Je kijkt zeker niet veel films. Deze film was echt om te huilen zo slecht.quote:Op vrijdag 5 januari 2007 08:54 schreef Frutsel het volgende:
-
quote:Op zaterdag 6 januari 2007 00:17 schreef TC03 het volgende:
[..]
Je kijkt zeker niet veel films. Deze film was echt om te huilen zo slecht.
Ja, die heb ik zitten kijken. Maar het verhaal begint goed en sterk, maar wordt eigenlijk steeds slechter en saaier naar het einde toe. Hoe erg het ook allemaal is...quote:Op vrijdag 5 januari 2007 19:05 schreef -CRASH- het volgende:
Tsunami: the aftermath
[afbeelding]
Omschrijving
De verfilming van degebeurtenissen rond
de Tsunami van 2de kerstdag 2004.
Regie: Bharat Nalluri
Herkomst: Groot-Brittannië, Verenigde Staten van Amerika
Genre: Drama/Tv-film
Speelduur: 180 minuten
Met: Tim Roth, Chiwetel Ejiofor, Sophie Okonedo
deel 1 was woensdag op tv (RTL4).
deel 2 volgende week woensdag.
Deze week kijkenquote:Op vrijdag 5 januari 2007 09:29 schreef Frutsel het volgende:
Categorie 7 : the End of the World - 2005
KNIP
Eigen Review
Nog niet gezien - Wel benieuwd naar de Categorie 7 Hurricane die Washington DC gaat treffen
Ik heb anderhalve week geleden nog een praatje mogen geven over dit ding. Ben het op zich met je eens, maar vanuit een pr oogpunt is dat flauw. Er zitten veel geinige details in die wel realistisch zijn (al was het maar de politieke druk op de IPCC meeting, de prof van het Headland (vgl. Headley) centre, enzovoorts) en dat Hollywood alles met 50% overdrijft, sja, dat zij zo. De principes en gevolgen van severe weather en nokkende golfstroom vanwege smeltend ijs hebben ze (overdreven en versneld) leuk erin gezet.quote:Op vrijdag 5 januari 2007 01:35 schreef Drugshond het volgende:
Day after Tomorrow, The (2004)
Eigen review.
Aardige film, leuke special effects maar realistisch ?!?, hmmzzz denk het niet. Deed wel een boel stof opwaaien.
quote:Op vrijdag 5 januari 2007 09:54 schreef Frutsel het volgende:
An Inconvenient Truth - 2006
Ik vond het een ijzersterke docu. Vooraf niet verwacht dat het me zoveel bezig zou houden. De manier waarop Al Gore laat zien wat er mis gegaan is en wat er allemaal loos is.. is schokkend en indrukwekkend. Waarschuwing: Neem je tijd, verwacht geen aktie.. het kan soms saai en lastige stof zijn, maar absoluut de moeite waard
De google video link naar Global Dimming: http://video.google.nl/videoplay?docid=1027879546389218797&q=global+dimmingquote:Op vrijdag 5 januari 2007 10:50 schreef Drugshond het volgende:
Niet echt een speelfilm maar een BBC-docu (Horizon).
Global Dimming
De BBC is gewelding als het gaat om docu's. Deze heb ik zeer recentelijk gedownload. En is echt een beetje een 'Shock and Awe' docu. Er komen vele wetenschappers aan het woord. En de uitleg achter dit fenomeel is goed geformuleerd. Ik sta niet echter achter alle gepresenteerde data die in deze docu worden besproken. Maar globaal lijken de conclusies wel juist te zijn. Deze docu is zeker de moeite waard (aanrader zelfs, omdat je met andere ogen naar het zogenaamde broeikaseffect gaat kijken).
Die heb ik ook allemaalquote:Op dinsdag 6 februari 2007 12:52 schreef thijsdetweede het volgende:
Hey, er staat ook boeken in de titel.
Welke (hardcore) boeken hebben jullie liggen? Bij mij is het (uiteraard) met name over grenslaag meteorologie, daar kan nog wel wat bij voor de meteoroloog universalis, vooral wat betreft grotere schalen en klimaatonderzoek.
Op dit moment heb ik op mn tafel liggen:
Rogers & Yau - A short course in cloud physics
Briljant boek. Begint wat gedateerd te raken, maar legt goed uit en heeft een heel erg heldere lijn in zn betoog zitten. Het aardige is dat het op punten zo dicht op de wetenschap (van toen) zit, dat je het er gewoon mee oneens kan zijn, en dat je het als prima startpunt voor een literatuur studie kan gebruiken. Vooral veel convectieve wolken.
Roland Stull - An Introduction to Boundary Layer Meteorology.
Grenslaag meteorologie. Staat bij vrijwel iedereen in het vakgebied in de kast, je ziet de grafieken regelmatig in presentaties langs komen. Persoonlijk vind ik het een beetje een irritant boek; vervelende lay-out maakt eigenlijk dat ik meestal als eerste Garratt uit de kast pak.
Garratt - The atmospheric boundary layer
Die andere ABL klassieker. Geen beginners boek; de thermodynamica en turbulentie theorie wordt er in hoog tempo in het eerste stuk doorheen gejast. Garratt is editor van Boundary Layer Meteorology en staat erom bekend alle artikelen zelf uitvoerig na te pluizen; dat komt duidelijk uit in dit boek. Veel ruwe data, bij tijd en wijle verschillende theorieen, maar soms wat onleesbaar.
Holton - An Introduction to Dynamic Meteorology
Standaard tekstboek dat vooral focust op synoptische schalen. Goed geschreven, maar weinig diepgang als in state-of-the-art wetenschap, of referenties daarna. Wel een standaard werk voor de categorie "hoe zat het ook al weer"
Ik zou het niet weten.. 3e jaar pas hequote:Op dinsdag 6 februari 2007 14:34 schreef thijsdetweede het volgende:
Ik doe promotieonderzoek in Delft, naar cumulusbewolking. Maar ik kom nog wel eens in Wageningen, en heb natuurlijk gewoon in Utrecht gestudeerd. Is daar nog wat aan grenslaag meteo te doen dan? Had het idee dat daar nog maar 1 aio over is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |