abonnement Unibet Coolblue
pi_44781903
Zuidelijk & Noordelijk California en de Westkust


Deel 8 alweer voorgaande deel Californie en Westcoast deel 7: zon, zee en strand

Dit topic was eigenlijk origineel voor Zuidelijk Californie, maar sinds er inderdaad meer is dan zuidelijke Californie is besloten om dit topic om te dopen tot Californie en de Westkust. Ik weet niet alles van Californie maar aanvullingen zijn welkom. Ik zal proberen ze in de openingspost te verwerken.


Maartena en ik zijn beide woonachtig in Zuidelijk Californie en kunnen zo goed als alle vragen beantwoorden (als we zin/tijd hebben)

Ik dacht dat het een goed idee was om eens zuidelijk California uit te lichten uit California en de grootste actracties/bezienswaardigheden op een rij te zetten en tevens wat globale informatie te geven.

Pret/Thema Parken:

In de buurt van Los Angeles
- Disneyland Anaheim
- Knott's Berry Farm
- Six Flags Magic Mountain
- Universal Studios Hollywood



In de buurt van San Diego
- Legoland California
- San Diego Zoo
- Sea World
- Birch Aquarium
- San Diego Wild Animal Park



Pas op! Anaheim heeft 2 Disney Parken. 'California Adventure' en het 'Bekende Disney Land'. Als je kleine Kinderen meeneemt ga dan niet naar 'California Adventure' maar naar 'Disney Land'. Disney Land heeft meer attracties en is het geld meer waard dan het nieuwe park. Als je toevallig een paar mensen uit California leert kennen kunnen deze waarschijnlijk wel een ticket voor beide parken regellen voor de prijs van 1 park.

Musea:
- Getty Museum (gratis toegang) niet gratis parkeren*
- Queen Mary
- Huntington Library and Botanical Gardens*
- Museum of Contemporary Art (MOCA)
- Richard Nixon Library & Birthplace*
- Arboretum of Los Angeles*
- Reagan Presidential Library


Yosemite

Bezienswaardigheden:
- Rancho La Brea Tar Pits*
- Hollywood Walk of Fame
- Hollywood Walk of Fame
- Santa Monica Pier
- Crystal Cathedral*
- Griffith Observatory*



Natuurparken:
- Big Bear Lake*
- Bear Mountain Resort (skien en snowboarden in Big Bear)
- Griffith Park
- Lake Arrowhead*
- Yosemite*



Stranden:
Natuurlijk is California bekend vanwege zijn stranden, de stranden zijn over het algemeen goed verzorgt. Er zijn echter wel een aantal regels!

- Geen alcohol
- Geen sigaretten (op de meeste stranden)
- Geen Glas
- Geen huisdieren

- Seal Beach* (bezoek de hamburger tent op de pier!)
- Huntington Beach
- Laguna Beach*
- Een goede index is hier te vinden

Huurauto's:
Over het algemeen moet je 25 zijn en in het bezit zijn van een creditcard om een auto te kunnen huren. Hier zijn een aantal verhuurders die te vertrouwen zijn.

- Hertz
- Enterprise
- Budget
- Alamo
- Avis

Als de verhuurder het aanbiedt kun je vragen naar de huur van de GPS/navigatie systeem in je auto. Dit kan veel problemen / gezoek schelen.

Hotels:
Natuurlijk kun je hotels vinden zoals: Hilton, Marriot etc etc. Kijk uit dat je geen getto hotel neemt. Soms wonen er complete gezinnen in een hotelkamer. Deze hotels zijn meestal een verzamelnest van ellend zoals drugs en criminaliteit. Wees geen pin en pak een wat duurder hotel, je zit dan meestal wel goed. Gebruik google.com om te zien wat voor een hotels er in de buurt zijn!



Verkeersregels:
De verkeersregels in Amerika zijn een beetje anders dan in Nederland, daar is natuurlijk ook informatie over te vinden op het internet. Bestuurders Handboek voor California

Belangrijke stukken hieruit zijn
- Laws and Rules of the Road
- Safe Driving Practices
- Sharing the Road with Other Vehicles



Opmerkingen
- Amerikanen zijn geen boemannen, stel ze gerust een vraag
- In de buurt van grote steden kijk uit welke buurten je ingaat
- Koop ALTIJD een map, je bent zo de weg kwijt (zelfs ik raak soms nog de weg kwijt)
- schoolbussen en tankwagens met chemische zooi stoppen voor 'rail road crossings' houdt afstand (dat is altijd slim)

Niet roken policy
Roken is in alle openbare gebouwen verboden, bar en restaurants hebben een 'no smoking policy' opgelegd gekregen van de staat Dit betekend dus dat je lekker van je sappige steak kunt genieten zonder dat mijnheer of mevrouw de kettingrookster naast je je eetlust aan het vergallen is met zijn/haar verslaving (ja roken is een van de wereld zondes hier in California). Af en toe zie je toch een persoon op straat lopen dat rookt... de meeste mensen ontwijken deze personen met een grote boog

Eten in California
Een tip voor het wat betere eten. In Amerika heb je veel restaurant ketens, probeer echter eens de kleine zelfstandige tentjes, deze geven namelijk veel meer kwaliteit dan de 'grote jongens'. Bovendien is de service meestal beter.

Als je toch lekker wilt eten bij de grote jongens:
- Olive Garden (Italiaans)*
- Outback Steakhouse (Australies / veel steak )*
- Don Jose (Mexikaans)
- Red Robin (Amerikaans)
- Mimi's (Amerikaans)
- Coco's (Amerikaans)
- Denny's (Amerikaans)
- Sizzler (Amerikaans)
- Marie Calendar (Amerikaans / wat traditioneler)
- Hoffs Hutt (probeer de chicken strips and chips met bbq saus)
- El Torito (Mexikaans)

Tippen is verplicht! 10 to 15% is heel normaal!



Fast food restuarants
- Mac Donalds.
- Del Taco
- Jack in the Box
- In and out burger, de oudste fast food keten op de aardbol.
- Taco Bell
- Green Burrito
- Carls Junior.
- Wiener Snitzel..... (NEXT)
- Burgerking net zoals in Nederland en beslist beter dan de Mac
- El Polo Loco
- Wendy's
- Kentucky fried chicken

Indien je in de problemen komt met de wet neem altijd contact op met jhe familie en het Nederlandse consulaat. Blijf altijd rustig en beleefd en als je niet strafbaars uitgevreten hebt zal het allemaal wel goed komen (het is namelijk geen film)


San Diego

Nederlands Consulaat Los Angeles
11766 Wilshire Blvd., Suite 1150
Los Angeles CA 90025
Tel.: 310-268-1598
Fax.: 310-312-0989

Nederlands Consulaat San Francisco
275 Battery Street, Suite 1500, San Francisco, CA 94111
Tel: 415/981-6454
Fax: 415/281-1350

Er is natuurlijk nog veel meer te zien, maar dat is teveel om op te noemen.

Website van California

links aangeduid met een * zijn mijn persoonlijke favoriet.



Foto's © Melijs de Vries / Patrick van Arkel


[ Bericht 1% gewijzigd door Vampier op 28-12-2006 00:11:17 ]
Free people own guns! Slaves do not!
pi_44782086
San Diego!!!
pi_44782181
Lijkt me een geweldige plaats..lekker groot.
Lekker veel zon
pi_44782594
Om even terug te komen op mijn laatste vraag.

Hey Timmeeeh, jij zit nu toch in San Diego? Je was daar toch aan het studeren?

Ben je bekend met Grossmont College? Daar kan ik misschien ook een jaartje gaan studeren..

Wat ben je ongeveer per maand kwijt aan huur van je kamer/appartement en eten/drinken/alles eromheen?
quote:
Op woensdag 27 december 2006 17:44 schreef Vampier het volgende:
$2400 p/m voor een goede kamer. $800 voor een normale.
Dit vind ik vrij groot verschil, dan is normaal wel heel klein en goed allejezus groot. Ik doel op een 1 jarig onderkomen als student.
quote:
Op woensdag 27 december 2006 20:54 schreef maartena het volgende:
$2400 p/m is overdreven. Ik betaal $1500 p/m voor mijn huis, en heb 2 slaapkamers, woonkamer, keuken, 3e slaapkamer/voorkamer/kantoor (bijna net zo groot als de woonkamer), een garage waar twee auto's in kunnen, twee badkamers, en een (kleine!) voor en achtertuin.....

Een studentenkamer met 1 slaapkamer, woonkamer, badkamer moet je voor $600 tot $1000 kunnen vinden.

Eten/drinken zal zo rond de $200 per persoon liggen, als je altijd zelf kookt. Electriciteit schat ik op $75 per maand (ikzelf zit op de $100 per maand), water op $50 per maand, gas op $25 per maand. KabelTV kost je zo $50 per maand, en internet is ook ong. $50 per maand. Een vaste telefoonaansluiting voor $15, en de totale rekening ligt bij mij rond de $25 per maand, plus ong. $15 voor mijn "long distance" provider. (voor goedkoop bellen naar NL etc).

En dan ligt het er nog aan of je een mobieltje wil, een auto wil rijden (benzine, verzekering kost je zo $150 - $200 per maand), af en toe uit eten wil gaan, alcohol wil drinken (bier is duurder dan in NL), en of je rookt (pakje van 20 is ong. $4), ziektekostenverzekering nodig hebt, etc........ want dat zijn allemaal extra kosten natuurlijk.

