Als je een universitaire master bedoelt, meestal moet je dan eerst nog een schakeljaar of schakelprogramma doen eer je aan de eigenlijke master kan beginnen.quote:Op maandag 18 december 2006 19:30 schreef italiaan1987 het volgende:
is dat eigenlijk een beetje te doen?
Of is het een heel groot niveau verschil?
Op het HBO gaan de toetsten redelijk vanzelf bij mij.
jaa dat weet ik, maar dan nog het niveau zal toch wel een stuk hoger liggen, aangezien je op hetzelfde niveau moet komen als een WO bachelor om aan je master te kunnen beginnenquote:Op maandag 18 december 2006 19:32 schreef Syrena het volgende:
[..]
Als je een universitaire master bedoelt, meestal moet je dan eerst nog een schakeljaar of schakelprogramma doen eer je aan de eigenlijke master kan beginnen.
Ja dat doen ze dus door een schakelprogramma aan te bieden voor HBO-ers, om je op uni-niveau te krijgen.quote:Op maandag 18 december 2006 19:35 schreef italiaan1987 het volgende:
[..]
jaa dat weet ik, maar dan nog het niveau zal toch wel een stuk hoger liggen, aangezien je op hetzelfde niveau moet komen als een WO bachelor om aan je master te kunnen beginnen
quote:Schakelprogramma 2007-2008
Schakelprogramma's zijn bedoeld om de aansluiting van een HBO-opleiding naar een universitaire masteropleiding mogelijk te maken. Vaak gaat het daarbij om het aanvullen van de al aanwezige kennis bij de student met verdiepende en aanvullende kennis die nodig is om een bepaalde masteropleiding met succes af te ronden (het wegwerken van "deficiënties").
De schakelprogramma's duren in principe één collegejaar. De aansluitende masteropleiding is in één collegejaar af te ronden. De totale duur van een schakelprogramma + master is dan twee jaar.
Alle schakelprogramma's starten in september. Je kunt je aanmelden vanaf 1 april 2007.
schakeltraject is iets van 26 ects. dus laten we zeggen 2.5 half jaar...oftewel 3 jaar als het beetje tegen zitquote:Op maandag 18 december 2006 20:04 schreef Syrena het volgende:
De tweede, aan de TU in Delft, duurt twee jaar. Plus nog een schakeljaar, dus dan ben je daar drie jaar bezig.
En dan nog es twee jaar die master erachteraanquote:Op maandag 18 december 2006 20:09 schreef italiaan1987 het volgende:
[..]
schakeltraject is iets van 26 ects. dus laten we zeggen 2.5 half jaar...oftewel 3 jaar als het beetje tegen zit
Geen idee. Ik moet nog altijd m'n uni mailen of ze de MA die ik zou willen ook in deeltijd kan. In hun brochure adverteren ze dat ie ook geschikt is voor mensen die al op dat gebied werken. En het lijkt me stug dat die mensen 9 mnd. vrij nemen om ff een master te doen. Maar expliciet "deeltijd" staat er nergens bij.quote:Op maandag 18 december 2006 20:07 schreef releaze het volgende:
kan je je master ook deeltijd doen? tegen de tijd dat ik mn hbo afheb ben ik bijna 28 en heb ik ook niet echt de financiele middelen meer om verder te studeren, maar ik zat laatst naar die masters te kijken en dat leek me wel iets.
nee inclusief master natuurlijkquote:Op maandag 18 december 2006 20:11 schreef Syrena het volgende:
[..]
En dan nog es twee jaar die master erachteraanSjeuz.
Dan is het gewoon drie collegejaren dus, geen enkele uni heeft halve jaren.quote:Op maandag 18 december 2006 20:14 schreef italiaan1987 het volgende:
[..]
nee inclusief master natuurlijk
joy, so much for a leven lang leren.quote:Op maandag 18 december 2006 20:15 schreef Syrena het volgende:
GVD, lees nu ook dat als je 30 bent je ineens meer moet gaan betalenKlojo's.
Ja.quote:Op maandag 18 december 2006 20:17 schreef releaze het volgende:
[..]
joy, so much for a leven lang leren.
ja maar 26 ects doe je tog geen jaar over? en masters beginnen ook in februari/maartquote:Op maandag 18 december 2006 20:16 schreef Syrena het volgende:
[..]
Dan is het gewoon drie collegejaren dus, geen enkele uni heeft halve jaren.
maar het is dus wel te doen? of loop je desondanks het schakelprogramma toch achter vergeleken studenten die hun WO bachelor hebben?quote:Op maandag 18 december 2006 20:58 schreef Costigan het volgende:
De master die ik wil gaan volgen begint geloof ik alleen in September en duurt 2 jaar. In vergelijking met het HBO is het vooral de engelse literatuur zoals al gezegd is en wiskunde moet vaak bijgespijkerd worden, daar heb je dus mede dat schakeljaar voor.
Zoals je uit mijn post kan opmerken volg ik de master nog niet. Het niveauverschil zal ook wel per master/vooropleiding verschillen. Op het HBO kun je tegenwoordig ook minors volgen als: academische oriëntatie alfa-gamma en academische oriëntatie bèta.quote:Op dinsdag 19 december 2006 17:14 schreef italiaan1987 het volgende:
[..]
maar het is dus wel te doen? of loop je desondanks het schakelprogramma toch achter vergeleken studenten die hun WO bachelor hebben?
welke scholen bieden die minor aan?quote:Op dinsdag 19 december 2006 18:25 schreef Costigan het volgende:
[..]
Zoals je uit mijn post kan opmerken volg ik de master nog niet. Het niveauverschil zal ook wel per master/vooropleiding verschillen. Op het HBO kun je tegenwoordig ook minors volgen als: academische oriëntatie alfa-gamma en academische oriëntatie bèta.
Alpha:
Je leert onder andere: methoden van onderzoek, statistiek, academische vaardigheden (literatuuronderzoek) en ethiek.
Daarnaast kies je specifieke modules die jou inhoudelijk voorbereiden op jouw beoogde master. De inhoud van alle modules wordt toegepast in een opdracht vanuit de beroepspraktijk van jou bachelor.
Bij bepaalde universiteiten is na het volgen van deze minor, versnelde doorstroom mogelijk.
Beta:
De minor biedt jou als hbo-student voornamelijk oriëntatie op de competentiegebieden:
wetenschappelijke oriëntatie in het bèta-domein
onderzoeksbekwaamheid in het bèta-domein
intellectuele basisvaardigheden
De samenhang tussen deze competentiegebieden komt tot stand in een flankerende module waarin je de overkoepelende opdracht, gebaseerd op de beroepspraktijk van de major, uitvoert. Daarbij worden kennis en vaardigheden vanuit alle andere modules toegepast.
Door het volgen van deze minor kan een eventuele vervolgstudie bij een WO-master in het bèta-domein worden vergemakkelijkt. De minor is ook bedoeld als opstap naar de bestaande schakelprogramma's (premasters) van de universiteiten. In hoeverre de minor vrijstelling oplevert voor onderdelen van de premaster, hangt af van de universiteit van de opleiding.
Dit alles zal de kloof tussen het HBO en WO natuurlijk ook kleiner maken.
Ik had dit van de fontys.nl/minors site, weet verder niet welke andere hogescholen deze minor aanbieden. Wel adviseren ze deze minor het 3e studiejaar te volgen vanwege de moeilijkheidsgraad.quote:Op dinsdag 19 december 2006 19:27 schreef italiaan1987 het volgende:
[..]
welke scholen bieden die minor aan?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |