abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 3 januari 2007 @ 11:51:39 #1
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_44967614
Gelieerd aan het stoofpotten-topic!

Mijn favoriet:
lams-muis besteken met knoflook
In de topf leggen.
geschilde hele sjalotjes erbij en een paar ongeschilde tenen knoflook
Ongeveer 3dl rode, of eventueel stevige witte, wijn toevoegen

Kruiden naar behoefte toevoegen (thijm, peper, zout)

deksel erop en in de oven.

Heerlijk met kleine aardappeltjes en gekookte venkel!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  woensdag 3 januari 2007 @ 11:58:20 #2
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_44967780
Oh ja, ook lekker is om in het bovenstaande gerecht nog wat paddestoelen (eekhoorntjesbrood of zo) toe te voegen!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_44970357
Mijn oma deed altijd zuurkool bereiden in de Römertopf. Ze maakte dan ook aardappelpuree.
Een laagje aardapelpuree op de bodem, zuurkool erop, laagje puree, laagje zuurkool, laagje puree en dan paneermeel (maar liefst gestampte beschuit) en een paar kleine klontjes roomboter.

Eventueel kun je er ook spekjes door doen (bijv. bovenop de zuurkool), maar die zou ik dan van te voren wel bakken.
  woensdag 3 januari 2007 @ 19:08:02 #4
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44981260
Waar kun je een goede Römertopf eigenlijk halen?

en waar moet je op letten bij de aanschaf?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 3 januari 2007 @ 23:41:57 #5
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_44992101
Wil ik ook weten Martijn .
Ik heb laatst bij mijn schoonmama ook een römertopf-gerecht op: zuurkool met een hele kip, een beetje curry/paprika erbij.. echt lekker.

Weet alleen niet hoe het gerecht precies heette.
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
  donderdag 4 januari 2007 @ 09:42:21 #6
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_44997822
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 23:41 schreef Little_Angel het volgende:
Wil ik ook weten Martijn .
Ik heb laatst bij mijn schoonmama ook een römertopf-gerecht op: zuurkool met een hele kip, een beetje curry/paprika erbij.. echt lekker.

Weet alleen niet hoe het gerecht precies heette.
Een Römertopf is te krijgen in een gewone keuken-spullen-winkel. Ze zijn er in verschillende maten en zijn gemaakt van onbehandeld aardewerk. Ik heb zelf zo'n ding waar precies een grote kip in past. Het beste kun je gewoon een originele van het merk "Römertopf" nemen. Dan weet je zeker dat het goed zit.

De officiele website is www.roemertopf.de
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  donderdag 4 januari 2007 @ 12:11:10 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_45000805
mijn ouders hebben al jaaaaaren zo'n ding, maar volgens mij wordt ie alleen met familie-feestjes gebrukt voor bowl!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 4 januari 2007 @ 18:40:21 #8
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_45013180
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 12:11 schreef Muck het volgende:
mijn ouders hebben al jaaaaaren zo'n ding, maar volgens mij wordt ie alleen met familie-feestjes gebrukt voor bowl!
Bowl in de op: Römertopf? Volgens mij is dat ding behoorlijk poreus
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 4 januari 2007 @ 18:41:32 #9
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_45013221
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 12:11 schreef Muck het volgende:
mijn ouders hebben al jaaaaaren zo'n ding, maar volgens mij wordt ie alleen met familie-feestjes gebrukt voor bowl!
Dat is waarschijnlijk een rumtopf, geen römertopf.



The love you take is equal to the love you make.
pi_45013288
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 18:41 schreef Lienekien het volgende:


Dat is waarschijnlijk een rumtopf, geen römertopf.
Idd
Dat verschil kende ik vroeger ook niet

Dit is een Römertopf :



Dit is een rumtopf

pi_45013311
Lienekien, ik was ook al aan het zoeken
  woensdag 5 november 2008 @ 18:49:57 #12
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_62977462
Ja hoi, ik schop even dit oude topic omhoog, maar ik kwam er zojuist achter dat we al heel lang een Römertopf in de kast hebben staan . Omdat ik nooit wist wat het was of wat ik ermee moest, heb ik er nooit wat mee gedaan, maar nu ik er een beetje naar google, kom ik ineens de lekkerste dingen tegen .

