FOK!forum / Culinesse à gogo / Koken!
Florian_zondag 4 maart 2007 @ 17:26
ik heb dus een date, en om eens wat anders te doen ga ik voor dr koken! (maar dat kan ik helemaal niet)

heeft iemand tips voor leuke gerechten, die er een beetje smakelijk uitzien, en ook makelijk te bereiden zijn?

recepten zijn ook welkom trouwens!
bugeye1zondag 4 maart 2007 @ 17:28
Gehaktschotel van Knorr met sperziebonen en rijst
Kijk in in de supermarkt naar het product voor het recept. Makkelijk!

MinderMutsigzondag 4 maart 2007 @ 17:37
In ieder geval geen pakjesmeuk gebruiken.

Salami en/of spekjes bakken, verse spinazie erbij en even roerbakken, een of twee potjes boursin of andere kruidenkaas erdoor en dan serveren met spaghetti.
Lekker met een salade erbij.
Snel, makkelijk en lekker.
Norro-tjezondag 4 maart 2007 @ 17:39
groente taart/lasaga maken is simpel en lekker, iets bijzonder moet je tap pas maken maar das wel bewerkelijker
justmattiezondag 4 maart 2007 @ 18:16
Kijk life and cooking, misschien hebben ze leuke ideeen voor je
Zwaaliezondag 4 maart 2007 @ 19:44
Probeer in ieder geval het gerecht een keer eerder te koken, voordat je het voor haar maakt.

Zorg voor verse en goede ingredienten. Geen kant en klare pakjes en zakjes, dan had je net zo goed een diepvriespizza in de over kunnen gooien. Kijk zelf eens bij de recepten op bijvoorbeeld de AH site, die zijn vaak redelijk makkelijk doch smakelijk, goed uitgelegd en er staat bij wat je ervoor moet kopen.

Succes!
SHEzondag 4 maart 2007 @ 19:56
Simpel, wat erg indrukwekkend lijkt en smaakt, maar geen centje pijn kost:

Succes salade van Sjors:


1 pak aardappelpartjes in rozemarijn van AH
2 krakendverse tonijnsteaks ( niet van AH dus )
een handje prachtige olijven, zwart en ontpit
2 eieren, mediujm gekookt...niet zo hard dat ze uit elkaar pleuren, maar ook geen snot. 4 minuutjes dus.
1 rood uitje
anjovisfilets
wat pitten ( zonnebloem enz ) optioneel, moet niet, mag wel

goede olijfolie
zeezout uit molen
flink sterke lombok peper uit molen

1 ciabatta, afbak of vers
1 zak gemengde sla ( let op, neem combi rucola, lollo rosso...gewoon AH )


Pak 2 mooie grote borden
Drappeer de gemengde sla netjes over de borden
Verdeel er de olijven over
Scheutje olijfolie, zout en peper

Dan ga je eieren koken en in vieren delen. en schikt ze op de borden met sla.
Dan doe je de aardappeltjes in oven en gaart ze. Laat ze tot lauw afkoelen

Verdeel de aardappelpartjes over de sla
Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, verdeel over borden
Dan doe anjovisfilets verdelen over de borden
Dan snijd je de ciabatta in plakken over de lengte; wrijft ze in met olijfolie, knoflook en maakt af met zout en peper
( in de oven ermee en goudbruin roosteren )

Pak nu de tonijnsteaks; en verhit een pan ( piepklein beetje olie tegen vastplakken )
leg de steaks in de pan en wacht tot je de onderkant wit ziet worden ( garing )
Als de onderkant tot de helft van de steak wit is, haal je ze er als de duvel uit en legt ze op de prachtig versierde salade, met de rauwe kant boven

Flink olijfolie over de borden sprenkelen, zout malen en peper
en aan de zijkant van het bord, twee ciabatta repen kruislings over elkaar schikken.

