FOK!forum / Culinesse à gogo / Kabeljauw bakken :)
bonkedonderdag 18 januari 2007 @ 15:54
keb dus een flinke portie kabeljauw op de kop weten te tikken
gefileerd en schoongemaakt
maar hoe worden deze gebakken en hoe lang ?
Obliviondonderdag 18 januari 2007 @ 15:56
Oh, ik heb het laatst geprobeerd en weet je wat er gebeurde?
Ding viel helemaal uit elkaar...

In de oven is dus iets beter...

Lekker met een beetje water, klodders boter, franse mosterd en flink paneermeel...
Erosjuhhhdonderdag 18 januari 2007 @ 16:00
kabeljauw valt altijd snel uit elkaar, ik zeg veeeeel kibbeling maken
Developersrusdonderdag 18 januari 2007 @ 16:01
even paneren en om en om in de pan. Heerlijk met knoflooksaus opdienen!
Pietverdrietdonderdag 18 januari 2007 @ 16:04
Kabeljauw altijd de huid eraan laten, is heerlijk om hem op de huid te bakken.
Je moet de kabeljauw tijdens het bakken niet de hele tijd draaien of bewegen, dan valt ie idd uit elkaar. Optimaal is zouten en peperen, door de bloem halen en dan op een laag vuur in hete boter bakken, op de huid tot het eiwit aan de bovenkant begint te denatureren (wordt witter en warm) dan draaien en aan de andere kant bakken.
bonkedonderdag 18 januari 2007 @ 16:14
okeej maar deze is gefilleerd dus kan ik em dan etzelfde bakken met zout en peper ?
MissHobjedonderdag 18 januari 2007 @ 16:29
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 16:14 schreef bonke het volgende:
okeej maar deze is gefilleerd dus kan ik em dan etzelfde bakken met zout en peper ?
Ja kan wel.. alleen dus mimimaal draaien.. en hopen dat ie heel blijft
Pietverdrietdonderdag 18 januari 2007 @ 16:31
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 16:14 schreef bonke het volgende:
okeej maar deze is gefilleerd dus kan ik em dan etzelfde bakken met zout en peper ?
Ja, zout peper en door de bloem halen en dan bakken, pan heet stoken met wat boter en dan vis erin en laag zetten, niet in de verleiding komen de vis veel te bewegen, maar gewoon laten liggen en slechts 1 keer heel voorzichtig omdraaien om de andere kant te bakken.
bonkedonderdag 18 januari 2007 @ 16:37
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zout peper en door de bloem halen en dan bakken, pan heet stoken met wat boter en dan vis erin en laag zetten, niet in de verleiding komen de vis veel te bewegen, maar gewoon laten liggen en slechts 1 keer heel voorzichtig omdraaien om de andere kant te bakken.
damn en ik heb nog wel es de neiging om mijn etenswaren als een pannekoek in een vloeiende beweging om te draaien
zal ik nu maar niet doen he
Erosjuhhhdonderdag 18 januari 2007 @ 17:19
wat je wel zou kunnen doen is beetje met de pan schudden af en toe om te zorgen dat de vis niet aanbakt
bonkedonderdag 18 januari 2007 @ 17:20
nou ik ga een poging wagen
wish me luck
golferdonderdag 18 januari 2007 @ 17:21
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:


