FOK!forum / Culinesse ą gogo / Stokbrood in crisp magnetron?
wiepje2donderdag 18 januari 2007 @ 16:27
Wij hebben sinds kort een magnetron met crisp en grill functie. Geen volwaardige combimagnetron dus. Pizza erin opwarmen gaat prima, andere dingen ook. Maar met afbakstokbrood wil het niet echt lukken. Kan die uberhaupt wel of moet dat brood toch maar beter de echte oven in?
LasTeRdonderdag 18 januari 2007 @ 16:31
Heeft die geen Air-functie?
Tezzdonderdag 18 januari 2007 @ 16:41
Oei dat wordt moelijk denk ik. Kun je die twee functies ook combineren wellicht? Want dan krijgt het brood in ieder geval van alle kanten warmte (crisp) en van boven een knapperig korstje (grill).
Wrijf je brood vooraf ook even in met wat water, dat wil misschien ook wel helpen.
Lienekiendonderdag 18 januari 2007 @ 16:45
Ik zou het proberen met de grillfunctie. Die natuurlijk niet te hoog zetten (als je tenminste kunt variėren), het brood inderdaad vochtig maken, af en toe keren en erbij blijven.

Trouwens jammer dat je niet bent gegaan voor een combi met heteluchtoven.
wiepje2vrijdag 19 januari 2007 @ 11:17
Bedankt voor de tips. Het ding heeft echt alleen crisp en grill, geen air. Keuze was een beetje budget gebonden eigenlijk, vond een echte -inbouw- combimagnetron te duur. En we hebben een gewone oven hoor maar dat ding is zo groot dat het voor 1 stokbroodje eigenlijk zonde is om hem aan te zetten.

Tot nu toe heb ik de cristp functie geprobeerd met als resultaat dat brood na 5 minuten zo hard al een baksteen was. Ik zal het nu eens met de grill functie gaan proberen. Functies zijn niet te combineren (wel de grill/magnetron zoals ik begrepen heb uit de gebruiksaanwijzing).
Lienekienvrijdag 19 januari 2007 @ 11:18
Ik zou de magnetronfunctie helemaal niet gebruiken voor afbakbrood, dus ook niet in combinatie met de grill.
Opa_verteltvrijdag 19 januari 2007 @ 11:20
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 16:27 schreef wiepje2 het volgende:
Wij hebben sinds kort een magnetron met crisp en grill functie. Geen volwaardige combimagnetron dus. Pizza erin opwarmen gaat prima, andere dingen ook. Maar met afbakstokbrood wil het niet echt lukken. Kan die uberhaupt wel of moet dat brood toch maar beter de echte oven in?
Crispplaat erin en 3 minuten voorverwarmen op 'crisp'.
Daarna deurtje openen, broodjes op de crispplaat leggen,
en op 'crisp' afbakken. Easy.

/edit
Niet de afbak-tijd aanhouden zoals op de verpakking van
de broodjes staat, maar gewoon af en toe een kijken of
ze al klaar zijn (soms al na 3 minuten!)
Pietverdrietvrijdag 19 januari 2007 @ 13:17
Brood (af) bakken in een magnetron
MissHobjevrijdag 19 januari 2007 @ 15:13
quote:
Op vrijdag 19 januari 2007 13:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Brood (af) bakken in een magnetron
Maar als pizza lukt zou het brood toch ook moeten kunnenkwa opwarmen