vero-legata | woensdag 13 december 2006 @ 16:56 |
Elke econoom weet dat wat schaars is duur wordt, Bedreigde diersoorten zijn daarom ideaal om hoogstaande en dure maaltijden van te maken. Wie komt met de Recepten. HIerbij de eerste. Koala koteletjes gemarineerd in bijenhoning, voor 2 personen 1 jonge malse koala. 300 gram Celevita Aardappelpartjes met zeezout en rosemarijn. 425 gram Verse snijboontjes met nootmuskaat 300 gram Bak de Koala Koteletten kort bruin in hete olie, Laat daarna rustig garen. Bak de aardappeltjes en verwarm de snijbonen. kruiden toevoegen naar smaak. Bij het serveren is een scheutje bijenhoning over de koala erg lekker. En smullen maar!! Serveertip: Serveer met eucalyptus thee voor een added sarcastisch effect. | |
Balthar | woensdag 13 december 2006 @ 17:09 |
Sumatraanse Tijgerstaart Sate. Hak de staart van een Sumatraanse Tijger ( liefst een dode, anders worden de rollen omgedraaid) in blokjes. Werp de rest van het zeldzame bedreigde dier in de biobak om de verspilling optimaal te laten zijn. Marineer deze blokjes Tijgerstaart in: 2 eetlepels olie 1 eetlepel sambal badjak 2 eetlepels rode wijnazijn 1 blikje tomatenpuree wat gemalen witte peper. Laat dit minstens een half uur marineren. Rijg de gemarineerde Tijgerstaart blokjes aan spiezen ( liefst van regenwoudhout ) en leg ze op de grill. Lekker met een Ketjapsausje of pindasaus. Als bijgerecht een salade van Veldsla met gegrilde kolibriereepjes. Eet smakelijk. | |
koen_pijl | woensdag 13 december 2006 @ 17:17 |
![]() | |
dingenenzo | woensdag 13 december 2006 @ 17:18 |
![]() | |
vero-legata | woensdag 13 december 2006 @ 19:16 |
Panda Pathe Men doodde een der laatste chinese panda`s, een shotgun kan erg handig zijn maar verwijder dan goed de hagel. Men slachte de panda in ferme lappen vlees en haalt alle ingewanden eruit. Van alle vlees en organen wordt een mooie mix gemaakt met behulp van de keukenmachine De pathe die hieruit komt is erg goed met verse bamboe. Of lekker voor op de boterham! Tip bewaar het velletje, via ebay kan dit heel wat opleveren of kijk eens of het WNF nog een bijpassend openhaart kleed nodig hebben. | |
blonchi | woensdag 13 december 2006 @ 20:09 |
gorillamedallions Men tikke op de zwarte markt een gepekelde gorillarug op de kop. Let hierbij goed op het echtheidscertificaat. Dit heeft drie redenen: 1. Vanwege eventuele ebolabesmetting 2. Wellicht is het een andere aap (mandril of gibbon; die zijn, mits ze voor het slachten tijdig zonder verdoving zijn gecastreerd, niet te eten. ) 3. Het kan een Hutu of Tutsi zijn. Met een vlijmscherp (liefst Solingenstaal) mes fileer je met veel finesse de het malse zijruggedeelte. Gooi de wervels niet weg. Ook hier kun je medallions van maken, zij het in dit geval als sieraad. In een koperen pan met goed voorverhitte Aragonese olijfolie worden nu voorzichtig de medallions gelegd. Als de poriën zijn dichtgeschroeid, licht zouten en voorzien van een bescheiden snufje cayennepeper. Na een half minuutje ook wat thijm en dille toevoegen, wat het geheel een buitengewoon apart cachet verschaft. Afblussen met een rode Baden-Württembergische 'Rüpelsteiner Nierentritt'. Binden met de fijnste, door kinderhandjes fijngemalen, Hondurese maizena. De medaillons worden doorgaans culinair bijgestaan door gepureerde lever van de West-Britse boommarter. Natuurlijk wordt dit alles opgesmukt met een half dozijn aardappelkroketjes en zes doperwtjes. Wijnadvies: de Zuid-Italiaanse Chianti di Yarré. Liefst de rode. Want de etiquette luidt: Bij zeldzame dieren hoort de kleur van donkerrood geronnen bloed. Bon apetit! | |
Votz | woensdag 13 december 2006 @ 20:57 |
Gepocheerde kievitsei met Korenwolf in een bedje van waterkers Doe water in kookpot (hoeveelheid : tot een rauw kievitsei volledig onderstaat) Giet er de azijn bij Laat aan de kook komen Breek elk kievitsei in een kopje (met oortje). (4 eieren, 4 kopjes) Uiteraard mag de dooier (hoe dooier hoe beter) niet breken Als het water kookt, met een spatel in het water roeren tot er zich een draaikolk vormt. Stop een kopje met kievitsei tot in het kokende water en laat het kievitsei in het midden, in dat draaikolkje, glijden. Geef weer een draaiende beweging aan het water en zo verder tot alle eieren in het water liggen. Snel werken is wel de boodschap Na ongeveer 2,5 tot 3 minuten is het kievitsei gaar genoeg. De dooier moet dus nog vloeibaar blijven. Schep met een schuimspaan de eieren nu voorzichtig over, in een kom met koud water. Neem nu de eitjes één voor één uit de kom met koud water en snij met een bot tafelmes de overtollige sliertjes weg. Doe dit terwijl het kievitsei in de handpalm rust. De eieren weer in een andere kom met koud water leggen. Men neme de Korenwolf, ontdoe deze van de pezen in de liesstreek. Leg de Korenwolf in een bord met Zaanse Bloem. Deze is grover van korrel en hecht dus beter, waardoor de jus straks een donkerrode kleur krijgt. Smelt 200 gram boter in de pan en laat deze goed warm worden Leg de Korenwolf in de pan en bak deze goed bruin Snij ondertussen sjalotje en knoflook fijn. Als de Korenwolf bruin is, leg hem dan in de oven op 90 graden om door te garen Fruit het sjalotje en knoflook aan. Als groente pakken we een blik schorseneren, dit past goed bij de Port de Guimares, die we straks erbij serveren. Warm de schorseneren op met een fond van paardenhoeven, strooi daarna een handvol kukumapoeder over. Het bord dresseren: Leg een bedje waterkers in het midden van het bord, daarop de Korelwolf. De jus sprenkelen over het bord, daarop komen de schorseneren en gepocheerde kievitsei. Geserveerd wordt deze met een Port de Guimares, maar kan ook heel goed met een Chateaux de Lille Grande vanaf 1987. Smakelijk eten. [ Bericht 0% gewijzigd door Votz op 13-12-2006 21:33:07 ] | |
Soli | woensdag 13 december 2006 @ 21:11 |
Vinvis-rolletjes... Leuk voor de feestdagen! Benodigdheden (voor 2 personen): - 2 ons vinvis (de overige 5000 kilo diene men weg te gooien) - plakjes gerookte zalm - garnering naar keuze Men rolle de zalm rond de vinvis. Garneren... en klaar! Ja, heel makkelijk, het vinden van de vinvis zal het moeilijkste zijn want er zijn er nog maar zo'n 20 van in de hele wereld! Erg exclusief dus, het zal u in aanzien doen stijgen bij uw zakenrelaties e.d. Smakelijk eten! ![]() | |
Broekpaling | woensdag 13 december 2006 @ 21:16 |
![]() | |
erodome | woensdag 13 december 2006 @ 21:18 |
walvissensteaks 10-20 minuten Ingredienten: 500 g walvissen vlees, in plakken gesneden van ca 1.5 cm dikte zout en vers gemalen peper 1 grote ui gesneden in ringen 2el fijn gesnipperde groene of rode paprika 1 el fijn gesneden peterselie 1 el fijn gesnipperde augurk beetje boter of margarine Hulpmiddelen: koekepan. snijplank en scherp mes Voorbereiding: was en snijd de paprika snij de uien in ringen snipper de augurk en de peterselie Bereidingswijze: sla met de palm van je hand het vlees een beetje plat. vorm het daarna in een mooie plak. verhit de boter in de koekepan. doe de walvis steak er in en bak deze kant voor ca 5 minuten. keer hem om, doe zout en peper er op. en bak de 2de kant voor ca 4 minuten de steak kan medium geserveerd worden, maar moet goed warm zijn van binnen. mag hem niet rauw eten. Serveertips: Leg de steak op een mooie schaal en garneer met de uienringen, de paprika en de peterselie. geef er een schijfje citroen bij | |
erodome | woensdag 13 december 2006 @ 21:19 |
Rendiersteak Met Krieken Bereidingstijd: 0-10 minuten Ingredienten: 4 rendiersteaks ( 150 gr stuk) 2 wortels 200 gr uitgelekte krieken in siroop 150 gr gezouten spekblokjes 150 gr kleine uitjes 120 gr boter 20 gr bloem peper en zout voor de marinade: ? fles rode wijn 1 wortel 1 teentje look 1 kruidnagel 6 peperbollen 1 zakje kruidentuiltje 0,4 dl cognac Voorbereiding: De avond te voor meng alle ingredienten voor de marinade in een schotel ( ui, look en wortel gehakt). Leg er de rendiersteak in, dek ze af en zet ze op een koele plek. Draai het vlees af en toe om. Bereidingswijze: Neem de rendiersteak uit de marinade en druk ze op huishoudpapier. Filter de marinade haal er de groenten uit en stoof deze zachtjes in een steelpan met 20 gr bloem. Leng ze daarna aan met de wijn van de marinade en breng aan de kook. Laat dit tot de helft inkoken en giet dan alles door een zeef. Meng 20 gr boter met 20 gr bloem en voeg dit mengsel beetje bij beetje bij de saus terwijl u goed klopt. Zet dit dan even opzij. Reinig en krab de wortel schoon en snij ze tot fijne staafjes. Schil de uitjes, Stoof deze beide groenten op een zacht vuurtje in een pan met 20 gr boter. Fruit de spekblokjes zonder vetstof in een pan met anty-kleeflaag. Braad de rendiersteak in de pan met 40 gr boter. Strooi peper en zout en braad ze tot ze binnenin mooi roze zijn. Warm de saus op, voeg er de krieken bij en breng nog even op smaak (opgelet ze mag niet koken) . Serveertips: Giet de saus over de warme borden, schik de steak in het midden van de borden en leg er de wortels, uitjes en spekjes omheen. Als nevengerecht kan u ook nog "gratin douphinois" of "duchesse" aardappeltjes opdienen Begeleidende wijnen een Zuidafrikaanse rode wijn | |
ThE_ED | woensdag 13 december 2006 @ 21:22 |
Rendieren zijn niet echt bedreigd heh, en kun je zo eten in bijv Finland. | |
vero-legata | donderdag 14 december 2006 @ 10:55 |
HONGER, HONGER ![]() | |
Votz | donderdag 14 december 2006 @ 12:58 |
De Tasmaanse Ruft (traditioneel gerecht) Benodigheden: 1 Tasmaanse Duivel 2 Prei 1 Blik Kidney Bonen 100 ML Runderbouillon Dit gerecht heeft zijn tijd nodig, dus tref de voorbereidingen minstens 2 dagen van te voren. Leg de gefileerde Tasmaanse Duivel voor 2 dagen in gepekeld water, omdat het vlees erg sterk van smaak is. Daarna is het aan te bevelen om de Tasmaanse Duivel nog voor een dag in het azijn te leggen met kruiden als kruidnagel, laurierblad, peperkorrels en steranijs. Zet de pan op hoog vuur en smelt een flinke klont boter, totdat het heet genoeg is om de Tasmaanse Duivel in de pan te leggen. Het vlees moet meteen dichtschroeien. Voor de zekerheid is een monddoekje aan te bevelen, vanwege de sterke geur. In een andere pan brengen we olijfolie op een hoge temperatuur om de prei aan te fruiten. Daarna gaan de kidneybonen erin en laat dit zachtjes doorpruttelen. Ondertussen is de Tasmaanse Duivel goed dichtgeschroeid en gieten we de runderbouillon erbij. Ontwijk de stoom. Laat dit geheel een goede 45 minuten stoven. We serveren dit gerecht in een diep bord. Eerst komt een flinke schep kidneybonen met prei in het midden, daarop de Tasmaanse Duivel met een schepje jus. Daarbij schenken we de rode Australische tafelwijn Billabong Grand Cru uit 1993 van de wijngaarden van Abe Ory & Jane Ell. Cheers mate. N.b. na dit gerecht is het aan te bevelen om de mensenmassa voor ca. 3 dagen te mijden. [ Bericht 0% gewijzigd door Votz op 14-12-2006 15:53:19 ] | |
jvnkie | donderdag 14 december 2006 @ 16:59 |
Mwah... wij houden het simpel. Gewoon Witkop-zeearendborstfilet met Edelweiss-salade, uit blik! | |
blonchi | donderdag 14 december 2006 @ 19:03 |
quote:Die Finnen denken ook dat ze alles mogen ![]() ![]() | |
Roflpantoffel | donderdag 14 december 2006 @ 19:05 |
quote:Erg zinnige post weer ![]() | |
SiemeN | donderdag 14 december 2006 @ 19:09 |
Puik topic. | |
J_staal | donderdag 14 december 2006 @ 19:10 |
quote:Ik wil mededelen dat ik het daar mee eensch ben! | |
erodome | donderdag 14 december 2006 @ 21:52 |
quote:Ze zijn hier hartstikke bedreigd, zie ze bijna nooit ![]() | |
Nembrionic | donderdag 14 december 2006 @ 21:54 |
Haggis van de Potvis. | |
blonchi | donderdag 14 december 2006 @ 23:39 |