Ik denk dat als je alles bij elkaar gaat optellen dat je je zo $1200 aan vaste lasten kwijt bent. Budgeteer op $800 voor huur, en je kunt rekenen op minimaal $2000 per maand aan uitgaven, ofwel $24.000 per jaar. En aangezien je altijd wel weer wat extra's wil doen, zoals een paar weekjes terug naar NL, of een reisje naar Las Vegas, of een bezoekje aan Disneyland, of weet ikwat.... moet je toch wel rekenen op $30.000 per jaar aan kosten.

En dat is echt NIET onrealistisch!

En dan heb ik het nog niet eens gehad over universiteitskosten..... dat zal ook minimaal rond de $5.000 liggen voor een jaar (gok ik even) en dan moet je ook nog boeken etc, aanschaffen natuurlijk.

Mijn jaarlijke kosten liggen een stukje hoger dan dat iig, maar ik heb een groter huis en wij zijn met z'n tweeën natuurlijk, en ik verdien ook meer
Ik ben al een tijdje bezig om te kijken of ik een jaar in amerika kan studeren en voor die school te gaan waterpoloën, zodoende een scholarship verdienen die dit beetje compenseert. Op een gemiddelde universiteit betaal je rond de $25.000/$30.000 en daar krijg je je studie, een kamer, 3 maaltijden per dag, boeken & gebruik van faciliteiten.

Nu ga ik niet het hele verhaal uitleggen, maar ik ben nu in ieder geval geintroduceerd op Grossmont, met als suggestie dat dit goedkoper is aangezien het een junior college is, daar betaal je idd $5.000 dollar(weet niet of dat ex boeken e.d. is, maar denk het wel ja). Ik heb al wat info op hun site gevonden, en daar zeggen ze dat je een kamer in de omgeving van de campus kunt huren voor $400(shared bedroom, niet zoveel zin in) tot $600. $1000 voor een kamer is niet te doen voor mij, als student. Lijkt me dat dat vrij normaal is..

Bovenstaande berekening schrok ik wel behoorlijk van dat het dan alsnog $30.000 dollar kan kosten, maar kan ik me opzich wel in vinden.

Timmeeeh, nog maals wat is jou ervaring hier in? of woon jij op de campus?
Coldplay, Jamiroquai, Franz Ferdinand, Editors, Jack Johnson, Parkpop, Rock Werchter, Panic! At the disco, Keane, Blue Man Group, The Killers, Incubus, Roger Waters
28 juni / 1 juli - Rock Werchter :D
pi_44782695
California here we come... right back we're we started from!

TVP
  donderdag 28 december 2006 @ 00:33:59 #6
35245 bolivian
Gun-toting hip gangster
pi_44782787
Arizona Bay, !
And so I throw the windows wide /
And call to you across the sky
Lissabon!
pi_44783421
Voor $2400 heb je een a locatie op het strand in een goede wijk. Voor $800 heb je een normale kamer in de buurt van Campus of op Campus. Net wat je budget is.
Free people own guns! Slaves do not!
  donderdag 28 december 2006 @ 11:07:22 #8
16082 Wytze
...Confidential
pi_44787748
quote:
Op donderdag 28 december 2006 00:59 schreef Vampier het volgende:
Voor $2400 heb je een a locatie op het strand in een goede wijk. Voor $800 heb je een normale kamer in de buurt van Campus of op Campus. Net wat je budget is.
per maand ?
"Trust me; when I make things disappear, they stay buried."
pi_44795873
ja
Free people own guns! Slaves do not!
pi_44802102
quote:
Op donderdag 28 december 2006 00:30 schreef timp0e het volgende:
California here we come... right back we're we started from!

TVP
hihi ik heb net serie 3 op DVD gekregen. Heeeeerlijk

(even een off topic vraagje: Waar staat TVP voor?? ben redelijk nieuw hier op het forum dus het zal wel een hele domme vraag zijn, maar ja ik ben toch wel nieuwsgierig )
Dream as if you'll live forever
Live as if you'll die today
pi_44806006
staat voor Terug Vind Post.
pi_44820635
Wow, ben 23 dagen op pad geweest in California en nog zie je dingen die ik graag had willen doen!
Snowboarden in Big Bear lijkt me geweldig zeg!
Iemand ervaring mee?
_________________
Hi :)
pi_44823754
quote:
Op vrijdag 29 december 2006 11:50 schreef Ocelot360 het volgende:
Wow, ben 23 dagen op pad geweest in California en nog zie je dingen die ik graag had willen doen!
Snowboarden in Big Bear lijkt me geweldig zeg!
Iemand ervaring mee?
Leuk reisverslag, herkenbare dingen maar ik zie idd ook veel dingen die wij gemist hebben..
Coldplay, Jamiroquai, Franz Ferdinand, Editors, Jack Johnson, Parkpop, Rock Werchter, Panic! At the disco, Keane, Blue Man Group, The Killers, Incubus, Roger Waters
28 juni / 1 juli - Rock Werchter :D
pi_44828440
quote:
Op donderdag 28 december 2006 00:30 schreef timp0e het volgende:
California here we come... right back we're we started from!

