Je ziet het in elk recept zowat: 500g bloem / 500ml water.quote:Op vrijdag 31 december 2010 11:59 schreef Bolkesteijn het volgende:
1:1 water en bloem is ook veel te veel, zeker als er ook nog een ei in gaat.
Ik zou hem geven!quote:Op vrijdag 31 december 2010 17:05 schreef evo87 het volgende:
alweer klaar met bakken, zo ff douchen... en dan aanvalluh![]()
Hoe hoort zo'n oliebol er eigenlijk uit te zien (vooral van binnen dan)?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zo'n beetje alles wat je fout kunt doen.quote:Op zaterdag 1 januari 2011 13:49 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Mijn oliebollen waren klef en eenmaal afgekoeld gortdroog en niet lekker zoet. Wat heb ik verkeerd gedaan?
Ik heb 1 kilo bloem, 1 liter melk, 2 eieren, eetlepel honing en een zakje gist gebruikt. Gebakken op 170 graden in zonnebloemolie.
Een zakje. Wat is dat, 7 gram geloof ik?quote:Op zondag 2 januari 2011 08:22 schreef evo87 het volgende:
timen is altijd een goed idee. Hoeveel gist had je gebruikt trouwens?
Dr Oetker: 7 gramquote:Op zondag 2 januari 2011 10:49 schreef De_Taartjesfeee het volgende:
[..]
Een zakje. Wat is dat, 7 gram geloof ik?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oke, thanks!quote:Op zondag 2 januari 2011 13:35 schreef djkoelkast het volgende:
Te veel vocht = te vet
Te veel melk / suiker = te snel bruin (en nog niet gaar)
Te weinig lucht = te weinig gluten in je meel / te weinig gist / niet lang genoeg gerezen / te lage temperatuur rijzen
Te hete olie = te snel bruin (en nog niet gaar)
Te weinig zout = geen goede bakeigenschappen en te weinig smaak
Je moet je beslag ook 2x laten rijzen voor het beste resultaat, 2x een half uur en tussendoor "een pak slaag" geven.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 0% gewijzigd door robuust89 op 02-01-2011 13:58:13 ]Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
O die! Hallo, het is zondag!quote:Op zondag 2 januari 2011 13:51 schreef Isegrim het volgende:
Ik denk dat jij het groene boekje even moet pakken.'Me' is geen bezittelijk voornaamwoord.
ik gebruik altijd 500 gram meel en 500 ml vocht, nooit vette bollen.quote:Op zondag 2 januari 2011 13:35 schreef djkoelkast het volgende:
Te veel vocht = te vet
Te veel melk / suiker = te snel bruin (en nog niet gaar)
Te weinig lucht = te weinig gluten in je meel / te weinig gist / niet lang genoeg gerezen / te lage temperatuur rijzen
Te hete olie = te snel bruin (en nog niet gaar)
Te weinig zout = geen goede bakeigenschappen en te weinig smaak
Je moet je beslag ook 2x laten rijzen voor het beste resultaat, 2x een half uur en tussendoor "een pak slaag" geven.
Dus heb je mijn bollen nog nooit geproefdquote:Op zondag 2 januari 2011 14:16 schreef evo87 het volgende:
[..]
ik gebruik altijd 500 gram meel en 500 ml vocht, nooit vette bollen.
ik gebruik altijd melk, nooit te bruin en altijd gaar.
ik bak altijd op 190 graden.
Dus.....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |