abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_47088531
Het is me opgevallen dat in de meeste vleeswaren die bedoeld zijn voor beleg en niet voor 100% uit vlees bestaan er dextrose is toegevoegd.
Waarom stoppen ze er suiker er in en waarom speciaal dextrose?
---Grtz---------Spacehamster-->
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
  vrijdag 9 maart 2007 @ 13:18:05 #2
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_47088796
Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
  vrijdag 9 maart 2007 @ 13:20:16 #3
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47088877
In alle voorverpakte vleeswaren zit ook gewoon SUIKER!

Veel mensen denken gezond te doen door zogenaamd gezond beleg te kopen.
Niet realiserend dat ook daar keihard suiker in zit.

Yam!
pi_47089032
Nog stommer, ze stoppen ook melk in 90% van de verpakte vleeswaren .

Ik heb koemelkallergie en ben nu zwanger, dus rosbief en fricandeau en andere rauwe dingen die wel voor 100% uit vlees bestaan kunnen nu ook niet. Dus ik kan bijna geen vleeswaren meer op brood eten. Heel irritant!!!
pi_47089122
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 13:20 schreef SHE het volgende:
Veel mensen denken gezond te doen door zogenaamd gezond beleg te kopen.
Niet realiserend dat ook daar keihard suiker in zit.

Yam!
Hetzelfde met groente uit blik en uit de pot.
Keeping an eye on the world going by my window.
  vrijdag 9 maart 2007 @ 13:29:31 #6
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47089267
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 13:26 schreef Thelonious het volgende:

[..]

Hetzelfde met groente uit blik en uit de pot.
Het zou verboden moeten worden; net als kleur, geur en smaakstoffen.
Ik wil namelijk gewoon vleeswaren eten, geen rommeltje van geperst vlees en allerhande toevoegingen.

Los van het feit dat boodschappen mij uren kost, omdat ik elk fucking label moet checken omdat er altijd wel verborgen rommel in zit
  vrijdag 9 maart 2007 @ 13:32:27 #7
114176 Molluck
Suck my deck!
pi_47089385
Dextrose/glucose neemt water op en zo hebben ze dus minder vlees nodig per plakje worst
"MOLLUCK DU SCHEISS DRECKIGER BINGO SPIELER"
  vrijdag 9 maart 2007 @ 13:34:17 #8
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47089454
Driewerf !
  vrijdag 9 maart 2007 @ 13:34:51 #9
113667 Keiichi
Konnichiwa!
pi_47089476
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 13:29 schreef SHE het volgende:

[..]
Ik wil namelijk gewoon vleeswaren eten, geen rommeltje van geperst vlees en allerhande toevoegingen.
Dan nemen we wel gewoon een frikandel bv. Daarvan weten we dat er van alles en nog wat ingedonderd word

toch?
  vrijdag 9 maart 2007 @ 13:41:20 #10
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47089719
Volgens mij maakt het niet zoveel uit , in theorie, of je nou frikandel of metworst op je bammetje gooit.

Ik zou dus lekker elke dag een frikandelletje eten
  vrijdag 9 maart 2007 @ 13:43:12 #11
114176 Molluck
Suck my deck!
pi_47089788
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 13:41 schreef SHE het volgende:
Volgens mij maakt het niet zoveel uit , in theorie, of je nou frikandel of metworst op je bammetje gooit.

Ik zou dus lekker elke dag een frikandelletje eten
Volgens mij is het echt de allergrootste onzin dat er in frikandellen zoveel rotzooi zit hoor, het enige ongezonde eraan is dat het veel vetter is en dat je het vaak ook nog eens met mayonaise of curry eet...
"MOLLUCK DU SCHEISS DRECKIGER BINGO SPIELER"
  vrijdag 9 maart 2007 @ 13:57:08 #12
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47090306
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 13:43 schreef Molluck het volgende:

[..]

Volgens mij is het echt de allergrootste onzin dat er in frikandellen zoveel rotzooi zit hoor, het enige ongezonde eraan is dat het veel vetter is en dat je het vaak ook nog eens met mayonaise of curry eet...
Is het ook, in een frikandel zit niet vele meer bijzodners dan in smac of ander geperst vlees wat je op je broodje ramt.
Dus of je nou een boterham met boterhamworst of met frikandel eet maakt geen flaus aus.

Zeker niet als je de frikandel in oven maakt ( zonder vet dus ) en er geen sausjes overheen doet.
  vrijdag 9 maart 2007 @ 15:02:14 #13
136239 Spacehamster
You bastards!
pi_47092940
Ja die andere bagger wou ik het niet eens over hebben. Niet voor niets lees ik de ingredienten en ten gevolge daarvan laat ik alles liggen dat meer dan 1 ingredient heeft.
Als ik vlees op mijn brood wil, dan wil ik geen suikers en zetmelen en E nummers op brood. Dan wil ik smakelijke hoogwaardige eiwitten.
Voor vlees is een dier gestorven dus moet het met eerbied gegeten worden. Vernijden met troep is jereinste lijkschennis.

@Buzzer: Ik weet wat suiker is, dat was niet mijn vraag.
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 13:32 schreef Molluck het volgende:
Dextrose/glucose neemt water op en zo hebben ze dus minder vlees nodig per plakje worst
Dat klinkt logisch..simpel maar logisch.
Klopt het dan ook dat dextrose de grootste osmotisch waarde heeft van alle suikers?
Want het is steeds dextrose die genoemd wordt, niet een andere suiker.

Ik weet dat dextrose een ontzettend hoge glycemische waarde heeft. Het geeft dus ontzettend snel een suiker rush. Dat is niet altijd wenselijk. (Je zult maar hypoglycemie hebben!)
Je krijgt dus ook ietsje sneller een gevoel van "Ha lekker ik heb gegeten/ben aan het eten", maar voor de meeste mensen is dit te subtiel om een product-binding te creeren dus denk ik niet dat dit de (hoofd)reden is."
---Grtz---------Spacehamster-->
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
pi_47093195
nahja.. so far het smakelijk vlees eten op brood weer

toch jammer dat je echt serieus niets meer kan kopen waar niet meegeknoeid is..
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
  vrijdag 9 maart 2007 @ 16:11:03 #15
136239 Spacehamster
You bastards!
pi_47095649
Mijn favorieten zijn rosbief en rookvlees.
Die zijn practisch altijd wel puur.
---Grtz---------Spacehamster-->
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
  vrijdag 9 maart 2007 @ 16:13:31 #16
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47095746
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 15:10 schreef Uhmmie het volgende:
nahja.. so far het smakelijk vlees eten op brood weer

toch jammer dat je echt serieus niets meer kan kopen waar niet meegeknoeid is..
bij de slager zal het toch wel beter zijn? of valt dat dan ook weertegen..?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 9 maart 2007 @ 16:16:41 #17
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47095879
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 16:13 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

bij de slager zal het toch wel beter zijn? of valt dat dan ook weertegen..?
Zeker weten, maar dan moet je er wel expliciet om vragen
Maar rosbief, ficandeau en bijvoorbeeld gebraden kipfilet zijn bij een keurslager doorgaans wel te vertrouwen mits ze uit eigen keuken komen.
  vrijdag 9 maart 2007 @ 16:17:39 #18
28034 jellyrose
BoggleMeister
pi_47095913
Ik koop eigenlijk altijd vleeswaren bij onze slager (trotse winnaar van beste leverworst van Nederland ) en ben er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat dat geen geknoeide prut is, omdat hij vrijwel alles zelf maakt (behalve sommige worst/ham soorten, geloof ik) maar dat ga ik toch eens navragen
Thoughts arrive like butterflies.
Red de zeehond!
pi_47095965
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 16:16 schreef SHE het volgende:

[..]

Zeker weten, maar dan moet je er wel expliciet om vragen
Maar rosbief, ficandeau en bijvoorbeeld gebraden kipfilet zijn bij een keurslager doorgaans wel te vertrouwen mits ze uit eigen keuken komen.
Eh? Vragen om vlees zonder dextrose?

Maar slagers in een supermarkt zijn wat dit betreft sowieso niet te vertrouwen?
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
  vrijdag 9 maart 2007 @ 16:20:26 #20
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47096025
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 16:13 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

bij de slager zal het toch wel beter zijn? of valt dat dan ook weertegen..?
OOk daar vind je het wel wat minder maar toch.
Heel veel vleeswaren worden aangeleverd want ook de slager maakt niet alles zelf meer.
Denk aan de geperste hammen, boterhamworst, cervelaatsoorten etc.
Je zou het bij de slager echt goed na moeten vragen.
Vragen is weten.
Meestal de rosbief, fricandeau is wel safe.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 9 maart 2007 @ 16:20:38 #21
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47096029
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 16:19 schreef LostFormat het volgende:

[..]

Eh? Vragen om vlees zonder dextrose?

