Delicieux | woensdag 3 januari 2007 @ 11:51 |
Gelieerd aan het stoofpotten-topic! Mijn favoriet: lams-muis besteken met knoflook In de topf leggen. geschilde hele sjalotjes erbij en een paar ongeschilde tenen knoflook Ongeveer 3dl rode, of eventueel stevige witte, wijn toevoegen Kruiden naar behoefte toevoegen (thijm, peper, zout) deksel erop en in de oven. Heerlijk met kleine aardappeltjes en gekookte venkel! ![]() | |
Delicieux | woensdag 3 januari 2007 @ 11:58 |
Oh ja, ook lekker is om in het bovenstaande gerecht nog wat paddestoelen (eekhoorntjesbrood of zo) toe te voegen! | |
Ikook | woensdag 3 januari 2007 @ 13:29 |
Mijn oma deed altijd zuurkool bereiden in de Römertopf. Ze maakte dan ook aardappelpuree. Een laagje aardapelpuree op de bodem, zuurkool erop, laagje puree, laagje zuurkool, laagje puree en dan paneermeel (maar liefst gestampte beschuit) en een paar kleine klontjes roomboter. Eventueel kun je er ook spekjes door doen (bijv. bovenop de zuurkool), maar die zou ik dan van te voren wel bakken. | |
Martijn_77 | woensdag 3 januari 2007 @ 19:08 |
Waar kun je een goede Römertopf eigenlijk halen? en waar moet je op letten bij de aanschaf? | |
Little_Angel | woensdag 3 januari 2007 @ 23:41 |
Wil ik ook weten Martijn ![]() Ik heb laatst bij mijn schoonmama ook een römertopf-gerecht op: zuurkool met een hele kip, een beetje curry/paprika erbij.. echt lekker. Weet alleen niet hoe het gerecht precies heette. | |
Delicieux | donderdag 4 januari 2007 @ 09:42 |
quote:Een Römertopf is te krijgen in een gewone keuken-spullen-winkel. Ze zijn er in verschillende maten en zijn gemaakt van onbehandeld aardewerk. Ik heb zelf zo'n ding waar precies een grote kip in past. Het beste kun je gewoon een originele van het merk "Römertopf" nemen. Dan weet je zeker dat het goed zit. De officiele website is www.roemertopf.de | |
Muck | donderdag 4 januari 2007 @ 12:11 |
mijn ouders hebben al jaaaaaren zo'n ding, maar volgens mij wordt ie alleen met familie-feestjes gebrukt voor bowl! ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 4 januari 2007 @ 18:40 |
quote:Bowl in de op: Römertopf? Volgens mij is dat ding behoorlijk poreus | |
Lienekien | donderdag 4 januari 2007 @ 18:41 |
quote:Dat is waarschijnlijk een rumtopf, geen römertopf. ![]() ![]() | |
Blues | donderdag 4 januari 2007 @ 18:43 |
quote:Idd ![]() Dat verschil kende ik vroeger ook niet ![]() Dit is een Römertopf : ![]() Dit is een rumtopf ![]() ![]() | |
Blues | donderdag 4 januari 2007 @ 18:44 |
Lienekien, ik was ook al aan het zoeken ![]() | |
Burdie | woensdag 5 november 2008 @ 18:49 |
Ja hoi, ik schop even dit oude topic omhoog, maar ik kwam er zojuist achter dat we al heel lang een Römertopf in de kast hebben staan ![]() ![]() Plaats hier je recepten dus ![]() | |
MinderMutsig | woensdag 5 november 2008 @ 19:25 |
Ik heb nog geen römertopf maar ik wil wel een römertopf dus ik kijk even mee. | |
Burdie | woensdag 5 november 2008 @ 19:27 |
quote:Hehe, door jouw post in het verlanglijstjes-topic ging ik even googlen wat een römertopf eigenlijk is, en zo kwam ik erachter dat er al heel lang zo'n ding bij ons in de kast staat ![]() | |
RobinOok | woensdag 5 november 2008 @ 22:58 |
Ik ben een gadgetmens, heb een kast vol spullen, maar de römertopf laat ik aan mij voorbij gaan. De recepten spreken me ook nooit zo aan. Gelukkig maar, want ook al heb ik een grote kast, hij begint toch wel erg vol te raken. :-) | |
loveli | vrijdag 7 november 2008 @ 12:03 |
quote:Hele kip (of kippebouten), boursin, krieltjes, kruiden, (olijf)olie, worteltjes of andere groente. De boursin onder het vel van de kip smeren. Verwacht niet dat je handen schoon blijven. Mengsel van zout en kruiden (rozemarijn, thijm, wat je lekker vindt) met olie op de aarrdappeltjes en buitenkant van de kip wrijven. De worteltjes op de bodem van de topf, kip erbij, aardappeltjes erbij. Het geheel een uur in de oven zetten en dan nog een half uur zonder deksel, zodat de krieltjes en kip een korstje krijgen. | |
Burdie | woensdag 26 november 2008 @ 14:33 |
Okee, weinig gegadigden voor de Römertopf, merk ik ![]() Dan ga ik zelf maar wat experimenteren en ik plaats hier wel mijn ervaringen ![]() | |
Burdie | vrijdag 5 december 2008 @ 13:25 |
Hier is mijn eerste recept! ![]() Kip met groenten en krieltjes Ingrediënten: - paprika - prei - tomaat - champignons - kipfilets - krieltjes - kipkruiden - spekjes Voor gebruik moet je de Römertopf in koud water laten weken. Alleen de spekjes bak je van te voren even in een koekenpan, en van de tomaten haal je het velletje eraf. Daarna snijd je alles in stukken en gooit het bij elkaar in de Römertopf: ![]() Dit zet je zo in een koude oven en laat de oven met römertopf en al opwarmen naar 180graden. Vanaf het moment dat de oven op temperatuur is, gaat de tijd in... en laat je de boel ongeveer 90 minuten lekker doorpruttelen. En wat krijg je dan??? ![]() We hebben ervan gesmuld ![]() | |
z80 | woensdag 10 december 2008 @ 18:27 |
vanaf vandaag ook in het bezit van een Römertopf. maar even een vraagje, moet de hele Römertopf in het water (onderkant + deksel)? er zat namelijk geen boekje bij, en op de site van Römertopf kom ik er niet achter. | |
Lienekien | woensdag 10 december 2008 @ 18:28 |
quote:Ja, het hele ding. En in koud water. En je zet 'm altijd in een koude oven, dus niet in een voorverwarmde. | |
z80 | woensdag 10 december 2008 @ 21:38 |
koud water en een koude oven ware al bekent. nu nog op zoek naar lekker gerechten en tijd om deze te maken. | |
Burdie | zondag 8 februari 2009 @ 20:59 |
quote:Schopje! Is het al gelukt? ![]() | |
RobinOok | zondag 8 februari 2009 @ 23:03 |
Ik heb die van mijn moeder trouwens laatst ingepikt. Die staat nu ipv bij haar bij mij achterin de kast. :-) | |
z80 | maandag 9 februari 2009 @ 08:51 |
ik heb al 2 keer gebruik gemaakt van de Römertopf. 1 keer lam (bovenpoot/schouder) en 1 keer varken. smaakte bijde keren goed. waarbij ik zelf maar wat bij elkaar gegooid heb en het kookboek alleen gebruikt heb voor de temp. en de tijd. | |
vergeetmewelletje | maandag 9 februari 2009 @ 15:54 |
Ik maak er weleens aardappeltjes in: Rauwe aardappels, scheutje olie, veel verse kruiden, peper en zout, en hele tenen knoflook. ![]() | |
_Ophelia_ | maandag 9 februari 2009 @ 19:06 |
quote:Wat is dan het voordeel van de Römertopf ten opzichte van een normale ovenschaal? | |
vergeetmewelletje | dinsdag 10 februari 2009 @ 08:49 |
quote:In de ovenschaal wordt het meer gegrild, nu in de eigen schil gekookt. Blijft sappiger dus. ![]() | |
z80 | vrijdag 27 februari 2009 @ 16:48 |
gister gezout varkensvlees in de Römertopf klaar gemaakt. na 2 uur een lekker mals en zacht stuk vlees. en het leuke/makkelijke is dat het bijna niet fout kan gaan. vlees en kruiden in de Römertopf. de Römertopf in de oven en laten sudderen. |