TVP
we're? == Where?!
Free people own guns! Slaves do not!
pi_44987668
maar vampier, ik wil 5 weken in mijn eentje naar californie.
Waar lijkt jou het beste om rond te reizen?
  woensdag 3 januari 2007 @ 22:16:27 #16
76871 fanneke
Met heel m'n hart
pi_44988712
Hoewel ik dit jaar California een keer oversla is het leuk om af en toe de OP hier te bekijken.
Bezochte-/geplande wedstrijden:
(104) 08-02-2014 WSV - ESC 2-0 (Districtsbeker Oost)
(105) 09-02-2014 Excelsior - FC Den Bosch 4-1 (Jupiler League)
(106) 14-02-2014 FC Den Bosch - Sparta (Jupiler League)
pi_44996809
We hebben geboekt.

Eerst een paar dagen LA, dan naar Las Vegas en langs de nationale parken, en als afsluiter nog een paar dagen San Francisco.

Heb er al zin in!
  donderdag 4 januari 2007 @ 08:08:28 #18
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_44997052
California
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_45008420
Nou ja, het gaat me niet alleen om California.

Die natuurparken lijken me ook prachtig.
pi_45024351
quote:
Op donderdag 28 december 2006 00:00 schreef Vampier het volgende:

Maartena en ik zijn beide woonachtig in Zuidelijk Californie en kunnen zo goed als alle vragen beantwoorden (als we zin/tijd hebben)
En maar weer opscheppen
quote:
Stranden:
Baker Beach voor als je in San Francisco bent. Niet zwemwaardig, wel het strand met het mooiste uitzicht aan je rechterhand
quote:
Opmerkingen
- Amerikanen zijn geen boemannen, stel ze gerust een vraag
Amerikanen zijn socialer/spreekzamer/vriendelijker dan Nederlanders!!!!
quote:
Fast food restuarants
- Mac Donalds.
- Del Taco
- Jack in the Box
- In and out burger, de oudste fast food keten op de aardbol.
- Taco Bell
- Green Burrito
- Carls Junior.
- Wiener Snitzel..... (NEXT)
- Burgerking net zoals in Nederland en beslist beter dan de Mac
- El Polo Loco
- Wendy's
- Kentucky fried chicken
Sliders! Lori's Diner

Ik maak wel een mooi stukje voor San Francisco Ik was trouwens rond de $10.000 kwijt voor 6 mnd

If you're coming from San Francisco,
be sure to wear some flowers in your hair

jaja, het mag dan alweer zo'n 1,5 jaar geleden zijn dat ik terug ben (fok wat gaat de tijd snel) maar ik kan het niet loslaten!
pi_45080339
TVP ... ik ga dit jaar met mn maat roadtrippin!
---- Gouden hart voor Heracles mijn club! ----
Sowieso schrijf je zo! http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/sowieso
  † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 19:59:34 #22
88815 The_Emotion
98.3
pi_45085061
California knows how to party

Ik ben er zelf 2x geweest en ik vond het geweldig.
Ik kom vast wel een keer voor een derde keer terug.
California is meer dan een stukje land, het is een gevoel
"Scientists are actually preoccupied with accomplishment. So they are focused on whether they can do something. They never stop to ask if they should do something."
- Ian Malcolm
pi_45102120



Nog een half jaar.
pi_45141524
quote:
Op zondag 7 januari 2007 09:52 schreef nummer_zoveel het volgende:




Nog een half jaar.
Nog anderhalf jaar
pi_45237555
Heb me door een paar topics gelezen maar kwam het nog niet tegen...
Ben voor een vriend op zoek naar een betaalbaar onderkomen in Santa Barbara. Hij wordt daar vanaf 1 maart aangesteld als onderzoeker en om één of andere vreemde reden wordt er niet voor logies gezorgd. Hij blijft enkele maanden.

Heeft er iemand tips waar hij kan beginnen zoeken? Hij is er momenteel op prospectie en vindt niemand die hem kan helpen (anderen zijn wel door universiteit gelogeerd).

En natuurlijk, als hij een stekkie heeft gevonden kan ik heerlijk op bezoek. Mijn ticket is ook al geboekt!
Bij deze ook dank voor alle info! Hebben we al veel aan gehad!
Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')