Ja, zout peper en door de bloem halen en dan bakken, pan heet stoken met wat boter en dan vis erin en laag zetten, niet in de verleiding komen de vis veel te bewegen, maar gewoon laten liggen en slechts 1 keer heel voorzichtig omdraaien om de andere kant te bakken.
Wat Piet zegt.
Moet lukken.
Succes ermee.
Pietverdrietdonderdag 18 januari 2007 @ 17:24
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 17:19 schreef Erosjuhhh het volgende:
wat je wel zou kunnen doen is beetje met de pan schudden af en toe om te zorgen dat de vis niet aanbakt
Nee, niet doen, beter een beetje aangebakken en een knapperig korstje dan dat je vis uit elkaar pleurt.
Als je een goeie pan gebruikt bakt ie sowieso niet aan.
Obliviondonderdag 18 januari 2007 @ 17:29
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 17:20 schreef bonke het volgende:
nou ik ga een poging wagen
wish me luck
Good luck...
Eyeopenerdonderdag 18 januari 2007 @ 17:31
Veel succes inderdaad, probeer overigens als je dit leest een zo groot mogelijke vispan te nemen, dan hoef je hem niet te draaien. Verder vooral eet smakelijk, kabeljauw is heerlijk .
Erosjuhhhdonderdag 18 januari 2007 @ 17:35
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet doen, beter een beetje aangebakken en een knapperig korstje dan dat je vis uit elkaar pleurt.
Als je een goeie pan gebruikt bakt ie sowieso niet aan.
dan heb ik niks gezegd
K-maildonderdag 18 januari 2007 @ 19:03
Ook een idee is een braadslede besprenkelen met olijfolie, kabeljauwfilets erin leggen, met zout en peper bestrooien, daarna in stukjes gescheurde mozzarella eroverheen doen, ook gehalveerde kerstomaatjes er tussen leggen, en tevens gescheurde blaadjes basilicum. Doe een kwartier in de oven op 200g. Eetsmakelijk!
bonkedonderdag 18 januari 2007 @ 20:49
nou hij was lekker maar een beetje teveel in de pan gedaan werd een beetje een zooitje dus
volgende keer beter
Obliviondonderdag 18 januari 2007 @ 23:43
Oefening baart kunst, alhoewel je beter kabeljauw in de oven kan klaar maken...

Told you so...
Eyeopenervrijdag 19 januari 2007 @ 01:02
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 23:43 schreef Oblivion het volgende:
Oefening baart kunst, alhoewel je beter kabeljauw in de oven kan klaar maken...

Told you so...
Voor de smaak is niets beter dan de ouderwetse vispan, niet te weinig boter en niet meer dan 3 keer draaien . *water in de mond loopt*
Kaalheivrijdag 19 januari 2007 @ 09:30
quote:
Op donderdag 18 januari 2007 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zout peper en door de bloem halen en dan bakken, pan heet stoken met wat boter en dan vis erin en laag zetten, niet in de verleiding komen de vis veel te bewegen, maar gewoon laten liggen en slechts 1 keer heel voorzichtig omdraaien om de andere kant te bakken.
Na de bloem door een geklutst ei, daarna door paneermeel en dan half uurtje in de koelkast leggen. Zelfde manier bakken, na het bakken citroensap erover.
Pietverdrietvrijdag 19 januari 2007 @ 09:34
quote:
Op vrijdag 19 januari 2007 09:30 schreef Kaalhei het volgende:

[..]

Na de bloem door een geklutst ei, daarna door paneermeel en dan half uurtje in de koelkast leggen. Zelfde manier bakken, na het bakken citroensap erover.
dat kan ook, maar das erg zonde van kabeljauw, je maakt er een visschnitzel van, dan kan je ook net zo goed een heek of wijting nemen.
Niets mis met Wijting trouwens, een erg lekker visje dat een slechte naam heeft omdat ie goedkoop is, maar hij is en blijft lekker
Tel_Rvrijdag 19 januari 2007 @ 16:48
Even een TeeVeePee-tje.

Ik ga begin mei mee op een meerdaagse boottrip naar de deense bocht, en na afloop zou ik nog wel eens een paar gul-receptjes kunnen gebruiken
bonkedonderdag 22 februari 2007 @ 17:08
ik heb weer kabeljauw op de kop getikt, dus ik ga zo nog een poging doen
en nu hopen dat et wel lukt
Coolfooldonderdag 22 februari 2007 @ 21:47
Als je het toch gaat bakken kun je het ook in stukken snijden. Maak dus je eigen kibbeling. Net zo lekker en valt toch minder snel uit elkaar
Leefdonderdag 22 februari 2007 @ 23:51
Heerlijke jeugdherinneringen aan grote moten kabeljauw buiten op straat gefrituurd in een bak gloeiend hete soja olie.. eerst gewenteld in een meel/melk/peper/zout sausje

o men! en dan op een wit bolletje met flink veel zigeunersaus erbij wat een heerlijkheid.. een van m'n fijnste kindertijd herinneringen.
Jammer dat kabeljauw nu zo schaars is, we krijgen het zelden nog.