Yum
Florian_zondag 4 maart 2007 @ 20:42
quote:
Op zondag 4 maart 2007 19:56 schreef SHE het volgende:

x
oeh thanks! ziet er nog wel wat moeilijk uit voor iemand die nauwelijks een ei kan bakken, maar ik zal me er eens in gaan verdiepen


meer tips zijn uiteraard welkom
SHEzondag 4 maart 2007 @ 20:43
je hoeft de eitjes ook niet te bakken, alleen te koken
Leefzondag 4 maart 2007 @ 21:14
Vraag in 's hemelsnaam eerst iemand die wel kan koken om het mee samen te maken
voor je het alleen probeert en het voor haar maakt.
SHEzondag 4 maart 2007 @ 21:17
Waarom? Koken = prutsen = leren
Als de dame in kwestie de effort alleen al niet kan waarderen is ze sowieso geen date material.
Mr.Noodlezondag 4 maart 2007 @ 21:19
Krijg je daalijk weer zo'n zeurwijf, die dan zegt": "Ja maar, ik lust geen vis, die dinger stinken.."
kabouter.mutszondag 4 maart 2007 @ 21:25
quote:
Op zondag 4 maart 2007 19:56 schreef SHE het volgende:
Simpel, wat erg indrukwekkend lijkt en smaakt, maar geen centje pijn kost:

Succes salade van Sjors:


1 pak aardappelpartjes in rozemarijn van AH
2 krakendverse tonijnsteaks ( niet van AH dus )
een handje prachtige olijven, zwart en ontpit
2 eieren, mediujm gekookt...niet zo hard dat ze uit elkaar pleuren, maar ook geen snot. 4 minuutjes dus.
1 rood uitje
anjovisfilets
wat pitten ( zonnebloem enz ) optioneel, moet niet, mag wel

goede olijfolie
zeezout uit molen
flink sterke lombok peper uit molen

1 ciabatta, afbak of vers
1 zak gemengde sla ( let op, neem combi rucola, lollo rosso...gewoon AH )


Pak 2 mooie grote borden
Drappeer de gemengde sla netjes over de borden
Verdeel er de olijven over
Scheutje olijfolie, zout en peper

Dan ga je eieren koken en in vieren delen. en schikt ze op de borden met sla.
Dan doe je de aardappeltjes in oven en gaart ze. Laat ze tot lauw afkoelen

Verdeel de aardappelpartjes over de sla
Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, verdeel over borden
Dan doe anjovisfilets verdelen over de borden
Dan snijd je de ciabatta in plakken over de lengte; wrijft ze in met olijfolie, knoflook en maakt af met zout en peper
( in de oven ermee en goudbruin roosteren )

Pak nu de tonijnsteaks; en verhit een pan ( piepklein beetje olie tegen vastplakken )
leg de steaks in de pan en wacht tot je de onderkant wit ziet worden ( garing )
Als de onderkant tot de helft van de steak wit is, haal je ze er als de duvel uit en legt ze op de prachtig versierde salade, met de rauwe kant boven

Flink olijfolie over de borden sprenkelen, zout malen en peper
en aan de zijkant van het bord, twee ciabatta repen kruislings over elkaar schikken.

Yum
En als je er beetgare haricoverts bij doet heb je een orginele lekkere luxe SALADE NICOICE
mijn lievelings salade.
Ik zou daar voor gaan!!!
De haricoverts kun je gewoon bij de eitjes koken.
SHEzondag 4 maart 2007 @ 21:30
Nog een receptje dan maar om ontopic te blijven;

chicken fajitas met een shitload chilipoeder. Slim om te maken, want chilipoeder stimuleert de doorbloeding en maakt je blij..altijd handig bij wat mogelijke touchy touchy, feely feely
Lekker veel knoflook erbij en ze gaat helemaal los, knof is namelijk een afrodisiac

Men neme,
een pakje kleine tortillas
een grote ui
komijn poeder ( 1 theelepel )
koriander ( vers )
een limoen
gele en rode paprika in reepjes
heeeel veel knoflook ( gerperst, gesneden, wat jij wil )
kipfilet
beetje suiker


pers de limoenen, en rasp de schil in een grote kom. Doe er de korianderblaadjes, komijnzaad ( 1 theelepel ), chilipoeder ( 2 flinke eetlepels ) , knoflook en suiker bij. Scheutje olijfolie toevoegen.
Dan de kip in reepjes snijden en erbij gooien; half uurtje laten trekken.

