FOK!forum / Culinesse à gogo / Prison Break Drank? (gevangenisalcohol)
sushi-norizondag 4 maart 2007 @ 18:49
In een of andere amerikaanse serie op TV (Prison Break?) kwam een tijdje terug de "gevangenisdrank" voorbij
Illegale drank wat ze in de gevangenis maken van onschuldige dingen om toch alcohol te kunnen hebben.
Werd ik wel nieuwsgierig van. Eens maken om te proberen Of als stunt op een feestje op te dienen.

Men neme 1 vuilnis zak.
gooie daarin appels
een stuk beschimmeld brood in een sok
suiker
en warm water

Bind goed dicht en laat lekker liggen rotten in een hoek.

De appels rotten
het beschimmelde brood levert gist, om suiker in alcohol om te zetten (helpt de schimmel ook ergens voor? ik denk het niet? volgens mij kan vers brood net zo goed)
de suiker wordt omgezet in alcohol
en het lost op in het water.
warm water, want de warmte schept een goeie omgeving, geeft energie voor het begin van het suiker -> alcohol omzet proces.
(dit stukje is tenminste mijn redenering?)

Het zal waarschijnlijk wel niet te zuipen zijn..

Wat voor verhoudingen zou je moeten gebruiken? Hoe lang moet je het laten liggen? Is het niet giftig, in de zin dat er misschien methanol in zit en niet alleen ethanol?
Wat voor alcoholpercentage krijg je hierdoor? Ik verwacht iets als bier, 5%? Of is het meer als wijn, 12%?

(weet trouwens niet zeker of dit in Cul thuishoort? Heel culinair is het niet al heeft het wel met het bereiden van consumptiegoederen te maken Maar dan hoor ik het wel mods)

[ Bericht 4% gewijzigd door sushi-nori op 06-03-2007 01:44:10 (Schimmels zijn schimmels!!!) ]
__Saviour__zondag 4 maart 2007 @ 19:06
Dat las ik in zo'n boek ook, van die nederlander die in thailand gevangen zat. Die maakte zo ook zo'n eigen alcohol.
ne0nzondag 4 maart 2007 @ 19:18
klinkt niet echt lekker
Martijn_77zondag 4 maart 2007 @ 22:10
Ik vraag me toch hard af of het gezond is en of je er geen voedselvergiftiging van op kunt lopen.
Straffermaandag 5 maart 2007 @ 00:06
Een petfles cola of fanta (voor de fijnproevers dubbeldrank) en een stukje brood, paar weken wachten en met een beetje geluk klapt de fles niet uit elkaar in je celletje.

Gelukkig nooit zelf hoeven drinken
V.en.Amaandag 5 maart 2007 @ 02:46
Hier kan je een verslag lezen van een kerel die het gemaakt heeft. De plaatjes zijn niet echt smakelijk maar als je het alsnog wil proberen dan kan je zijn recept volgen (hij leeft nog).
seadariusmaandag 5 maart 2007 @ 08:50
Gist is een schimmel en geen bacterie
kabouter.mutsmaandag 5 maart 2007 @ 11:58
Heb met intresse de link gelezen.....
Wie gaat het proberen??
En waarom beschimmeld brood? kan het niet met gewoon brood?
__Saviour__maandag 5 maart 2007 @ 12:14
bij beschimmeld brood zal de gist beter werken ofzo
-Banaan-maandag 5 maart 2007 @ 18:39
quote:
Op maandag 5 maart 2007 08:50 schreef seadarius het volgende:
Gist is een schimmel en geen bacterie
.

Gist is een gist en geen schimmel...
Florian_maandag 5 maart 2007 @ 19:11
hmm..yummie!
Sailmakerwoensdag 7 maart 2007 @ 19:28
quote:
Op maandag 5 maart 2007 18:39 schreef -Banaan- het volgende:

[..]

.

Gist is een gist en geen schimmel...
niet dat wikipedia zooo betrouwbaar is, maar daar staat van wel..
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gist
Curiositywoensdag 7 maart 2007 @ 19:51
Ik onderzoek laaggradige dranken op gisten en schimmels, zijn 2 verschillende dingen.
Leefdonderdag 8 maart 2007 @ 01:26
Sommige gisten (bolletjes)kunnen in schimmels (draden) veranderen onder bepaalde omstandigheden, en andersom. Een vriendin van me doet daar onderzoek naar.
Curiositydonderdag 8 maart 2007 @ 09:44
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 01:26 schreef Leef het volgende:
Sommige gisten (bolletjes)kunnen in schimmels (draden) veranderen onder bepaalde omstandigheden, en andersom. Een vriendin van me doet daar onderzoek naar.
Oke, maar uiteindelijk zijn het toch 2 verschillende dingen.
Je ziet duidelijk verschil, maar daarom hang je er normaal ook een tijdsduur aan waarin je deze dingen nakijkt.
seadariusdonderdag 8 maart 2007 @ 16:19
quote:
Op maandag 5 maart 2007 18:39 schreef -Banaan- het volgende:

[..]

.

Gist is een gist en geen schimmel...
gist is wel een schimmel
Curiositydonderdag 8 maart 2007 @ 22:47
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 16:19 schreef seadarius het volgende:

[..]

gist is wel een schimmel
Gisten en schimmels vallen onder de noemer Fungi.
De eigenschappen zijn echter anders.

Het grote verschil is dat schimmels reeksen vormen en gisten afzonderlijk leven als cel.
Isabeauzaterdag 10 maart 2007 @ 11:41
quote:
Op maandag 5 maart 2007 02:46 schreef V.en.A het volgende:
Hier kan je een verslag lezen van een kerel die het gemaakt heeft. De plaatjes zijn niet echt smakelijk maar als je het alsnog wil proberen dan kan je zijn recept volgen (hij leeft nog).
Interessant experiment. En het alcoholpercentage van zowel de rode als witte wijn was verrassend hoog zeg! Iets meer dan 10% voor de rode wijn en 14% voor de witte wijn
Sailmakerzaterdag 10 maart 2007 @ 14:28
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 22:47 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Gisten en schimmels vallen onder de noemer Fungi.
De eigenschappen zijn echter anders.

Het grote verschil is dat schimmels reeksen vormen en gisten afzonderlijk leven als cel.
dan zit er naast champignons zeker nog een hoop andere dingen op mn pizza fungi..
MrDrakozaterdag 10 maart 2007 @ 15:17
quote:
Op maandag 5 maart 2007 02:46 schreef V.en.A het volgende:
Hier kan je een verslag lezen van een kerel die het gemaakt heeft. De plaatjes zijn niet echt smakelijk maar als je het alsnog wil proberen dan kan je zijn recept volgen (hij leeft nog).
"Yet somehow these ingredients went from sweet and child-like to harsh and alcoholic quicker than Lindsay Lohan"

leuk verhaal om te lezen
Untouchableszaterdag 10 maart 2007 @ 17:44
Lees serieus de rest van zijn artikelen over dingen die die niet moet eten, hilarisch en niet normaal wat voor zooi er allemaal verkocht wordt!!