abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 23 maart 2007 @ 11:42:45 #51
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47575960
Ik heb de laatste week ontzettend last van geirriteerde ogen. Dat ik de hele dag achter een computerscherm zit helpt natuurlijk niet. Ik heb nu via de huisarts Visidic Carbogel gekregen. Kent iemand dat? Op zich is het wel fijn als ik het er net in heb gedaan, maar ik heb het idee dat je het wel vaak moet herhalen. Verder nog ontzettende droge lippen, heel irritant. Maarja met de Bepanthen binnen handbereik en regelmatig smeren lukt het wel. Al lijkt het alsof die lippen werkelijk niets 'opnemen'.

Ook heb ik significant sneller last van spierpijn en stijfheid in gewrichten. Ik was namelijk begonnen met buikspieroefeningen, maar een dag later kon ik zowat niet op of neer van de spierpijn en rugpijn. Een beetje spierpijn is natuurlijk normaal als je lang niets meer aan sport hebt gedaan, maar dit was zwaar overdreven. Maargoed, het lukt allemaal wel hoor, het is alleen dat ik me in dat opzicht soms wel 60 voel ipv 33.

Ik wist trouwens ook niet dat het nog zo lang in je lichaam bleef zitten hoor. Je mag immers 5 weken na het beëindigen van de kuur alweer zwanger worden. Wij gaan 2 weken na mijn beoogde stopdatum met vakantie naar Portugal. Ik hoop dat mijn huid in die 2 weken dan alweer wat dikker is geworden zodat ik iets minder voorzichtig hoef te zijn in de zon en de rode vlekjes weer wat minder zichtbaar zijn geworden.

Mijn huid ziet er tenslotte wel steeds beter uit, dus dat gaat eindelijk de goede kant op. A.s. dinsdag weer naar de dermatoloog.
pi_47578378
Ik heb net een artikel gelezen over een studie die is gedaan naar vitamine pillen (stond in de Journal of the American Medical Association (JaMa-2007). En daarin staat dat vooral vitamine A, C, E, en betacaroteen de overlijdingskans van mensen verhogen met 5% t.o.v. mensen die die vitaminen niet slikken. Vitamine A is vooral slecht, en de kans van overlijden is daarbij groter dan 5% (tov mensen die het niet slikken).

In de jaren 90 was er een studie met rokers die elke dag 20 mg betacaroteen (of Vit. A) moesten slikken en die studie is voortijdig gestaakt omdat het ethisch onverantwoord was.

Conclusie: overdaad schaadt, en vooral met vitamine A moet je oppassen. vooral als het in de vorm van pillen toegevoegd wordt, en niet natuurlijk in het eten voorkomt.

Nu vraag ik me dus af, of wij door deze hoge doses Vit. A te slikken, eerder dood zullen gaan.
pi_47579422
Nu vraag ik me dus af, of wij door deze hoge doses Vit. A te slikken, eerder dood zullen gaan.
[/quote]

Een hele goeie....over eerder doodgaan kan ik niets zeggen (ik hoop het niet)... Zelf denk ik dat het wel meevalt anders zou het niet voorgeschreven mogen worden en volgens mijn dermatoloog wordt er wel iets overdreven over gereageerd, ze werkt er namelijk al ruim 20 jaar mee en ze schrijft het nog steeds voor....
Heb even gevolgen van tekort en teveel aan vitamine A opgezocht:

Gevolgen van een tekort
Een langdurig tekort aan vitamine A kan nachtblindheid, een droge en schilferige huid, dof haar en zelfs blindheid veroorzaken.

Gevolgen van een te hoge inneming
Een verkeerd gebruik van supplementen met vitamine A kan vergiftiging veroorzaken met symptomen als hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid, vermoeidheid en afwijkingen aan ogen, huid en skelet.


