abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_46373893
Het weekend is weer begonnen. Daarbij hoort natuurlijk iets lekkers voor bij de koffie 's avonds. Zodoende is besloten om lekker appeltaart te bakken. Hoewel de kant en klare appeltaart van de Albert Heijn goed binnen te houden is, haalt de appeltaart het lang niet bij het eigen recept. Deze is gewoon niet te versmaden, al dan niet met slagroom. Iets wat eigenlijk ook geldt voor de vorige bakverslagen, namelijk Gemberkoekjes bakken en Advocaat maken. Oorsponkelijk is dit ook weer een familierecept, waardoor het leuk was om vast te leggen en te publiceren voor de geïnteresseerden onder ons... Weliswaar minder exclusief als gemberkoekjes en advocaat, maar toch noemenswaardig.


Bereidingstijd: +/- 30 minuten excl. afbakken.

Ingrediënten:
- 375 gram zelfrijzend bakmeel
- 190 gram basterdsuiker
- 75 gram kristalsuiker
- 225 gram boter
- 80 gram rozijnen en krenten
- 1 ei
- 4 appelen
- Kaneel
- Bloem / panneermeel

Benodigdheden:
- Grote springvorm / bakblik
- Deegroller
- Weegschaal
- Schaaltjes
- Spatel
- Divers keukengerei
- 180° oven - 45 minuten.

4 appels voor de appeltaart.


De appels netjes schillen.


De appels in ongeveer gelijke stukjes snijden.


375 gram zelfrijzend bakmeel afwegen.


190 gram basterd suiker afwegen.


225 gram boter afwegen.


1 ei klutsen.


40 gram krenten, 40 gram rozijnen afwegen.


75 gram kristalsuiker afwegen.


Gooi de rozijnen, krenten en 75 gram suiker bij de stukjes appel.


Voeg wat kaneel toe.


Boter en 190 gram basterdsuiker bij elkaar, samen met een groot deel van het geklutste ei.


Zelfrijzend bakmeel erbij en mengen maar.


Een mooi gekneed stuk deeg als resultaat. Gooi wat bloem of panneermeel op het aanrecht om plakken te voorkomen.


Het deeg uitrollen tot een egale plak.


Bakvorm in het deeg drukken.




Vorm met een spatel uitsnijden.


Bakblik eerst invetten en daarna het deeg in het bakblik aanbrengen.


Ook de randen bedekken met het overgebleven deeg. Vergeet niet om met een vork gaatjes te prikken in de bodem.


De mix aan appels, rozijnen, krenten, suiker en kaneel toevoegen en gelijk verdelen.


Repen snijden van het overgebleven deeg.


Mooi rasterwerkje maken en insmeren met het overgebleven geklutste ei.


Ingesmeerd en klaar voor de oven.


45 minuten op zo'n 180° in de oven.


En hij is klaar! Mooi egaal goudbruin.



Nu is de appeltaart klaar om te nuttigen. Eet smakelijk!


Dit recept valt onder copyright van onze familie.
pi_46374748


Waneer kom je der 1tje hier brengen?
pi_46374884
Extra stap maakt het nog lekkerder:
- Abrikozen jam verwarmen in een pan met eventueel een beetje water.
- Als de appeltaart klaar is uit de oven halen en gelijk bestrijken met de abrikozen jam.
It's hard to tell that the world we live in is either a reality or a dream.
pi_46375349
ik zie maar 1 goudreignet als ik dat zo bekijk. wat zijn die andere appels? ik gebruik eigenlijk alleen maar goudreignetten voor appeltaatr/appelflappen/appelbeignets
  vrijdag 16 februari 2007 @ 18:38:52 #5
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_46375470
Wat doe je nou daar krijg ik zo'n honger van En ik heb net gegeten.....

