abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66408757
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 00:56 schreef reem het volgende:

[..]

En waar komt deze wijsheid vandaan?
http://en.wikipedia.org/wiki/Dulce_de_leche#Origins
  dinsdag 24 februari 2009 @ 14:47:46 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66409223
Misschien omdat je die blikjes tegenwoordig met een lipje kunt open trekken? Dat ze daardoor minder stevig zijn? Dat zou kunnen. Ik heb er in ieder geval nog nooit last van gehad.

Het grappige is dat je ook gewoon meer dan 1 blikje tegelijk kunt koken en de anderen in de kast terug kunt zetten. Ze zijn gewoon nog even lang houdbaar als voordat je ze kookte. Misschien nog wel langer. Altijd handig om op voorraad te hebben, toch?

Mij beviel dit simpele "receppie" wel:



Bastognekoeken, caramelsaus, banaan. Eventueel nog chocola erbij als je hebt.
Meer hoeft dat niet te zijn. Yum.
  dinsdag 24 februari 2009 @ 15:01:20 #123
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_66409724
ikvinnutvies
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 24 februari 2009 @ 15:02:27 #124
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_66409769
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 14:47 schreef RobinOok het volgende:


Mij beviel dit simpele "receppie" wel:

[ afbeelding ]

Bastognekoeken, caramelsaus, banaan. Eventueel nog chocola erbij als je hebt.
Meer hoeft dat niet te zijn. Yum.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 24 februari 2009 @ 15:06:04 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66409899
Ja, vies he?
Dat zeggen mijn heupen ook.
  dinsdag 24 februari 2009 @ 16:15:30 #126
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_66412377
Ik heb het echt te veel gegeten daar. Iedere ochtend weer zo'n halve pot op je brood en het komt echt je neus uit op een gegeven moment...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  dinsdag 24 februari 2009 @ 16:18:15 #127
14509 reem
Correspondent in Buenos Aires
pi_66412461
dat receppie gaan we dadelijk eens even uitproberen!
[b]@RemiLehmann[/b]
  dinsdag 24 februari 2009 @ 16:26:17 #128
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66412758
Leuk! En doe dan voor de lol eens op 1 hapje ook wat kruidnagelpoeder. Kijken wat je daarvan vindt.
pi_66436437
Binnenkort ook eens proberen.

Maar blikje constant onder water houden bij het verhitten en het dan om af te koelen van het vuur af halen en in het water laten afkoelen? Of koud water erbij gieten?

Ben nogal van de stomme ongelukken in de keuken en heb geen zin in brandwonden.
Sweet and innocent...
pi_66436605
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 10:38 schreef Innocence het volgende:
Binnenkort ook eens proberen.

Maar blikje constant onder water houden bij het verhitten en het dan om af te koelen van het vuur af halen en in het water laten afkoelen? Of koud water erbij gieten?

Ben nogal van de stomme ongelukken in de keuken en heb geen zin in brandwonden.
Zorg dat het blikje in de pan ALTIJD onder water staat! Als het waterpeil daalt in de pan: warm water bijgieten! Water hoeft niet 'hard' te koken, zodra het kookt, draai je het vuur op z'n laagst en doe je een deksel op de pan.

Dan na een paar uur het vuur uitzetten, de pan gewoon laten staan en na een uur eens proberen het blikje uit het water te halen, al dan niet met een keukentang. De inhoud blijft best lang heet!

Toffee maken is geen haastklus Ik doe het op een zondagmiddag, en dan meteen 4 blikjes tegelijk; je kunt ze jaaaaaren bewaren.
  woensdag 25 februari 2009 @ 12:42:27 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66441425
Ik zou er nooit koud water bij doen, Innocence. Grote temperatuurschommelingen zijn nooit een goed idee bij dingen die kunnen ploffen. Ik haal het wel altijd uit het water en laat het dan gewoon een nacht rustig afkoelen. Zoals ik eerder al zei, zolang je het dicht laat is het zo ongeveer eeuwig houdbaar. Dus haast en snel afkoelen is helemaal niet nodig. Koelkast is ook niet nodig. Het kan zo terug de voorraadkast in. (wel etiketje even bewaren en er terug op plakken)

En ik zou zorgen dat je een goed grote pan hebt, waarbij het blikje dus ruim onder water staat. Aan de kook brengen, deksel erop, zachtjes zetten en dan na een half uurtje checken. Maar ik hoef nooit water bij te gooien, wil dat risico niet eens lopen dat de bovenkant droog komt te staan, dus grootste pan. Eenmaal aan de kook maakt het niet uit hoor, dat het veel water is.

Of, dat doe ik ook wel eens, in het 2e compartiment van mijn slowcooker als ik in het andere compartiment een stoofpotje aan het bereiden ben. Maar ja, zo'n slowcooker heeft vast niet iedereen in huis.
  woensdag 25 februari 2009 @ 13:54:48 #132
14509 reem
Correspondent in Buenos Aires
pi_66444324
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Leuk! En doe dan voor de lol eens op 1 hapje ook wat kruidnagelpoeder. Kijken wat je daarvan vindt.
Kruidnagelpoeder had ik niet in huis, maar de rest van je recept heb ik wel gevolgd en was erg lekker. Mooie smaakcombinatie van zoet en bitter. Mijn huisgenoten zijn nu fan, dus dat betekent dat ik de komende dagen wel vaker dit zal moeten maken
[b]@RemiLehmann[/b]
pi_66445523
Inderdaad erg lekker. Zag hierboven een recept staan met banaan en koekjes, het is ook lekker om daar nog kiwi aan toe te voegen, omdat het iets zuurder is.

[ Bericht 87% gewijzigd door Solaar op 25-02-2009 14:29:17 (aah, tweede pagina.) ]
  woensdag 25 februari 2009 @ 15:11:35 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66447341
Sorry, maar daar kan ik me dan weer niks bij voorstellen, dat dat lekker zou zijn, kiwi met caramelsaus.
  woensdag 25 februari 2009 @ 16:15:34 #135
44902 R_B
OEHWEE, you are good looking!
pi_66449861
Je kan dat leche condensada ook gebruiken om lekkere rijstepudding mee te maken...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')