Pan verhitten, de hele kom leegflikkeren in je pan; goed rodnscheppen.
Dan als de kip een beetje bruin is, de paprika erbij en wat stukken ui.

Verwarm de tortillas, flikker de pan met kip op tafel, sla jezelf op de borst en vul een warme tortilla voor de dame met de kip.

Lekker erbij; salade van kidneybonen, mais, paprika, met een azijndressing.
SHEzondag 4 maart 2007 @ 21:31
quote:
Op zondag 4 maart 2007 21:25 schreef kabouter.muts het volgende:

[..]

En als je er beetgare haricoverts bij doet heb je een orginele lekkere luxe SALADE NICOICE
mijn lievelings salade.
Ik zou daar voor gaan!!!
De haricoverts kun je gewoon bij de eitjes koken.
Dit mag geen nicoise heten; het is immers geen overrated frans prutswerkje

Het is Sjorcoise
Florian_zondag 4 maart 2007 @ 21:57
quote:
Op zondag 4 maart 2007 21:30 schreef SHE het volgende:
Nog een receptje dan maar om ontopic te blijven;
ah nice! ziet er goed uit

alleen met al die knoflook moet ik bijna vragen of ze gelijk even een tandenborstel meeneemt
SHEzondag 4 maart 2007 @ 22:11
Als je samen knof eet, ruik je niets.
Maar de geuren van de verse koriander, komijn en knof....samen met een kruidig rood wijntje, zal de stemming zeker goed doen
Leefmaandag 5 maart 2007 @ 09:01
quote:
Op zondag 4 maart 2007 21:17 schreef SHE het volgende:
Waarom? Koken = prutsen = leren
Als de dame in kwestie de effort alleen al niet kan waarderen is ze sowieso geen date material.
Omdat wij allerlei kennis & vaardigheden aannemen die iemand die nooit kookt misschien helemaal niet heeft.
En daardoor kan die date wel eens onnodig dramatisch uitpakken.

Ik zeg dit als iemand die vaak de kok mocht spelen in een leefgemeenschap waarin iedereen, of hij het kon of niet, om de beurt moest koken.

Iemand had een recept dat begon met bak een uitje.
Hij pakte een hele, ongeschilde ui, gooide hem in een soeppan, en zette het vuur er onder aan.
Dit is een waargebeurd verhaal.
Ik rust mijn kaas.
kabouter.mutsmaandag 5 maart 2007 @ 11:43
quote:
Op zondag 4 maart 2007 21:31 schreef SHE het volgende:

[..]

Dit mag geen nicoise heten; het is immers geen overrated frans prutswerkje

Het is Sjorcoise
oke vanaf nu Sjorcoise.
marineer jij de tonijn ook? en zoja waarmee?
Ik mis iets bij de tonijn.....
Ben er nog niet achter wat voor marinade ik volgende keer wil gebruiken.
(en ik wil niet met soja's)
Leefmaandag 5 maart 2007 @ 12:06
cola tonijn!!!!!!!!!!!
Florian_maandag 5 maart 2007 @ 12:19
quote:
Op maandag 5 maart 2007 09:01 schreef Leef het volgende:

[..]
Iemand had een recept dat begon met bak een uitje.
Hij pakte een hele, ongeschilde ui, gooide hem in een soeppan, en zette het vuur er onder aan.
Dit is een waargebeurd verhaal.
Ik rust mijn kaas.
haha, zo erg ben ik niet hoor (iedereen weet toch dat je er ook nog zout bij moet doen )
SHEmaandag 5 maart 2007 @ 14:08
quote:
Op maandag 5 maart 2007 11:43 schreef kabouter.muts het volgende:

[..]

oke vanaf nu Sjorcoise.
marineer jij de tonijn ook? en zoja waarmee?
Ik mis iets bij de tonijn.....
Ben er nog niet achter wat voor marinade ik volgende keer wil gebruiken.
(en ik wil niet met soja's)
Een superverse tonijnsteak marineren?
Dat is nou echt een doodzonde
SHEmaandag 5 maart 2007 @ 14:09
quote:
Op maandag 5 maart 2007 09:01 schreef Leef het volgende:

[..]

