoto's.
Ik weet eigenlijk niet zeker of de ruis van de Panasonic FZ8 verbeterd is ten opzichte van de FZ7. Wellicht dat je dat op dpreview of ergens anders op internet kunt vinden (bijvoorbeeld stevesdigicams.com). Ik moet zeggen dat ik de FZ7 toch wel erg veel ruis vond hebben, bij 200 iso al onacceptabel eigenlijk.

Ik denk dat het menu 'sport' meestal een snelle sluitertijd neemt. Het maakt dan niet uit of dat honden zijn of een voetballend kind of wat dan ook. Het hoeft niet te zijn dat alle camera's die voorkeuzeprogramma's in het menu hebben staan, veel camera's hebben een draaiwieltje waar je het heel snel mee in kunt stellen. Het is ook wel leuk en handig misschien om een camera te hebben waar je sluitertijd en diafragma handmatig in kunt stellen, voor als de camera niet doet wat jij wilt en je wat meer controle wilt hebben Met de camera's die je noemt kan dat volgens mij allemaal.

Een beeldstabilisator lijkt me wel handig je kunt bijvoorbeeld als het donker is van een stilstaand beeld beter een foto maken, minder bewegingsonscherpte omdat de trillingen van je handen (deels) worden gecorrigeerd door de camera. Het is uiteraard niet zaligmakend, maar op zich wel een handige feature (als het onderwerp zelf beweegt heeft het weer minder nut).

Olympus heeft volgens mij wel goede kwaliteit, maar ook hier voor zou ik even op internet zoeken.
Ik weet niet of ie al genoemd is, maar ik zou ook eens naar de Canon Powershot A710 IS kijken. Heeft ook erg leuke features .
The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
Sieraden en meer, Gingerfantasies.
pi_49544988
Ook ik kom me even in dit topic melden, ik zit namelijk met een dilemma... Ik heb een Samsung digimax A503 tot mijn beschikking op het moment, leuk dingetje voor de vlugge fotootjes enzo

Maar nou wil ik er eigenlijk wel een andere camera bij, eentje die meer naar eigen wensen in te stellen is voor nog mooiere foto's en leuke effecten als scherpte-diepte en een goede macro-funtie etc. Op mijn zoektocht naar een nieuwe camera kwam ik de Kodak Easyshare Z710 tegen wat me wel een leuk ding lijkt, maar nu twijfel ik of ik het wel moet doen... Want heeft 'ie echt meer mogelijkheden dan m'n Samsung of is het toch een wat 'simpel' ding? En kan ik dan niet beter doorsparen om over een jaartje of zo een camera als een Canon EOS 350D te kopen?
Ik ben verder niet professioneel bezig met foto's maken maar ik vind het wel heel leuk om te fotograferen en ik kom ook op nogal wat plekken en gelegenheden waar mooie plaatjes te maken zijn. Ik heb dus liever een camera die veel verbeteringen geeft ten opzichte van m'n Samsung-cameraatje dan dat ik een camera van een vergelijkbaar soort als de Digimax A503 koop...

M'n budget ligt momenteel overigens rond de 200 à 300 euro, dus als iemand eventuele andere aanraders heeft die het, binnen die prijsklasse, waard zijn om aan te schaffen zou dat ook fijn zijn Ik weet namelijk ook niet of ik een investering als bijvoorbeeld de EOS 350D wel waard ben, gezien mijn recreatieve fotografie-gedrag
D-SLR: Sony A200 / Sony 18-70 3.5-5.6 DT / Sigma 100-300 4.5-6.7 DL
& de compactjes: Fuji Finepix S5600 / Samsung Digimax A503
pi_49580716
Kickje, al iemand aanwezig die mij kan en wil helpen?
D-SLR: Sony A200 / Sony 18-70 3.5-5.6 DT / Sigma 100-300 4.5-6.7 DL
& de compactjes: Fuji Finepix S5600 / Samsung Digimax A503
pi_49580922
quote:
Op zondag 20 mei 2007 19:26 schreef Danielle__ het volgende:
Kickje, al iemand aanwezig die mij kan en wil helpen?
Ja hoor Ik zou niet aan de 350D beginnen als ik jou zo hoor. Je hebt dan nl. niet alleen de camera nodig, maar ook geheugen, accu's en bovenal een set objectieven. Je overstijgt binnen no time je budget (en ik spreek uit ervaring ).

Kijk eens naar een Powershot S5 IS of een ander DSLR-like compactcamera. Denk dat je daar heel wat plezier van kunt hebben. Ook nog niet helemaal je budget op dit moment dus je zult ff door moeten sparen ben ik bang
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_49581873
Danielle_: ik sluit me bij PdeHoog aan. Ook andere camera's hier in dit topic genoemd zijn de moeite waard. Bijvoorbeeld de camera die PdeHoog noemt, maar ook de oudere versie S3 IS bijvoorbeeld.
Verder:
Canon Powershot A710 IS / 570 IS
Panasonic Lumix FZ 7 / 8
En zo zijn er nog een heleboel meer. Daar kun je alles zowat op instellen, en lekker mee oefenen voordat je evt. over een tijd toch een dSLR wilt kopen, en daar het budget voor hebt. Maar op een high-end compact kun je het allemaal ook erg goed doen hoor
The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
Sieraden en meer, Gingerfantasies.
pi_49590419
Mijn dank is groot!
Ik ben nu een uurtje aan het kijken en ik kom steeds terug bij de Lumix FZ 8.
Binnenkort dus maar even de plaatselijke fotospeciaalzaak in duiken om te kijken of 'ie me daadwerkelijk bevalt
D-SLR: Sony A200 / Sony 18-70 3.5-5.6 DT / Sigma 100-300 4.5-6.7 DL
& de compactjes: Fuji Finepix S5600 / Samsung Digimax A503
pi_49622727
Hier ben ik weer even
Ik kan voor een zacht prijsje een Fujifilm Finepix S5600 overnemen van een goede bekende. De camera is helemaal in orde en nog geen 2 maanden oud. Diegene kan er niet mee overweg i.v.m de grootte en gaat dus op zoek naar een compacter cameraatje. Maar nou is mijn vraag: is dit een goede camera voor wat ik ermee wil (de reviews op internet zijn allemaal vol lof en heb ook vergeleken met de genoemde camera's in dit topic maar of ik op mijn leken-verstand moet varen weet ik zo net nog niet ) of heb ik dan toch echt 1 van de genoemde voorbeelden nodig? De prijs van de S5600 staat me erg aan namelijk en ik kan er, behalve dat 'ie geen beeldstabilisator heeft, niet veel negatieve dingen over vinden. En ik wil het liefst zo snel mogelijk in het bezit zijn van een nieuwe camera vanwege een hele leuke gebeurtenis in het vooruitzicht.... Wellicht kunnen jullie me nog even helpen?
D-SLR: Sony A200 / Sony 18-70 3.5-5.6 DT / Sigma 100-300 4.5-6.7 DL
& de compactjes: Fuji Finepix S5600 / Samsung Digimax A503
pi_49623293
Ja hoor, de S5600 is een prima camera en heeft ongeveer dezelfde mogelijkheden als wat hier genoemd werd.
Mijn DeviantART gallery
,
Best volwassen voor mijn geestelijke leeftijd
pi_49623428
Okee, dankjewel Vliegvrager Dan ga ik maar eens even m'n kennis blij maken
D-SLR: Sony A200 / Sony 18-70 3.5-5.6 DT / Sigma 100-300 4.5-6.7 DL
& de compactjes: Fuji Finepix S5600 / Samsung Digimax A503
pi_49627496
Eens met Vliegvrager Ik kan alleen nooit al die camera's onthouden, dus vandaar dat ik 'm er ook niet bij gezet had
The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
Sieraden en meer, Gingerfantasies.
pi_49644685
Ik wil over een maandje of 1,5 ook een nieuwe camera halen. Mijn oog is gevallen op de Canon Powershot A640. Dat is ook wel het maximale budget

Is dat in zijn prijsklasse een goede camera? En hoeveel mb is een 10mp foto? (omdat het misschien verstandig is om er een 4gb kaartje in te zetten)
pi_49653005
Goedendag,

Ik wil graag overgaan naar een spiegelreflex. Daarom ben ik me al enige tijd aan het oriënteren. Ik heb al enkele jaren de Canon Powershot SII. Met een spiegelreflex zou ik graag een lens willen hebben waar ik enigszins mee kan zoomen.

- Gisteren zag ik deze aanbieding in de krant: Nikon D80 met Nikkor 18-135mm lens voor 888,- euro.

Is dit voordelig betreft wat je ervoor krijgt en wat zijn de meningen over deze combinatie (toestel + lens)? In hoeverre is dit geschikt voor een redelijk beginner? En is het wennen als je veel met Canon fotografeerde en nu voor een Nikon gaat?

Sta te trappelen om komende zomer lekker foto's te maken. Met een nieuw toestel zou dat nog mooier zijn, als het een goede camera is, natuurlijk!

Alvast bedankt
pi_49699736
Hmz, ik ben ook op zoek naar een camera. Ik ga over een tijdje voor vijf maanden naar IJsland en dat wil ik wel kunnen laten zien of course

Ik zoek dus een klein cameraatje wat gewoon in je zak kan, maar ik wil wel graag een redelijk schermpje. Ik ken al de Fuji Finepix Z-serie en die is wel ok, dus zoiets is een beetje het idee. Alleen dat klepje vind ik een beetje vervelend, want als je gladde handen hebt kun je hem niet openmaken

Stukjes filmen lijkt me ook leuk. Ik kan tot zo'n 300 euro gaan denk ik.

Iemand suggesties?
  FOK!fotograaf woensdag 23 mei 2007 @ 21:35:44 #244
48846 Xilantof
I keep you in the holes
pi_49702569
@Ameliepoulain:
De Nikon D80 is absoluut een prima camera die ook alle standen bevat die je als beginner graag zou willen hebben. Deze is daarnaast wel een stuk "professioneler" dan de D40(x) of D50. Prima dus als je je echt verder wilt verdiepen in fotografie.

