abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_46847009
Fijn dat er toch mensen zijn die na een roa behandeling er ook af zijn. Voor mij was dit helaas niet zo. Ik ben 23 jaar en heb tot mijn 19 nooit last gehad van acne. Maar opeens zat ik er onder, en niet van de onschuldige plekjes nee echt cysten. Vooral om mijn mond zat ik helemaal onder, ook wel om andere plaatsen maar om mijn mond was het grootste probleem. Via de huisarts benzoylperoxide, creme's. Geen effect!! Naar de dermatoloog; 2 keer 7 maanden aan de roa, en voor precies 2 maanden was ik acne vrij. De roa kuur ben ik best goed doorgekomen ( in de zomer) Uiteindelijk heb ik 1,5 jaar bij de dermatoloog gelopen en oa ook de deferin creme gebruikt. Helaas zit ik er nu weer onder, en vooral de cysten zijn echt niet leuk meer. Doordat ik vrij lang roa heb gebruikt ben ik heel gevoelig voor " normale" producten die je bij de drogist kan kopen ( zoals bv Garnier of Nivea) Mijn huid brand dan en krijg meteen rode vurige uitslag.

Eevn voor de duidelijkheid ik gebruik geen foundation, poeder enz. Gebruik producten zonder alcohol, kleurstoffen en parfum. De acne/cysten om mijn mond zijn gewoon weer terug. En een nieuwe roa kuur wil ik niet meer, mijn huid is gewoon te dun en gevoelig. Wel kan ik iedereen aanraden producten van Eucerin te gebruiken, TOP!! vooral om tijdens je roa kuur te gebruiken. Vooral de Re- Balence voor de gevoelige huid is super. Deze is ook voor mensen die bv een chemische peeling hebben gehad of een acne behandeling.

Zelf ga ik nu proactive gebruiken, geen ervaring mee namelijk.
pi_46849046
@Ladysusy

Je zou wel een punt kunnen hebben. Wellicht dat er misschien een verschil zit in andere stoffen, maar ik weet niet of dat voor roa ook zo is. Misschien zit het verschil in stofjes om de capsules te maken, de kleur, eventueel smaak, etc. Er zijn ook 10-tallen merken vitamine C pillen, maar uiteindelijk is het toch allemaal vitamine C, alleen heeft de 1 een ander kleurtje of een smaakje en de ander niet.
Wat betreft roa: ik weet niet goed wat nu de 'echte' roa is. Roa is wat ze in NL voorschrijven, maar van accutane wordt veel en veel meer verkocht, omdat dit in de VS wordt voorgeschreven. En misschien ligt de verkoop 'echte' roa / accutane versus de generieke merken wel zo ver richting de kant van de generieke merken op, dat men tegenwoordig het succes van roa en accutane meer kan toewijden aan de generieke merken dan aan de originele merken.
Maar ja, elk menselijk lichaam is anders en reageert anders. Iedereen moet doen wat hij denkt dat het beste voor hem/haar is natuurlijk. En het geloof dat iets beter werkt, wil soms ook wel eens werken, denk maar aan het placebo effect.

@Senne

No worries mate. Natuurlijk is het balen, ik ken het precies, maar uiteindelijk zal ze niet minder om je geven hoor. Wees blij met haar, dat ze je neemt zoals je bent. Echt tof, zulke meiden.

@carpediem23

Ik herken je verhaal een beetje.
Heel vervelend dat roa niet voor jou werkt. Op hoeveel mg zat je precies? Aangezien je 2 maand vrij was heeft het toch wel gewerkt. Het lijkt alsof ze een te lage dosis hebben voorgeschreven. De dosis ligt vaak tussen 0,5 en 2 mg/kg/dag. Dus dat betekent dat iemand van 70 kg tussen de 35 en 140 mg/dag kan slikken, afhankelijk van hoe erg hij of zij het heeft. Misschien moet je eens denken aan een 3e kuur, maar dan zwaarder en wat langer doortrekken.
Heb nog wel een vraag voor je die misschien wat gek klinkt: op welke leeftijd begon bij jou je baardgroei?
Bij mij pas echt rond mijn 19e / 20e en ik ben nu 23 en er zit nog steeds niet erg veel op mijn wangen. Op mijn kin juist wel en daar krijg ik dus ook geen puistjes meer. Ik denk dat een gigantische hormoon boost voor die secundaire geslachtskenmerken het probleem bij mij is, alsof ik een 2e puberteit in ga ofzo, terwijl ik toen nergens last van had.
Venco Dropmakers
  vrijdag 2 maart 2007 @ 16:05:10 #203
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_46849653
Roa is een afkorting van Ro-accutane. Waarom er bij ons Ro voor staat en in de VS niet weet ik niet, maar het is allebei accutane natuurlijk alleen korten wij het gemakshalve af tot Roa

Jammer dat het bij jou niet aansloeg Carpediem! Maar misschien heeft Dropmix een puntje. Bij mijn apotheek werkt er ook iemand die meerdere malen tevergeefs Roa heeft gebruikt en bij wie het telkens terug kwam. (Met haar in gesprek gekomen toen ik mijn medcijnen kwam halen). Zij twijfelt nu ook of ze nog een kuur zal doen. Eerlijk gezegd is het bij mij ook altijd weer teruggekomen, dit is immers ook mijn 8e kuur. Telkens tot een jaar lang pukkelvrij en toen kwam het toch steeds weer terug. Maarja een jaar is langer dan 2 maanden natuurlijk. Wat jammer dat je er blijvende gevolgen van ondervind. Dat heb ik namelijk totaal niet, ook niet na 8 kuren. Kan nog steeds gewone goedkope producten verdragen op mijn huid en telkens na het stoppen verdwenen alle bijwerkingen en werd mijn huid weer net als daarvoor (alleen dan zonder pukkels). Maar ik besef nu dat ik daar dankbaar voor mag zijn! Sterkte! Enne, ik wist idd al dat Eucerin creme heel fijn spul was, heb het ook weleens gehad. Alleen ik vond het vrij duur (ik geloof iets van 22 euro voor een potje he???).

BTW: ik gebruik die Cetaphil helemaal niet meer, ik vind hem toch te vet. En mijn huid is helemaal niet meer zo droog lijkt het wel. Ik heb ook een gewone dagcreme voor de droge huid en die volstaat ook prima. Dus iemand toevallig nog geinteresseerd in een bijna volle tube met creme van 3 weken oud?
pi_46849822
quote:
Op vrijdag 2 maart 2007 16:05 schreef Ladysusy het volgende:
Roa is een afkorting van Ro-accutane. Waarom er bij ons Ro voor staat en in de VS niet weet ik niet, maar het is allebei accutane natuurlijk alleen korten wij het gemakshalve af tot Roa
Misschien van Roche?
pi_46850081
Ben (na een 'slechte' week) weer redelijk clean and happy ... Vandaag we persoonlijke hoogtepuntjes behaalde (mede door roa)

- Was met een vriendin naar de stad gegaan, ging gewoon (uit mezelf) aan de kant vd zon zitten.... (dus met me huid in de zon)... en voelde me nog geeneens onzeker...

- Heb een meid (waarmee ik 1x eerder gezoent heb, toen ik clean was ) gevraagd om x te poolen (DATE). Ik vind haar nog steeds wel leuk (is al 3 kwart jaar geleden), maar heb nooit echt gedate ivm onzekerheid (me huid was toen al aan 't slechteren).... Nu vind het moment wel om tóch een x af te spreken en te kijken hoe 't gaat... (en ze wilde wel een x)

[ Bericht 5% gewijzigd door Gelderland op 02-03-2007 16:21:38 ]
Haleloeja
pi_46855178
beste mensen,

ik gebruik Roaccutane nu 2 weken (2x 10mg) samen met een Resorcinol (bevorderd schilveren) het gaat redelijk goed en ik heb geen extreme bijwerkingen (naast droge lippen, maar he als dat alles is!). Ik krijg af en toe nog een puistje maar ze zijn veel minder ontstoken en ik erger me er niet echt aan. Waar ik me wel nog aan erger zijn de "littekenstjes" op mn rug en gezicht. Ze zijn niet heel diep maar ze zijn er wel. De dermatoloog zei dat ze niet heel diep zaten en ze er naar verloop van tijd uit zouden gaan. Het enige is wel dat op mn gezicht die rode vlekjes (geen puistjes maar gewoon vlekjes) ik me nog wel is aan wil ergeren (vooral mn neus zaten vroeger grote ontstekingen). weet iemand een cremepje of iets waardoor mn huid wat minder last heeft van die vlekjes? (bruiner word ofzo waardoor het minder opvalt)?

Voor de rest vind ik het een heel goed product als het maar in de juiste hoeveelheden word gegeven.
Kijk uit naar jullie antwoord

Een mede gebruiker
pi_46855319
quote:
Op vrijdag 2 maart 2007 16:05 schreef Ladysusy het volgende:
Roa is een afkorting van Ro-accutane. Waarom er bij ons Ro voor staat en in de VS niet weet ik niet, maar het is allebei accutane natuurlijk alleen korten wij het gemakshalve af tot Roa
Wiki zegt:

Oral isotretinoin is marketed under various trade names, most commonly Accutane (Roche), Amnesteem (Mylan), Claravis (Barr), Sotret (Ranbaxy), or Roaccutane (Roche); while topical isotretinoin is most commonly marketed under the trade names Isotrex or Isotrexin (Stiefel).

Toch wel vreemd dat Roche z'n product onder 2 merknamen verkoopt. Misschien was accutane het origineel en toen de generieke merken op de markt kwamen, heeft Roche zijn eigen merk in andere landen op de markt gebracht met een nieuwe naam. Dat zou het denk ik kunnen zijn.


@Gelderland.

Goed bezig!
Venco Dropmakers
pi_46868389
Nou ben er net een paar uur weer van de wintersport en heb zojuist al jullie verhalen weer gelezen.
Zelf ben ik vastbesloten weer verder te gaan met de Roa kuur.
Heb 4 maanden 60 mg per dag geslikt. Gestopt en zo goed als clean op wintersport gegaan. Krijg ik tijdens de wintersport een paar puistjes op mn wang en langs mn haarlijn komen ze ook weer opzetten. De plekken waar ik altijd puisten had voor de Roa kuur:S
Zit dus met een groot vraagteken in me...ik ben nog maar even gestopt en de puisten komen weer op...is die 4 maanden dan echt zo te kort geweest...ik ging immers clean op vakantie..???

Goed ..heb een enorm leuke ski vakantie gehad. Maar dat die puisten ineens weer opkomen zoals ze dat eerst ook deden zet me toch aan het denken. En ik ben een week gestopt omdat de zon in skiegebieden erg fel kan zijn...ik heb vd*mme geen straaltje zon gezien... Maargoed verder fijn geskied en lol gehad

Volgende week de apotheek weer binnenstappen dan maar
pi_46872124
BunnyRabbit, ik denk dat het sowieso totaal geen zin heeft gehad om te stoppen met de kuur. Gewoon wat zonnebrandolie met hoge beschermingsfactor zou voldoende zijn geweest. Je moet oppassen met de zon ivm de dunne huid die je krijgt. Maar als je stopt met je kuur, dan zal je huid 2 dagen erna niet ineens weer normaal zijn en zonbestendig. Dat duurt echt mááááááánden. Dus zelfs nadat je totaal gestopt bent met de kuur moet je nog maanden erna oppassen met de zon. Je had beter door kunnen slikken. Maar goed, niets meer aan te doen, gewoon snel weer beginnen. Aangezien je lichaam er aan gewend is zal je er veel sneller op reageren.
Venco Dropmakers
  zaterdag 3 maart 2007 @ 11:26:57 #210
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_46872745
quote:
Op donderdag 1 maart 2007 08:37 schreef Gelderland het volgende:
@ Pupil: komop, ff doorzetten! Deze 20 dagen kunnen van essenstiël belang zijn, dat je na de kuur geen acne meer krijgt, denk daar aan! MAar hoeveel heb je tot nu toe binenngekregen? 9 maanden achtereenvolgens slikken is wel érg lang (en niet echt goed) hoor Waarom geen 6 maanden iets hogere dosis genomen bijvoorbeeld?
Ik doe ook al een maandje of 10 mee. Soms is het nuttig om de boel rustig te houden door lange tijd een lagere dosis te gebruiken. Dit is mijn schema:

17 weken 40 mg/pd
5 weken 50 mg/pd
12 weken 60 mg/pd
7 weken 30 mg/pd
5 weken 20 mg/pd
(hierna nog 4 weken 20 mg/pd voor ik ga overleggen of ik moet stoppen of niet)

De totale kuur duurt dus minimaal 50 weken!

Dit is totaal een hoeveelheid van 14280 mg! Ik weeg 80 kg, dus 178 mg/pk. Lijkt me ruim voldoende

Het resultaat is er ook eindelijk naar volle tevredenheid, dus het was elke dag waard!
Zeker de stap van 60 terug naar 30 per dag is echt top! Dan is dat echt weer een makkie

[ Bericht 21% gewijzigd door Oom_Govert op 03-03-2007 11:56:17 ]
pi_46872893
als je zo lang gestopt bent (>maand) en als je dan weer ROA wilt slikken, moet je eigenlijk weer helemaal opnieuw beginnen. Het best is om 120 mg/kg binnen te krijgen (zonder onderbrekingen). Slik je minder dan heb je grote kans dat het terug komt. En nu je dus een tweede kuur doet, zou ik er dit keer wel aan denken dat je die 120 mg binnenkrijgt, dus je had inderdaad beter door kunnen slikken. Een goede zonnebrand is voldoende, en door ROA word je ook nog eens lekker snel bruin.
pi_46873292
quote:
Op zaterdag 3 maart 2007 11:26 schreef Oom_Govert het volgende:

[..]

Ik doe ook al een maandje of 10 mee. Soms is het nuttig om de boel rustig te houden door lange tijd een lagere dosis te gebruiken. Dit is mijn schema:
wanneer is 'soms'? als je geen zin hebt in vervelende bijwerkingen? 10 maanden is uitzonderlijk lang hoor... in de bijsluiter staat ook iets van 'slik dit medicijn niet langer dan... (6?)'.... Maargoed,m ooi dat 't werkt )
Haleloeja
pi_46873329
Volgens mijn HA mag het niet langer dan 16 weken. Maarja, die HA van mij klopt zelf ook niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-03-2007 11:59:10 ]
pi_46873445
quote:
Op zaterdag 3 maart 2007 10:50 schreef Dropmix het volgende:
BunnyRabbit, ik denk dat het sowieso totaal geen zin heeft gehad om te stoppen met de kuur. Gewoon wat zonnebrandolie met hoge beschermingsfactor zou voldoende zijn geweest. Je moet oppassen met de zon ivm de dunne huid die je krijgt. Maar als je stopt met je kuur, dan zal je huid 2 dagen erna niet ineens weer normaal zijn en zonbestendig. Dat duurt echt mááááááánden. Dus zelfs nadat je totaal gestopt bent met de kuur moet je nog maanden erna oppassen met de zon. Je had beter door kunnen slikken. Maar goed, niets meer aan te doen, gewoon snel weer beginnen. Aangezien je lichaam er aan gewend is zal je er veel sneller op reageren.
Je hebt gelijk,wat je zegt begon ik me de laatste dagen ook wel te beseffen. Maargoed ik begin weer met frisse moed
pi_46873556
wat voor creme gebruiken jullie in combinatie met roa en waarom?
  zaterdag 3 maart 2007 @ 12:16:20 #216
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_46873670
BIjwerkingen zijn geen probleem, hoort erbij en is voor het goede doel.
Met 'soms' bedoel ik het geval waarbij de Roa over gehele lichaam zijn werk goed doet en aanslaat, maar dat het op sommige probleemplekken (rug) nog niet doet wat het zou moeten doen. Dan moet je het tijd gunnen.

In de bijslijter staat overigens niets over de maximale duur van een kuur. Er staat alleen dat het in het algemeen 16-24 weken duurt. Mn derma heeft nog speciaal navraag gedaan voor de effecen van langer gebruik.
pi_46874431
Heb sinds deze week last van rare rode (uitgedroogde) vlekjes, sommge wel 2cm doorsnee, op mijn hand.... (bovenop)

Kent iemand dit??? Behandel 't nu ff met Aquaphor (for dry irritated skin) hopelijk werkt 't..

edit: ja dus:
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 21:41 schreef Fayme het volgende:
Nog steeds last van die gekke plekjes op mijn handen. Het wordt steeds erger, maar er komen nu ook hele droge plekken bij. Ik hoop niet dat het er al te erg uit gaat zien.
quote:
Op woensdag 28 februari 2007 23:47 schreef Pupil het volgende:
Ik heb zelf ook van die plekjes en ruwe huid op mijn handen!! Het is al een paar keer weggegaan maar het is nu ook elke keer terug gekomen.. Doe nu wel elke keer handschoenen aan als ik naar buiten ga misschien dat dat ook wel gaat schelen.


[ Bericht 53% gewijzigd door Gelderland op 03-03-2007 13:03:31 ]
Haleloeja
pi_46879443
quote:
BTW: ik gebruik die Cetaphil helemaal niet meer, ik vind hem toch te vet. En mijn huid is helemaal niet meer zo droog lijkt het wel. Ik heb ook een gewone dagcreme voor de droge huid en die volstaat ook prima. Dus iemand toevallig nog geinteresseerd in een bijna volle tube met creme van 3 weken oud?
Ik gebruik helemaal geen dagcreme. 's Avonds Cetaphil, en daar kom ik dan ook de dag wel mee door. Ik was m'n gezicht ook alleen 's avonds. 's Ochtends gewoon een plens water. Van wassen droogt alles ook zo uit.
pi_46880869
wat is Cetaphil precies voor een creme?
pi_46882325
quote:
Op zaterdag 3 maart 2007 16:52 schreef Pattie het volgende:
wat is Cetaphil precies voor een creme?
AUB
Aangeboden door: Galderma Nederland b.v.
Product: Cetaphil® hydraterende lotion (200 ml).
Beschrijving: Cetaphil® hydraterende lotion zorgt voor een snelle en duurzame hydratatie van de bovenste lagen van de opperhuid, is hypoallergeen, niet comedogeen en bevat geen parfum Cetaphil® hydraterende lotion is dan ook geschikt voor hydratatie van de gevoelige, kwetsbare huid veroorzaakt door een huidziekte, het gebruik van geneesmiddelen of dermatologische behandelingen.

Ideaal dus voor bij roa vindt ik
Even een update het gaat nu eindelijk de goede richting in na 15 weken helemaal geen puistje meer en komt ook amper nog bij 1 a 2 in week maar die zijn ook zo weer weg meeeters zitten er ook nog een paar maar trekken ook langzaame weg dus we gaan gewoon door natuurlijk kan niet w8 totdat ik gewoon 100% clean ben
pi_46883028
bedankt voor je reactie !

wat doen jullie aan die rodevlekjes (aka littekentjes) ? bvd
pi_46884690
quote:
Op vrijdag 2 maart 2007 18:57 schreef Pattie het volgende:
beste mensen,

ik gebruik Roaccutane nu 2 weken (2x 10mg) samen met een Resorcinol (bevorderd schilveren) het gaat redelijk goed en ik heb geen extreme bijwerkingen (naast droge lippen, maar he als dat alles is!). Ik krijg af en toe nog een puistje maar ze zijn veel minder ontstoken en ik erger me er niet echt aan. Waar ik me wel nog aan erger zijn de "littekenstjes" op mn rug en gezicht. Ze zijn niet heel diep maar ze zijn er wel. De dermatoloog zei dat ze niet heel diep zaten en ze er naar verloop van tijd uit zouden gaan. Het enige is wel dat op mn gezicht die rode vlekjes (geen puistjes maar gewoon vlekjes) ik me nog wel is aan wil ergeren (vooral mn neus zaten vroeger grote ontstekingen). weet iemand een cremepje of iets waardoor mn huid wat minder last heeft van die vlekjes? (bruiner word ofzo waardoor het minder opvalt)?

Voor de rest vind ik het een heel goed product als het maar in de juiste hoeveelheden word gegeven.
Kijk uit naar jullie antwoord

Een mede gebruiker
Krijg je nu eigenlijk littekens van roaccutane, of worden ze zichtbaar om dat je puisten verdwijnen?
BlaBlaBla
pi_46884959
ik heb ze altijd eigenlijk al wel gehad en met roa gaan de puistjes vaak weg maar de littekentjes blijven (vooral op mn rug). veel van die littekentje verdwijnen ook na verloop van tijd (zo heb ik op mn voorhoofd die na een week al weer wegwaren en op mn neus die al meer als 3 kwart jaar zit) maar ik vroeg me af of er een cremepje was die dat a. sneller kan laten wegtrekken of b. een beetje kan camoufleren.
ik heb vooral het gevoel dat ik een beetje bleekjes ben en daarom de vlekjes wat beter te zien zijn (en aangezien zonnebank volgens mij afteraden is vroeg ik me af wat ik dan het best kan doen)

ps: ik heb nooit echt overdreven last gehad van puistjes maar ik was het gewoon zat om elke maand naar de schoonheidspecialist te gaan en pilltjes als biergist te proberen zonder echt resultaat te zien.

[ Bericht 10% gewijzigd door Pattie op 03-03-2007 19:46:54 ]
pi_46886921
Ik gebruik de Bepanthen creme, ook voor mn lippen dus. Heel fijn spul en niet duur (¤4,20).
pi_46907221
Ik gebruik alweer een tijdje 40 mg Isotretinoïne. Ik word er echt gek van zo langzamerhand. Vooral een droge huid, dikke lip en jeukerige plekjes op mn tenen heb ik het meeste last van. De acné gaat best wel goed weg nu, maar die bijverschijnselen zijn zo irritant.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')