Nachtegaalnuggets Benodigdheden voor 4 personen: 36 volwassen nachtegalen (bij voorkeur het vrouwtje) Omdat het doe-het-zelf stropen en plukken, net als deze vogel, bijna is verdwenen, is het raadzaam om de nachtegaal bij een gediplomeerd poelier te laten plukken, koken en vervolgens te laten fileren. Vraag de poelier het kookvocht niet weg te gooien omdat hier een overheerlijk bouillonnetje van gemaakt kan worden. De Chinezen ontlenen hieraan zelfs een kracht die de stembanden sterk maakt. Ideaal dus voor zangers van het Death Metal genre. Snijd de delicate filets in acceptabele stukjes (plusminus 16 vierkante centimeter). Niet te royaal zouten. Voeg witte peper toe. Doop de gesneden filetjes in een mengsel van om en nabij een dozijn roerdompeieren. Als u ze zelf wilt zoeken let u dan op dat deze vogel zich fel verdedigt en het steeds op uw ogen heeft gemunt, een veiligheidsbril strekt derhalve tot de aanbeveling Vervolgens doopt u het filetje in paneermeel. Heeft u er genoeg gemaakt, kunt u ze per 10 frituren bij een temperatuur van 170 graden. Zijn ze mooi goudgeel dan haalt u ze eruit en laat ze even uitlekken. Herhaal dit proces totdat u de gewenste hoeveelheid heeft bereikt. Serveertip: Probeer de nachtegaalnuggets eens met gepaneerde Camembert (eveneens gefrituurd), bijgestaan door een ouderwetse dode huismousse. Natuurlijk mogen de Franse frietjes niet ontbreken. Eet u vooral smakelijk! | |
vero-legata | vrijdag 15 december 2006 @ 12:23 |
BaajGuardian Biefstuk Men neme eens stevige 4 wheel drive met kangoeroebumper en men wachtte op het moment dat BaajGuardian oversteekt. Een flinke dot gas zal deze evolutionare lus voorgoed sluiten. Als men wille kan er biefstuk uit gehaald worden en met een beetje peterselie opgevoerd worden aan een ander persoon die u graag het leven zou willen ontnemen. Tip bij dit recept, neem veel en lekker desert na! | |
murp | vrijdag 15 december 2006 @ 12:24 |
ik hou niet van koken ![]() | |
vero-legata | vrijdag 15 december 2006 @ 12:58 |
Dolfijn vinnen Soep Benodigheden voor 3000 personen: 1000 liter water 300 kilo tomaten 250 kilo wokgroenten 500 kilo fermicelli 3 dolfijnen a 2 vinnen per stuk Breng de duizend liter water met de 3 dolfijnen aan de kook, rond een graad of 60 zullen de dolfijnen het loodje wel leggen. Zodra het water kookt gooi de tomaten en de groenten erbij. Laat een halve dag zachtjes doorkoken. Gooi 5 minuten voor het serveren de fermicelli door het geheel. Dit is ook heb moment om de vinnen los te snijen van de dolfijn. Het restmateriaal van de dolfijnen kunt u verdelen onder de lokale zwerfkatten. Tip voor een extra dramatisch effect, het nuttigen van dolfijn vinnen soep onder een aflevering Flipper verhoogd de zuurte graad aanzienlijk. | |
Vivi | vrijdag 15 december 2006 @ 13:04 |
Pijlstaartroggensoufflé Men neme een pijstaartrog, verwijdert de restjes Steve Irwin van de stekel... | |
boem-dikkie | vrijdag 15 december 2006 @ 13:07 |
Koeien kaas soep Benodigdheden voor 2 personen. 1 forse koe 2 tomaten 300 gram feta 300 gram mozerella 1 lekkere dressing naar eigen keuze. Snij de tomaten netjes in 8 partjes en haal het binnenstuk eruit. Gooi dit gezamelijk met de gesneden feta blokjes en mozerella schijfjes in een grote kom. Versnij de koe in 8 stukken. stamp ze plat, laat ze pruttelen 3 uur lang op oma's kook schijf en gooi er een mooie dressing overheen . Eet smakelijk | |
renz0r | vrijdag 15 december 2006 @ 13:51 |
Zolang jullie maar van mn chinchilla's afblijven, aangezien dat ook een bedreigde diersoort is (lees: in het wild amper meer voorkomt) | |
blonchi | vrijdag 15 december 2006 @ 19:34 |
quote:Toch is er niks mis met een foie gras van de wilde chinchilla. Bij gebrek aan beters, is die van een tamme chinchila eveneens niet te versmaden, mits op een streng dieet gezet, natuurlijk. Maar wie weet dat niet? ![]() | |
vero-legata | maandag 18 december 2006 @ 01:14 |
![]() | |
Paddokingnr1 | maandag 18 december 2006 @ 02:58 |
quote: ![]() | |
dWc_RuffRyder | maandag 18 december 2006 @ 03:11 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
Guiduuuuw | maandag 18 december 2006 @ 03:41 |
Kan ik hier ook Domino-mus Soep bestellen? | |
Zrtlrnc | maandag 18 december 2006 @ 03:53 |
quote:Ik ben het eensch dat je het eensch bent. Ofzo ik weet het zeker. | |
Guiduuuuw | maandag 18 december 2006 @ 03:54 |
quote:verkapte tvp! FOEI!! reageer dan op mijn posts.. das teminste stoer ![]() | |
Zrtlrnc | maandag 18 december 2006 @ 04:04 |
quote:*stoer is* ![]() ![]() ![]() ![]() */stoer is* | |
Guiduuuuw | maandag 18 december 2006 @ 04:05 |
Neen, Stoer zijn Sjaak Polak en Jan van Halst | |
Zrtlrnc | maandag 18 december 2006 @ 04:06 |
quote:Én Martin het Zakmes! ![]() | |
Queen_Bee | maandag 18 december 2006 @ 04:06 |
quote:En de haren er aan laten zitten voor extra smaak of niet ![]() | |
Guiduuuuw | maandag 18 december 2006 @ 04:07 |
DRENT? VAN GEEL? WIE.. | |
MaddoxX | maandag 18 december 2006 @ 04:45 |
maar ik lust geen bedreigde dieren ![]() | |
buzzer | maandag 18 december 2006 @ 10:14 |
tvp kan ik de recepten vanavond even printen voor mijn doe-het-zelf kookboek ![]() | |
Votz | maandag 18 december 2006 @ 10:31 |
quote:Dan wordt het langzaam tijd. Vreten wat de pot schaft.... ![]() | |
Erwtensoep | maandag 18 december 2006 @ 10:54 |
Korenwolf a la minute. Eerst ontvellen en dan een minuutje in de pan laten sudderen. Oogjes uithalen is optioneel. | |
OA | maandag 18 december 2006 @ 10:58 |
Huismussenamuse Voorbereiding: 3 minuten Bereiding: 3 minuten Benodigdheden per persoon: * 1 huismusfilet, ± 20 gram * 4 kappertjes * snufje tijm * 1 theelepel sladressing Bereidingswijze: Bak de filet in 2 minuten om en om goudbruin. Haal de filet uit de pan en leg het op een eetlepel. Doe vervolgens de kappertjes, tijm en sladressing erover/bij. Eet smakelijk! ![]() | |
SiemeN | maandag 18 december 2006 @ 11:44 |
Gebakken Baby Zeehondenfilet Benodigdheden voor 2 personen Sla tijdens de jacht meerdere baby zeehondjes dood met een botte, doch rond gevormde knuppel. Zoek na het neerknuppelen van de diverse dieren naar de babyzeehond wiens schedel het beste omgevormd is tot een ronde schaalhouder. Laat de overige gedode baby zeehondjes achter voor de gelukkige vinder. Fileer de zeehond thuis zorgvuldig en plaats de stukken vlees afkomstig van rug en buik in de pan na deze bedekt te hebben met paneermeel. Bak het vlees aan beiden kanten tot het vlees goed gaar is en zijn rode kleur aan de binnenzijde verliest. Hol ondertussen de twee rode paprika's uit en vul deze met de bamboe-schorsmix uit het kruidenzakje. Dit zorgt voor een heerlijke combinatie van smaken afkomstig uit de noordpool en de rimboe. Bak ook de bourgondische aardappelschijfjes alvast mee. Plaats de gebakken stukken vlees op het bord bij de resten van het dier, en plaats vervolgens de gevulde paprika in de geslagen holte in de schedel van de zeehond. Vul de maaltijd aan met de bourgondische aardappelschijfjes, en eet smakelijk! | |
master_X | maandag 18 december 2006 @ 11:55 |
dodo zodra je er nog eentje gehaald heb in het museum bereid hem net zoals de kip ![]() ja ik woon nog thuis nee ik kan niet koken ![]() | |
Votz | maandag 18 december 2006 @ 12:16 |
quote:Dodo is geen bedreigde diersoort, maar is reeds uitgestorven. Je kunt hoogstens een bouillon trekken van de botten die Boudewijn Büch in zijn collectie had. ![]() | |
vero-legata | maandag 18 december 2006 @ 17:43 |
Wel duur natuurlijk, soep getrokken van dodo botten! | |
RealZeus | maandag 18 december 2006 @ 19:12 |
Maikuuulpuree met gepwnde groenters. Men neme: 1 Maikuuul. 1 vrachtwagen. Alle soorten groenters ,uiteraard van de Loller1000. Neem 1 Maikuuul,leg hem op de grond en maak met de vrachtwagen sjiek hendige slips op Maikuuuls Lollerlijf,tot hij goed gepureerd is. Kook Maikuuul tot hij roflsgaar is. Verwarm de rofloven voor op 225 gradens . Vet een bakblikker in en stop de Maikuuulpuree sjiek hendig in het bakblikker. Bestrijk Maikuuuls puree met boter,zo ontstaat er een knapperig korstje. Zet Maikuuul een uurtje in de oven todat er een goudkleurig StyL0w korstje opkomt. Pwn intussen de groenters. Als Maikuuul zijn Lollerkorstje heeft haal je hem uit de oven en lazer je de gepwnde groeters er totally n00b er overheen. Serveer dit alles met een BrEeZaH. (on)Smakelijk eten. ![]() | |
blonchi | maandag 18 december 2006 @ 20:21 |
