Monchou doe je door de taart of stop je in dadels, maar ik zou het nooit van mijn leven op een kaasplank leggen. Het is een naturel roomkaas zonder smaak.quote:Op donderdag 21 december 2006 21:01 schreef Pilootje het volgende:
De bedoeling van een plateau is eigenlijk om de kazen in een bepaalde volgorde te eten, je begint dan bij een licht kaas. Bijvoorbeeld een roomkaas als mon chou
Je noemt nu twee uitersten van een kaasplank. Roquefort (de papillon) is inderdaad een goede stevige kaas, erg lekker in combinatie met een zwaar brood met vruchtjes (stevig/zout-zoet), maar port salut zou ik absoluut niet mee eindigen, eerder mee beginnen. Het is een zachte roodbacteriekaas, zowel zacht van structuur als smaak. Had je moeten weten als je dit soort advies geeft.quote:, en je kan dan eindigen met een redelijk stevige kaas ( kwa smaak uiteraard ) als.. nou noem is wat... port salute, roque fort, munster ?
Dan reken jij op hele grote stukken. Als TS 10 stukken kaas van 8 euro had gekocht had hij genoeg gehad voor 30 personen. Daarnaast vind ik 10 soorten veel te uitgebreid, aangezien je dan minstens 2 soorten per kaasfamilie hebt. Zo verdwijnt het onderscheid en zullen er enkele soorten blijven liggen. Als ik iemand adviseer gaat die persoon met hooguit 6 soorten naar huis, ik denk dat TS het prima heeft aangepakt met 5 soorten, wit/rood/blauw, geit en een harde kaas. Dat is eigenlijk redelijk compleet, hoewel je het natuurlijk gekker kan maken. Ben benieuwd wat de familie er van vond.quote:Wat is duur, tsja bij de kaas specialist hoeft het niet zo gek duur te zijn, maar reken voor een stuk kaas al snel een bedrag rond de 8 euro. Dus als je dan 10 soorten hebt ben je al snel hard op weg naar die 3 cijfers. Natuurlijk heb je ook wat goedkopere kazen.
Als jij nou eens een lekker bierplankje kan samenstellen voor 3 personen...dan kom ik in je zaak langsquote:Op dinsdag 26 december 2006 11:17 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Monchou doe je door de taart of stop je in dadels, maar ik zou het nooit van mijn leven op een kaasplank leggen. Het is een naturel roomkaas zonder smaak.
[..]
Je noemt nu twee uitersten van een kaasplank. Roquefort (de papillon) is inderdaad een goede stevige kaas, erg lekker in combinatie met een zwaar brood met vruchtjes (stevig/zout-zoet), maar port salut zou ik absoluut niet mee eindigen, eerder mee beginnen. Het is een zachte roodbacteriekaas, zowel zacht van structuur als smaak. Had je moeten weten als je dit soort advies geeft.
[..]
Dan reken jij op hele grote stukken. Als TS 10 stukken kaas van 8 euro had gekocht had hij genoeg gehad voor 30 personen. Daarnaast vind ik 10 soorten veel te uitgebreid, aangezien je dan minstens 2 soorten per kaasfamilie hebt. Zo verdwijnt het onderscheid en zullen er enkele soorten blijven liggen. Als ik iemand adviseer gaat die persoon met hooguit 6 soorten naar huis, ik denk dat TS het prima heeft aangepakt met 5 soorten, wit/rood/blauw, geit en een harde kaas. Dat is eigenlijk redelijk compleet, hoewel je het natuurlijk gekker kan maken. Ben benieuwd wat de familie er van vond.
Met bier erbij, of alleen kaasjes passend bij bier?quote:Op donderdag 28 december 2006 07:26 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Als jij nou eens een lekker bierplankje kan samenstellen voor 3 personen...dan kom ik in je zaak langs![]()
Kaasjes passend bij bier. Het bier kies ik zelfquote:Op donderdag 28 december 2006 12:44 schreef Casparovvv het volgende:
[..]
Met bier erbij, of alleen kaasjes passend bij bier?
We hebben ook bierkazen als Trappist of Chimay a la bière![]()
We kunnen je wel helpen, er is altijd wel iemand die er verstand van heeft.
Anders nog iets?quote:
We hebben het dit jaar ook met Whiskey gedaan. Dat was geen stilton maar een Gloucester, smaak van de kaas an sich komt redelijk overeen , was een leuk experiment.quote:Op vrijdag 29 december 2006 11:31 schreef _The_General_ het volgende:
Ik heb het het liefst op zijn Engels. Een goede Stilton Cheese, met zoute biscuits en een goede Port.
Bij Stilton hoort trouwens Port. Tijdens Kerstmis wordt er traditioneel een fles port ondersteboven in de grote hele kaas geplaatst, waarna de smaak van de port zich circa drie weken vermengt met die van de kaas.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |