Weet niet waar je zit, maar als je een turkse supermarkt ergens in de buurt hebt, die hebben het altijd in de koeling, zo'n blokje.quote:Op dinsdag 28 december 2010 21:41 schreef djkoelkast het volgende:
Ik vertrouw op mijn eigen kunsten, ik doe ook altijd maar wat, meng verschillende bloemsoorten en zo heb ik vorig jaar echt heel goeie bollen gebakken.
Ik gebruik overigens ook altijd bier in de bollen en nooit melk. We zullen zien morgen, ik heb de spullen al wat langer in huis, alleen gist is hier amper te krijgen (vers) omdat alle bakkers met vloeibaar gist werken in de buurt. Ik moet dus echt een paar dorpen verderop het speciaal bestellen en ophalen. Maargoed, ik heb nu zat voorlopig, ook voor mijn broden en pizza's
Mwa, bakker werkt prima, maar ik moet het even inplannen, het is even rijdenquote:Op dinsdag 28 december 2010 21:44 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Weet niet waar je zit, maar als je een turkse supermarkt ergens in de buurt hebt, die hebben het altijd in de koeling, zo'n blokje.
Absoluutquote:Op woensdag 29 december 2010 22:48 schreef zoalshetis het volgende:
verse gist, dat is toch wel het geheim en een mooie broedplaats.
of droge gist in een grote verpakking (was volgens mij iets van 3.50-4.00 ¤) van de welkoop, heb er altijd een kleine hoeveelheid in de koelkast en de rest in de diepvries, want zoveel heb ik ook niet nodigquote:Op woensdag 29 december 2010 22:48 schreef zoalshetis het volgende:
verse gist, dat is toch wel het geheim en een mooie broedplaats.
dat is bekend. lol. zonder zout is het zelfs niet lekker. mag een beste snuf zijn. maar ook wat suiker.quote:Op woensdag 29 december 2010 22:57 schreef djkoelkast het volgende:
Beetje pils en beetje zout in je beslag, dat is het echte "geheim"
Suiker heb ik alleen een schepje om het gist te starten. De boel moet niet te bruin worden en ook geen zoete bendequote:Op woensdag 29 december 2010 23:06 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
dat is bekend. lol. zonder zout is het zelfs niet lekker. mag een beste snuf zijn. maar ook wat suiker.
Ja, dat gebruik ik ook, en ik koop het ook bij de Welkoop. Heb wel eens brood gebakken met verse gist, maar ik proefde nauwelijks verschil.quote:Op woensdag 29 december 2010 23:06 schreef Zana het volgende:
of droge gist in een grote verpakking (was volgens mij iets van 3.50-4.00 ¤) van de welkoop, heb er altijd een kleine hoeveelheid in de koelkast en de rest in de diepvries, want zoveel heb ik ook niet nodig
Altijd Alfa, dat is gebrouwen met bronwater en veruit het lekkerste pilsquote:Op donderdag 30 december 2010 00:15 schreef Bolkesteijn het volgende:
Nog speciale bieren die gebruikt worden? Ik gooi er altijd gewoon Grolsch door.
Alleen niet te veel gebruiken. Testrecept heb ik 50% water, 50% pils gedaan, maar dat was te veel. Morgen heb ik nieuw meel (van de bakker) en probeer ik 25% pils en 75% water.quote:Op donderdag 30 december 2010 00:22 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ah, Alfa heb ik hier ook staan. Goed pils inderdaad.
Je ziet het in elk recept zowat: 500g bloem / 500ml water.quote:Op vrijdag 31 december 2010 11:59 schreef Bolkesteijn het volgende:
1:1 water en bloem is ook veel te veel, zeker als er ook nog een ei in gaat.
Ik zou hem geven!quote:Op vrijdag 31 december 2010 17:05 schreef evo87 het volgende:
alweer klaar met bakken, zo ff douchen... en dan aanvalluh![]()
Hoe hoort zo'n oliebol er eigenlijk uit te zien (vooral van binnen dan)?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zo'n beetje alles wat je fout kunt doen.quote:Op zaterdag 1 januari 2011 13:49 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Mijn oliebollen waren klef en eenmaal afgekoeld gortdroog en niet lekker zoet. Wat heb ik verkeerd gedaan?
Ik heb 1 kilo bloem, 1 liter melk, 2 eieren, eetlepel honing en een zakje gist gebruikt. Gebakken op 170 graden in zonnebloemolie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |