delores | maandag 22 januari 2007 @ 11:54 |
Afgelopen zaterdag was er een kookprogramma op de BBC waarin gedemonstreerd werd hoe zelf fudge te maken. U weet wel, dat romige, zoete, potentieel vullingen naar de andere wereld helpende snoepgoed ![]() ![]() Ik vroeg me trouwens ook af of het uitmaakt of je slagroom of gecondenseerde melk gebruikt? In dat kookprogramma werd het laatste gebruikt, maar veel recepten hebben het over slagroom. En het type suiker dat je gebruikt: gewone witte suiker, of kan rietsuiker ook? | |
Muck | maandag 22 januari 2007 @ 12:10 |
post het receptje eens als je wilt ![]() | |
kabouter.muts | maandag 22 januari 2007 @ 13:22 |
ooooh mama!!! FUDGE deze gaaT ik Vooral goed oPslaan | |
Leef | maandag 22 januari 2007 @ 13:32 |
mail me, en ik heb nog wel een email adres van iemand die niets liever dan Engelse desserts maakt en daar goed in is | |
Martijn_77 | maandag 22 januari 2007 @ 19:51 |
Heb je de recepten voor ons welke jij wil gaan maken? Dat is makelijker helpen ![]() | |
Muck | dinsdag 23 januari 2007 @ 10:08 |
quote:niks mailen, hier posten ![]() | |
Curiosity | dinsdag 23 januari 2007 @ 11:41 |
Witte-chocoladefudge met pistachenoten Ingrediënten: Boter om in te vetten; 350 gr basterdsuiker; 30 gr ongezouten boter; snufje zout; 1 1/4 dl gecondendenseerde melk; 1 vanillestokje; 300 gr witte chocolade ( fijngehakt); 80 gram pistachenoten. Hulpmiddelen: vierkante bakvorm van 18 cm. Voorbereiding: Vet de bakvorm in met boter. Bereidingswijze: Doe de suiker, boter, zout en de gecondenseerde melk in een pan. Splijt het vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes er met een scherp mesje uit, en doe ze samen met het stokje in de pan. Breng het mengsel op matig vuur, onder voortdurend roeren met een pollepel aan de kook. Temper het vuur en laat het 5 min sudderen, blijf roeren. Haal de pan van het vuur en verwijder het vanille stokje, Roer de chocolade erdoor tot hij volledig is gesmolten en een gladde saus is ontstaan., Voeg de pistache noten toe en schenk het mengsel in de bakvorm. Zet de fugde in de koelkast tot hij hard is geworden. Serveertips: Snijd de fudge in vierkantjes en serveer ze in papieren petit-fours bakjes. | |
Muck | dinsdag 23 januari 2007 @ 11:54 |
quote:dat lijkt me dan weer niet lekker ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 23 januari 2007 @ 12:01 |
quote:lijkt me heerlijk maar ik neem wel pure chocola!! | |
Richie_Rich | dinsdag 23 januari 2007 @ 14:24 |
Gecondenseerde melk? Dat is toch koffiemelk zeg maar? | |
Muck | dinsdag 23 januari 2007 @ 14:30 |
quote:nee, dat is dat spul in zo'n mooi blikje. | |
kabouter.muts | dinsdag 23 januari 2007 @ 15:47 |
je kan het wel in de koffie gebruiken maar dan heb je suiker en melk in een. | |
Muck | dinsdag 23 januari 2007 @ 16:00 |
quote:je hebt ook ongezoete gecondenseerde melk | |
Mirjam | dinsdag 23 januari 2007 @ 16:01 |
quote:en dat is dan weer (volle) koffiemelk ![]() | |
Mirjam | dinsdag 23 januari 2007 @ 16:03 |
quote:ja ![]() je hebt ongezoete gecondenseerde melk, dat is gewoon volle koffiemelk gezoete gecondenseerde melk is dat spul in die blikjes (kun je heerlijke toffee van maken ![]() | |
Muck | dinsdag 23 januari 2007 @ 16:28 |
zucht... | |
delores | dinsdag 23 januari 2007 @ 18:51 |
