abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_45418869
Ik heb hier thuis een fles piedboeuf, bruin tafelbier .. hoe lang blijft dit goed éénmaal geopend? Ik vind het nergens niet ... het staat ook niet op de fles, niet op internet, ... (uiteraard bewaar ik ze in de koelkast)

Sommige mensen zeggen 1 dag, andere 3 dagen, anderen 2 weken, ... ik wil het nu niet gaan uitproberen allesinds

[ Bericht 22% gewijzigd door Eisbaer op 16-01-2007 21:17:16 ]
Ik kwam, ik zag ... ik overwon! ... en kwou terug zien ...
  dinsdag 16 januari 2007 @ 21:13:28 #2
150815 Tha-CheF
guess who's back
pi_45418967
bier bewaren?


ik heb trouwens geen idee, en zou het ook wel willen weten

[ Bericht 45% gewijzigd door Tha-CheF op 16-01-2007 21:14:12 (edit,edit,edit,edit,edit,edit) ]
In Memphis, Tennessee, a woman is not to drive a car unless a man warns approaching motorists or pedestrians by walking in front of the car that is being driven.
pi_45419188
Ik heb gevonden
quote:
Oud bier is niet schadelijk voor de gezondheid. De EU-verplichting om een houdbaarheidsdatum op de flesjes te vermelden, is een paar jaar geleden ingevoerd.
De Objectieve Bierproevers, een Belgische vereniging van bierconsumenten, hebben in het verleden actie gevoerd tegen deze maatregel. Ook de brouwerijen zijn niet gelukkig met de verplichte vermelding van een houdbaarheidsdatum op het etiket. Bier bederft namelijk niet, wel kan de smaak veranderen en kan een lichte vertroebeling optreden.

Vooral pilsbier heeft de neiging om na verloop van tijd te vertroebelen. "Ouderdomstroebelingen" worden gevormd door verbindingen tussen eiwitten (uit de mout) en polyfenolen (uit het kaf van de mout en de hop) en daarom verkiest men moutsoorten met een niet te hoog eiwitgehalte waarvan de eiwitten makkelijk uitvlokken en kunnen verwijderd worden tijdens het brouwproces. Consumenten wensen immers geen troebel pilsbier. Het helder houden van pils is veeleer een verkoopsargument. Het drinken van troebele pils heeft evenwel geen impact op de gezondheid van de drinker.
Sommige speciale bieren worden dan weer bewust troebel gehouden en verkocht.
maar ik veronderstel dat dit gaat over ongeopende flessen
Ik kwam, ik zag ... ik overwon! ... en kwou terug zien ...
  dinsdag 16 januari 2007 @ 21:27:46 #4
165848 SoupNazi
No soup for you!
pi_45419502
Volgens mij bewaart niemand bier.
A.F.C. Ajax
  dinsdag 16 januari 2007 @ 21:38:22 #5
150815 Tha-CheF
guess who's back
pi_45419975
quote:
Op dinsdag 16 januari 2007 21:27 schreef SoupNazi het volgende:
Volgens mij bewaart niemand bier.
ik vond het ook al raar, bier bewaren

weest een vent en drinkt uwen biert opt
In Memphis, Tennessee, a woman is not to drive a car unless a man warns approaching motorists or pedestrians by walking in front of the car that is being driven.
pi_45420374
quote:
Op dinsdag 16 januari 2007 21:38 schreef Tha-CheF het volgende:

[..]

ik vond het ook al raar, bier bewaren

weest een vent en drinkt uwen biert opt
Het gaat over tafelbier ... is dat je ook gebruikt bij het klaarmaken van gerechten
Niet over een gewoon bier dat je drinkt om te drinken hé
Ik kwam, ik zag ... ik overwon! ... en kwou terug zien ...
  dinsdag 16 januari 2007 @ 21:55:48 #7
165848 SoupNazi
No soup for you!
pi_45420688
quote:
Op dinsdag 16 januari 2007 21:47 schreef Eisbaer het volgende:

[..]

Het gaat over tafelbier ... is dat je ook gebruikt bij het klaarmaken van gerechten
Niet over een gewoon bier dat je drinkt om te drinken hé
Bier is bier.
A.F.C. Ajax
pi_45421071
Tafelbier? Nou weet ik best wel wat van bier maar daar heb ik nog nooit van gehoord. Wat is dat dan voor bocht?
Sowieso ook om te koken hoor je gewoon echt bier te gebruiken!
Unox, the worst operating system.
pi_45424156
quote:
Op dinsdag 16 januari 2007 22:06 schreef Schorpioen het volgende:
Tafelbier? Nou weet ik best wel wat van bier maar daar heb ik nog nooit van gehoord. Wat is dat dan voor bocht?
Sowieso ook om te koken hoor je gewoon echt bier te gebruiken!
Tafelbier is een wettelijk vastgestelde naam voor biersoorten die een alcoholpercentage hebben tussen de 1 en 4 procent (meestal een lage gisting). De populariteit van tafelbier neemt momenteel sterk af. De eenvoudigste manier om tafelbier te maken is om bestaande biersoorten aan te lengen met water maar er zijn ook tafelbieren met een eigen smaak en merk. Oud bruin is het bekendste tafelbier.

Oud bruin is de benaming voor twee zeer verschillende donkere biersoorten die respectievelijk in Nederland en in Vlaanderen worden gebrouwen.

Nederlands oud bruin is een ondergistend bier met een laag alcoholgehalte van 2,5%. Het bier heeft een zoete tot erg zoete smaak doordat het bier na het brouwproces kunstmatig is gezoet. Oorspronkelijk werd als basis meestal bier gebruikt waarvan de gisting was mislukt of dunbier dat was verkregen door een tweede filtering van het restant in de filterkuip. In beide gevallen was het bier slecht van smaak en bovendien slechts zeer beperkt houdbaar. Door het te zoeten kon het toch worden verkocht. Hierbij kwamen ook bovengistende soorten voor. Tegenwoordig dient vooral verdunde pils als basis. Oud Bruin wordt onder andere gebrouwen door Heineken, Grolsch en Bavaria. Het wordt regelmatig gebruikt in de keuken, onder andere bij de bereiding van wild.
Ik kwam, ik zag ... ik overwon! ... en kwou terug zien ...
  dinsdag 16 januari 2007 @ 23:50:03 #10
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_45424681
Zodra er zuurstof bij bier komt gaat de smaak al snel (erg) achteruit.. Ik zou niet aanraden om het langer te bewaren dan een dag.. Als je gewoon van een biertje wilt genieten dan zou ik het gewoon opdrinken..
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
pi_45426408
quote:
Op dinsdag 16 januari 2007 23:34 schreef Eisbaer het volgende:

[..]

Tafelbier is een wettelijk vastgestelde naam voor biersoorten die een alcoholpercentage hebben tussen de 1 en 4 procent (meestal een lage gisting). De populariteit van tafelbier neemt momenteel sterk af. De eenvoudigste manier om tafelbier te maken is om bestaande biersoorten aan te lengen met water maar er zijn ook tafelbieren met een eigen smaak en merk. Oud bruin is het bekendste tafelbier.

Oud bruin is de benaming voor twee zeer verschillende donkere biersoorten die respectievelijk in Nederland en in Vlaanderen worden gebrouwen.

Nederlands oud bruin is een ondergistend bier met een laag alcoholgehalte van 2,5%. Het bier heeft een zoete tot erg zoete smaak doordat het bier na het brouwproces kunstmatig is gezoet. Oorspronkelijk werd als basis meestal bier gebruikt waarvan de gisting was mislukt of dunbier dat was verkregen door een tweede filtering van het restant in de filterkuip. In beide gevallen was het bier slecht van smaak en bovendien slechts zeer beperkt houdbaar. Door het te zoeten kon het toch worden verkocht. Hierbij kwamen ook bovengistende soorten voor. Tegenwoordig dient vooral verdunde pils als basis. Oud Bruin wordt onder andere gebrouwen door Heineken, Grolsch en Bavaria. Het wordt regelmatig gebruikt in de keuken, onder andere bij de bereiding van wild.
Gadverdamme, vies goor goedkoop bocht dus, precies wat ik dacht. In dat geval heb je wel het voordeel dat het niet uitmaakt hoelang je het bewaart. Het is of smakeloos want aangelengd, of slechte kwaliteit dus aangezoet. Veel kan er toch niet aan verloren gaan.

Maar nogmaals, waarom gebruik je dat spul? Voor de bereiding van bijv wild moet je gewoon normaal bokbier gebruiken.
Unox, the worst operating system.
pi_45426444
Ik ben ook wel benieuwd, een fles McChouffe drink ik bijvoorbeeld niet altijd iedere avond leeg.
  woensdag 17 januari 2007 @ 08:53:37 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_45428420
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 01:04 schreef Schorpioen het volgende:

[..]

Gadverdamme, vies goor goedkoop bocht dus, precies wat ik dacht. In dat geval heb je wel het voordeel dat het niet uitmaakt hoelang je het bewaart. Het is of smakeloos want aangelengd, of slechte kwaliteit dus aangezoet. Veel kan er toch niet aan verloren gaan.

Maar nogmaals, waarom gebruik je dat spul? Voor de bereiding van bijv wild moet je gewoon normaal bokbier gebruiken.
Dat heineken rotzooi brouwt betekend niet dat alle tafelbier rotzooi is, strikt genomen zijn "helles" "Kölsch" en "Alt" (de duitse benaming voor oud bruin) ook tafelbieren, maar het is zeker geen goedkoop bocht. Sterker nog, in Düsseldorf zitten veel kleine brouwerijen die prachtige bieren brouwen, allemaal van het type Alt maar enorm verschillend in smaak.
Ürige bv is het bitterste bier van Duitsland en smaakt rokerig, terwijl Schlussel romig vol smaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_45429047
Ik denk als je er mee gaat koken b.v. stoofpotje ofzo dat je het best een paar dagen kan bewaren.
  woensdag 17 januari 2007 @ 12:43:40 #15
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_45434074
Bier bewaren.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  woensdag 17 januari 2007 @ 12:44:50 #16
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_45434111
"Een aangevreten bonbon, houdt die het lang vol in de koelkast?"
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  woensdag 17 januari 2007 @ 16:14:12 #17
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_45441102
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 01:18 schreef Boschkabouter het volgende:
Ik ben ook wel benieuwd, een fles McChouffe drink ik bijvoorbeeld niet altijd iedere avond leeg.
McChouffe LaChouffe
Das waar, maar het is toch echt bekend dat zuurstof het bier schraal maakt.. En vacuum opbergen kan ook niet zoals bij andere dranken (met zo'n pompje).. Begin ook wel benieuwd.. Ik weet dat je in italië van die kleine apparaatjes kon kopen om kroonkurken op een fles te zetten, met kroonkurken erbij.. Dat zou in ieder geval zorgen dat je koolzuur redelijk bewaard blijft..
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
  † In Memoriam † woensdag 17 januari 2007 @ 18:30:42 #18
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_45445710
Kan je niet zo vacuum wijntuutje gebruiken? Dat past gewoon op een bierflesje en aangezien de zuurstof dan weg is blijft het langer smaakvol.
Carpe Libertatem
pi_45451398
En ik maar denken dat alleen een vrouw zo'n topic zou kunnen openen

[ Bericht 4% gewijzigd door Rapaille op 17-01-2007 21:44:33 ]
  donderdag 18 januari 2007 @ 03:12:23 #20
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_45460823
quote:
Op woensdag 17 januari 2007 18:30 schreef Boze_Appel het volgende:
Kan je niet zo vacuum wijntuutje gebruiken? Dat past gewoon op een bierflesje en aangezien de zuurstof dan weg is blijft het langer smaakvol.
Dat nam ik ook even aan in mij n reactie.. Alleen realiseerde ik me wel op tijd dat er in bier koolzuur zit wat dat vacuum snel genoeg opheft.. Je trekt door vacuum alleen maar koolzuur uit het bier, net zoals je cola of andere frisdrank niet onder vacuum kan bewaren omdat het koolzuur dat alleen maar opheft. Onder druk bewaren zou bij bier een veel betere oplossing zijn.. Jammer dat die methode niet bestaan voor (particuiere) drinkers
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')