wiepje2 | donderdag 18 januari 2007 @ 16:27 |
Wij hebben sinds kort een magnetron met crisp en grill functie. Geen volwaardige combimagnetron dus. Pizza erin opwarmen gaat prima, andere dingen ook. Maar met afbakstokbrood wil het niet echt lukken. Kan die uberhaupt wel of moet dat brood toch maar beter de echte oven in? | |
LasTeR | donderdag 18 januari 2007 @ 16:31 |
Heeft die geen Air-functie? | |
Tezz | donderdag 18 januari 2007 @ 16:41 |
Oei dat wordt moelijk denk ik. Kun je die twee functies ook combineren wellicht? Want dan krijgt het brood in ieder geval van alle kanten warmte (crisp) en van boven een knapperig korstje (grill). Wrijf je brood vooraf ook even in met wat water, dat wil misschien ook wel helpen. | |
Lienekien | donderdag 18 januari 2007 @ 16:45 |
Ik zou het proberen met de grillfunctie. Die natuurlijk niet te hoog zetten (als je tenminste kunt variėren), het brood inderdaad vochtig maken, af en toe keren en erbij blijven. Trouwens jammer dat je niet bent gegaan voor een combi met heteluchtoven. | |
wiepje2 | vrijdag 19 januari 2007 @ 11:17 |
Bedankt voor de tips. Het ding heeft echt alleen crisp en grill, geen air. Keuze was een beetje budget gebonden eigenlijk, vond een echte -inbouw- combimagnetron te duur. En we hebben een gewone oven hoor maar dat ding is zo groot dat het voor 1 stokbroodje eigenlijk zonde is om hem aan te zetten. Tot nu toe heb ik de cristp functie geprobeerd met als resultaat dat brood na 5 minuten zo hard al een baksteen was. Ik zal het nu eens met de grill functie gaan proberen. Functies zijn niet te combineren (wel de grill/magnetron zoals ik begrepen heb uit de gebruiksaanwijzing). | |
Lienekien | vrijdag 19 januari 2007 @ 11:18 |
Ik zou de magnetronfunctie helemaal niet gebruiken voor afbakbrood, dus ook niet in combinatie met de grill. | |
Opa_vertelt | vrijdag 19 januari 2007 @ 11:20 |
quote:Crispplaat erin en 3 minuten voorverwarmen op 'crisp'. Daarna deurtje openen, broodjes op de crispplaat leggen, en op 'crisp' afbakken. Easy. ![]() /edit Niet de afbak-tijd aanhouden zoals op de verpakking van de broodjes staat, maar gewoon af en toe een kijken of ze al klaar zijn (soms al na 3 minuten!) | |
Pietverdriet | vrijdag 19 januari 2007 @ 13:17 |
Brood (af) bakken in een magnetron![]() | |
MissHobje | vrijdag 19 januari 2007 @ 15:13 |
quote:Maar als pizza lukt zou het brood toch ook moeten kunnenkwa opwarmen ![]() |