Het recept dat men in het kookprogramma gebruikte, staat (nog?) niet online, dat wacht ik nog even af. Heb nu eigenlijk spijt dat ik het programma niet opgenomen heb, want ze (tv-kok Rachel Allen) gaf een paar tips die me erg zinnig leken, en lijken te ontbreken in de meeste fudgerecepten die ik gezien heb. Over hoe lang te blijven verhitten, het belang van roeren, tot hoe lang te blijven roeren, en waarom, etc. Allemaal zaken die blijkbaar nogal van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat. Vandaar mijn vraag naar meer ervaringskennis ![]() Als je googelt op 'fudge' en 'recept' kom je talloze creatieve variaties tegen, zoals pindakaasfudge, popcornfugde en chocolande-pepermunt-cookiecrunchfudge (no comment ![]() ![]() | |
_Arual_ | donderdag 25 januari 2007 @ 14:26 |
Wat is ongezouten boter? | |
Ole | donderdag 25 januari 2007 @ 14:31 |
quote:gewoon onze roomboter dacht ik. Ik buitenland is de boter vaak gezouten, daarom zal er wel expliciet " ongezouten' staan | |
Leef | donderdag 25 januari 2007 @ 14:55 |
Het wordt hoog tijd voor een lesje elementaire zuivel uitleg hier roomboter gezouten/ongezouten, margarine *kuch*, ghee, sour cream, creme fraiche, slagroom, koksroom, reduced cream, gecondenseerde melk, karnemelk enz. kan iemand even een vlug glossariumpje maken? Ik zou het graag doen maar moet nu weg. | |
_Arual_ | donderdag 25 januari 2007 @ 14:58 |
quote:Oh, is dat elementair. ![]() Heb echt nooit eerder gehoord van ongezouten boter, ik dacht ook echt dat het iets typisch brits of Amerikaans was... | |
Rejected | donderdag 25 januari 2007 @ 16:00 |
quote:De supermarkt verkoopt ook ongezouten boter!! Van dat ene merk met die KOE! i | |
Curiosity | donderdag 25 januari 2007 @ 16:45 |
quote:Boter is roomboter, danwel gezouten of ongezouten. Gemaakt van room, daarom dus ook wel de naam roomboter. ![]() Als die ander smeersels zoals margarine en halvarine zijn gemaakt van plantaardige vetten, en ook wel dierlijke vetten, maar dan die van vis. | |
Richie_Rich | donderdag 25 januari 2007 @ 17:08 |
quote:Graag, vooral mbt room. Ik kan nooit "room" vinden in de super. Is dit hetzelfde als slagroom? en hoe zit het dan met koksroom? | |
_Henry_ | vrijdag 26 januari 2007 @ 00:20 |
quote:Heb je wel eens boter gekocht? ![]() Bij de boter die ik koop staat altijd ONGEZOUTEN op de verpakking | |
_Arual_ | vrijdag 26 januari 2007 @ 10:09 |
quote:* _Arual_ staart naar pakje blueband (dat er overigens al een half jaar staat), en ziet het niet staan. | |
anneja | vrijdag 26 januari 2007 @ 10:13 |
blueband is ook geen boter, schattebolletje. | |
_Arual_ | vrijdag 26 januari 2007 @ 12:27 |
quote:Mijn wereldbeeld, wat doe je... Wat is het dan? | |
Leintjeuh | vrijdag 26 januari 2007 @ 12:32 |
Margarine ![]() | |
_Arual_ | vrijdag 26 januari 2007 @ 12:33 |
![]() Ik ben dom. Wij noemen dat altijd boter. Ik kleef er voornamelijk hagelslag mee vast aan mijn boterhammen. | |
Leintjeuh | vrijdag 26 januari 2007 @ 16:10 |
Blueband in een papiertje of in een kuipje? Overigens: mijn recept voor eenvoudige chocoladetoffee/chocoladefudge Voor 25 stukjes: 500 gr pure chocolade 75 gr ongezouten bouter 400 gr gezoete gecondenseerde melk 1/2 theelepel vanille extract 1. Vet een bakvorm van 20x20cm licht in. 2. Breek de chocolade in stukjes en doe ze met de boter en de gecondenseerde melk in een pannetje. 3. Verwarm de ingrediënten op een laag vuur tot de chocolade en boter gesmolten zijn en een glad mengsel is ontstaan. Laat het niet koken. 4. Haal de pan van het vuur. Roer het vanille-extract erdoor. Klop het mengsel een paar minuten tot het dikker wordt. Schenk het in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. 5. Laat het mengsel opstijven in de koelkast. 6. Keer de toffee om op een snijplank en snijd hem in blokes. Tip van de kok: Toffees zijn 1 maand houdbaar in een luchtdicht afgesloten trommel. Vries ze niet in. |