Ik denk niet dat je tegen enige vorm van oponthoudt aanloopt met de overstap van een canon compact naar een nikon DSLR.
(gevaarlijk om te zeggen misschien met al niet nikon vs. canon en anders om "rellen")
Vooral omdat de bediening toch compleet anders loopt.

Verder is het slim om even de camera ergens vast te houden. Gewoon voelen hoe ie in de hand ligt.

De combinatie camera-lens is trouwens erg fijn
Xilantof Flickrt
foto-nerd
  FOK!fotograaf woensdag 23 mei 2007 @ 21:40:53 #245
48846 Xilantof
I keep you in the holes
pi_49702850
@Inu:
Heb je verder nog wensen qua specificaties? Bijvoorbeeld qua lens? Ik kan me voorstellen dat je veel landschapjes gaat fotograferen daar, dus dat je misschien een redelijke groothoek lens zou willen.
Xilantof Flickrt
foto-nerd
pi_49703036
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 21:40 schreef Xilantof het volgende:
@Inu:
Heb je verder nog wensen qua specificaties? Bijvoorbeeld qua lens? Ik kan me voorstellen dat je veel landschapjes gaat fotograferen daar, dus dat je misschien een redelijke groothoek lens zou willen.
Daar zat ik zelf idd ook al naar te kijken, maar ik weet echt way te weinig van zulke dingen om daar iets zinnigs over te zeggen, maar ik wil toch wel een beetje redelijke foto's krijgen...

Als ik een camera uit zou zoeken zou ik er eentje kiezen die er leuk uitziet en dat zegt niet echt heel vaak iets over de camera
  FOK!fotograaf woensdag 23 mei 2007 @ 21:52:38 #247
48846 Xilantof
I keep you in the holes
pi_49703419
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 21:45 schreef Inu het volgende:

[..]

Daar zat ik zelf idd ook al naar te kijken, maar ik weet echt way te weinig van zulke dingen om daar iets zinnigs over te zeggen, maar ik wil toch wel een beetje redelijke foto's krijgen...

Als ik een camera uit zou zoeken zou ik er eentje kiezen die er leuk uitziet en dat zegt niet echt heel vaak iets over de camera
Oke...
Dus even hoe ik 't zie:
- beetje groothoek (voor landschapjes), maar vast ook wat kunnen inzoomen om e.e.a. dichterbij te halen (dat wilt haast iedereen wel)
- mooi schermpje
- mooi/makkelijk klein ontwerp

voor die 300 euro wil je helemaal klaar zijn (dus incl. tasje + geheugenkaartje etc.?)
Xilantof Flickrt
foto-nerd
pi_49703545
quote:
Op dinsdag 22 mei 2007 14:25 schreef WooZ het volgende:
Ik wil over een maandje of 1,5 ook een nieuwe camera halen. Mijn oog is gevallen op de Canon Powershot A640. Dat is ook wel het maximale budget

Is dat in zijn prijsklasse een goede camera? En hoeveel mb is een 10mp foto? (omdat het misschien verstandig is om er een 4gb kaartje in te zetten)
Het lijkt me een hele leuke camera, aan de specificaties te zien Kijk ook eens naar de A710, die heeft beeldstabilisatie.
Verder is op www.dpreview.com een uitgebreide review te vinden .
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 21:45 schreef Inu het volgende:

[..]

Daar zat ik zelf idd ook al naar te kijken, maar ik weet echt way te weinig van zulke dingen om daar iets zinnigs over te zeggen, maar ik wil toch wel een beetje redelijke foto's krijgen...

Als ik een camera uit zou zoeken zou ik er eentje kiezen die er leuk uitziet en dat zegt niet echt heel vaak iets over de camera
De Canon Ixus serie heeft leuke camera's, maar ik geloof dat er ook een wat nieuwere Panasonic is, welke compact is, een groot lcd-scherm heeft en vrij veel groothoek. Ik weet zo niet uit mijn hoofd welke het is, maar er is een reclame van op tv
The world has three kinds of people: those who make things happen, those who watch what happens, and those who wonder what happened (George Bernard Shaw).
Sieraden en meer, Gingerfantasies.
pi_49708231
@ Xilantof:

Thnx voor je reply, ik ben al bijna om. Hier kan ik wel wat mee.
pi_49716496
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 21:52 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Oke...
Dus even hoe ik 't zie:
- beetje groothoek (voor landschapjes), maar vast ook wat kunnen inzoomen om e.e.a. dichterbij te halen (dat wilt haast iedereen wel)
- mooi schermpje
- mooi/makkelijk klein ontwerp

voor die 300 euro wil je helemaal klaar zijn (dus incl. tasje + geheugenkaartje etc.?)
Ja, zo ongeveer

Maar ik kan wel met dingetjes omgaan hoor, dus hij hoeft niet per se makkelijk te zijn. Ik wil me best verdiepen in een gebruiksaanwijzing, misschien leer ik dan ook nog iets

Tasje en geheugenkaart hoeft niet per se, ik kan er denk ik ook wel ietsjes overheen gaan...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')