Nou, ze zijn uitstekend gelukt en inderdaad niet (te) vet!quote:Op zondag 30 december 2007 20:47 schreef Tinkepink het volgende:
Zout heeft overigens wel invloed op het rijsvermogen van deeg. Ik roer dat er dan ook wat later doorheen. Suiker en honing zorgen er juist voor dat het deeg sneller rijst. Aanmaken met lauw water of lauwe melk helpt ook.
Hier de eerste 2 oliebollen al op, hmmm, erg goed gelukt.quote:Op maandag 31 december 2007 17:51 schreef BBQ-kip het volgende:
Vriendlief is NU de eerste batch aan het bakken![]()
Dat wordt zo lekker de eerste bol van dit jaar happen![]()
Veel plezier vanavond en kijk uit met kokend vet, van je retteketet!
en anders houd ik me aanbevolen voor de revalidatie![]()
dank, maar ik ben niet geheel debielquote:Op maandag 31 december 2007 17:29 schreef zoalshetis het volgende:
kijk uit met die open pan bloempje. en alsvast een heel gelukkig 2008!
Voor de volgende keer:quote:Op maandag 31 december 2007 15:44 schreef Chav het volgende:
Pffff klaar! Ze zijn alleen wat krokanter dan bij de kraam. Is dat normaal (trekt dat nog bij?) of heb ik iets verkeerd gedaan? Ik heb 190 graden gedaan, stond op t pak.
Ze waren gelukkig bijgetrokken tot lekkere zachte oliebollenquote:Op woensdag 2 januari 2008 00:13 schreef Frumzel het volgende:
[..]
Voor de volgende keer:
Bak ze op 170 graden
(appelflappen e.d. bak je op 180/190)
Dit jaar voor het eerst (samen met m'n vader die het al m'n hele leven doet) oliebollen gebakken, met precies hetzelfde recept als hierbovenquote:Op zondag 30 december 2007 12:32 schreef motorbloempje het volgende:
Ja, ook hier een zelfbakker, voor het eerst dit jaar![]()
want ik vier het lekker thuis met
3 anderen, dus vond ik het wel eens tijd.
Nu heb ik een recept gevonden:
500gr bloem
1 zakje gist
1 ei
1/2 liter melk
2 tl zout
100 gram rozijnen
100 gram krenten
1 appel (geraspt)
nu klinkt dat prima, maar.. voor hoeveel oliebollen is dit ongeveer? We zijn maar met 5 man, en ik heb het na 1 oliebol en 1 appelflap ook wel weer gezien![]()
Likeur lijkt me niet lekker, stukjes banaan echter welquote:Op donderdag 24 december 2009 17:47 schreef Bartje1981 het volgende:
JA het is weer tijd :p
Dus uit het slob halen dit topic.
Iemand wel eens oliebollen gemaakt met bananenlikeur er doorheen ofzo???
Is volgens mij wel beter om het buiten ergens te doen, maar ja...quote:Op vrijdag 25 december 2009 16:41 schreef Oceanonix het volgende:
Ben blij dat wij het bakken gaan doen op het werk van mijn vriend. Ik hoef die vette lucht thuis niet hebben.![]()
Als we ze hier zouden bakken zou het op het balkon worden.
ik haalde van de week een berliner bol bij zo'n kraam, had die aap er een likeur doorheen gedaan, echt zó viesquote:Op vrijdag 25 december 2009 11:34 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Likeur lijkt me niet lekker, stukjes banaan echter wel
quote:Op vrijdag 25 december 2009 15:38 schreef Oceanonix het volgende:
Gebruikt er iemand sukade in zijn bollen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |