FOK!forum / Culinesse à gogo / [FOK!Review] Keukengadget voor de perfecte steak: El Torro!
gr8w8maandag 5 februari 2007 @ 09:57
Zie de review, het ding werkte boven verwachting. Ik kan het iedereen aanraden die wellicht ook geen koksopleiding heeft gehad.



Zijn er al meer die er ervaring mee hebben? Ik ben eigenlijk vooral benieuwd naar het gebruik met kip of vis, dat lijkt me een ander verhaal dat steak wat je bijna rauw kan eten.
LENUSmaandag 5 februari 2007 @ 10:10
OMG, je kan toch wel een fatsoenlijke steak bakken? Kwestie van oefenen en goed opletten.
gr8w8maandag 5 februari 2007 @ 10:15
quote:
Op maandag 5 februari 2007 10:10 schreef LENUS het volgende:
OMG, je kan toch wel een fatsoenlijke steak bakken? Kwestie van oefenen en goed opletten.
Tel jij in je hoofd mee, of gebruik je een kookwekker als er iets in de over staat? Niks mis met hulpmiddelen.
Deetchmaandag 5 februari 2007 @ 10:33
Meetellen?

Gewoon op gevoel, ik heb nog nooit een slechte biefstuk gebakken.
Deetchmaandag 5 februari 2007 @ 10:34
Waarom trouwens twee topics?
gr8w8maandag 5 februari 2007 @ 10:42
quote:
Op maandag 5 februari 2007 10:34 schreef Deetch het volgende:
Waarom trouwens twee topics?
Omdat ik hier mijn enthousiasme wil delen over dit ding, wat toch echt een kookhulpmiddel is. Dat andere gaat over de woordkeuze.
SPmaandag 5 februari 2007 @ 10:42
voelen, even met je vinger in het vlees duwen en je weet het!
Weer zo'n geld/batterij/milieu-verspillende nutteloze plastic kut gadget.
Sjeenmaandag 5 februari 2007 @ 10:46
Persoonlijk zou ik het niet gebruiken... mij teveel werk. Biefstuk bakken doe ik op gevoel.
Angstmaandag 5 februari 2007 @ 10:48
het is tog gewoon een temperatuur meter dan?
die aangeeft bij welke temperatuur het goed is ..
boyvmaandag 5 februari 2007 @ 11:03
Ik denk dat iemand die een koksopleiding juist wel een steak kan bakken... zelfs ik kan het.
SoupNazimaandag 5 februari 2007 @ 11:41
quote:
Op maandag 5 februari 2007 10:46 schreef Sjeen het volgende:
Persoonlijk zou ik het niet gebruiken... mij teveel werk. Biefstuk bakken doe ik op gevoel.
Ik ook.
Henkmanzmaandag 5 februari 2007 @ 11:48
Ik doe het ook gewoon op gevoel hoor. Prima steaks .
vatsmaandag 5 februari 2007 @ 12:09
Wat doet dit ding?
Eyeopenermaandag 5 februari 2007 @ 17:29
quote:
Op maandag 5 februari 2007 09:57 schreef gr8w8 het volgende:
[afbeelding]
Wat is er trouwens in hemelsnaam met die biefstukken gebeurd? Ze lijken wel gemarteld..
MissHobjemaandag 5 februari 2007 @ 18:10
quote:
Op maandag 5 februari 2007 12:09 schreef vats het volgende:
Wat doet dit ding?
Lees de revieuw dan weetje wat dat apparaatje doet

Denk dat het voor mensen die nietzo goed zijn in het bakken van een biefstukje een prima hulpmiddel is.
Niet iedereen is tenslotte een keuken prins/prinses.
Leuk stukje trouwens gr8w8
Erosjuhhhmaandag 5 februari 2007 @ 18:11
ik neem aan dat t een temperatuur meter is gewoon? of hoe werkt dit ding? (fp = te traag, krijg review niet geladen.)

vind t niet wat. kan zijn dat biefstuk moeilijk is maar om zo'n stier bij je bord te hebbe


edit: gelezen, neem gewoon een temp. meter als je t al niet weet, tho je kan beter voelen aan je steak dan er iets in prikken
vatsdinsdag 6 februari 2007 @ 04:57
quote:
Op maandag 5 februari 2007 18:10 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Lees de revieuw dan weetje wat dat apparaatje doet

Denk dat het voor mensen die nietzo goed zijn in het bakken van een biefstukje een prima hulpmiddel is.
Niet iedereen is tenslotte een keuken prins/prinses.
Leuk stukje trouwens gr8w8
wat een onzin ding, bak ze zelf wel perfect rose op gevoel! En dan gebruik ik niet dat vlees wat er in de pan ligt op de foto want dat is geen biefstuk, dat is een zwaar mishandeld stukje vlees om het malser te krijgen omdat er teringzooi verkocht is aan degene die deze foto gemaakt heeft!
Pietverdrietdinsdag 6 februari 2007 @ 09:12
Biefstuk bakken, heel kort
1) Koop goede biefstuk
2) Haal ze een uur voor het bakken uit de koeling, zodat ze op kamertemp komen
3) Doe voldoende vet in de pan, en breng dit op temperatuur, redelijk heet, maar niet te.
4) Zout de biefstuk niet, slechts peper uit de molen erop voor het bakken
5) Voel de biefstuk tijdens het bakken met je vinger, is de biefstuk bruin en voelt ie als je wang (prik met je vinger) dan is ie rood, voelt ie als je bovenlip medium/rood, voelt ie als het puntje van je kin, dan is ie medium, en als ie als het puntje van je neus voelt is ie doorbakken.

Als je geld uitgeeft in de Keuken, koop een goede gietijzeren koekenpan, paar goede messen en vooral, koop goede ingredienten.
Pietverdrietdinsdag 6 februari 2007 @ 09:13
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 04:57 schreef vats het volgende:

[..]

wat een onzin ding, bak ze zelf wel perfect rose op gevoel! En dan gebruik ik niet dat vlees wat er in de pan ligt op de foto want dat is geen biefstuk, dat is een zwaar mishandeld stukje vlees om het malser te krijgen omdat er teringzooi verkocht is aan degene die deze foto gemaakt heeft!
idd, dat zijn baklappen
Geslotendinsdag 6 februari 2007 @ 12:15
Die ingesneden biefstuk
Verder heeft pietverdriet gelijk.
gr8w8dinsdag 6 februari 2007 @ 12:24
Dan begrijp je wel dat ik wel degelijk zo'n gadget kan gebruiken.

Of voortaan zelf boodschappen moet doen en niet mijn vriendin.
Martijn_77woensdag 7 februari 2007 @ 21:46
Nee, niet iets voor mij biefstuk / steak bakken doe ik op gevoel en dat gaat altijd goed
popolondonderdag 8 februari 2007 @ 06:42
Ik zie me zelf al een lekkere biefstuk bakken met zo'n ding.

Sorry maar sommige gadgets zijn best leuk, deze is dat niet.
W1ZZvrijdag 9 februari 2007 @ 10:18
quote:
Op dinsdag 6 februari 2007 09:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Biefstuk bakken, heel kort
1) Koop goede biefstuk
2) Haal ze een uur voor het bakken uit de koeling, zodat ze op kamertemp komen
3) Doe voldoende vet in de pan, en breng dit op temperatuur, redelijk heet, maar niet te.
4) Zout de biefstuk niet, slechts peper uit de molen erop voor het bakken
5) Voel de biefstuk tijdens het bakken met je vinger, is de biefstuk bruin en voelt ie als je wang (prik met je vinger) dan is ie rood, voelt ie als je bovenlip medium/rood, voelt ie als het puntje van je kin, dan is ie medium, en als ie als het puntje van je neus voelt is ie doorbakken.

Als je geld uitgeeft in de Keuken, koop een goede gietijzeren koekenpan, paar goede messen en vooral, koop goede ingredienten.
En hoe zit het met in de oven? Ik doe 'm altijd zonder vet in een grillpan, minuutje aan beide zijden en dan 3-4 minuten per zijde in de oven. Komt er altijd heel smakelijk uit maar kan dat nog beter?
StefanCJvrijdag 9 februari 2007 @ 13:39
Lekker geprikt stukkie vlees! Dit kun je toch geen biefstuk noemen? Zelf met `El Torro` krijg je dit niet voldoende smakelijk!
gr8w8vrijdag 9 februari 2007 @ 13:44
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 13:39 schreef StefanCJ het volgende:
Lekker geprikt stukkie vlees! Dit kun je toch geen biefstuk noemen? Zelf met `El Torro` krijg je dit niet voldoende smakelijk!
Nooit gehoord van curry zeker?
StefanCJvrijdag 9 februari 2007 @ 13:53
Neem dan lekker een speklap ofzo
gr8w8vrijdag 9 februari 2007 @ 13:54
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 13:53 schreef StefanCJ het volgende:
Neem dan lekker een speklap ofzo
Gadverdamme, jij hebt echt geen smaak.
Pietverdrietvrijdag 9 februari 2007 @ 13:55
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 10:18 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

En hoe zit het met in de oven? Ik doe 'm altijd zonder vet in een grillpan, minuutje aan beide zijden en dan 3-4 minuten per zijde in de oven. Komt er altijd heel smakelijk uit maar kan dat nog beter?
Ja, je kan in de oven parkeren om na te garen, maar dan blijft het met de vinger voelen hoe gaar ie is gelden.
Braden in de pan heeft het voordeel dat het vlees egaler bruin wordt en in het bruinen van het vlees komt veel smaak vrij. Bij de grillpan heb je dat minder, daar is het alleen op de contactplaatsen van de grill op het vlees.
Braden in de pan is trouwens iets waar je wel ff de slag van moet krijgen.
AxeldeM.zaterdag 10 februari 2007 @ 00:55
quote:
Op maandag 5 februari 2007 11:41 schreef SoupNazi het volgende:

[..]

Ik ook.
Same here
StefanCJmaandag 12 februari 2007 @ 10:35
quote:
Op vrijdag 9 februari 2007 13:54 schreef gr8w8 het volgende:

[..]

Gadverdamme, jij hebt echt geen smaak.
Jhazeker heb ik wel smaak. TS vind dat biefstuk best lekker smaakt met curry; neem dan lekker een speklap of een ander soort vreselijk vlees!
gr8w8maandag 12 februari 2007 @ 10:47
quote:
Op maandag 12 februari 2007 10:35 schreef StefanCJ het volgende:

[..]

Jhazeker heb ik wel smaak. TS vind dat biefstuk best lekker smaakt met curry; neem dan lekker een speklap of een ander soort vreselijk vlees!
Ik heb Chef! gezien en ik dacht eigenlijk dat sarcasme en humor geen verboden zaken waren in een keuken.
Sailmakermaandag 12 februari 2007 @ 14:25
quote:
Op maandag 5 februari 2007 10:34 schreef Deetch het volgende:
Waarom trouwens twee topics?
nog erger, 3 dus. Aangezien je ook kan reageren bij de review, die ook van Fok is...
Posdnousmaandag 26 februari 2007 @ 14:12
Ik denk dat ik zonder dat ding een betere biefstuk bak dan met dat ding.
Little_Meaniemaandag 26 februari 2007 @ 14:26
steak bakken is het gemakkelijkste wat er is, hoe je geen koksopleiding voor te hebben
gewoon aanvoelen
hetzelfde met mensen die wekkertjes gaan gebruiken om pasta te koken of als ze iets in de oven maken
Martijn_77maandag 26 februari 2007 @ 20:14
TT aangepast
Pietverdrietdinsdag 27 februari 2007 @ 08:54
quote:
Op maandag 26 februari 2007 14:26 schreef Little_Meanie het volgende:
steak bakken is het gemakkelijkste wat er is, hoe je geen koksopleiding voor te hebben
gewoon aanvoelen
Vandaar dat ik zelden mij steak zo krijg als ik heb besteld.
gr8w8dinsdag 27 februari 2007 @ 08:57
quote:
Op maandag 26 februari 2007 14:26 schreef Little_Meanie het volgende:
steak bakken is het gemakkelijkste wat er is, hoe je geen koksopleiding voor te hebben
gewoon aanvoelen
hetzelfde met mensen die wekkertjes gaan gebruiken om pasta te koken of als ze iets in de oven maken
je avatar.