FOK!forum / Culinesse à gogo / Stampot
noudstardinsdag 20 februari 2007 @ 17:19
hallo ik ga vandaag bij mijn moeder eten

en der word wortelen stamppot met hasche gekookt en rookworst

nu is mij gevraagd om die worst te gaan halen

ik heb twee zakken gelderse rookworst van de appie hein gehaald samen 700 gram is dat voldoende voor 3 personen mamma pappa en ik??
ikwilookwatzeggendinsdag 20 februari 2007 @ 17:19
Ja
noudstardinsdag 20 februari 2007 @ 17:20
ik denk er zelf aan om een 3e worst te gaan halen
timmeeehdinsdag 20 februari 2007 @ 17:23
de regel is 1 worst per persoon
je hebt dus te weinig
cora4034dinsdag 20 februari 2007 @ 17:23
Welnee joh das veel te veel.
veldmuisdinsdag 20 februari 2007 @ 17:24
Kijk uit voor het vuur, dat is warm!
Daffodil31LEdinsdag 20 februari 2007 @ 17:29
Gelderse rookworst is niet meer wat het geweest is. Vroeger, toen de dieren nog spraken, de kippen nog tanden hadden en de guldens nog van hou waren, kon je nog rookworst vinden die "knakte" als je erin prikte of beet. Niet van die slappe zooi van tegenwoordig.

Of je moet even bij de Super de Boer binnenlopen en een slagersrookworst meepakken. Die smaken ook nog eens een stuk beter.
veldmuisdinsdag 20 februari 2007 @ 17:32
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:29 schreef Daffodil31LE het volgende:
Gelderse rookworst is niet meer wat het geweest is. Vroeger, toen de dieren nog spraken, de kippen nog tanden hadden en de guldens nog van hou waren, kon je nog rookworst vinden die "knakte" als je erin prikte of beet. Niet van die slappe zooi van tegenwoordig.

Of je moet even bij de Super de Boer binnenlopen en een slagersrookworst meepakken. Die smaken ook nog eens een stuk beter.
Of je gaat naar een echte slager!
Is inderdaad stukken beter
Gappiedinsdag 20 februari 2007 @ 17:38
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:29 schreef Daffodil31LE het volgende:
Vroeger, toen de dieren nog spraken, de kippen nog tanden hadden en de guldens nog van hou waren, kon je nog rookworst vinden die "knakte" als je erin prikte of beet.
die zijn er nog steeds maar dan alleen bij de Hema
veldmuisdinsdag 20 februari 2007 @ 17:39
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:38 schreef Gappie het volgende:

[..]

die zijn er nog steeds maar dan alleen bij de Hema
Dat benne Unox-worsten.
Mirjamdinsdag 20 februari 2007 @ 17:40
wij hadden 'vroeger' gewoon 1 worst, daar moesten we met zijn vieren van eten hoor
Gappiedinsdag 20 februari 2007 @ 17:41
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:39 schreef veldmuis het volgende:

[..]

Dat benne Unox-worsten.
waar komt dat verschil dan vandaan als je ze eet? die worsten van de Hema zijn altijd zo sappig (misschien omdat ze de hele dag in het vocht liggen) en die van unox , daar proef ik het dan niet zo.
Kwezeldinsdag 20 februari 2007 @ 17:45
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:40 schreef MissyMirjaM het volgende:
wij hadden 'vroeger' gewoon 1 worst, daar moesten we met zijn vieren van eten hoor
De voedselbank is ook niet meer wat het geweest is natuurlijk.
klappernoot2000dinsdag 20 februari 2007 @ 17:47
Hema worst..
#ANONIEMdinsdag 20 februari 2007 @ 18:10
Meer dan genoeg aangezien er ook hachee bij is
Pikkebaasdinsdag 20 februari 2007 @ 18:12
1 worst voor twee personen is een normale portie.
IBAZdinsdag 20 februari 2007 @ 18:36
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 17:39 schreef veldmuis het volgende:

[..]

Dat benne Unox-worsten.
Nee,
ze zijn van ZWAN
Bluesdinsdag 20 februari 2007 @ 18:55
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 18:12 schreef Pikkebaas het volgende:
1 worst voor twee personen is een normale portie.
En dan het liefst een Hema
gdaydinsdag 20 februari 2007 @ 19:48
Wat denk je zelf, noudstar?

700 gram voor 3 personen is ongeveer 233 gram worst per persoon, en dan hebben jullie daar ook nog eens hachee erbij. RUIM voldoende vlees dus. Veel teveel zelfs, aangezien men in Nederland gemiddeld 100 gram vlees per dag eet.
Daffodil31LEdinsdag 20 februari 2007 @ 20:05
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 19:48 schreef gday het volgende:
Wat denk je zelf, noudstar?

700 gram voor 3 personen is ongeveer 233 gram worst per persoon, en dan hebben jullie daar ook nog eens hachee erbij. RUIM voldoende vlees dus. Veel teveel zelfs, aangezien men in Nederland gemiddeld 100 gram vlees per dag eet.
Je bent in je berekening vergeten het alsmaar groeiende deel vegetarische guppenkoppen mee te tellen. Alsof het besmettelijk is; het worden er steeds meer.

Dan moet je als fatsoenlijk carnivoor even een inspanning leveren en minstens een halve kilo vlees naar binnen werken om toch aan het landelijk gemiddelde van 100 gram per persoon te komen!
gdaydinsdag 20 februari 2007 @ 20:14
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 20:05 schreef Daffodil31LE het volgende:

[..]

Je bent in je berekening vergeten het alsmaar groeiende deel vegetarische guppenkoppen mee te tellen. Alsof het besmettelijk is; het worden er steeds meer.

Dan moet je als fatsoenlijk carnivoor even een inspanning leveren en minstens een halve kilo vlees naar binnen werken om toch aan het landelijk gemiddelde van 100 gram per persoon te komen!
Ik zou zeggen: mail het Voedingscentrum!
quote:
De gebruikelijke (totale) vleesconsumptie ligt in Nederland op zo’n 100 gram per dag.
bron