Omdat wij allerlei kennis & vaardigheden aannemen die iemand die nooit kookt misschien helemaal niet heeft.
En daardoor kan die date wel eens onnodig dramatisch uitpakken.

Ik zeg dit als iemand die vaak de kok mocht spelen in een leefgemeenschap waarin iedereen, of hij het kon of niet, om de beurt moest koken.

Iemand had een recept dat begon met bak een uitje.
Hij pakte een hele, ongeschilde ui, gooide hem in een soeppan, en zette het vuur er onder aan.
Dit is een waargebeurd verhaal.
Ik rust mijn kaas.
Ah, dat was dan een echte autist
kabouter.mutsmaandag 5 maart 2007 @ 15:13
hoe supervers de tonijn ook is het blijft wat missen
liefst zou ik de tonijn licht roken maar das zo'n gedoe.
Uhmmiemaandag 5 maart 2007 @ 16:55
Hmm tja wat ook best goed werkt als ej nooit kookt

kun je pasta koken?
(even verpakking lezen en een leuk vormpje uitkiezen.. in dit geval is tagliatella wel erg nice vind ik persoonlijk)

vervolgens haal je op de markt verse zalm
(al dan niet alvast in snippers.. en eventueel kun je het in de supermarkt kopen maar das duurder en minder vers en dus ook vaak minder lekker)

Bij de supermarkt:
1 klein bakje creme fraiche (schap naast de melk... zegmaar bij de slagroom. eventueel ook in light-variant te krijgen.. dan heet het "demi creme")
potje groene pesto
en de pasta natuurlijk.. (de zogenaamd verse pasta is het lekkerst.. en qua kookvaardigheid maakt het niets uit)
1 courgette

De zalmsnippers en de creme fraiche zet klaar.
De courgette kun je het makkelijkst schillen met de kaasschaaf
deze snij je dan in stukjes (zegmaar. ong. 0,5 tot 1 cm groot) en dat zet je ook startklaar

Je kookt de pasta.
Tegen de tijd de pasta kookt doe je de zalm in een pan
vervolgens doe je er de courgette en de creme fraiche bij.
dit warm je op.

Daarna doe je er naar smaak pesto bij.
Dus beetje pesto erin.. even proeven.. en beslissen of je er meer bij wil of niet

Serveren:
Saus over de pasta.

Eventueel met een warm stukje stokbrood of een salade van tomaten met fetakaas
(salade: je kan potjes fetakaas in olie en kruiden kopen in bijna elke supermarkt en cherrytomaatjes door de midden snijden.. mixen en hoppa salade)

volgens mij si dit voor de gemiddelde keukengek best te doen
en het is erg lekker
Tezzmaandag 5 maart 2007 @ 17:45
Maak tapas!!!!!!! Je kunt bijna alles van te voren klaarmaken (en dus proeven vooraf) en je kunt er ook wat standaard dingen bijdoen, zodat je tafel helemaal vol staat en je toch zelf maar 3 of 4 gerechtjes gemaakt hebt.

STANDAARD:
schaaltje olijven
schaaltje chorizo
brood met diverse tapenades
gevulde peppadews

EENVOUDIG
champignons gebakken met knoflook en tym en afgeblust met een scheut witte wijn
gemarineerde kippevleugeltjes
pincho's (kleine prikkertjes met blokjes lekker gekruid vlees)
spekrolletjes uit de grill (gevuld met geitenkaas en honing)
gamba's met coctailsaus
zalmsnippers
gehaktballetjes in tomatensaus
sakehmaandag 5 maart 2007 @ 18:37
quote:
Op zondag 4 maart 2007 19:56 schreef SHE het volgende:
Simpel, wat erg indrukwekkend lijkt en smaakt, maar geen centje pijn kost:

Succes salade van Sjors:
Yum
Dit klinkt kapot seksi !
Florian_maandag 5 maart 2007 @ 19:07
quote:
Op maandag 5 maart 2007 16:55 schreef Uhmmie het volgende:
X
aah thanks! heb ik laatst bij een vriendin gegeten, idd best lekker (zonder courgette & pesto, dat wel)

en ook goed te doen overigens
vatsdinsdag 6 maart 2007 @ 07:01
ik zou iig op safe gaan, tenzij je weet of ze vis eet of niet, er zijn mustsen genoeg in de wereld die dan ijskoud zeggen ik lust geen vis (behalve kibbeling)
Uhmmiedinsdag 6 maart 2007 @ 09:17
Hmm tja kwestie van vragen vats..

en geen zalm lusten.. is niet vriendin-waardig hoor
(mensne die enkel kibbeling lusten komen er hier gewoon niet in.. das geen vis meer.. dat is vis vermomd als friet)
Florian_dinsdag 6 maart 2007 @ 12:48
oh ze lust wel vis hoor, heb ik gevraagd

alleen ik vind het zelf niet echt fantastisch, maar zalm etc is wel okay
Uhmmiedinsdag 6 maart 2007 @ 13:10
zalm is ook niet het eerste waar meeste mensen aan denken bij vis

en hoop mensen die "geen vis" lusten lusten wel zalm somehow

dus dat scheelt *grin*
SHEdinsdag 6 maart 2007 @ 13:51
Terwijl zalm van alle vissoorten verreweg het meest vissig ruikt en smaakt
Uhmmiedinsdag 6 maart 2007 @ 14:20
pff ik heb spontaan zin in sushi

al dat gepraat over vis...

gelukkig werk ik naast een zeevishandel.. dus denk dat we vandeweek danwel geen sushi eten.. maar wel een lekker vers vischje
Florian_dinsdag 6 maart 2007 @ 21:23
hm toch eerst film
Mini_rulezdinsdag 6 maart 2007 @ 21:33
Mag ik vragen hoe je in godsnaam overleeft zonder eten voor jezelf te kunnen maken?

Verder: leuk dat je het nu probeert. Laat je ook weten wat je hebt gemaakt en hoe het gegaan is?
Florian_dinsdag 6 maart 2007 @ 21:43
quote:
Op dinsdag 6 maart 2007 21:33 schreef Mini_rulez het volgende:
Mag ik vragen hoe je in godsnaam overleeft zonder eten voor jezelf te kunnen maken?

Verder: leuk dat je het nu probeert. Laat je ook weten wat je hebt gemaakt en hoe het gegaan is?
jaa ik woon nog thuis joh, binnenkort op kamers trouwens

en yup, ik laat het weten
Mini_rulezdinsdag 6 maart 2007 @ 21:51
Hm, dat verklaart het. Het is wel handig om alvast wat te oefenen voordat je op kamers gaat.
GebakkenEidinsdag 6 maart 2007 @ 22:08
quote:
Op dinsdag 6 maart 2007 13:10 schreef Uhmmie het volgende:
en hoop mensen die "geen vis" lusten lusten wel zalm somehow
Merkwaardig, ik lust echt vrijwel alle vis, maar hou niet van zalm, in ieder geval niet warm. Gerookte zalm lust ik dan wel weer.
iggy_in_the_housewoensdag 7 maart 2007 @ 14:57
quote:
Op dinsdag 6 maart 2007 22:08 schreef GebakkenEi het volgende:

[..]

Merkwaardig, ik lust echt vrijwel alle vis, maar hou niet van zalm, in ieder geval niet warm. Gerookte zalm lust ik dan wel weer.
Niet merkwaardig, heb ik zelf ook last van. Die gerookte is nog wel te doen, maar zalm in een pastasaus:
#ANONIEMwoensdag 7 maart 2007 @ 15:01
quote:
Op maandag 5 maart 2007 15:13 schreef kabouter.muts het volgende:
hoe supervers de tonijn ook is het blijft wat missen
liefst zou ik de tonijn licht roken maar das zo'n gedoe.
Koud of warm roken?

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-03-2007 15:02:54 ]