Volgens de huidtherapeuten is het allemaal troep dat we slikken want volgens hen komt het allemaal door het niet goed werken van darmen ( huidtherapeuten werken nl voornamelijk met plantaardige producten maar ook met lasers en cosmetica ==> zie je de tegenstrijdigheid). Ik vind het niet kunnen als iemand eerst met allemaal plantjes aankomt en zegt dat deze miij een babyhuidje gaan bezorgen maar vervolgens ook een Lancastercréme aanraadt van ¤68....
Ik heb voordat ik met roa begon (4mnd geleden) echt meer dan 1000 euro per jaar aan cosmeticaproducten uitgegeven omdat er elke keer zogenaamd een 'doorbraak' was op gebied van hulp tegen puistjes.....en als je dan een acnevrije huid wenst geloof je het vrij snel (althans ik ) helaas.....
Dus I'll stick with ROA voor nu... dan zie ik het verder wel....
Maar ik vraag het wel maandag aan mijn dermatoloog! Just in case!
  vrijdag 23 maart 2007 @ 15:23:48 #54
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47583381
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 13:03 schreef emss het volgende:
Nu vraag ik me dus af, of wij door deze hoge doses Vit. A te slikken, eerder dood zullen gaan.
Ik hoop het natuurlijk niet, maar als het wel zo is dan nog zou me dat niet tegenhouden om Roa te gebruiken. Ik maak ik me daar nog maar geen zorgen over. Liever een gave huid in de bloei van mijn leven in ruil voor 5 jaar van mijn einde, dan nu zo verschrikkelijk ongelukkig lopen wezen over die rothuid die mijn leven voor een deel verpest Althans zo zag ik het in mijn 20-er jaren tijdens mijn eerste kuren, en zo zie ik het nu weer (ben nu dus 33) want mijn huid was er inmiddels weer zo erg aan toe dat ik weer een ontzettend laag zelfbeeld had gekregen en totaal geen enkel plezier meer in de leuke dingen. Het was weer een obsessie geworden. Pas nu, na 3 maanden ROA, er eindelijk resultaat te zien is, word ik weer wat blijer en zelfverzekerder. Het leven IS gewoon een stuk leuker met een gave huid. Althans zo werkt het bij mij wel hoor! Ik voel me lelijk en diep ongelukkig met die puisten.
pi_47617734
ROA zal idd niet zo goed voor je zijn, maar dat is geen enkel medicijn. Wel moet je weten dat 99 vd 100 medicijnen geeneens op de markt verschijnt (laatst ergens gelezen) omdat ze afgekeurd worden....
Een medicijn moet aan zoveeeel dingen voldoen voordat 't verkocht mag worden. Dat neemt niet weg dat ROA niet al te best voor je is, maar zo slecht als 'eerder doodgaan' hoeft ook weer niet..... Daarnaast zou ik het dan nóg steeds slikken... Ik wil LEVEN, GENIETEN, VRIJ ZIJN, met iedereen praten etc. etc. ... en niet onzeker, niet pratend, niet genietend leven....

Nu mijn huid steeds cleaner begint te worden (slik het nu zo'n 9 weken) is gewoon een fijn gevoel. Neemt niet weg dat ik soms best down/humeurig kan zijn. Daar heb ik wel last van; soms nergens zin in, moe etc. etc., jullie ook

Ook vanavond; met groep vrienden de stad in. Ik verlang er dan weer naar me ff lekker vol te laten lopen... Gewoon met iedereen meedrinken en dan een nacht doorhalen en lol maken. Sinds ik ROA slik drink ik gewoon minder (hooguit 3 biertjes/vaasjes per avond) en heb ik soms geeneens de puf om uit te gaan ... Lig ik om 22.00 al te pitten... Maar vanavond ga ik wél en wil ik eigenlijk lekker zuipen, maar doe 't niet. Ga geen onnodige risico's nemen want roa i.c.m veel alcohol is gewoon niet goed. Daar heb ik dan ff de pest in, maar ik weet waar ik het voor doe en mag gelukkig nog wél een paar biertjes drinken (neem sowieso geen sterke drank zoals tequila)
Haleloeja
pi_47620960
Ik heb vandaag mijn laatste pilletje genomen!! Eindelijk ben ik er na bijna 9 maanden vanaf. Nu maar hopen dat het ook echt weg blijft en dan vooral die vette huid want dat was helemaal een crime.

Heb vooral last gehad van mijn lippen, moe, concentratieproblemen, droge ogen en slecht zien, down en humeurig maar nu ben ik toch wel erg blij dat ik er mee kan stoppen en dan ook misschien weer een beetje fatsoenlijke cijfers op mijn tentamens halen. Zelfs nu als ik bij het hertentamen zit heb ik nog een idee van nou we zien het wel, terwijl ik dat voor de tijd helemaal niet had. Dus ja, hoop dat dat nog een beetje in mijn voordeel zit.

@Ladysusy,

Mijn dermatoloog vertelde me dat de huid na ongeveer een maand weer begon te verdikken. Goed insmeren op je vakantie dus!

@Gelderland,

Ik heb tijdens mijn kuur wel gewoon gedronken. Nam die dag geen Roa, want dan was ik nog sneller bezopen.. Ook gewoon de sterke drank als Tequila etc. Sloeg gewoon wel een rondje over zodat dat dan weer scheelde. Mijn bloedtesten waren tot dusver wel altijd goed. Moet de laatste nog afwachten, maarik denk wel dat het goed zit. Zou verder ook niet uitmaken omdat ik vandaag toch gestopt ben.. De laatste keer trouwens een behoorlijk blauw plek gekregen waar ze geprikt hadden..

Succes iedereen!
  zondag 25 maart 2007 @ 19:17:49 #57
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47648077
Jij ook succes Pupil, wat fijn dat je nu gestopt bent! Hoop voor je dat het weg blijft
pi_47657665
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 20:49 schreef Pupil het volgende:
Ik heb vandaag mijn laatste pilletje genomen!! Eindelijk ben ik er na bijna 9 maanden vanaf. Nu maar hopen dat het ook echt weg blijft en dan vooral die vette huid want dat was helemaal een crime.
gefeliciteeeeeerd
hoe is je huid nu? helemaal mooi en clean?
pi_47660332
@Pupil: Succes met je tentamens enzo, ik hoop dat je de concentratie die je ervoor nodig hebt weer terugkrijgt. En vooral: succes met je huid, dat het maar nooit meer terugkomt.

@emss: Over dat eerder doodgaan: dat is een KANS en geen zekerheid. Mensen in de stad gaan ook eerder dood dan mensen op het platteland, maar ook in een stinkende, smog-stad worden er mensen 100. Dus maak je geen zorgen. Bovendien ben ik het met ladysusy eens: op je 80e heb je dan wel geen acné meer, maar wat heb je eraan als je je eigen kont niet eens meer kunt afvegen. Beter op je 75e de pijp uit gaan en nu gewoon een fijn en zorgeloos leven leiden vol zelfvertrouwen.


Ik ben dit weekend ook wezen stappen en heb rustig aan gedaan met een paar biertjes en shotjes. Ik merkte er eigenlijk weinig van en dat verbaasde me, aangezien ik al weken geen bier meer heb aangeraakt. Ik maak me dus nergens druk over. Bovendien gaat het heel erg goed met mijn gezicht.

Alleen wel kut dat mijn borst nu echt een geweldige terugslag heeft gekregen. Het is nu eigenlijk erger dan ooit. Met mijn rug gaat het dan wel wat beter.
Venco Dropmakers
pi_47662952
quote:
Op maandag 26 maart 2007 00:53 schreef Dropmix het volgende:
Ik ben dit weekend ook wezen stappen en heb rustig aan gedaan met een paar biertjes en shotjes. Ik merkte er eigenlijk weinig van en dat verbaasde me, aangezien ik al weken geen bier meer heb aangeraakt. Ik maak me dus nergens druk over. Bovendien gaat het heel erg goed met mijn gezicht.
ik ook... heb om 18.00 ROA-pilletje genomen, toen 's avonds veel water, om 23.30 naar de stad.... 3-4 vaasjes (dus te vergelijken met flesjes) tot 2.30 en v.a 2.30 tot 4.00 (zonder zomertijd) geen alcohol meer genomen. In de bus naar huis een flesje water en thuis wéér een pilletje....

