Eisbaer | dinsdag 16 januari 2007 @ 21:10 |
Ik heb hier thuis een fles piedboeuf, bruin tafelbier .. hoe lang blijft dit goed éénmaal geopend? Ik vind het nergens niet ... het staat ook niet op de fles, niet op internet, ... (uiteraard bewaar ik ze in de koelkast) Sommige mensen zeggen 1 dag, andere 3 dagen, anderen 2 weken, ... ik wil het nu niet gaan uitproberen allesinds ![]() [ Bericht 22% gewijzigd door Eisbaer op 16-01-2007 21:17:16 ] | |
Tha-CheF | dinsdag 16 januari 2007 @ 21:13 |
bier bewaren? ![]() ik heb trouwens geen idee, en zou het ook wel willen weten ![]() [ Bericht 45% gewijzigd door Tha-CheF op 16-01-2007 21:14:12 (edit,edit,edit,edit,edit,edit) ] | |
Eisbaer | dinsdag 16 januari 2007 @ 21:19 |
Ik heb gevondenquote:maar ik veronderstel dat dit gaat over ongeopende flessen ![]() | |
SoupNazi | dinsdag 16 januari 2007 @ 21:27 |
Volgens mij bewaart niemand bier. | |
Tha-CheF | dinsdag 16 januari 2007 @ 21:38 |
quote:ik vond het ook al raar, bier bewaren ![]() ![]() weest een vent en drinkt uwen biert opt | |
Eisbaer | dinsdag 16 januari 2007 @ 21:47 |
quote:Het gaat over tafelbier ... is dat je ook gebruikt bij het klaarmaken van gerechten ![]() Niet over een gewoon bier dat je drinkt om te drinken hé ![]() | |
SoupNazi | dinsdag 16 januari 2007 @ 21:55 |
quote:Bier is bier. | |
Schorpioen | dinsdag 16 januari 2007 @ 22:06 |
Tafelbier? Nou weet ik best wel wat van bier maar daar heb ik nog nooit van gehoord. Wat is dat dan voor bocht? ![]() Sowieso ook om te koken hoor je gewoon echt bier te gebruiken! | |
Eisbaer | dinsdag 16 januari 2007 @ 23:34 |
quote:Tafelbier is een wettelijk vastgestelde naam voor biersoorten die een alcoholpercentage hebben tussen de 1 en 4 procent (meestal een lage gisting). De populariteit van tafelbier neemt momenteel sterk af. De eenvoudigste manier om tafelbier te maken is om bestaande biersoorten aan te lengen met water maar er zijn ook tafelbieren met een eigen smaak en merk. Oud bruin is het bekendste tafelbier. Oud bruin is de benaming voor twee zeer verschillende donkere biersoorten die respectievelijk in Nederland en in Vlaanderen worden gebrouwen. Nederlands oud bruin is een ondergistend bier met een laag alcoholgehalte van 2,5%. Het bier heeft een zoete tot erg zoete smaak doordat het bier na het brouwproces kunstmatig is gezoet. Oorspronkelijk werd als basis meestal bier gebruikt waarvan de gisting was mislukt of dunbier dat was verkregen door een tweede filtering van het restant in de filterkuip. In beide gevallen was het bier slecht van smaak en bovendien slechts zeer beperkt houdbaar. Door het te zoeten kon het toch worden verkocht. Hierbij kwamen ook bovengistende soorten voor. Tegenwoordig dient vooral verdunde pils als basis. Oud Bruin wordt onder andere gebrouwen door Heineken, Grolsch en Bavaria. Het wordt regelmatig gebruikt in de keuken, onder andere bij de bereiding van wild. | |
Eltonno | dinsdag 16 januari 2007 @ 23:50 |
Zodra er zuurstof bij bier komt gaat de smaak al snel (erg) achteruit.. Ik zou niet aanraden om het langer te bewaren dan een dag.. Als je gewoon van een biertje wilt genieten dan zou ik het gewoon opdrinken.. | |
Schorpioen | woensdag 17 januari 2007 @ 01:04 |
quote:Gadverdamme, vies goor goedkoop bocht dus, precies wat ik dacht. In dat geval heb je wel het voordeel dat het niet uitmaakt hoelang je het bewaart. Het is of smakeloos want aangelengd, of slechte kwaliteit dus aangezoet. Veel kan er toch niet aan verloren gaan. Maar nogmaals, waarom gebruik je dat spul? Voor de bereiding van bijv wild moet je gewoon normaal bokbier gebruiken. | |
Boschkabouter | woensdag 17 januari 2007 @ 01:18 |
Ik ben ook wel benieuwd, een fles McChouffe drink ik bijvoorbeeld niet altijd iedere avond leeg. | |
Pietverdriet | woensdag 17 januari 2007 @ 08:53 |
quote:Dat heineken rotzooi brouwt betekend niet dat alle tafelbier rotzooi is, strikt genomen zijn "helles" "Kölsch" en "Alt" (de duitse benaming voor oud bruin) ook tafelbieren, maar het is zeker geen goedkoop bocht. Sterker nog, in Düsseldorf zitten veel kleine brouwerijen die prachtige bieren brouwen, allemaal van het type Alt maar enorm verschillend in smaak. Ürige bv is het bitterste bier van Duitsland en smaakt rokerig, terwijl Schlussel romig vol smaakt. | |
kabouter.muts | woensdag 17 januari 2007 @ 09:33 |
Ik denk als je er mee gaat koken b.v. stoofpotje ofzo dat je het best een paar dagen kan bewaren. | |
Ringo | woensdag 17 januari 2007 @ 12:43 |
Bier bewaren. ![]() | |
Ringo | woensdag 17 januari 2007 @ 12:44 |
"Een aangevreten bonbon, houdt die het lang vol in de koelkast?" | |
Eltonno | woensdag 17 januari 2007 @ 16:14 |
quote:McChouffe ![]() ![]() ![]() Das waar, maar het is toch echt bekend dat zuurstof het bier schraal maakt.. En vacuum opbergen kan ook niet zoals bij andere dranken (met zo'n pompje).. Begin ook wel benieuwd.. Ik weet dat je in italië van die kleine apparaatjes kon kopen om kroonkurken op een fles te zetten, met kroonkurken erbij.. Dat zou in ieder geval zorgen dat je koolzuur redelijk bewaard blijft.. | |
Boze_Appel | woensdag 17 januari 2007 @ 18:30 |
Kan je niet zo vacuum wijntuutje gebruiken? Dat past gewoon op een bierflesje en aangezien de zuurstof dan weg is blijft het langer smaakvol. | |
Rapaille | woensdag 17 januari 2007 @ 21:14 |
En ik maar denken dat alleen een vrouw zo'n topic zou kunnen openen ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door Rapaille op 17-01-2007 21:44:33 ] | |
Eltonno | donderdag 18 januari 2007 @ 03:12 |
quote:Dat nam ik ook even aan in mij n reactie.. Alleen realiseerde ik me wel op tijd dat er in bier koolzuur zit wat dat vacuum snel genoeg opheft.. Je trekt door vacuum alleen maar koolzuur uit het bier, net zoals je cola of andere frisdrank niet onder vacuum kan bewaren omdat het koolzuur dat alleen maar opheft. Onder druk bewaren zou bij bier een veel betere oplossing zijn.. Jammer dat die methode niet bestaan voor (particuiere) drinkers |