FOK!forum / Culinesse à gogo / Welke kazen op 4-kazen pizza
timpie82woensdag 17 januari 2007 @ 18:28
In afwachting van de (bestelde) piizzaoven stel ik mij als vraag: welke 4 kazen zitten er doorgaans op een 4-kazen pizza? Gorgonzola zie ik altijd, maar welke andere nog?
VoreGwoensdag 17 januari 2007 @ 18:29
Mozzarela!
SterkStaaltjewoensdag 17 januari 2007 @ 18:29
mozzarella pecorino en tallegio bijvoorbeeld
-skippybal-woensdag 17 januari 2007 @ 18:30
Gorgonzola, Mozzarella, Pecorino en Tallegio
timpie82woensdag 17 januari 2007 @ 18:31
Ik heb de indruk dat ze in de gemiddelde pizzeria er ook jonge gouda op doen (hier in België toch)
RijstNatiewoensdag 17 januari 2007 @ 18:32
jong belegen
smeerkaas?
Flashwinwoensdag 17 januari 2007 @ 18:48
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 18:31 schreef timpie82 het volgende:
Ik heb de indruk dat ze in de gemiddelde pizzeria er ook jonge gouda op doen (hier in België toch)
ow in Belgie?

dan zijn het waarschijnlijk 4 plakken van dezelfde kaas
Wollige_Wollywoensdag 17 januari 2007 @ 20:31
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 18:48 schreef Flashwin het volgende:

[..]

ow in Belgie?

dan zijn het waarschijnlijk 4 plakken van dezelfde kaas
K-mailwoensdag 17 januari 2007 @ 23:01
Je zou Provolone ook kunnen proberen.
Brentmeistervrijdag 19 januari 2007 @ 01:52
Roquefort, mozzarella, lekker geitenkaasje?

Maar eh, vertel es wat meer over die pizza-oven
Serendipsvrijdag 19 januari 2007 @ 12:34
Nog nooit van tallegio gehoord!



Tallegio is a cheese that generally found in 8-inch squares with a washed, pale-orange rind. It is slightly yellow and very soft. It gains flavor with age, and the best Tallegio is buttery and nutty. It comes from the northern Italian region of Lombardy, near the Swiss border.

Een roodschimmelkaasje dus. Op welke kaas lijkt deze qua smaak?
timpie82vrijdag 19 januari 2007 @ 17:12
Pizzaoven die ik gekozen heb is een Cuppone Micro. Cuppone wordt vrij veel gebruikt in pizzeria's heb ik de indruk.
K-mailvrijdag 19 januari 2007 @ 21:23
quote:
Op vrijdag 19 januari 2007 12:34 schreef Serendips het volgende:
Nog nooit van tallegio gehoord!

[afbeelding]

Tallegio is a cheese that generally found in 8-inch squares with a washed, pale-orange rind. It is slightly yellow and very soft. It gains flavor with age, and the best Tallegio is buttery and nutty. It comes from the northern Italian region of Lombardy, near the Swiss border.

Een roodschimmelkaasje dus. Op welke kaas lijkt deze qua smaak?
Heeft een zeer noterige smaak, je kunt dus wat chique zwitserse kaasjes proberen, Moine oid. Ik geloof dat dat er wel op lijkt... Ga gewoon naar je kaasboer en vraag om een nootachtige kaas, en proef ze allemaal ff
technofreak86zaterdag 20 januari 2007 @ 04:36
Een paar voorbeelden van bezorgdiensten hier in de buurt:
Pizza quattro formaggi
gorgonzola, mozzarella en pamezaanse kaas (zijn er maar 3...)

Four cheese
tomaat, edammer, mozzarella, red cheddar en castello blue

4 Cheese
tomatensaus, mozzarella, rode cheddar, hollandse goudse en gorgonzola


Pizza quattro formaggio
tomaat, kaas, parmezaanse kaas, mozzarella en gorgonzola