minilotje | woensdag 14 februari 2007 @ 00:58 |
![]() Aangezien vriendlief overmorgen wegens één of ander bedrijfslolletje een thuisgemaakte taart mee moet nemen heb ik besloten dat ik morgenavond even zo'n fijne, mierzoete banaan-toffee-taart in elkaar wil flansen.. Ik wil natuurlijk wel graag dat de dikke laag slagroom op de taart ook de dag erna nog lekker is. Nu ken ik die zakjes klop-fix en andere slagroomverstevigers wel, maar aangezien ik slagroom altijd meteen helemaal opeet (:s)) heb ik ze nog nooit gebruikt. Ik vraag me vooral af of dat spul misschien invloed heeft op de smaak van slagroom, of dat het wel meevalt. Andere suggesties voor een romige bovenlaag zijn ook welkom. De taart bestaat verder uit een kruimelbodem van chocoladekoekjes, banaan en een enorme laag toffee/dulce de leche/kleverig gekookte gecondenseerde melk. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilotje op 14-02-2007 08:01:50 ] | |
golfer | woensdag 14 februari 2007 @ 02:33 |
quote:Iets doet me er aan denken dat er wat niet klopt aan deze post. ![]() | |
minilotje | woensdag 14 februari 2007 @ 08:02 |
Ha, al ge-edit. En nu antwoord geven! ![]() | |
Tezz | woensdag 14 februari 2007 @ 08:04 |
Ik gebruik wel eens van die zakjes klopfix en het is prima te doen! Je moet alleen goed opletten dat je de slgroom niet te stijf klopt, daar wordt het dan weer niet lekkerder op, dan krijg je zo'n vettige smurrie in je mond. Qua smaak proef je het verder niet hoor! | |
juonjacket | woensdag 14 februari 2007 @ 08:39 |
meng Mascarpone met vanille suiker ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 14 februari 2007 @ 08:58 |
Sla de slagroom met de hand, gebruik géén kidde of spuitbus. Gebruik een zakje klopfix | |
205_Lacoste | woensdag 14 februari 2007 @ 09:02 |
Van klopfix kan ik mij herinneren dat het echt heel smerig is. Na die ervaring heb ik het ook nooit meer gebruikt. Zelf klop ik de slagroom langzaam met de hand. Op deze manier blijft het lang stijf zonder dat je aan smaak hoeft in te boeten. | |
minilotje | woensdag 14 februari 2007 @ 09:05 |
Ik sla slagroom altijd met de hand. Slagroom uit een spuitbus vind ik naar en als ik een mixer gebruik dan raak ik altijd afgeleid door iets buiten het keukenraam ofzo en heb ik ineens een dikke boterachtige massa. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 14 februari 2007 @ 09:06 |
quote:Per vergissing bakpoeder gebruikt? | |
Martijn_77 | woensdag 14 februari 2007 @ 19:59 |
Heb je misschien ook recept van deze taart voor ons? | |
Lips | woensdag 14 februari 2007 @ 21:29 |
quote: ![]() ![]() | |
minilotje | woensdag 14 februari 2007 @ 21:34 |
Tuurlijk! Ik ga zelf zo aan de slag. Bovenstaande foto is overigens van mijn vorige poging, dus ik weet dat -ie kán slagen. ![]() Men neme: - drie eetlepels zachte roomboter - een pak chocoladekoekjes (een gram of 250) - bananen, twee grote of drie kleintjes - twee blikjes gecondenseerde melk (supermarkt, tussen de oosterse kookspullen, er staat een fries vlaggetje op) - twee bekertjes (250 ml) slagroom - vier eetlepels witte kristalsuiker (en eventueel klopfix ![]() - een klein beetje cacaopoeder + - een springvorm (24 cm. doorsnede) - deegroller - plastic zak Bereiding: - Zet de ongeopende blikjes melk in een grote pan heet water (deksel erop!) en breng aan de kook. Laat een uurtje of twee sudderen, en zorg dat de pan niet droogkookt. Zo nodig water bijvullen - Vul ondertussen de plastic zak met koekjes en bewerk de boel met een deegroller tot de koekjes helemaal verkruimeld zijn - Stort koekruimels in een kom en meng met de zachte boter tot er een plakkerig kruimeldeeg ontstaat - Spreid kruimeldeeg uit over bodem van springvorm en druk stevig aan. Zorg eventueel voor opstaande randjes. - Zet springvorm met deeg in de koelkast om hard te worden terwijl de melk doorkookt - Haal na twee uur de melkblikjes uit de pan (pas op! heet!) en wacht tot ze een beetje afgekoeld zijn voordat je ze openmaakt. Tadaa, twee blikkies vol dulche de leche, ofwel toffee. - Sla met de hand het slagroom met de suiker stijf, voeg eventueel een zakje klopfix toe - Snij bananen in plakjes - Haal springvorm met deeg uit de koelkast en beleg de taartbodem achtereenvolgens met plakjes banaan, een hele dikke laag toffee en maak af met een laag slagroom. Zeef er tot slot wat cacaopoeder boven. - Laat taart opstijven in koelkast tot gebruik De volgorde van de toffee en banaan varieert nogal per recept, maar dit is hoe ik het doe. Voor een wat minder mierzoet geheel kun je in plaats van chocoladekoekjes ook kiezen voor digestives of tarwebiscuitjes. Succes! [ Bericht 1% gewijzigd door minilotje op 14-02-2007 22:30:22 ] | |
Lips | woensdag 14 februari 2007 @ 21:40 |
*begint bijna te kwijlen* | |
Muck | woensdag 14 februari 2007 @ 21:42 |
het glazuur springt spontaan vn mijn tanden als ik dit lees, maar ik wil dit best een keer proberen ![]() | |
minilotje | donderdag 15 februari 2007 @ 00:16 |
![]() Zo! *puf* Die kan de koelkast in tot morgenochtend! | |
golfer | donderdag 15 februari 2007 @ 00:24 |
quote:Ziet prima uit. ![]() | |
sieske | maandag 19 februari 2007 @ 11:10 |
WAT cacopoeder. Een halve kilo ofzo Grapje. Ziet er lekker uit en het smaakt ook heerlijk, deze taart. Ik maak vaker eenpersoonstaartjes. Vind ik er leuker uitzien. Trouwens, een beetje espresso door de slagroom is ook lekker, nie goed mengen dan heb je nog die strepen van bruine en witte slagroom. En gesuikerde amandelen erover, zegt Jamie. Is ook lekker, vind ik. Hoe zoeter hoe beter. | |
minilotje | maandag 19 februari 2007 @ 16:39 |
Het valt heel erg mee met die cacao. Een egaal, maar flinterdun laagje. ![]() |