FOK!forum / Culinesse à gogo / Gesneden mango bewaren?
tinnydinsdag 2 januari 2007 @ 14:51
Hoe kan ik GESNEDEN mango bewaren?
Ik heb net een gedeelte op en wil de rest van de stukjes vanavond verwerken in een salade.

In de koelkast? en met citroen er op?
pussydeluxedinsdag 2 januari 2007 @ 14:55
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 14:51 schreef tinny het volgende:
Hoe kan ik GESNEDEN mango bewaren?
Ik heb net een gedeelte op en wil de rest van de stukjes vanavond verwerken in een salade.

In de koelkast? en met citroen er op?
Inderdaad in de koelkast met een beetje citroen eroverheen en goed verpakt.
Burbodinsdag 2 januari 2007 @ 15:06
Waarom citroen?
Bluesdinsdag 2 januari 2007 @ 15:08
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 15:06 schreef Burbo het volgende:
Waarom citroen?
Tegen de verkleuring
zoalshetisdinsdag 2 januari 2007 @ 15:35
even invriezen?
EricTdinsdag 2 januari 2007 @ 15:37
gewoon plasticje eroverheen, citroen verpest de smaak en de kleursverandering is maar minimaal (groente la + plastic)
Lienekiendinsdag 2 januari 2007 @ 16:02
Mango verkleurt toch niet zo hard?
Curiositydinsdag 2 januari 2007 @ 16:21
Ik snijd het ook wel eens voor, ik zet het dan gewoon in een bakje met deksel in de koelkast en dan ziet het er 's avonds nog goed uit.
__Saviour__dinsdag 2 januari 2007 @ 16:22
misschien is een vaccuum bakje ofzo
EricTdinsdag 2 januari 2007 @ 17:42
appels vekleuren veel sneller en als je mango toch een beetje verkleurt (en je stoort je daaraan) dan snij je gewoon de verkleuring weg met een fijnschiller/aardappelmesje
zoalshetisdinsdag 2 januari 2007 @ 17:42
kan je het niet ook in een bakje met water bewaren in de koelkast? of wordt het dan nog sneller bruin?
MissHobjedinsdag 2 januari 2007 @ 22:39
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 17:42 schreef zoalshetis het volgende:
kan je het niet ook in een bakje met water bewaren in de koelkast? of wordt het dan nog sneller bruin?
Dat zou ik niet doen.. zonde.. trekt de smaak er denk ik ook uit.
Ik heb het gewoon goed verpakt altijd in een bakje/deksel of afdekken met folie.
Harkerwoensdag 3 januari 2007 @ 00:17
Ik snij de mango altijd in stukjes en bewaar ze dan in sinaasappelsap in een bakje, deksel erop en dan in de koelkast.
Dag daarna dan zo uit het bakje, terwijl ze nog in het sap liggen, opeten.

De stukken worden er wel (sinaasappelsap)sappiger op, dus of het ook geschikt was voor je salade
tinnydonderdag 4 januari 2007 @ 10:16
Ik heb ze uiteindelijk in een luchtdicht bakje gezet (zonder water of ander sap) en ZONDER citroen (bleek op) na 4 uur was de kleurverandering inderdaad minimaal (beetje maar) smaak was nog even goed.
Pietverdrietdonderdag 4 januari 2007 @ 10:23
gewoon in plasticfolie in de koelkast, citroen is nergens voor nodig.