Het recept:
Leg de zwezerik 30 minuten in water met zout.
Zet de zwezerik met koud water op
Laat dit aan de kook komen en spoel de zwezerik af
Breng water met zout,foelie,Spaanse peper,wortel,peterselie,tijm en zwezerik aan de kook
En kook de zwezerik in 20 minuten gaar
Laat de zwezerik uitlekken en verwijder vet en vliezen
Bewaar het kookvocht
Leg de zwezerik tussen twee plankjes
Verzwaar het bovenste plankje met een gewicht
En laat de zwezerik op deze manier 30 minuten staan
Maal kalfsvlees en vet spek twee maal door de vleesmolen en vermeng het
Met 1 eiwit, peper, zout, nootmuskaat, en een eetlepel slagroom
Snijd de zwezerik in plakken van ongeveer driekwart centimeter dik
Bestrijk deze aan een kant met eiwit en strijk hier een laagje van het
Kalfsvleesmengsel op
Wentel de plakken door eiwit en vervolgens door paneermeel
Verhit de boter in een koekenpan tot de boter lichtbruin ziet en bak hierin de plakken
Zwezerik op laag vuur aan beide kanten bruin
Schik ze op een voorverwarmde schaal
Schenk een deel van het kookvocht en de resterende slagroom bij de bakboter en roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan
Schenk de jus over de plakken zwezerik
For great justice!