Abrikozenjam erover dat doe ik ook altijd
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_46376520
Leuk beeldverslag.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 16 februari 2007 @ 20:19:59 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46378968
Leuk verslag om zo te lezen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_46379031
even een tvp, ziet er lekker uit
Across the stream with wooden shoes
With bells to tell the king the news
A thousand misty riders climb up
Higher once upon a time Last.fm
pi_46379069
zeer leuk verslag inderdaad..ziet er heerlijk uit!!
Op donderdag 22 juli 2010 01:22 schreef xmamacitax het volgende:
mijn nederlands is 1000 x beter dan de joune
pi_46382335
Dat ziet er zó lekker uit!
Saartje
  vrijdag 16 februari 2007 @ 21:59:31 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46382468
Ik gebruik geen zelfrijzend bakmeel, ik hou van een hardere korst.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 maart 2007 @ 15:02:26 #12
129106 Chav
Oi Oi Oi !!!
pi_46905602
Ik heb m gemaakt en ben er wel trots op (is de allereerste keer dat ik appeltaart maakt). Allen het raster is niet zo mooi als de jouwe

In me Burberry......
  zondag 4 maart 2007 @ 15:22:31 #13
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_46906286
Het ziet er verrukkelijk uit moet ik zeggen!

Alleen vraag ik me af: waarom gebruik je in godsnaam Bertolli boter en geen roomboter?
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
  zondag 4 maart 2007 @ 16:39:05 #14
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_46909173
Oe appeltaart
Toevallig vorig weekend een paar van gebakken voor visite
Ik doe altijd nog een beetje custard door mijn appel/rozijnen/noten mengsel.
En een beetje op de bodem of op de bodem een beetje spijs
En ik haal tegenwoordig mijn rozijnen/krenten bij de turkse winkel die zijn dan al zacht en een stuk groter en nog lekkerder
Geloof dat ik er morgen maar weer 1 ga maken
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_46976056
Deze ga ik morgen maken.

Wat zijn nu de beste appels hiervoor? En omdat ik echt niet van rozijnen houd wil ik die liever vervangen door noten of iets dergelijks (pecans?). Nog suggesties?

Ik heb er nu al zin in. Appeltaart bakken
pi_46976203
quote:
Op dinsdag 6 maart 2007 15:03 schreef kleineblondetrut het volgende:
Deze ga ik morgen maken.

Wat zijn nu de beste appels hiervoor? En omdat ik echt niet van rozijnen houd wil ik die liever vervangen door noten of iets dergelijks (pecans?). Nog suggesties?

Ik heb er nu al zin in. Appeltaart bakken
Goudreinetten gebruik ik eigenlijk altijd.

Noten kan je het beste een lekkere mix van hazelnoten, amandelen, cashew, pecan e.d. maken.

Zelfgebakken appeltaart is natuurlijk verrukkelijk, maar de appel-notentaart van de V&D vind ik ook altijd zooooo heerlijk
pi_46976479
quote:
Op zondag 4 maart 2007 15:02 schreef Chav het volgende:
Ik heb m gemaakt en ben er wel trots op (is de allereerste keer dat ik appeltaart maakt). Allen het raster is niet zo mooi als de jouwe

[afbeelding]
Ik heb meestal te weinig deeg over voor de bovenkant...snoep altijd te veel van het deeg
pi_46978727
Rasp volgende x eens wat citroenschil door je appelvulling, smaakt het nog lekkerder (vind ik )
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_46979086
Oehh APPELTAART!!! Lekker Lekker !
Van het weekend wilde ik eigenlijk koekjes bakken maar een taartje is ook wel weer erg lekker!!
♥ Love is Love ♥
  dinsdag 6 maart 2007 @ 16:21:54 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46979158
quote:
Op dinsdag 6 maart 2007 16:11 schreef justmattie het volgende:
Rasp volgende x eens wat citroenschil door je appelvulling, smaakt het nog lekkerder (vind ik )
Door het deeg ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46979737
kan ook, of een beetje rum door de appels doen, alcohol verdampt in de oven, maar de smaak blijft
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_46995707
Bedankt
Nu wil ik appeltaart

pi_47110111
wat altijd kut is is om die reepjes weer los te krijgen van het aanrecht ondanks dat er meel onder ligt. Verder heb ik vaak te weinig deeg om hem perfect af te kunnen werken
maar smaken doet hij er niet minder om
pi_47116756
ziet er lekker uit
moet alleen nog een deegroller halen
bye
  zaterdag 10 maart 2007 @ 03:00:49 #25
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_47116769
quote:
Op zaterdag 10 maart 2007 02:59 schreef Petre het volgende:
ziet er lekker uit
moet alleen nog een deegroller halen
heb je niet toevallig een wijnfles ofzo

Werkt ook wel hoor,ff goed afwassen van te voren
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')