Pikkebaas | woensdag 24 januari 2007 @ 08:36 |
Hoi, Ik zit er sterk aan te denken om mijn houtskool BBQ (Weber One-Touch Platinum 47cm) te vervangen door een gas-BBQ (Weber Q300). Hoewel ik dat geklooi met kolen en vuur wel leuk vind is het toch tijdsrovend om telkens de BBQ op te starten en doe ik het dus niet zo vaak als ik eigenlijk zou willen. Maar wat zijn de consequenties voor de smaak ? Men beweert dat zelf culinaire profs in een dubbelblind test niet het verschil kunnen proeven tussen gas en houtskool geBBQed vlees. En de meeste gerechten die ik maak op de BBQ worden volgens de indirecte methode gedaan. Eigenlijk zou ik het liefst een Weber Genesis oid willen maar die zijn te groot en te onhandig, de Q300 weegt al 40 kilo.... Wat zijn jullie ervaringen met gasBBQ's ? (en ja, ik weet dat het ijs op straat ligt...) | |
Eddy_Huntington | woensdag 24 januari 2007 @ 08:57 |
Je hebt nog zeker 5 maanden de tijd om een beslissing te nemen.wat je nu eigenlijk wilt. Succes! | |
Paulus-de-Boskabouter | woensdag 24 januari 2007 @ 09:10 |
Een gas BBQ ![]() Nee nooit, dan maar geen BBQ. Met een houtskool BBQ heb je er voor en er na pret. ![]() En ik vind het vlees op een gas BBQ niet zo lekker... | |
juns | woensdag 24 januari 2007 @ 09:11 |
ik heb zelf een smokey joe en een Q en als je gewoon snel wil eten of grote hoeveelheden wil maken dan kun je het beste de Q gebruiken Wil je de echte bbqsmaak en heb je de tijd dan gaat er niks boven een houtskoolvuurtje | |
minkuukel | woensdag 24 januari 2007 @ 09:20 |
Kooltjes is veel leuker ![]() Maar gas gaat beter en de temparatuur is goed te regelen. Ik gebruik ze beiden trouwens. | |
-_Tommy_- | woensdag 24 januari 2007 @ 09:25 |
sinds mijn ouders een gas BBQ hebben gebruiken ze dat ding veel en veel vaker, geen gezeur met kolen, die niet goed aangaan etc etc smaak merk je inderdaad niets van enige wat je mist is de geur van de rook als je zit te eten zeg maar, maar verder is het perfect! ouders hebben btw ook een weber gekocht, maar weet type niet | |
hansR | woensdag 24 januari 2007 @ 09:29 |
Waarom niet beiden? Ik heb zowel een Weber One-Touch Gold (57 cm) maar ook een gasbarbecue (gekregen). Het is afhankelijk van de gerechten (en soms de tiijd) welke van de 2 ik gebruik. Mijn voorkeur gaat echter uit naar de Weber vanwege de echte BBQ-smaak die de gerechten krijgen. | |
RemcoDelft | woensdag 24 januari 2007 @ 09:50 |
quote:Dat is toch juist het hele idee van een bbq? Als ik haast heb, pak ik wel een koekenpan... | |
DeToXiC | woensdag 24 januari 2007 @ 09:52 |
Kooltjes BBQ RULED!!!! Smaak is beter, voorpret en napret is leuker... Mijn ouders hebben zo'n gasbbq en ik heb een kooltjes. Mijn vlees smaakt naar echt barbeque. Dat van mijn ouders smaakt toch minder... | |
NT-T.BartMan | woensdag 24 januari 2007 @ 10:01 |
Ik gebruik een Weber One-Touch met een briketten-starter (ook van Weber). Geen omkijken naar en met 20 minuten gebruiksgereed! Heb nog niet meegemaakt dat de BBQ niet goed op gang kwam! [edit] Ik héb wel eens een gasbbq gebruikt... het achtervolgt me nog... Gas stond aan maar lucifer wilde niet zodat de hele bak vol gas stond toen ik hem eindelijk aangestoken kreeg. Het ding zei iets van 'KABLPLOEF!!!' toen het aanwezige gas enthousiast begon te branden. Mijn reactie daarop schijnt (volgens een aanwezige getuige) een soort van Beavis&Butthead-achtig 'Whehehe, fire, fire' geweest te zijn. Zo nu en dan wordt het verhaal nóg opgerakeld, is al minstens 10 jaar geleden geweest... [/edit] | |
777bas777 | woensdag 24 januari 2007 @ 10:09 |
Een BBQ heb je toch binnen 3 minuten aan? ![]() Of gebruikt niemand een propaan gasbrander (zo'n ding om metalen buizen aan elkaar te solderen)? ![]() Had ik maar zo'n dakdekkersbrander... ![]() Voor professionals heb je ook BBQ's met een soort 'kolen'-achtige elementen erin om de rooksmaak toe te voegen. Daarbij merk je het verschil niet echt tussen een echte BQQ of een gas BBQ. Maar of die er ook in consumenten-uitvoeringen zijn, weet ik niet. | |
Gripper | woensdag 24 januari 2007 @ 10:13 |
quote:Wel eens over nagedacht, maar als ik met een gasbrander de kooltjes binnen no-time in de juiste gloeitoestand heb, dan blijft er geen tijd over om dingetjes in de keuken te doen. Vaak gaat het toch zo: vlees snijden en spiesjes rijgen, barbecue aansteken, en dan heb je nog ruwweg 20-30 minuutjes om de salades in elkaar te husselen, tafel te dekken, en het bier uit de koelkast te halen. Als mn knoei te snel aan is, heb ik niet meer genoeg tijd. En BBQ draait juist om het idee dat je alle tijd hebt ![]() | |
T42 | woensdag 24 januari 2007 @ 10:15 |
gas en elec zijn voor watjes ![]() kolen RULES!!! kan niet wachten tot ik kever meeting heb in budel alle 7000 camping gaste die bbqen ![]() ![]() [ Bericht 52% gewijzigd door T42 op 24-01-2007 11:00:31 ] | |
boegschroef | woensdag 24 januari 2007 @ 10:17 |
quote:precies kool of geen bbq anders is de lol er toch zo af.... | |
Logitik | woensdag 24 januari 2007 @ 10:21 |
Bij een gasBBQ smaakt het vlees lang niet zo lekker als bij een koolBBQ. Dat is algemeen bekend ![]() | |
T42 | woensdag 24 januari 2007 @ 11:02 |
quote:en kolen die niet goed aan gaan heb ik weinig ![]() | |
MissHobje | woensdag 24 januari 2007 @ 15:56 |
quote:Nou om meteen iedereen die iets anders gebruikt dan kooltjes af te schilderen als... zie hierboven..das natuurlijk ook grote onzin. Kan me best indenken dat je niet altijd de tijd en zin hebt om met kooltjes in de weer te gaan. Èn sommige mensen kunnen er bv. niet tegen.. En dan is een gas barbecue best een goede oplossing ![]() | |
Tezz | woensdag 24 januari 2007 @ 18:28 |
Beiden hebben voor- en nadelen! Ik heb in mijn keuken binnen een electrische bbq/grill (met van die lava-steentjes, in principe dus hetzelfde als een gasbbq voor buiten) en de producten die ik daar op klaarmaken smaken gewoon super, dus wat dat betreft... Voordeel van een kolenbbq is wel dat je er lekkere kruiden overheen kunt strooien die niet alleen een heerlijke geur verspreiden, maar ook je vlees/groente een lekkere extra smaak meegeven. Dat gaat dan weer niet op gas, maar goed. | |
Pikkebaas | woensdag 24 januari 2007 @ 19:22 |
Ik heb ook een kolenstarter bij m'n houtskoolBBQ (en ik gebruik kokosbriqetten) en dan nog.... soms wil je alleen een lapje vlees bakken en moet dat hele ding aan en soms komen er 20 man en heb je kolen te kort. Vlees roken dmv houtsnippers doe ik eigenlijk toch nooit..... Op de webersite staat : "Taste tests indicate there's no significant flavor difference either way. The choice is strictly personal." Voor het de fun is de houtskool het leukste, lekker fikkie stoken enzo, allemaal leuk. Maar voor het koken en het gebruiksgemak denk ik dat ik toch voor gas ga. Allebei de BBQ's vind ik niet zo'n optie. | |
Pikkebaas | woensdag 24 januari 2007 @ 19:26 |
quote:Da's dus voor mij de moverende reden om voor gas te gaan. Je kan vlees voor twee of 20 personen barbequen zonder dat je te veel of te weinig kolen hebt. En als je tussen de gangen door (desserts maak ik ook op de BBQ) even wil pauzeren dan kan dat. | |
K-mail | woensdag 24 januari 2007 @ 21:25 |
Als je alleen een lapje vlees wilt, kun je toch net zo goed de grillpan aansluiten, of een teppanyaki plaat oid kopen? Ik vind dat bbq altijd met houtskool oid moet, en NIET met gas... | |
T42 | woensdag 24 januari 2007 @ 22:33 |
quote:ooit gehoord van sarcasties??? ![]() goed BBQ-en is een vak ![]() | |
T42 | woensdag 24 januari 2007 @ 22:34 |
quote:dan doe jij slecht inkopen ![]() pauzeren doe ik ook gewoon blok hout er op en als die verbrand is heb je meteen houtskool ![]() |