Plaats hier je recepten dus .
KuikenGuppy
pi_62978413
Ik heb nog geen römertopf maar ik wil wel een römertopf dus ik kijk even mee.
There is no love sincerer than the love of food.
  woensdag 5 november 2008 @ 19:27:42 #14
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_62978464
quote:
Op woensdag 5 november 2008 19:25 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb nog geen römertopf maar ik wil wel een römertopf dus ik kijk even mee.
Hehe, door jouw post in het verlanglijstjes-topic ging ik even googlen wat een römertopf eigenlijk is, en zo kwam ik erachter dat er al heel lang zo'n ding bij ons in de kast staat .
KuikenGuppy
  woensdag 5 november 2008 @ 22:58:09 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62985890
Ik ben een gadgetmens, heb een kast vol spullen, maar de römertopf laat ik aan mij voorbij gaan.
De recepten spreken me ook nooit zo aan. Gelukkig maar, want ook al heb ik een grote kast, hij begint toch wel erg vol te raken. :-)
  Vis een optie? vrijdag 7 november 2008 @ 12:03:52 #16
70532 loveli
N
pi_63026759
quote:
Op woensdag 5 november 2008 18:49 schreef Burdie het volgende:
Ja hoi, ik schop even dit oude topic omhoog, maar ik kwam er zojuist achter dat we al heel lang een Römertopf in de kast hebben staan . Omdat ik nooit wist wat het was of wat ik ermee moest, heb ik er nooit wat mee gedaan, maar nu ik er een beetje naar google, kom ik ineens de lekkerste dingen tegen .

Plaats hier je recepten dus .
Hele kip (of kippebouten), boursin, krieltjes, kruiden, (olijf)olie, worteltjes of andere groente.
De boursin onder het vel van de kip smeren. Verwacht niet dat je handen schoon blijven. Mengsel van zout en kruiden (rozemarijn, thijm, wat je lekker vindt) met olie op de aarrdappeltjes en buitenkant van de kip wrijven. De worteltjes op de bodem van de topf, kip erbij, aardappeltjes erbij.
Het geheel een uur in de oven zetten en dan nog een half uur zonder deksel, zodat de krieltjes en kip een korstje krijgen.
crap in = crap out
  woensdag 26 november 2008 @ 14:33:10 #17
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_63536732
Okee, weinig gegadigden voor de Römertopf, merk ik .
Dan ga ik zelf maar wat experimenteren en ik plaats hier wel mijn ervaringen .
KuikenGuppy
  vrijdag 5 december 2008 @ 13:25:38 #18
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_63781722
Hier is mijn eerste recept! .

Kip met groenten en krieltjes

Ingrediënten:
- paprika
- prei
- tomaat
- champignons
- kipfilets
- krieltjes
- kipkruiden
- spekjes

Voor gebruik moet je de Römertopf in koud water laten weken.
Alleen de spekjes bak je van te voren even in een koekenpan, en van de tomaten haal je het velletje eraf. Daarna snijd je alles in stukken en gooit het bij elkaar in de Römertopf:



Dit zet je zo in een koude oven en laat de oven met römertopf en al opwarmen naar 180graden. Vanaf het moment dat de oven op temperatuur is, gaat de tijd in... en laat je de boel ongeveer 90 minuten lekker doorpruttelen.

En wat krijg je dan???



We hebben ervan gesmuld !!
KuikenGuppy
  woensdag 10 december 2008 @ 18:27:15 #19
63722 z80
I fink you freaky
pi_63911481
vanaf vandaag ook in het bezit van een Römertopf.
maar even een vraagje, moet de hele Römertopf in het water (onderkant + deksel)?
er zat namelijk geen boekje bij, en op de site van Römertopf kom ik er niet achter.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  woensdag 10 december 2008 @ 18:28:21 #20
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_63911510
quote:
Op woensdag 10 december 2008 18:27 schreef z80 het volgende:
vanaf vandaag ook in het bezit van een Römertopf.
maar even een vraagje, moet de hele Römertopf in het water (onderkant + deksel)?
er zat namelijk geen boekje bij, en op de site van Römertopf kom ik er niet achter.
Ja, het hele ding.

En in koud water.

En je zet 'm altijd in een koude oven, dus niet in een voorverwarmde.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 10 december 2008 @ 21:38:49 #21
63722 z80
I fink you freaky
pi_63917191
koud water en een koude oven ware al bekent.
nu nog op zoek naar lekker gerechten en tijd om deze te maken.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 8 februari 2009 @ 20:59:44 #22
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_65861362
quote:
Op woensdag 10 december 2008 21:38 schreef z80 het volgende:
koud water en een koude oven ware al bekent.
nu nog op zoek naar lekker gerechten en tijd om deze te maken.
Schopje! Is het al gelukt? .
KuikenGuppy
  zondag 8 februari 2009 @ 23:03:49 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_65865974
Ik heb die van mijn moeder trouwens laatst ingepikt. Die staat nu ipv bij haar bij mij achterin de kast. :-)
  maandag 9 februari 2009 @ 08:51:04 #24
63722 z80
I fink you freaky
pi_65871701
ik heb al 2 keer gebruik gemaakt van de Römertopf.
1 keer lam (bovenpoot/schouder) en 1 keer varken.
smaakte bijde keren goed.
waarbij ik zelf maar wat bij elkaar gegooid heb en het kookboek alleen gebruikt heb voor de temp. en de tijd.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_65883360
Ik maak er weleens aardappeltjes in:
Rauwe aardappels, scheutje olie, veel verse kruiden, peper en zout, en hele tenen knoflook.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')