abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 14 januari 2007 @ 20:20:11 #1
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_45353949
qltel en ik willen gaan samenwonen. Niet in Roosendaal waar hij woont, niet in Haarlem waar ik met onze zoon Christan woon, nee, dan maar gelijk heel ergens anders. In Duitsland, net over de grens in de buurt van Nijmegen. Dit omdat mijn werkgever ook vestigingen heeft in Nijmegen, Duiven en Arnhem, en ik dus in de gelegenheid ben om daar een baan te zoeken. qltel gaat sowieso een andere baan zoeken, hij werkt in de automatisering en dat zal vermoedelijk best lukken. Sowieso (jaja, mijn Duits is puik ) kunnen we het wel een poosje uitzingen zonder dat hij meteen een baan vindt. Dat geeft hem de gelegenheid om ons toekomstige huis op te knappen waar nodig.

Wat zoeken we eigenlijk?

- een vrijstaand huis
- liefst een behoorlijke tuin met voldoende speelruimte voor zoonlief
- voldoende bergruimte voor qltels aanzienlijke platen- en cd-collectie en onze omvangrijke verzameling boeken, in DLD vind je veel onderkelderde huizen, dat biedt mogelijkheden
- bij voorkeur een eetkeuken
- minimaal één logeerkamer

Uiteraard hebben we ons licht opgestoken hier op Fok! Wonen in Duitsland en op internet. Dit weekend hebben we drie potentiële huizen bekeken, waarvan er eentje meteen al afviel.

Huis nummer 1 is een voormalige boerderij:
quote:
Hier zie je de korte poot van de L-vormige woonkamer ('t staat vrij vol maar dat is pakweg 4x4m). Dan hier de lange poot, lijkt ook wat klein maar de kerstboom (eigen teelt) kwam dus bijna tot het plafond (op 4.60m hoogte), deze poot is ongeveer 5x7m.

De grote slaapkamer is ongeveer 5x4. De badkamer, achteraan links in de hoek is een inloopdouche.

Hier de kleine slaapkamer beneden. De verwarmingsinstallatie in de kelder (oliestook). Bergruimte genoeg in de kelder (als al die troep eruit is tenminste ).

De keuken. Daar past gewoon een complete huiskamer in (32m2)

Naast de keuken is een gang met een voorraadkamer, een ruimte met aansluitingen voor wasmachine en droger (ter grootte van een kleine slaapkamer) plus een tweede toilet met wastafel en douche (handig voor als je vuil uit de tuin komt).

Daar weer naast is de doorgang naar de schuur. Er zijn twee van deze ruimtes (met nog de koeiengang in de vloer zichtbaar). Plus nog een bovenverdieping in twee delen.

Dan buiten een stukje land Een stukje met dennen en coniferen waar je 's winters je eigen kerstboom kunt plukken. En een tuin met een terras.
Alles is recentelijk vernieuwd. We hoeven er niks aan te doen in principe. Je zou er zo in kunnen trekken.

Huis nummer 2 ligt in een stadje:
quote:
Je komt binnen in een enorme hal, rechts is een studeerkamertje. Links een slaapkamer. Naast de studeerkamer een toilet (met genoeg ruimte voor een eventuele douche). Daarachter de eetkeuken met grote houtkachel die doorloopt naar boven. Dan is er beneden nog een zitkamer met openslaande deuren naar de tuin.

Die kamer is niet zo groot. De tuin wel En de garage is ook flink. Zit nog een vliering boven.

De kelder dan, met allereerst een washok. Plus een vertrekje waar je gerust je woonkamer van kunt maken Waar Frank staat is een doorgang naar de verwarmingsruimte plus een ruimte waar de olietanks staan.

Verder is in de kelder nog een sauna en de bijbehorende douche met stralen van alle kanten. Voor de sauna hangt een ding met warmtelampen

Christan in de badkamer (zonder douche, dat is eigenlijk het enige minpuntje aan dit prachtige huis). Van twee slaapkamers is er eentje gemaakt, met een studeerhoekje. Hier zou misschien een stukje afgehaald kunnen worden om de badkamer uit te breiden met een douche.

Dan is er boven nog een ietwat overdreven grote woonkamer met hier rechts weer de houtkachel. Kwartslag naar links in de woonkamer. En doordraaiend naar de andere kant, dit is dus allemaal één ruimte.

Op de ruime overloop is nog een vlizotrap naar de zolder boven het hele huis.
Huis nummer 1 heeft als voordelen:
- de prachtige ligging, je hebt er naar alle kanten vrij uitzicht en er wordt niet gebouwd in de onmiddellijke omgeving (zijn en blijven akkers)
- we zouden er zo in kunnen trekken, aan het huis hoeft niets gedaan te worden om het leefbaarder te maken (al zouden we wel een paar dingen willen veranderen op termijn)
- de tuin en de 12.500m2 grond die erbij horen
- de gigantische schuur waar we een fotostudio (we fotograferen allebei fanatiek) en een ruimte voor qltels muziek kunnen maken

Nadelen:
- geen voorzieningen op loopafstand
- geen school in de onmiddellijke nabijheid, we zouden Christan de eerste jaren dus zeker moeten brengen en halen
- we weten nog niet zeker of er ADSL is (toch een behoorlijk belangrijke voorziening voor ons)

Huis nummer 2 heeft als voordelen:
- de ligging in het stadje met alle voorzieningen op loopafstand
- er is een tweetalige school met de hele dag onderwijs, de kinderen krijgen huiswerkbegeleiding, kunnen er sporten en bijvoorbeeld schaken, toneelspelen of handarbeidlessen krijgen, om 16 uur als ze uit school komen zijn ze ook echt vrij
- het is een mooi, degelijk gebouwd huis met een grote tuin

Nadelen:
- we zouden hier moeten verbouwen omdat er geen douche in de badkamer is en je voor een douche naar de kelder moet
- er is een vrij kleine woonkamer beneden
- de indeling boven is op zijn zachtst gezegd onvoordelig

Probleem bij huis 1 is tevens, dat er zaterdag iemand voor de tweede keer kwam kijken. Als die besluit een bod te doen moeten we afwachten wat die onderhandelingen doen.

Op zich zijn deze beide huizen zeker een optie voor ons. Wat niet wegneemt dat we onze ogen en oren openhouden voor andere huizen uiteraard. Het is nu even afwachten tot we van de makelaar horen wat die andere mensen doen.

Voorlopig nog vooral een woon- en geen klustopic
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 14 januari 2007 @ 21:26:34 #2
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_45357054
en om er maar gelijk een vraag aan vast te hangen. iemand enig idee hoe je makkelijk na kunt zoeken of adsl mogelijk is in Duitsland? Dat gaat normaal op telefoonnummer, maar dat hebben we nu juist niet.
pi_45357286
Wauw Rewimo en Qltel, dat is een grote, spannende stap! Hartstikke leuk ook

Naar welke regio in dtslnd willen jullie?

Wat een grote tuinen daar zeg, heerlijk!!!! Wat vindt Christan ervan? (Niet zo zeer van de tuin maar ik bedoel van de verhuisplannen naar Duitsland )
#geen
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 14 januari 2007 @ 21:37:55 #4
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_45357343
We zoeken in de buurt van Kleef

En Christan is inmiddels enthousiast geworden, nu hij zaterdag mee is wezen kijken
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_45357376
quote:
Op zondag 14 januari 2007 21:26 schreef qltel het volgende:
en om er maar gelijk een vraag aan vast te hangen. iemand enig idee hoe je makkelijk na kunt zoeken of adsl mogelijk is in Duitsland?
misschien gewoon even aan de makelaar vragen waarbij de huizen te koop staan?

jammer dat er geen plaatje van de buitenkant van het huis bijstaat.verder succes met het vinden van een geschikt huis.
wij hebben ook nog heel even overwogen om naar duitsland te gaan, omdat we er een paar hele gave en heeeeeeeeeeeeeel goedkope huizen hebben zien staan.
we hebben dit uiteindelijk nietgedaan omdat ze toch duits praten.
maar we hebben het serieus overwogen, nu scheelde het ook dat de meeste huizen die ik op het oog had of bij maastricht of bij groningen lagen, en dat was ook een beetje uit de richting.
nu zijn we in belgie gaan wonen, en we hebben het reuze naar ons zin.

hier was ik helemaal verliefd op voor 160.000euro met een bewoonbaar oppervlak van ruim 400m2
in de buurt van maastricht en van binnen ook helemaal mooi afgewerkt.en dit leek me ook wel een uitdaging voor 250.000euriehahaha toch nog even zwijmelen, kon het niet laten.
pi_45358323
quote:
Op zondag 14 januari 2007 21:37 schreef Rewimo het volgende:
We zoeken in de buurt van Kleef

En Christan is inmiddels enthousiast geworden, nu hij zaterdag mee is wezen kijken
Ah vlakbij Nijmegen (even gegoogled)
#geen
pi_45358359
quote:
Op zondag 14 januari 2007 21:51 schreef truttebosje het volgende:
wij hebben ook nog heel even overwogen om naar duitsland te gaan,

we hebben dit uiteindelijk nietgedaan omdat ze toch duits praten.


Leuk dat jullie een eigen topic hebben geopend, Rewimo en qltel. De eerste foto's zijn veelbelovend. In mijn ogen heeft huis #2 de meeste voordelen.

Zijn julllie een beetje klussers trouwens? Dat lijkt me in beide huizen wel noodzakelijk namelijk.

Ik blijf jullie zoektocht in ieder geval volgen!
Eeuwig vijfentwintig
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 14 januari 2007 @ 22:50:20 #8
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_45358499
qltel zegt van wel In huis 1 hoeft overigens niet ingrijpend verbouwd te worden. We kunnen daar op ons gemak klussen, met name de tuin, een dakkapel (maar dat laten we dan waarschijnlijk wel doen) en de schuur.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_45358644
quote:
Op zondag 14 januari 2007 22:50 schreef Rewimo het volgende:
qltel zegt van wel In huis 1 hoeft overigens niet ingrijpend verbouwd te worden. We kunnen daar op ons gemak klussen, met name de tuin, een dakkapel (maar dat laten we dan waarschijnlijk wel doen) en de schuur.
Tijdens het klussen leer je elkaar straks wel gelijk goed kennen . Echt, daar kan geen vakantie tegenop!

Met klussen bedoel ik ook al een muurtje stuccen, vloer leggen, schrootjes eruit, etc. Zo op de foto's afgaand moet er in huis 1 namelijk ook nog wel het een en ander gebeuren, toch?

Is huis 1 wel in de buurt van het stadje van huis 2? Want de mogelijkheden voor Christan daar lijken me ook wel heel prettig (Ganztagschule, sport, activiteiten, etc.)
Eeuwig vijfentwintig
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 14 januari 2007 @ 23:02:22 #10
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_45358916
Ja, huis 1 is redelijk in de buurt van huis 2. Maar vanuit huis 1 kan hij eventueel ook in NL naar school.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 14 januari 2007 @ 23:04:30 #11
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_45358996
quote:
Op zondag 14 januari 2007 22:55 schreef Reese het volgende:
Met klussen bedoel ik ook al een muurtje stuccen, vloer leggen, schrootjes eruit, etc. Zo op de foto's afgaand moet er in huis 1 namelijk ook nog wel het een en ander gebeuren, toch?
Nou, in huis 1 hoeft aan het huis op zich niet echt veel gedaan te worden. Wel in de schuur, om daar een studio te maken bijvoorbeeld. Maar het huis zelf is in prima staat. Okee, als het leeg is zijn er vast dingen die gedaan moeten worden, al is het maar muren witten en zo. Geen schrootjes Wel de greepjes van de keuken
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_45359012
*meelurkpost*
Saartje
pi_45359218
quote:
Op zondag 14 januari 2007 23:04 schreef Rewimo het volgende:

Wel de greepjes van de keuken
En het werkblad. Gelijk een dubbele spoelbak erin. Plafond eruit.

Okay, ik houd al op
Eeuwig vijfentwintig
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 14 januari 2007 @ 23:11:54 #14
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_45359251
Welnee, dat mag allemaal blijven. Alleen die greepjes
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 14 januari 2007 @ 23:27:48 #15
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_45359710
quote:
Op zondag 14 januari 2007 23:10 schreef Reese het volgende:

[..]

En het werkblad. Gelijk een dubbele spoelbak erin. Plafond eruit.

Okay, ik houd al op
Prima plafond en spoelbak..

Ik geef toe, de lamp en de gordijnen zijn niet mijn smaak.. (hier stond eerst een : en een r.. ) . Maar vanzelfsprekend nemen we die niet over, dat scheelt ons weer het weggooien ervan..
  maandag 15 januari 2007 @ 07:05:38 #16
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_45363716
quote:
Op zondag 14 januari 2007 23:04 schreef Maneki.Neko het volgende:
*meelurkpost*
Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
pi_45364315
Stoer Rewimo en qtel

Keuken 1 ziet er voor Duitse begrippen erg goed uit. Laten ze hem ook staan? Ik geloof dat het in Duitsland gebruikelijk is dat men de keuken meeneemt.

Wat betreft het ADSL, mij oma heeft sinds kort (ze woont ook in Duitsland) via Deutsche Telecom een internet aansluiting (gaat via de telefoon). Volgens mij is het ook ADSL. En behoorlijk snel. Het duurde wel even voor het geīnstalleerd was. Ik dacht dat het zo'n ¤ 50 per maand was.

Wat ik me nog afvraag. Hebben jullie al gekeken wat voor gevolgen de verhuizing heeft voor jullie Ziektekostenverzekering. Mijn oma ontvangt AOW en een pensioentje uit NL, maar moest zich verplicht verzekeren bij een Krankenkasse. Ze is nog nooit zo slecht geholpen. En het systeem is daar zwaar bureaucratisch. Het kan zijn omdat jullie gewoon in NL werken dat het voor jullie anders is dan voor mijn oma. Maar ik zou het zeker erg goed uitzoeken.

Ow, ja nog iets waar mijn oma ook tegenaan loopt. In Duitsland ben je niets van elkaar als je niet gerouwd bent (maar toch samenwoont). Ik zou dit ook goed uitzoeken met name wat betreft testamenten enzo. (Kan je de NL testamenten houden of gaat het Duitse recht inwerking treden)

Nou ja, erg spannend allemaal en heel veel succes toegewenst!
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 15 januari 2007 @ 08:54:27 #18
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_45364394
Bedankt voor de tips, Mariposa

De keuken blijft in beide huizen gewoon zitten, het was ons bekend dat die vaak meeverhuist, dat schijnen ze soms zelfs ook met badkamers te doen

Ziektekostenverzekering schijn je inderdaad gewoon in NL te kunnen houden als je daar werkt.

Van dat samenwonen wist ik niet, zullen we zeker uitzoeken (en anders trouwen we gewoon, ieks wat zeg ik nu toch? )
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_45364529
Niet overal is ADSL beschikbaar. Ik hoorde dat in het Duitse Soest (ook in NRW, 50.000 inwoners) er zo weinig vraag was dat men na de testfase besloot ADSL niet meer aan te bieden!
pi_45364793
quote:
Op maandag 15 januari 2007 08:54 schreef Rewimo het volgende:
Bedankt voor de tips, Mariposa

De keuken blijft in beide huizen gewoon zitten, het was ons bekend dat die vaak meeverhuist, dat schijnen ze soms zelfs ook met badkamers te doen
Maffe mensen die Duitsers
quote:
Van dat samenwonen wist ik niet, zullen we zeker uitzoeken (en anders trouwen we gewoon, ieks wat zeg ik nu toch? )
Voor ons is het verhuizen naar het buitenland ook de enige reden waarom wij ooit misschien dan wel zouden trouwen
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 15 januari 2007 @ 09:31:32 #21
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_45364856
quote:
Op maandag 15 januari 2007 08:54 schreef Rewimo het volgende:
Van dat samenwonen wist ik niet, zullen we zeker uitzoeken (en anders trouwen we gewoon, ieks wat zeg ik nu toch? )
Is dit een aanzoek?

Maarre, eventueel zouden we beiden een testament af kunnen sluiten, dan is e.e.a. toch aardig afgedekt. en trouwen moet je tenslotte ook een keer gedaan hebben..
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 15 januari 2007 @ 09:33:37 #22
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_45364889
quote:
Op maandag 15 januari 2007 09:31 schreef qltel het volgende:

Is dit een aanzoek?

Maarre, eventueel zouden we beiden een testament af kunnen sluiten, dan is e.e.a. toch aardig afgedekt. en trouwen moet je tenslotte ook een keer gedaan hebben..
Waarom bemerk ik dat wij die nooit gingen trouwen langzamerhand aan het idee van trouwen beginnen te snuffelen?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_45366561
quote:
Op maandag 15 januari 2007 09:33 schreef Rewimo het volgende:


Waarom bemerk ik dat wij die nooit gingen trouwen langzamerhand aan het idee van trouwen beginnen te snuffelen?
Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan
pi_45369171
quote:
Op maandag 15 januari 2007 09:31 schreef qltel het volgende:
Is dit een aanzoek?

Maarre, eventueel zouden we beiden een testament af kunnen sluiten, dan is e.e.a. toch aardig afgedekt. en trouwen moet je tenslotte ook een keer gedaan hebben..
Bij mijn oma is de bemoeilijkende factor het feit dat ze met een Duitser samenwoont. Misschien dat dat nog uitmaakt. Maar het is wel iets dat handig is om voor jullie uit te zoeken. En als jullie dat in beide testamenten aangeven, lijkt het probleem me minder groot.
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
pi_45381873
quote:
Op maandag 15 januari 2007 09:31 schreef qltel het volgende:

[..]

Is dit een aanzoek?
#geen
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')