JohnDDD | woensdag 7 maart 2007 @ 20:44 |
Ik heb net een nieuwe broodbakmachine gekocht en nu staat er in de handleiding dat ik de bakpan en de kneedhaken moet insmeren met een hittebestendig vet en ze 10 minuten in de oven moet laten staan op 160 graden om zo te voorkomen dat het deeg later aan de bakpan blijft vastzitten. Wat is precies een hittebestendig vet? Olijfolie bijv. ook? | |
juon_jacket1 | woensdag 7 maart 2007 @ 20:47 |
frituur olie... ![]() | |
Hijacking | woensdag 7 maart 2007 @ 20:51 |
vaseline ![]() | |
JohnDDD | woensdag 7 maart 2007 @ 20:57 |
alleen frituurolie? dat heb ik hier namelijk niet en ik wilde vannacht nog een brood bakken | |
juon_jacket1 | woensdag 7 maart 2007 @ 20:58 |
quote:olijf olie zou ook best kunnen.... ![]() ![]() | |
Bar_en_Boog | woensdag 7 maart 2007 @ 21:00 |
http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/frituren.asp met temperaturen van verschillende vetten | |
Tuinman | woensdag 7 maart 2007 @ 21:01 |
alle plantaardige olieen zijn goed geen frituuevet aub, wordt ranzig | |
Martijn_77 | woensdag 7 maart 2007 @ 21:12 |
Deze nemen we even mee naar CUL | |
JohnDDD | woensdag 7 maart 2007 @ 21:13 |
Ok, ik ga het met olijfolie proberen, het schijnt zelfs een vrij grote hittebestendigheid te hebben lees ik zo bedankt en andere tips zijn welkom | |
pievdb | donderdag 8 maart 2007 @ 00:48 |
olijfolie kan in ieder geval meer hitte verdragen dan boter, als het gaat om een brood bakken, dan zal het wel volstaan veronderstel ik | |
Erosjuhhh | donderdag 8 maart 2007 @ 01:23 |
neem niet de extra vergine dan, anders zou rijstolie ook goed kunnen | |
vats | donderdag 8 maart 2007 @ 16:55 |
sesamolie kun je ook heel heet laten worden | |
1-of-6Billion | donderdag 8 maart 2007 @ 19:57 |
160C is niet écht heel heet voor vet. Een willekeurige plantaardige olie is OK ![]() | |
SHE | donderdag 8 maart 2007 @ 20:28 |
rijstolie? sesam? ![]() ![]() Die gozer gaat een fucking brood bakken jongens | |
SHE | donderdag 8 maart 2007 @ 20:29 |
quote:Psies, hij kan er alles inflikkeren op die temp. | |
Erosjuhhh | donderdag 8 maart 2007 @ 20:45 |
nee frituurvet ![]() | |
SiGNe | vrijdag 9 maart 2007 @ 13:16 |
rijstolie en pindaolie (arachide-) kunnen het heetst worden. | |
SHE | vrijdag 9 maart 2007 @ 13:32 |
quote:Dat meeeeeeeeen je niet!! | |
Hijacking | vrijdag 9 maart 2007 @ 13:42 |
quote:ik denk het wel ![]() | |
oddman | zondag 11 maart 2007 @ 23:53 |
Het is waar. Van arachideolie weet ik het in ieder geval zeker. Olijfolie wil je denk ik vermijden, tenzij je olijdbrood wil... | |
TheFreshPrince | zondag 11 maart 2007 @ 23:55 |
quote:Waar worden ze zo heet van dan? | |
Erosjuhhh | maandag 12 maart 2007 @ 07:55 |
ze hebben een hoog rookpunt ![]() |