tuiterdespuiter | zondag 11 februari 2007 @ 13:41 |
Ik heb voor een toetje zo'n blik met halve perziken op suikerwater gekocht. Nu verwacht ik niet dat ik alles nodig heb vanavond, is er een manier om die perziken die ik niet gebruik wat langer te bewaren? (het blik moet met blikopener geopend worden, dus is niet met de deksel afsluitbaar ![]() | |
Erosjuhhh | zondag 11 februari 2007 @ 13:43 |
iig niet het terugzetten met blik in de koelkast, dat gaat oxyderen | |
Hyperdude | zondag 11 februari 2007 @ 13:45 |
Gewoon in een zo'n plastic ijskastbakkie of een schone ouwe appelmoespot oid? | |
juonjacket | zondag 11 februari 2007 @ 13:45 |
quote:wat sap bewaren, de overgebleven perziken erin leggen en dt alles in een afgesloten plastic bakje in de koelkast ![]() ![]() | |
Mirjam | zondag 11 februari 2007 @ 13:46 |
quote:dat ja, overgooien in een ander bakje, afdekken, in de koelkast | |
juonjacket | zondag 11 februari 2007 @ 13:50 |
je kunt ze natuurlijk ook meteen opeten ![]() ![]() ![]() | |
reclamedoos | zondag 11 februari 2007 @ 13:59 |
quote:Dat heb ik vaker gehoord. Maar nog nooit gehoord dat iemand er een goede onderbouwing bij kon geven. Een blik heeft namelijk een coating aan de binnenkant en kan daarom (mits de coating onbeschadigd is gebleven tijdens het oplepellen van de perzikken) volgens mij helemaal niet oxideren. Iemand een idee? | |
juonjacket | zondag 11 februari 2007 @ 14:01 |
quote: ![]() | |
HostiMeister | zondag 11 februari 2007 @ 14:04 |
quote:zelf eigenlijk ook geen idee, maar ik had het laatst met een mep delmonte ananas schijfjes. Op de grens van het vocht zat (na een dag al) een hele vieze zwarte streep aan de binnekant van het blik. Dus ik denk dat je het beter in een plastic bewaardoosje ofzo kunt doen, of misschien afdekken met folie..? | |
tuiterdespuiter | zondag 11 februari 2007 @ 14:10 |
@JuonJacket: Dat kan ik idd ook doen, maar dan wel een andere keer ![]() Die plastic bakjes heb ik dus genoeg in huis, dat gaan ze dus worden! Bedankt allemaal ![]() | |
Curiosity | zondag 11 februari 2007 @ 14:52 |
quote:Zodra er lucht bij komt gaat metaal oxideren, ook wel roesten genoemd. | |
reclamedoos | zondag 11 februari 2007 @ 15:29 |
quote:En dat doet het dus niet als het goed is! Binnenin blikken zit een coating om dat tegen te gaan, anders had je namelijk ook wel een lekkere bliksmaak aan al het eten wat je uit blik haalt. Ik weet uit mijn tijd dat ik bij de supermarkt werkte dat we geen blikken met deuken verkochten, omdat ze dan van binnen konden gaan roesten (oxideren). De deuk zou dan ook er voor zorgen dat de laag coating niet meer goed was. Ik zet overigens heel vaak een half blik perzikken/vruchtjes/ananas in de koelkast, en ik heb er nog nooit rare dingen in gezien. Maar ik moet er wel bij zeggen dan die halve blikken het meestal geen twee dagen overleven bij mij in huis ![]() | |
Curiosity | zondag 11 februari 2007 @ 15:30 |
Metaal gaat oxideren zodra er lucht bij komt. [ Bericht 7% gewijzigd door Curiosity op 11-02-2007 15:37:26 ] | |
fietsmiep | zondag 11 februari 2007 @ 19:40 |
Ik doe ze in een diepvriesdoos en ze gaan de vriezer in tot ik ze weer nodig heb. | |
paarse_paashaas | zondag 11 februari 2007 @ 19:46 |
quote:Ja leuk, maar dat spul is gecoat van binnen, anders zou je ook een lekkere bijsmaak aan je perzikken e.d hebben. | |
Curiosity | zondag 11 februari 2007 @ 19:52 |
quote:Zodra er lucht bij komt, in een gesloten blik komt toch geen lucht. Het is moeilijk te aanvaarden maar het is toch echt zo. | |
E.G.J. | zondag 11 februari 2007 @ 21:10 |
quote:ferro metalen kunnen oxideren. Non ferro nauwelijks of niet. De stalen uitvoering (ferro metaal) van blik heeft een beschermlaagje dat van tin of lak is. De aluminimum variant (non ferro) oxideerd niet. Je kunt wel slijpsel van het openmaken in het sap krijgen of de deksel valt er in bij het open maken. Dat zou de oorzaak van de smaak kunnen zijn. Maar anders is het niet mogelijk tenzij de coating beschadigd is om wat voor reden dan ook. Ik heb trouwens tupperware deksels speciaal om op geopende blikken te doen. | |
Curiosity | zondag 11 februari 2007 @ 21:30 |
quote:Van deze zin is niets gelogen. Dat er nu mensen gaan zoeken naar voorbeelden prima, maar er zijn zoveel soorten blik in omloop en ze zijn echt niet allemaal gecoat. En als ze dat wel zijn dan zullen ze inderdaad niet roesten. Helaas heeft niet iedereen een plastic deksel, waardoor dus het blik met losgesneden deksel in de koelkast word geplaatst. ![]() | |
hassanjassan | zondag 11 februari 2007 @ 21:36 |
Idereen heeft wel een rol huishoudfolie toch? Ondanks dat ik weet dat blikken niet oxideren en je je eten gewon in het blk in de koelkast kan laten, stop ik het toch in een gals of een bakje...puur om gezeik te voorkomen ("waarom heb je het niet in een ander bakje gedaan? HJ, je weet toch dat het eten metalig gaat smaken, anders?") | |
tuiterdespuiter | zondag 11 februari 2007 @ 22:20 |
Pff haha wat een simpele vraag toch niet voor een discussie kan veroorzaken ![]() Heb de perzieken in een plastic doosje gedaan in de koelkast. Neemt ook nog eens minder ruimte in beslag dan het blik ![]() | |
EricT | zondag 11 februari 2007 @ 22:48 |
plastic doosje in koelkast, beetje sap erbij gieten. De siroop werkt perfect als conservator | |
Martijn_77 | maandag 12 februari 2007 @ 19:16 |
quote:Idd, de beste methode voorkom je ook dat ze naar blik gaan smaken |