abonnement Unibet Coolblue
  zondag 15 april 2007 @ 23:05:13 #251
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48365166
quote:
Op zondag 15 april 2007 22:07 schreef Senne het volgende:
Ik heb na een maand clean te zijn, vanmorgen een puistje gekregen! Toch het teken dat het er nog niet allemaal uit is... Maar je zag het aankomen. Het was 2 dagen een kleine oneffenheid. En gisteren zware dag gehad (breuk met men vriendin... en dan een zware nacht met wat alcohol). Dus vanmorgen toen ik opstond een puistje.
Ah wat kut voor je (die breuk met je vriendin dan). Dat puistje is zo erg dan nog niet, dat gaat wel weer over. Ik heb ook toch nog wel regelmatig een puistje erbij hoor. Idd na vorig weekend kreeg ik er ook een bij, maar toen had ik idd veel gedronken.
  zondag 15 april 2007 @ 23:14:33 #252
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48365672
quote:
Op zaterdag 14 april 2007 12:25 schreef sieske het volgende:
hoi,
mijn probleem heeft wel niks met roaccutane te maken maar wel met ontstekingen. Ik heb in mijn linkerooghoek, waar ik vroeger een steenpuist heb gehad, een flinke ontsteking. Ik werd vanmorgen wakker en jahoor, daar was ie. En gisteren was het nog een gewoon puistje.
Nu issie net zo groot als mijn duimnagel, waarom moet zoiets nu net gebeuren in het weeked als het goed weer is en ik van alles wil gaan doen en de dokter is gesloten? #^@*#&$
Af en toe krijg ik van die fikse ontstekingen, om de paar maanden komt er eentje kijken, vroeger had ik continu steenpuisten en toen heb ik roaccutane geslikt (dat kende toen nog bijna niemand) D
e dermatoloog toen zei dat het een paardenmiddel was, op de bijsluiter stond ook dat het geen goed idee was om zwanger te raken en natuurlijk de bijwerkingen die julie ook hebben, droge huid/ogen/neus/lippen ed. Het hielp wel.
Het ergste was dat toen ik voor de tweede keer bij de derm. langsging, ik mijn trui moest uitdoen en op tafel liggen. Hij bekeek mijn rug en zei toen: daar moet ik effe wat collega's bij halen. Leuk!!
Ik had sowieso al zelfvertrouwen genoeg.
En later, toen ik stopte met de kuur (mocht niet langer dan een half jaar doorgaan met die kuur) zei ie: had ik maar een foto gemaakt van voor en na. Ja, leuk! (niet dus, toen wist ik dus hoe erg ik eruitzag voor anderen)
Maar tegenwoordig, ik ben nu 33, heb ik alleen rode vlekken en af en toe kleine puistjes en heel af en toe een ontsteking. Toendertijd was ik trouwens 17 (ik zag er echt niet uit, en na de roaccutanekuur (± 1 jaar) was ik bijna overal van af, blij dat ik toen was)
Hoi Sieske,

Sorry ik heb helemaal niet op je verhaal gereageerd, maar leuk een leeftijdsgenootje hier te treffen. Ik heb ook rond mijn 19e mijn eerste kuur gekregen, dus ik weet waar je het over hebt. Toen werd het nog bijna niet voorgeschreven en was het middel best onbekend (maar wel berucht). De bijsluiter is sindsdien echt 5 x zo lang geworden he? Heb je toch nog een leuk weekend gehad, ondanks die ontsteking die precies de kop op heeft gestoken? En overweeg je om nu weer aan de Roa te gaan? Want dat heb ik niet helemaal goed begrepen.
pi_48371063
Ik heb nu ook weer ff een wat 'mindere' periode met weer nieuwe puisten erbij Aan de ene kant baal ik daarvan, omdat de stijgende lijn (in het begin) zich niet goed doorzet. Aan de andere kant; morgen moet ik naar de huidarts eb dan heb ik gelijk een 'goede' reden om 70 mg per dag te eisen, want dat is wel wat ik graag wil…. Hoe meer je slikt, hoe minder kans dat 't terugkomt. De bijwerkingen kan ik tot nu toe goed handelen, dus wat dat betreft kan ik een stapje hoger ook wel aan…
Haleloeja
  dinsdag 17 april 2007 @ 00:35:31 #254
173465 MoneyTalks
You listen.
pi_48403034
Weet iemand hoe lang het ongeveer duurt voor je lever weer een beetje is herstelt van de roaccutane?
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  dinsdag 17 april 2007 @ 08:15:40 #255
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48406245
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 00:35 schreef MoneyTalks het volgende:
Weet iemand hoe lang het ongeveer duurt voor je lever weer een beetje is herstelt van de roaccutane?
Volgens mij 'werkt' het niet zo precies. Ik denk dat je je lever al niet meer belast vanaf dag dat je ermee bent gestopt, of iig met elke dag minder. Verwerkt is verwerkt lijkt me!

Gelderland, laat je nog ff weten hoe het ging bij de derma?

Mijn bloed was overigens prima, heb gisteren gebeld. Geen afwijkende waarden. Cholesterol was zelfs KEURIG zei ze.
pi_48412264
Ben gistermiddag (kon eerder) naar de huidarts geweest. Was overigens de 1e keer dat ik hem weer zag tijdens mijn 2e kuur. Ik had het gewoon telefonisch aangevraagd namelijk.... Ga/mag nu 70 mg per dag gaan slikken. Het ging gewoon makkelijk… ik kan alles zelf bepalen bij die kerel

Huidarts: 'hoi, hoe gaat het?'
IK: 'ja goed, ik ben 2 maanden terug begonnen met mijn 2e kuur hé, en zou nu graag 70 ipv 60 mg per dag willen slikken. Ik kan de bijwerkingen namelijk goed handelen tot nu toe'
Huidarts: 'ow ok, ja is goed hoor'
IK: 'en ik wil 't graag slikken tot ergens in juli/augustus, dan heb ik namelijk 6 maanden geslikt'
Huidarts: 'aha ok, ik zal ff receptje uitschrijven'
IK: 'ok, thanks, en tot ziens maar weer, oja graag ook nog bloedformulier zodat ik over een paar weken weer bloed kan controleren'
Huidarts: 'hier, voila, en succes ermee'

Dus denk dat ik vanaf volgende week aan de 70 mg per dag ga (weeg zo' n 83kg), dus dan worden de bijwerkingen miss wel erger, maar wil er gewoon vanaf, het is voor mij een angst dat 't wééér terugkomt… Ik slik deze hoeveelheid dus ook om meer kans te hebben dat het resultaat blijvend is ná de kuur. Ik zit nu ongeveer op de helft van mijn kuur en voor dit resultaat zou ik al tekenen!! Maar ik slik gewoon zoveel om te zorgen dat het lang wegblijf ná de kuur, al is dat helaas geen garantie (gebleken)...

Enige wat ik vergeten ben te vragen; hoe ik het beste kan afbouwen.. ineens heel veel, of juist langzaam afbouwen... Maarja, volgens mij heb ik meer verstand van dit middel dan hijzelf Heb wél gevraagd over alcohol; volgens hem tja, kan het wel, gewoon met mate, omdat lever anders téveel belast wordt. Maar er wordt op gecontroleerd in de bloedtest, dus als je teveel drinkt o.i.d zou dat naar voren moeten komen!!
Haleloeja
  dinsdag 17 april 2007 @ 12:31:29 #257
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48413565
Tja klinkt bekend Gelderland, bij mij ging het zo ongeveer precies hetzelfde

Ik heb die vraag over dat afbouwen trouwens daarna nog een keer telefonisch aan zo'n assistente bij de dermatologiebalie gesteld. Zij wist het niet precies, maar ze verzekerde me dat als de dokter akkoord was gegaan met mijn voorstel (d.w.z. de laatste twee maanden van mijn kuur 1 mg per kilo lichaamsgewicht per dag slikken, vrij hoog dus, wat ik nu doe) en dan meteen stoppen, dat ik er dan vanuit kon gaan dat dat goed is. Anders had hij dat nooit goed gevonden en voorgesteld om af te bouwen. Een andere mogelijkheid is dat het gewoon niet uitmaakt of je nu afbouwt of meteen stopt. Dus in dat opzicht was ik gerustgesteld dat het iig niet fout was hoe ik het nu doe.

Afijn, mijn eigen theorie is, in het verleden altijd afgebouwd MAARRRR het is altijd teruggekomen. Dit keer eindig ik in 1 keer met een relatief hoge dosis, misschien dat dit ook wel voor een blijvender resultaat zal zorgen, wie zal het zeggen?

Hey meiden: Heaven, Fayme en Emss, hoe is het met jullie?
pi_48416766
ik ben gestopt
na 4 maandjes. alleen nu wel gaatjes op sommige plekken en nog rooie vlekken..weet iemand misschien een behandeling waar die littekentjes van weggaan?
  dinsdag 17 april 2007 @ 15:22:41 #259
144262 thewishmaster
Born and Raised in Amsterdam
pi_48420749
Ik lees hier allemaal verhalen over afbouwen, maar ik heb nooit afgebouwd. Ik heb 6 maanden ROA geslikt, de eerste 6 weken 60 mg per dag, de volgende 4 1/2 maand 80 mg per dag.
pi_48421264
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 15:22 schreef thewishmaster het volgende:
Ik lees hier allemaal verhalen over afbouwen, maar ik heb nooit afgebouwd. Ik heb 6 maanden ROA geslikt, de eerste 6 weken 60 mg per dag, de volgende 4 1/2 maand 80 mg per dag.
wat was het resultaat? hoelang gestopt, teruggekomen? En wat is je gewicht?
Haleloeja
  dinsdag 17 april 2007 @ 15:39:21 #261
144262 thewishmaster
Born and Raised in Amsterdam
pi_48421579
Ik ben nu 9 maanden gestopt, het gaat nog steeds erg goed. Mijn gewicht is 71 kilo. Ik vind het trouwens nog steeds ongelooflijk dat ik jarenlang door de huisarts aan het lijntje ben gehouden met benzylperoxide, minocycline enz enz. Die troep hielp allemaal voor geen meter en ik heb jarenlang voor schut gelopen.
pi_48422363
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 15:39 schreef thewishmaster het volgende:
Ik ben nu 9 maanden gestopt, het gaat nog steeds erg goed. Mijn gewicht is 71 kilo. Ik vind het trouwens nog steeds ongelooflijk dat ik jarenlang door de huisarts aan het lijntje ben gehouden met benzylperoxide, minocycline enz enz. Die troep hielp allemaal voor geen meter en ik heb jarenlang voor schut gelopen.
Dan ben je net zo zwaar als mij, maar slikte je ruim 2x zoveel. Ik vraag me echt af of die 40 voor mij wel genoeg is om m'n rug en borst te repareren. Ook al gaat het daar nu ook wat beter.

Mijn gezicht gaat echt heel goed. Nog een gebiedje op mijn kaak waar nog wat kleine bultjes zitten en op mijn voorhoofd vond ik vanmorgen nog een nieuw puistje. Ach, haar eroverheen en je ziet er niks van.
Wel een gortdroog hoofd vanmorgen. Ik had gewoon een witte ringbaard van velletjes. Wel gek dat het alleen zo droog wordt rond je mond en bijvoorbeeld niet in mijn hals of op mijn voorhoofd. Mijn lippen zijn daarentegen wel weer bijna perfect, dankzij een simpele Labello Classic.

Het weekend ben ik ook goed doorgekomen. Lekker in de zon, zonder bescherming, maar gewoon niet te lang. Aan het eind van de dag had ik een beetje een rooie kop en de volgende dag was het een beetje gekleurd. Ben blij dat ik niet zo snel verbrand. Ik heb ook een beetje een hekel aan zonnecrème. Die vette troep hoef ik niet op m'n gezicht. Het enige wat het doet is mijn rode vlekken nog roder maken en laten glimmen. Cetaphil is wel genoeg om te voorkomen dat het uitdroogt, dat trekt wel snel in.