Zo moet het áf en toe kunnen. Volgende week neem ik geen druppel alcohol tot me (rust-week )
Haleloeja
pi_47665052
Hallo mensen!
Net bij mijn derma geweest... even wat vraagjes voorgeschoteld..... allereerst verschil tussen Iso en Roa... ze zegt dat er eigenlijk geen verschil in HOORt te zijn maar dat ze toch vaker mensen heeft gehad die sneller resultaat hadden van Roa dan van Iso.... (heb het ook zelf opgezocht bij ISO staat behandeltermijn van 6-9maanden en bij Roa vanaf 3 maanden.... ) Roa is na 1 maand ongeveer uit je bloed, er is namelijk nog een andere medicijn die ook voor een andere huidprobleem voorgeschreven wordt en daar duurt het 2 jaar (ze noemde de werkzame stof, maar het was moeilijk onthouden)....
Verder had ik ook net even een 'discussie' met de apotheker ze kwam namelijk gelijk met ISO (eigen merk) aanzetten en toe ik haar vertelde dat mijn derma specifiek op het receptje had genoteerd dat het echt ROA van Roche moest zijn werd ze geïrriteerd... "ja het is dezelfde werkzame stof" .. toen ik vertelde dat mijn dermatoloog dat zo wenste zei ze "ja ze moeten altijd naar iets anders zoeken als het niet werkt" (dacht bij mezelf van"logisch" ).. .. hele discussie... echt irritant als mensen perse winst willen maken ( op Roa verdienen ze niks omdat ze geen eigen marge op mogen zetten en op eigen merk wel). ... Maar goed... ik KRIJG ze vanmiddag!
  maandag 26 maart 2007 @ 12:26:28 #62
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47668026
quote:
Op maandag 26 maart 2007 10:54 schreef TEQXXX het volgende:

knip

Verder had ik ook net even een 'discussie' met de apotheker ze kwam namelijk gelijk met ISO (eigen merk) aanzetten en toe ik haar vertelde dat mijn derma specifiek op het receptje had genoteerd dat het echt ROA van Roche moest zijn []b]werd ze geïrriteerd... "ja het is dezelfde werkzame stof" .. [/b]toen ik vertelde dat mijn dermatoloog dat zo wenste zei ze "ja ze moeten altijd naar iets anders zoeken als het niet werkt" (dacht bij mezelf van"logisch" ).. .. hele discussie... echt irritant als mensen perse winst willen maken ( op Roa verdienen ze niks omdat ze geen eigen marge op mogen zetten en op eigen merk wel). ... Maar goed... ik KRIJG ze vanmiddag!
Bij mij ging dit precies hetzelfde! Dus ben ik in eerste instantie akkoord gegaan , maar toen ik ook niet tevreden was over de resultaten van Iso (met 8 weken nog nauwelijks resultaat) heb ik erop gestaan dat ik daarna wél de echte Roa kreeg en dat was toen ook geen probleem meer. Maar het leek wel of die eerste apothekersassistente ze uit eigen zak moest betalen, zo fel was ze tegen mij dat het hetzelfde zou moeten zijn!!! Belachelijk. De Roa sloeg wel sneller aan, maar of dat nu echt kwam doordat het nu Roa was, of omdat het toch een keertje moest gebeuren (ook met Iso) dat zullen we natuurlijk nooit weten.

Morgen weer naar de dermatoloog. Ik heb helemaal uitgerekend dat als ik op 6000 mg wil komen (50 kg lichaamsgewicht maal 120 mg), ik 50 mg per dag moet slikken tot aan 23 mei a.s. Dus dat ga ik voorstellen, hoe eerder ik eraf ben hoe beter, zeker met mijn vakantie in het vooruitzicht.

Gisteren heb ik trouwens een mijlpaal bereikt, ik ben voor het eerst sinds maanden zonder make up (foundation) de deur uit gegaan!!! Heb nog wel veel rode vlekjes op mijn wangen maar ik ben (ook sinds gisteren) begonnen om daar sudocrem op te gaan smeren. Ik hoop dat dat werkt. Maargoed dat ik zonder make up naar buiten durfde zegt wel iets over hoe ik in mijn vel zit en hoe ik vind dat mijn gezicht eraan toe is. Vandaag op mijn werk heb ik alleen wat camouflage op de ergste rode plekjes en enkele pukkeltjes (ben nl. nog niet helemaal clean) maar het gaat absoluut de goede kant op. Mag ook wel na 3 (!!!) maanden slikken inmiddels. Eerste maand 30 mg per dag, tweede en derde maand 40 mg per dag en nu dus de laatste twee maanden wil ik naar de 50 mg per dag. Ik hoop dat mijn derma dat goed vindt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ladysusy op 26-03-2007 14:05:52 ]
pi_47671438
quote:
Op maandag 26 maart 2007 12:26 schreef Ladysusy het volgende:

[..]


Gisteren heb ik trouwens een mijlpaal bereikt, ik ben voor het eerst sinds maanden zonder make up (foundation) de deur uit gegaan!!! Heb nog wel veel rode vlekjes op mijn wangen maar ik ben (ook sinds gisteren) begonnen om daar sudocrem op te gaan smeren. Ik hoop dat dat werkt. Maargoed dat ik zonder make up naar buiten durfde zegt wel iets over hoe ik in mijn vel zit en hoe ik vind dat mijn gezicht eraan toe is. Vandaag op mijn werk heb ik alleen wat camouflage op de ergste rode plekjes en enkele pukkeltjes (ben nl. nog niet helemaal clean) maar het gaat absoluut de goede kant op. Mag ook wel na 3 (!!!) maanden slikken inmiddels. Eerste maand 30 mg per dag, tweede en derde maand 40 mg per dag en nu dus de laatste twee maanden wil ik naar de 50 mg per dag. Ik hoop dat mijn derma dat goed vindt.
Goed zo! Feliciteerd! Ik weet precies wat je bedoelt! Ik ben zelf ook voor het eerst ook sinds tijden zonder foundation de straat op gegaan.... uiteraard met wat camouflage op de rode plekjes.....maar veel beter dan je hele gezicht onderkladden met foundation!!!! Voelt best prettig! Af en toe denk ik echt het heelt natuurlijk veel sneller als je er niks op doet en gewoon het met rust laat maar dan staart mijn foundation me zo zielig aan van "doe me op" ... Als ik bijv uitga (eten stappen etc.) doe ik nog wel wat foundation op van La Roche-Posey (Toleriane) is niet heeel schadelijk voor je huid maar dekt net die rode plekjes en geeft me wat kleur aangezien ik (wij allemaal) niet in al te veel in de zon mogen zitten of onder de zonnebank...(voelt ook prettig aan) maar als je zonder make-up kan dan MOET JE HET ABSOLUUT zo houden... Ga ik ook probren!!!!

Over die 50mg.... ben je niet bang dat de bijwerkingen veel erger worden? En is het echt een must om aan die 6000mg te komen want volgens mijn derma (misschien is het bij iedereen anders) hoef ik daar niet naar toe te leven.. ze zegt nog deze maand en dan zijn we klaar als het goed is.... (en anders hooguit nog 1 maand).....

Ben trouwens benieuwd wat de apotheker vanmiddag zegt als ik mijn 'echte' roa kom halen...haha
pi_47672668
Wordt je huid trouwens mooier als je bent gestopt? Het is nu zo dun en broos, schilferig met rode vlekjes.. maar wél puistjesvrij al zou je dat niet zeggen als je het ziet Tis echt geen mooi perzikenhuidje..

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-03-2007 14:46:53 ]
pi_47672890
quote:
Op maandag 26 maart 2007 14:46 schreef heaven7 het volgende:
Wordt je huid trouwens mooier als je bent gestopt? Het is nu zo dun en broos, schilferig met rode vlekjes.. maar wél puistjesvrij al zou je dat niet zeggen als je het ziet Tis echt geen mooi perzikenhuidje..
Volgens mijn arts gaan de rode vlekken pas weg op het moment dat je stopt met je kuur. Tijdens de kuur krijg je dus nog niet het resultaat wat je uiteindelijk wenst, pas een maand oid erna.
// Last.fm
pi_47673022
Gelukkig
pi_47674944
gelukkig van die vlekjes valt bij mij nog wel meej maar moet echt oppassen men huid is zo dun en zo snel rood echt niet relaxed maja zit in maand 5 en gaat goed nog geen 100% maar zekers 80% en complimentjes dus das altijd lekker
suc6 verder iedreen
  maandag 26 maart 2007 @ 16:05:09 #68
124789 superhero87
Playin my game
pi_47675778
quote:
Op maandag 26 maart 2007 14:46 schreef heaven7 het volgende:
Wordt je huid trouwens mooier als je bent gestopt? Het is nu zo dun en broos, schilferig met rode vlekjes.. maar wél puistjesvrij al zou je dat niet zeggen als je het ziet Tis echt geen mooi perzikenhuidje..
Even een minder leuk verhaal:

Ik ben 1,5 jaar geleden gestopt met mn Roaccutane kuur van 250 dagen... Nu heb ik weer allemaal puisjes (wel minder erg als toen) en ik ga dus volgende week weer aan een kuur beginnen...
  maandag 26 maart 2007 @ 17:33:37 #69
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47679017
quote:
Op maandag 26 maart 2007 16:05 schreef superhero87 het volgende:

[..]

Even een minder leuk verhaal:

Ik ben 1,5 jaar geleden gestopt met mn Roaccutane kuur van 250 dagen... Nu heb ik weer allemaal puisjes (wel minder erg als toen) en ik ga dus volgende week weer aan een kuur beginnen...
Story of my life
pi_47679879
Hallo allemaal,

ik ben vorige week naar de dermatoloog geweest en ook ik was benieuwd of mijn theorie klopte ( ik was ervan overtuigd ), maar helaas. Zij zei ook, het zou niet zo moeten zijn, maar de fabrikant en meerdere patienten van haar hebben gezegd dat roa toch beter werkt dan iso. Zij heeft me daarom ook de echte roa voorgeschreven en ben daar dus sinds vandaag mee begonnen. Ik HOOP dat het echt sneller en beter werkt, want ik vind het nu na bijna 8 weken toch wel tijd worden dat er iig verbetering in komt.
Mijn rug doet zo'n pijn en de pus loopt er gewoon uit als ik alleen maar over mijn rug wrijf ( vaak van de jeuk ) ( en sorry voor de vieze woorden ).

Verder heb ik eczeem ontwikkeld op mijn handen en onderbenen, dus daar heb ik hormoonzalfje voor gekregen, Elocon, iemand daar ervaring mee??

Rugpijn is nog aanwezig en verder die eeuwige droge lippen. Alhoewel het de ene dag erger is dan de andere.

Verder valt het allemaal wel mee.

Ook afgelopen zaterdag voor het eerst gedronken ( daar gaat mijn tweede theorie ). Ik voel me af en toe net een non, juist de dingen die ik zo leuk en lekker vind mag ik niet. Dus ik dacht, fuc... it, 2 malibutjes kunnen geen kwaad. En ik heb ervan genoten.

Succes weer iedereen!
  maandag 26 maart 2007 @ 18:16:32 #71
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47680440
quote:
Op maandag 26 maart 2007 14:52 schreef XxxPimxxX het volgende:

[..]

Volgens mijn arts gaan de rode vlekken pas weg op het moment dat je stopt met je kuur. Tijdens de kuur krijg je dus nog niet het resultaat wat je uiteindelijk wenst, pas een maand oid erna.
Klopt helemaal, kan het beamen uit eigen ervaring. Vandaar dat ik klaar wil zijn ruim voordat ik op vakantie ga. Ten eerste omdat mijn huid dan wat beter tegen de zon kan. En ten tweede omdat ik dan hele dagen zonder make up rondloop en er dan toch graag een beetje goed uit wil zien (lees: met niet zoveel vlekjes dus) Je huid wordt pas op zijn mooist in de periode na het stoppen! Heerlijk gevoel vond ik dat altijd, wat was ik dan blij met mezelf
  maandag 26 maart 2007 @ 18:20:46 #72
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47680594
quote:
Op maandag 26 maart 2007 17:59 schreef Fayme het volgende:
Hallo allemaal,

ik ben vorige week naar de dermatoloog geweest en ook ik was benieuwd of mijn theorie klopte ( ik was ervan overtuigd ), maar helaas. Zij zei ook, het zou niet zo moeten zijn, maar de fabrikant en meerdere patienten van haar hebben gezegd dat roa toch beter werkt dan iso. Zij heeft me daarom ook de echte roa voorgeschreven en ben daar dus sinds vandaag mee begonnen. Ik HOOP dat het echt sneller en beter werkt, want ik vind het nu na bijna 8 weken toch wel tijd worden dat er iig verbetering in komt.
Mijn rug doet zo'n pijn en de pus loopt er gewoon uit als ik alleen maar over mijn rug wrijf ( vaak van de jeuk ) ( en sorry voor de vieze woorden ).

Verder heb ik eczeem ontwikkeld op mijn handen en onderbenen, dus daar heb ik hormoonzalfje voor gekregen, Elocon, iemand daar ervaring mee??

Rugpijn is nog aanwezig en verder die eeuwige droge lippen. Alhoewel het de ene dag erger is dan de andere.

Verder valt het allemaal wel mee.

Ook afgelopen zaterdag voor het eerst gedronken ( daar gaat mijn tweede theorie ). Ik voel me af en toe net een non, juist de dingen die ik zo leuk en lekker vind mag ik niet. Dus ik dacht, fuc... it, 2 malibutjes kunnen geen kwaad. En ik heb ervan genoten.

Succes weer iedereen!
Wat herkenbaar. Ook ik was 8 weken bezig met die Iso en nu ik aan de echte Roa zit, zie ik pas resultaat. Al zul je nooit zeker weten waar het nu door komt (zoals ik hierboven al schreef). Maar zoals ik al eerder heb verteld is dit mijn zoveelste Roa-kuur en heb ik voorheen altijd Roa geslikt en nooit Iso. En dit is de allereerste keer dat het zo lang heeft geduurd voor er verbetering optrad. Wel verslechtering van de huid en last van dezeflde bijwerkingen, maar de beoogde verbetering liet veel langer op zich wachten deze keer. Dus alleen al daaruit denk ik af te kunnen leiden dat er wel degelijk verschil in moet zitten. Met de echte Roa werd het na een week of 5 a 6 echt wel beter, deze keer heeft dat dus ruim 8 weken geduurd. Baal wel een beetje nu ik dit allemaal zo lees, het voelt alsof ik nu een poosje voor niks die troep heb geslikt (dat het minder heeft gewerkt dus). Maargoed.

Ook ik drink geregeld een glaasje wijn hoor (of twee, maar dat is het dan). En geniet daar ook volop van. Het mocht ook gewoon van mijn derma want 'anders heb je helemaal geen leven meer' zei hij. Het spreekt voor zichzelf dat je gewoon een beetje oppast.
  maandag 26 maart 2007 @ 18:27:31 #73
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47680842
quote:
Over die 50mg.... ben je niet bang dat de bijwerkingen veel erger worden? En is het echt een must om aan die 6000mg te komen want volgens mijn derma (misschien is het bij iedereen anders) hoef ik daar niet naar toe te leven.. ze zegt nog deze maand en dan zijn we klaar als het goed is.... (en anders hooguit nog 1 maand).....

Ben trouwens benieuwd wat de apotheker vanmiddag zegt als ik mijn 'echte' roa kom halen...haha
Thnx

Enne, of ik bang ben voor toename van die bijwerkingen. Beetje wel, maar wat ik nu heb dat trek ik nog behoorlijk goed. Het lijkt me dat er tussen 40 of 50 per dag toch niet zo'n groot verschil kan zitten? Ik heb ook geen verschil gemerkt toen ik van 30 naar 40 ging. En vroeger slikte ik maar 20 en had ik dezelfde bijwerkingen als nu. Dus ik denk dat het wel mee zal vallen. Althans, ik heb het gevoel dat ik het nog wel aan kan. En ik wil dit keer juist wel naar die 120 mg per kg lichaamsgewicht toe. Ze zeggen toch dat er dan het minste kans is dat het weer terugkomt? Nou, aangezien er bij mij zo'n beetje 100% kans is dat het weer terugkomt (gezien mijn verleden) wil ik dit eens proberen. Ik meen me namelijk te herinneren dat ik vroeger nooit die totale dosis heb geslikt. Maar misschien is het juist daarom wel steeds teruggekomen? Wie zal het zeggen. Ik hoor het morgen, daarna jullie ook
  maandag 26 maart 2007 @ 18:28:31 #74
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47680873
quote:
Mijn rug doet zo'n pijn en de pus loopt er gewoon uit als ik alleen maar over mijn rug wrijf ( vaak van de jeuk ) ( en sorry voor de vieze woorden ).

Verder heb ik eczeem ontwikkeld op mijn handen en onderbenen, dus daar heb ik hormoonzalfje voor gekregen, Elocon, iemand daar ervaring mee??
Wat balen trouwens van je rug joh, klinkt erg pijnlijk

Enne nee, eczeem en Elocon ken ik niet..
pi_47704756
mijn derma heeft me expres op 20mg gezet zodat ik toch nog een beetje in de zon kon. hij zei dat mijn rode vlekjes weg zouden gaan door de zon en toen zei ik van ik mag toch niet in de zon zitten en hij zei van ja omdat je op een lage dosis zit mag je wel eventjes in de zon zitten maar het liefst niet de te lang (dus ik zit met dit redelijk mooie weer toch nog in de zon )
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')