Blueband in een papiertje of in een kuipje?
Overigens: mijn recept voor eenvoudige chocoladetoffee/chocoladefudge
Voor 25 stukjes:
500 gr pure chocolade
75 gr ongezouten bouter
400 gr gezoete gecondenseerde melk
1/2 theelepel vanille extract
1. Vet een bakvorm van 20x20cm licht in.
2. Breek de chocolade in stukjes en doe ze met de boter en de gecondenseerde melk in een pannetje.
3. Verwarm de ingrediënten op een laag vuur tot de chocolade en boter gesmolten zijn en een glad mengsel is ontstaan. Laat het niet koken.
4. Haal de pan van het vuur. Roer het vanille-extract erdoor. Klop het mengsel een paar minuten tot het dikker wordt. Schenk het in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
5. Laat het mengsel opstijven in de koelkast.
6. Keer de toffee om op een snijplank en snijd hem in blokes.
Tip van de kok: Toffees zijn 1 maand houdbaar in een luchtdicht afgesloten trommel. Vries ze niet in.