quote:Dat was toch de bedoeling? Je moet de huid cq. botten zo duur mogelijk verkopen ![]() | |
vero-legata | maandag 18 december 2006 @ 21:07 |
Indeed, totally true, hoe zeldzamer, hoe schaarser, hoe duurder. Lang leve de bedreigde en reeds uitgestorven dieren ![]() | |
vero-legata | woensdag 3 januari 2007 @ 22:27 |
Nog nieuwjaarsrecepten die iemand wil delen? Uiteraard met bedreigde dieren als ingredient. | |
vero-legata | donderdag 11 januari 2007 @ 19:00 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
Fogel | donderdag 11 januari 2007 @ 23:52 |
quote:En voor nog meer smakelijke recepten: kijk op de Noorse site ter promotering van het eten van walvisvlees ![]() | |
vero-legata | woensdag 28 maart 2007 @ 11:43 |
Gierzwaluw zwezerickjes gesmoord in pepermuntsaus Men vange een klein gross gierzwaluwen en neeme de zwezerickjes uit het diertje. Deze zwezerickjes kort smoren in lenteui en bieslook. Vervolgens 30 minuten laten doorgaren. Tijdens deze 30 minuten de pepermuntsaus bereiden uit verse perpermunt (te koop bij de betere snoepwinkels) Serveer de zwezericken met pepermuntsaus op een mooi rond bord versiert met de veertjes van de gierzwaluw. Deze elegante manier van serveren in combinatie met de exclusiviteit van uw gerecht zal mening wereldleider onder de indruk brengen. Bon Apetit! | |
Negator | woensdag 28 maart 2007 @ 11:45 |
Hihihihi ![]() | |
Houzer | woensdag 28 maart 2007 @ 11:46 |
In brioche deeg verpakte kalfshartzwezerik en truffel, in de oven gegaard, op gebakken prei dukaten en truffelcreme | |
Reza-impreza | woensdag 28 maart 2007 @ 11:48 |
Spareribs van de PANDABEER De marinade voor 1 kg pandabeer-spareribs: 2 teentjes knoflook 1/4 theelepel gemberpoeder zout 2 eetlepels bruine bastaardsuiker 6 eetlepels ketjap manis 6 eetlepels witte wijnazijn 2 eetlepels water | |
kyraaa | woensdag 28 maart 2007 @ 12:09 |
witte neushoorn met knoflook-preisaus Ingrediënten • 4 lappen van de witte neushoorn • 1 eetlepel olijfolie • 1 teentje knoflook • 1 dunne prei • 20 g boter • 1 dl witte wijn • ½ dl fond (runder, pot) • 1½ dl slagroom • snufje zout • snufje peper Bereiding 1. Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrijk het met olie en kruid het met peper. 2. Pel het teentje knoflook en snipper deze fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringetjes. 3. Smelt de boter in een steelpan en fruit de knoflook met de prei ± 5 minuten al omscheppend op een halfhoog vuur. 4. Voeg de wijn, de fond, de slagroom en kerriepoeder, zout en peper naar smaak toe en laat alles op een laag vuur 10 minuten zachtjes koken. 5. Verhit intussen een grillpan goed heet. Leg de neushoorn in de pan (wel een grote pan) , schroei ze snel dicht en bak ze in 3-5 minuten rosé. 6. Zet de staafmixer in de preisaus, pureer de saus (pas op voor spatten). Kook de saus kort door. 7. Bestrooi de neushoorn met zout naar smaak. Serveer ze met de saus. Lekker met aardappelgratin en roergebakken worteltjes. | |
Soli | woensdag 28 maart 2007 @ 18:28 |
quote:waar haal je bastaardsuiker ![]() ![]() | |
vero-legata | donderdag 6 september 2007 @ 22:02 |
walvis balijnen met vinegrette saus Men neme een levende walvis, hale de balijnen eruit (voorzichtig) en legge de walvis terug in het water waar de balijnen rustig terug kunnen groeien gedurende 15 jaar waarnaar opnieuw geoogst kan worden. Balijnen gemixt met spaghetti, soepstengels en geraspte kaas zullen uw gasten van verrukking van de stoel doen vallen. | |
Tmaatje | donderdag 6 september 2007 @ 22:12 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
blonchi | zaterdag 15 september 2007 @ 02:09 |
Laten we eens verder gaan met dit wonderschone topic. Al is het maar om die humorloze slabladknabbelaars van de Partij van de Dieren een dikke plateauzoolhak te zetten. ![]() | |
Reza-impreza | vrijdag 21 september 2007 @ 08:17 |
![]() Omelet du Dodo 2 eieren boter melk peper en zout 1 Dodo 1 houtversnipperaar ( te huur bij de Gemeente plantsoenendienst) =========================== Haal de Dodo door de houtversnipperaar ( Tip: Doe dit wel buiten , t'is zo'n zonde van je gordijnen) Breek de schaal van de eieren en voeg de eieren met 1 eetlepel melk per ei samen met het zout en de peper in een schaaltje. Meng alles goed door elkaar met een garde. Smelt boter in een koekenpan en voeg de ingrediënten toe in de volgende volgorde Ui en/of knoflook Dodo brei Champignons Overige groente Wanneer het groenten- en vleesmengsel gaar is, wordt het eimengsel toegevoegd en met het reeds aanwezige vermengd Draai de pan totdat het eimengsel de hele bodem van de pan bedekt Zet het vuur wat lager, zodat het eimengsel niet verbrandt Wacht totdat eerst de randen en daarna het midden begint te stollen Voeg de plakjes kaas toe, dat dan zal smelten Zet het vuur lager en sla met een spater de ene helft van de omelet over de andere. Opmerking: Een alternatief is om met een spatel de gehele omelet om te draaien en de andere kant van de omelet ook aan te bakken. Op deze manier is zeker dat eventuele salmonella-besmetting wordt afgedood. Eet smakelijk ![]() | |
Balthar | zaterdag 22 september 2007 @ 17:49 |
Eikelmuisspiesjes. Men neme 9 eikelmuisjes ( wel snel zijn want er schijnen er nog maar 9 te zijn) en make deze schoon. Snij het vlees in blokjes en marineer dit in een mengsel van ketjap, suiker en gember. Rijg de blokjes aan spiesjes om en om met een stukje ananas. Grillen op de bbq eet smakelijk en geniet van de enige en laatste maal om eikelmuis te eten. | |
blonchi | woensdag 19 december 2007 @ 14:26 |
't Is weer bijna Kerst. Gepocheerde Veluwzwijnlenden: Ofschoon momenteel de Veluwsche Everzwijnen welig tieren in het laatste uitgestrekte (doch versnipperde) bosgebied van Nederland. Men schiete een volwassen Everbeer voor z'n knar. Eenmaal geveld, ter plekke castreren. De smaak van het vlees wordt anders aangetast door de spermatoïdenzuren. Verwijder vervolgens - eveneens ter plaatse - met een vlijmscherp fileermes - de hoeveelheid lenden die u denkt nodig te hebben om uw gasten gastronomisch te kietelen. Laat de rest van het kadaver liggen. Voor al diegenen die niet meer goed weten wat pocheren impliceert, even een bloemlezing: Het doel van pocheren is het bereiken van een smaakvol en zacht eindproduct, zonder dat het product uitdroogt. Pocheren is een bereidingsproces waarbij je een garingsvloeistof gebruikt bij een lage bereidings-temperatuur. Pocheren is net niet hetzelfde als koken. Bij deze techniek draait alles om de beheersing van het veranderingsproces van de eiwitten. De omgevingstemperatuur van het product komt niet boven de 90°C, terwijl de kerntemperatuur van het product varieert tussen de 55-70°C. Door de langzame en gelijkmatige verhitting blijft de structuur van het eindproduct behouden. Pocheren kun je zowel als voorbereidingstechniek of als eindbereidingtechniek toepassen. Je gebruikt deze techniek in de koude en de warme keuken en in de patisserie. Je moet bij de toepassing van deze techniek letten op: ■ De samenstelling en structuur van het product. Je kunt alle plantaardige en dierlijke producten pocheren. De techniek leent zich uitstekend voor producten met zacht bindweefsel en eiwitrijke producten, zoals bijvoorbeeld vis, eieren en gevogelte. ■ De grootte van het product. Je kunt delen of stukje es of hele producten pocheren. Bijvoorbeeld een medaillon van zalm en een hele zalm. De producten moeten van gelijke grootte en dikte zijn om ze gelijkmatig te kunnen garen. ■ De soort vloeistof waarin je pocheert. Je kunt verschillende vloeistoffen gebruiken: court-bouillon, water, visbouillon, -fümet, suikerstroop of volgens de klassieke methode een mooie saus. Het is ook mogelijk om au bain-marie (in een waterbad), in een oven te pocheren of zonder vloeistof in een combi-steamer. De starttemperatuur van de vloeistof. Deze is afhankelijk van het resultaat dat je wilt bereiken. Als je start met een koude vloeistof, zullen de smaakstoffen overgaan (oplossen) in de pocheervloeistof. Bij casselerrib bijvoorbeeld, lost het overtollige zout op in het water. Als je start met een warme vloeistof met een temperatuur van 90°C, blijven er meer smaakstoffen in het product behouden. Dat geldt bijvoorbeeld voor geportioneerde vis of kalfszwezerik. De hoeveelheid vloeistof. De hoeveelheid pocheervloeistof is afhankelijk van de grootte van het te pocheren product. Kleine en dunne producten pocheer je in weinig vloeistof. Grote of dikke producten dompel je in veel vloeistof. De beheersing van de temperatuur van de vloeistof. De beheersing van de temperatuur is van groot belang. Als je de vloeistoftemperatuur laat oplopen tot boven de 90°C, zullen eiwitrijke producten doorgaren, waardoor het product droog, hard en taai wordt. De tijdsduur van het proces. De tijdsduur varieert van enkele minuten tot enkele uren en is sterk afhankelijk van de grootte en dikte van het product. Terug naar de lenden: Het beste is de zwijnenlende te pocheren via een warme vloeistof. Men neme in dit geval een fond van jeneverbessen en vleesbouillon. Serveer het geheel met een knapperig korenwolfpasteitje, voorzien van gestoomde tuinbonen en en een toefje venkel. Wijnadvies: Een Gauge Soixant-Neuf. ![]() ![]() Een prettige Kerst ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door blonchi op 19-12-2007 16:00:01 ] | |
SicSicSics | woensdag 19 december 2007 @ 16:43 |
Ik geef de bereidingswijze er niet bij, geheim van de kok, maar dit is mijn kerstmenu: Voor: Gerookte Kwabaal op een bedje van Wildemanskruid en Witte munt met een parfait van Groene Specht en Grutto. Tussen: Franjestaartsoep met gegratineerde Akkerboterbloemmen. Hoofd: Damhertfilet in Peperige Vaalhoedpaddestoelensaus op een taartje van geroerbakte Wilde Herfsttijloos en Echt Lepelbladerdeeg. Tussen: Knoflookpad billetjes met verse Knoflook en Bascilicum in Bestoven Kaaszwam terrine. ![]() Nagerecht: Pandapisijs met een toefje geklopt IJsberensperma a la flambee (vergeet geen suiker aan de IJsberensperma toe te voegen) (Nagerecht met de complimenten van een Clown.) [ Bericht 1% gewijzigd door SicSicSics op 19-12-2007 17:00:29 ] | |
SolidArt | woensdag 19 december 2007 @ 16:46 |
Gemalen Rendierballen? | |
Nembrionic | woensdag 19 december 2007 @ 16:47 |
quote: Zijn rendieren een bedreigde diersoort dan? | |
SicSicSics | woensdag 19 december 2007 @ 16:48 |
quote:Dat en ik heb liever iets zoets! ![]() | |
En1gma | woensdag 19 december 2007 @ 16:50 |
Niet bedreigd, maar wel een bestaand recept: Gevulde kameel Bereidingstijd: langer dan 2 uur Gang: Hoofdgerecht Keuken: Arabisch Smaak: Hartig Techniek: N.v.t. Soort gerecht: Hoofdgerecht Omschrijving voor 400 personen Ingrediënten * 300 dadels * 200 pluviere-eieren * 20 karpers van 2 pond elk * 4 trapganzen (schoongemaakt en geplukt) * 2 schapen * 1 grote kameel * kruiden Bereidingswijze Graaf een kuil van drie voet diep. Maak daarin een vuur van hete kolen. Kook de eieren hard. Ontschub de karpers en vul die met gepelde eieren en dadels. Kruid de ganzen en vul met gevulde karpers. Vul de schapen met de gevulde ganzen. Vul de kameel met de gevulde schapen. Wikkel in bladeren van de doum palm en begraaf dat in de kuil. Twee dagen bakken. Serveertips Serveer met rijst. | |
Nembrionic | woensdag 19 december 2007 @ 16:50 |
quote:Dan moet je een glaasjes pandapis drinken ![]() | |
ThE_ED | woensdag 19 december 2007 @ 16:50 |
quote:Nee, je kunt het ook gewoon kopen. (Zij het met moeite buiten Scandinavië.) | |
blonchi | woensdag 19 december 2007 @ 18:24 |
quote:Ik sterf!!! ![]() | |
paaskannekoekje | woensdag 19 december 2007 @ 18:28 |
quote: ![]() | |
jvnkie | woensdag 19 december 2007 @ 18:54 |
Heeft iemand nog een aardig recept voor Bruinvisfilet met Tuimelaar-sushi? ![]() | |
B_ernd | woensdag 19 december 2007 @ 19:03 |
quote: Openhaard ![]() | |
Fogel | woensdag 19 december 2007 @ 23:14 |
quote:Nee, er is zelfs een overschot... | |
PeZu | woensdag 19 december 2007 @ 23:19 |
quote:na 1 jaar en 6 dagen ![]() | |
blonchi | woensdag 19 december 2007 @ 23:21 |
quote: ![]() |