Donderdag naar de derm voor bloedtest en controle en als alles goed is hoef ik pas weer over 3 maanden.
Venco Dropmakers
pi_48427027
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 13:54 schreef sinasasappeltje het volgende:
ik ben gestopt
na 4 maandjes. alleen nu wel gaatjes op sommige plekken en nog rooie vlekken..weet iemand misschien een behandeling waar die littekentjes van weggaan?
Loop even langs bij de schoonheidsspecialist. Die weten er meer van.
// Last.fm
pi_48427676
Hallo, ik ben precies op de helft!!!!!!! Al 3 maanden geslikt, nog 3 maanden to go!!! Ik slik nog steeds de ene dag 40 en de andere dag 50 mg. Heel weinig bijwerkingen gelukkig. Dat was met m'n vorige kuren wel anders. Toen had ik onwijze eczeem op m'n handen en voeten en nu NIETS - misschien dat het iets te maken heeft met de hogere dosis die ik nu slik??? (toen was het max 40 mg/dag).

En verder droge lippen, maar Bepanten in combinatie met Carmex doen hun werk. Bepanten is goed spul, maar als ik even m'n date wil zoenen wordt het tijdelijk Carmex. Smaakt wat lekkerder... Ik krijg nu ook wat bijwerkingen in m'n neus... droog, en korstjes enzo. Maar verder gaat alles heel goed.

Alleen nog op zoek naar een goede zonnebrandcreme voor gezicht die NIET GLIMT!! Ik was tijdens m'n eerste kuur toevallig in de USA en toen had ik een zonnebrandcreme op waterbasis gevonden speciaal voor de onzuivere huid, maar in Nederland kan ik zoiets niet vinden... Iemand tips?
pi_48429438
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 17:58 schreef emss het volgende:
Alleen nog op zoek naar een goede zonnebrandcreme voor gezicht die NIET GLIMT!! Ik was tijdens m'n eerste kuur toevallig in de USA en toen had ik een zonnebrandcreme op waterbasis gevonden speciaal voor de onzuivere huid, maar in Nederland kan ik zoiets niet vinden... Iemand tips?
van Vichy hebben ze dat wél een beetje, is nieuw, die heb ik... 60+ cremé ook op soort waterbasis geloof ik... Het is iig best dun Al glimt 't wel wat (uiteraard)
Haleloeja
pi_48431655
hallo mensen,

ik ga (waarschijnlijk) ook beginnen met roaccutane.. bloedtest is afgenomen en wacht op de toestemming of ik mag gaan beginnen.. heb het recept al opgeschreven gekregen.. maar ik had nog een paar vragen voor mensen die er al ervaringen mee hebben..
Ik ben 15 jr en fitness 4/5x per week.. heeft de tabletten invloed erop?
en de bijwerkingen?.. is het echt extreem of verschilt dat per mens..
Mijn acne bestaat vooral uit rode kleine vlekjes meeste op mijn wangen.. echte witte pukkels heb ik niet vaak (gelukkig) meer.. maar de recept kreeg ik gemakkelijk opgeschreven terwijl het echt voor bijzondere gevallen is.. en de 'belangrijkste' vraag .. is het zeer effectief ?..
En is de middel met geld te afhalen of word het vergoed.. want ga het namelijk over paar dagen ophalen van de apotheek maar heb wel het recept van de specialist geschreven gekregen..

groetjes,
pi_48439107
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 19:42 schreef armeenio het volgende:
hallo mensen,

ik ga (waarschijnlijk) ook beginnen met roaccutane.. bloedtest is afgenomen en wacht op de toestemming of ik mag gaan beginnen.. heb het recept al opgeschreven gekregen.. maar ik had nog een paar vragen voor mensen die er al ervaringen mee hebben..
Ik ben 15 jr en fitness 4/5x per week.. heeft de tabletten invloed erop?
en de bijwerkingen?.. is het echt extreem of verschilt dat per mens..
Mijn acne bestaat vooral uit rode kleine vlekjes meeste op mijn wangen.. echte witte pukkels heb ik niet vaak (gelukkig) meer.. maar de recept kreeg ik gemakkelijk opgeschreven terwijl het echt voor bijzondere gevallen is.. en de 'belangrijkste' vraag .. is het zeer effectief ?..
En is de middel met geld te afhalen of word het vergoed.. want ga het namelijk over paar dagen ophalen van de apotheek maar heb wel het recept van de specialist geschreven gekregen..

groetjes,
Hoi. Ik vraag me af of het goed is om op die leeftijd te beginnen met zulke zware medicijnen. Ik zal uitleggen waarom:

Ten eerste:zit je in de puberteit. Wanneer je de medicijnen geslikt hebt en je bent er vanaf, zit je nog steeds in je puberteit. Je testosteronspiegel zal nog steeds omhoog blijven gaan tot je 18e en dus bestaat de kans dat het terugkomt.

Ten tweede lijkt de vorm die je hebt niet heel ernstig, als in dat de kans groot is dat je littekens krijgt.

En ten derde vraag ik me af of je al andere middelen hebt geprobeerd: anti-biotica bijvoorbeeld. De meeste mensen hier hebben al van alles voorgeschreven gekregen. Dat het voor hen niet werkt wil niet zeggen dat het bij niemand werkt. De meesten hier zijn de 18 ook al wel gepasseerd.

Dan over de bijwerkingen:

Die verschillen per persoon. Ga er maar vanuit dat je droge lippen en een droge huid krijgt, maar bloedneuzen en geïrriteerde ogen komen daar niet bij iedereen bij. En ook hoe erg het is verschilt per persoon, maar dat overleef je wel.

Je kunt wel rug- en gewrichtsklachten krijgen, dus kan veel fitnessen een probleem worden en moet je misschien minderen, maar dat merk je snel genoeg. Gelderland hier voetbalt en ikzelf wil ook wat aan mijn conditie werken door te hardlopen, maar dat gaat tot nu toe nog prima. Ik heb geen last van mijn spieren of iets dergelijks.

Veel succes met je kuur en hou ons op de hoogte.
Venco Dropmakers
pi_48441352
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 22:24 schreef Dropmix het volgende:

[..]

Hoi. Ik vraag me af of het goed is om op die leeftijd te beginnen met zulke zware medicijnen. Ik zal uitleggen waarom:

Ten eerste:zit je in de puberteit. Wanneer je de medicijnen geslikt hebt en je bent er vanaf, zit je nog steeds in je puberteit. Je testosteronspiegel zal nog steeds omhoog blijven gaan tot je 18e en dus bestaat de kans dat het terugkomt.

Ten tweede lijkt de vorm die je hebt niet heel ernstig, als in dat de kans groot is dat je littekens krijgt.

En ten derde vraag ik me af of je al andere middelen hebt geprobeerd: anti-biotica bijvoorbeeld. De meeste mensen hier hebben al van alles voorgeschreven gekregen. Dat het voor hen niet werkt wil niet zeggen dat het bij niemand werkt. De meesten hier zijn de 18 ook al wel gepasseerd.

Dan over de bijwerkingen:

Die verschillen per persoon. Ga er maar vanuit dat je droge lippen en een droge huid krijgt, maar bloedneuzen en geïrriteerde ogen komen daar niet bij iedereen bij. En ook hoe erg het is verschilt per persoon, maar dat overleef je wel.

Je kunt wel rug- en gewrichtsklachten krijgen, dus kan veel fitnessen een probleem worden en moet je misschien minderen, maar dat merk je snel genoeg. Gelderland hier voetbalt en ikzelf wil ook wat aan mijn conditie werken door te hardlopen, maar dat gaat tot nu toe nog prima. Ik heb geen last van mijn spieren of iets dergelijks.

Veel succes met je kuur en hou ons op de hoogte.
hey, mooi dat je reageerd

- om eerlijk te zijn.. ik zie gineen plek waar een mogelijkheid is om een litteken te komen.. maarja ik wil niks te vroeg zeggen.. maar tot nu toe totaal geen last van gehad.. alleen die vieze rode vlekjes..
- 1. inderm lotion
2. Benzolproxide ofso 10% ( was gruwelijke ervaring maar 2x opgehad.. ging echt maar dan ook echt pijn lijden en ongelooflijk droge huid + tretinoïne crème ofso bijgekregen moest het afwisselen.. ochtend/savonds
3. Differin gel (werkte voor geen meter in het begin,later zeer wisselvalig.. maar had wel mijn slechte periodes)
4. Tabletten(weet niet hoe ze heten,werkte goed vlekken verdwenen beetje..maar nog niet die schone huid wat ik eerst had)
5. ( Ik hoop) die ROA tabletten als het doorgaat.. hoop dat die mijn jeugdprobleem oplost.. ik verheug me er wel veel op omdat er positieve dingen over gezegt zijn.. het word beschouwd als 1 van de beste middelen tegen acne door de artsen.. alleen de bijwerkingen klinken soms eng.. maarja heb al zoveel dingen gehad.. dit kan er wel bij hoop ik.
Ik heb voor de uitdroging en die ook zeer fijn is om te gebruiken.. cetomacrogol creme ofso.. is dat een goeie creme voor de drooghuid van me lippen,gezicht enz. als ik ROA begin te gebruiken.. of moet ik echt een goeie creme hebben?

kan zijn dat ik nog wat acne-hulpmiddelen vergeten ben..

groetjes,
pi_48447360
De bijwerkingen KLINKEN soms eng, heb gister toevallig de bijsluiter nog een x gelezen. Maar nu staat er ook bij of een bijwerking zeer vaak, vaak, weinig, zeer zelden (oid) voorkomt.. Dat was volgens mij nooit eerder!? En bij de meeste (enge) bijwerkingen staat gewoon 'zeer zelden''. Zeer zelden is minder dan 1 op 10.000 geloof ik..... (staat ook genoemd)

@ Armeenio: spul voor droogheid van lippen kan je het beste ff in deze topics rondneuzen. Iedereen heeft andere mening over wat nou goede lippenspul is! Verder kan iedereen je denk ik wel Cetaphil LOTION van de apotheek aanraden....Dat is voor de droge huid!

succes ermee!

Ik ga vandaag voor het eerst mijn dosis met 10 mg verhogen (70 ipv 60)....
Haleloeja
pi_48447448
Toen ik begon met roaccutane kreeg ik juist last van extra puistjes (steeds kwamen er witte puntjes bij), dat bleef zo'n 6 weken komen, naast een rode huid, droge lippen, droge jeukende ogen, en ben ik op advies van de huisarts 2 weken 10 of 20 mg per dag gaan slikken, nu wil de dermatoloog (na die 2 weken dus) weer naar 10 én 20 (dus 30) mg per dag, dat doe ik nu 2 dagen, en heb het idee dat ik weer meer last van puistjes krijg (witte kopjes), m'n huid roder is, en m'n ogen jeuken weer. Kan dit al nadat ik voor 2 dagen een hogere dosis heb? Of zou het anders misschien ook zo kunnen? En zou ik dus misschien weer het beste 10 of 20 per dag kunnen nemen? (Toen had ik het idee dat het allemaal véél sneller geneesde)
pi_48447601
quote:
Op woensdag 18 april 2007 08:27 schreef lennart12 het volgende:
Toen ik begon met roaccutane kreeg ik juist last van extra puistjes (steeds kwamen er witte puntjes bij), dat bleef zo'n 6 weken komen, naast een rode huid, droge lippen, droge jeukende ogen, en ben ik op advies van de huisarts 2 weken 10 of 20 mg per dag gaan slikken, nu wil de dermatoloog (na die 2 weken dus) weer naar 10 én 20 (dus 30) mg per dag, dat doe ik nu 2 dagen, en heb het idee dat ik weer meer last van puistjes krijg (witte kopjes), m'n huid roder is, en m'n ogen jeuken weer. Kan dit al nadat ik voor 2 dagen een hogere dosis heb? Of zou het anders misschien ook zo kunnen? En zou ik dus misschien weer het beste 10 of 20 per dag kunnen nemen? (Toen had ik het idee dat het allemaal véél sneller geneesde)
allemaal bekende problems. Als je gewoon ff de bijsluiter leest staat er ook in dat het in het begin kan verergeren, en ook nadat je een hogere dosis neemt... Dus ja,ja,ja en ja

en ik weet niet hoeveel je weegt, maar het beste is om minimaal 0.75 mg per kg lichaamsgewicht te slikken. Dit is om de kans op een blijvend resultaat na de kuur te vergroten. Dit kan je dus zelf berekenen..... Het effect tijdens de kuur (lees: cleane huid) kan je ook wel krijgen met 10 of 20 mg per dag, maar in principe is dat voor een (grote kans op) langblijvend resultaat gewoon te weinig!
Haleloeja
pi_48447947
De huidarts zei dat ik maximaal 30 mg per dag mocht, en volgens jouw berekening zou dat 45 mg/dag zijn (weeg ong. 63 kg)... en van 30 mg/dag word ik gewoon echt niet vrolijk (en al helemaal als nu 't lekkere weer eraan zit te komen)
pi_48451725
Hallo Mensen!
I'm back! Heerlijke vakantie gehad (helaas niet in de zon geweest==> mijn huid voelde te branderig aan dus leek het me niet verstandig)..... Met mijn gezicht gaat het oké.... niet helemaal clean maar wel oké... met 'niet clean' bedoel ik: die zes onderhuidse op mijn voorhoofd zijn nog steeds niet weg en volgens mij zijn ze ook niet van plan te vertrekken (they just like it there )..... Zit nog steeds op 30mg per dag en mijn derma is het niet van plan te verhogen... heb het tot nu toe 3 keer gevraagd... denk zelf dat ik nóg 1 maand moet slikken (is heel vermoeiend... ze kunnen beter tegen me zeggen dat het 6 maanden gaat duren ipv 3 en het elke keer met 1 maand verlengen... zo lijkt het een uitzichtloze zaak).... 'S ochtends heb ik echt een babyhuid maar in de loop van de dag lijken die onderhuidse op te zwellen en dan zie je ze pas ...'s avonds trekken ze weer weg... hmmhmm!!!
Buitenkant van mijn neus is droog (het ziet er niet zo sexy uit maar jah.. )

Trouwens even een vraagje Ik heb een hele cosmeticalijn thuis van o.a. La Roche Posey(van mijn derma op recept gekregen ze gelooft nl in "alle beetjes helpen" ==> de helft wordt vergoed en de helft weer niet.... ==> Reinigende gezichtgel, lotion ruikt naar rozen (volgens mijn pa is het gewoon alcohol met rozenextract... en hij heeft gelijk ook) en een acnecreme (ben even de naam kwijt... ook iets met alcohol en uitdrogende functie)<==dit alles voor 's avonds en voor 's ochtends heb ik alleen een gezichtscrème effeclair K van La Roche .. nou mijn vraag is wanneer moet ik dan Cetaphil opsmeren?

Well peeps its nice 2 be back!
  woensdag 18 april 2007 @ 11:21:39 #274
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48453250
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 17:58 schreef emss het volgende:
Hallo, ik ben precies op de helft!!!!!!! Al 3 maanden geslikt, nog 3 maanden to go!!! Ik slik nog steeds de ene dag 40 en de andere dag 50 mg. Heel weinig bijwerkingen gelukkig. Dat was met m'n vorige kuren wel anders. Toen had ik onwijze eczeem op m'n handen en voeten en nu NIETS - misschien dat het iets te maken heeft met de hogere dosis die ik nu slik??? (toen was het max 40 mg/dag).

En verder droge lippen, maar Bepanten in combinatie met Carmex doen hun werk. Bepanten is goed spul, maar als ik even m'n date wil zoenen wordt het tijdelijk Carmex. Smaakt wat lekkerder... Ik krijg nu ook wat bijwerkingen in m'n neus... droog, en korstjes enzo. Maar verder gaat alles heel goed.

Alleen nog op zoek naar een goede zonnebrandcreme voor gezicht die NIET GLIMT!! Ik was tijdens m'n eerste kuur toevallig in de USA en toen had ik een zonnebrandcreme op waterbasis gevonden speciaal voor de onzuivere huid, maar in Nederland kan ik zoiets niet vinden... Iemand tips?
Ik heb

ULTRA-VLOEIBAAR BF 20 SNELDROGENDE BESCHERMING

van Vichy.

Da's een flesje met een lotion erink dat moet je schudden voor gebruik, en is speciaal voor gezicht, hals en handen. Bedoeld voor een normale, gemengde of vette huid en is dus heel vloeibaar, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Geen vette laag! Ideaal voor als je daarna nog een dagcreme oid wilt opbrengen. Ik heb het nu dagelijks op, zit prima! Kost iets van 15 euro.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ladysusy op 18-04-2007 12:02:23 ]
pi_48458738
Drinken jullie ook zóveel water? Ik heb nu al zo’n 2 liter gedronken (4 flesjes van 0.5l) + koffie/thee/melk etc.. Ik zit pas op de helft van mijn dag :’) Denk dat ik maar iets moet minderen met drinken, dit is wel érg extreem…
Haleloeja
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')