Maar slagers in een supermarkt zijn wat dit betreft sowieso niet te vertrouwen?
dat dacht ik dus ook.
slager, mag ik een onsje rookvlees zónder dextrose of andererommel..?
klinkt een beetje raar
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 9 maart 2007 @ 16:21:31 #22
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47096060
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 16:19 schreef LostFormat het volgende:

[..]

Eh? Vragen om vlees zonder dextrose?

Maar slagers in een supermarkt zijn wat dit betreft sowieso niet te vertrouwen?
Nee, vragen om vlees zonder suiker. Dextrose is gewoon een suiker en heeft geen flikker in vlees te zoeken.

Ik eet zelf nauwelijks vleeswaar uit ee supermarkt, en helemaal niet voorverpakt, want wat in supermarkten ligt komt uit een fabriek en bevat dus allerhande toevoegingen die ik liever niet eet.

Nogmaals, voor een gezond leven gaat de regel op:

- heeft het gebloed?
- groeit het aan een struik/boom?
- komt het uit de grond?

Alles daarbuiten suxt!
  vrijdag 9 maart 2007 @ 16:23:01 #23
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47096125
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 16:20 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

dat dacht ik dus ook.
slager, mag ik een onsje rookvlees zónder dextrose of andererommel..?
klinkt een beetje raar
raar? Ik vind het eerder nogal vreemd dat ik vleeswaar koop en ik iets anders krijg. DAT is raar
Een beetje slager hoort zich te weerhouden van het verkopen van toevoegingen..doet hij dat wel dan is het geen haar beter dan een super.
  vrijdag 9 maart 2007 @ 16:23:14 #24
114176 Molluck
Suck my deck!
pi_47096134
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 15:02 schreef Spacehamster het volgende:
Dat klinkt logisch..simpel maar logisch.
Klopt het dan ook dat dextrose de grootste osmotisch waarde heeft van alle suikers?
Want het is steeds dextrose die genoemd wordt, niet een andere suiker.

Ik weet dat dextrose een ontzettend hoge glycemische waarde heeft. Het geeft dus ontzettend snel een suiker rush. Dat is niet altijd wenselijk. (Je zult maar hypoglycemie hebben!)
Je krijgt dus ook ietsje sneller een gevoel van "Ha lekker ik heb gegeten/ben aan het eten", maar voor de meeste mensen is dit te subtiel om een product-binding te creeren dus denk ik niet dat dit de (hoofd)reden is."
Dat heb ik dus...

Osmotische waarde van suikers weet ik niet, het klinkt als een logisch verband dat als dextrose het meeste water absorbeert het ook de hoogste osmotische waarde heeft...
"MOLLUCK DU SCHEISS DRECKIGER BINGO SPIELER"
pi_47096226
suiker komt ook uit de grond.. uiteindelijk *grin*
en coke en shag ook..
nahja.. groeit dus


gaat neit geheel op vrees ik

ik heb thuis leuk boekje over dit soort dingen liggen
zal binnekort eens bladeren...

maar bij mij in de buurt hoef je na 6en echt niet meer naar een slager....
dat is voor die tijd al lastig want echt dik gezaaid zijn ze niet.. maar ze gaan ook klokslag 5 uur dicht

dus vrees toch dat ik wel vaker supermarktspul zal blijven eten

al dat bewust zijn sux best soms
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
  vrijdag 9 maart 2007 @ 16:27:14 #26
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47096272
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 16:23 schreef SHE het volgende:

[..]

raar? Ik vind het eerder nogal vreemd dat ik vleeswaar koop en ik iets anders krijg. DAT is raar
Een beetje slager hoort zich te weerhouden van het verkopen van toevoegingen..doet hij dat wel dan is het geen haar beter dan een super.
daar heb je natuurlijk ook gewoon gelijk in
het is jammer dat vlees van de slager vaak een stukkie duurder is dan dat uit de super, ik heb het nooit zo breed
maargoed, op mijn werk hebben we wel altijd vleeswaren van de slager, en dat smaakt me altijd veel beter dan wat ik thuis heb...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 9 maart 2007 @ 16:27:36 #27
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47096284
nee, bieten komen uit de grond, suiker niet, die komt uit een fabriek
shag groeit ook niet aan een plant, tabak wel
coca bladeren groeien idd aan een plant, cola niet
pi_47096399
betekend dat dat jij ook geen worst eet she?
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
  vrijdag 9 maart 2007 @ 16:36:34 #29
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47096633
Och ik eet alles en zondig vaak genoeg; maar ik probeer me te weerhouden van toevoegingen.
Worst maak je heel makkelijk zelf ( en lekker! ) en dat doe ik dan ook regelmatig
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')