rob_de_rechter | vrijdag 8 december 2006 @ 11:49 |
Hallo, in het kader van het maken van kerstkransjes heb ik vrij veel eigeel over. Zeg maar een stuk of 12. Heeft iemand nog een lekker recept waar ik twaalf eigeel in nodig heb (en geen eiwit)? | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 8 december 2006 @ 11:52 |
Roomijs! Sabayon (sp?) | |
sjimz | vrijdag 8 december 2006 @ 11:53 |
bacon-eigeel ijs! Zag het laatst op Discovery ![]() | |
Thomasumo | vrijdag 8 december 2006 @ 12:16 |
creme brulee is eigeel rijk toch? | |
mAst3rb33r | vrijdag 8 december 2006 @ 12:31 |
Je kan er een (grote) of meerdere omeletten mee maken... | |
Molluck | vrijdag 8 december 2006 @ 12:34 |
Carbonara pastasaus, kookroom en geraspte Parmezaan door je eidooiers mengen, spekjes (eigenlijk pancetta) en een sjalotje bakken en het eimengsel door je verse tagliatelle roeren (van het vuur af) totdat het eimengsel indikt... | |
Coolfool | vrijdag 8 december 2006 @ 13:19 |
Creme brulee! Ik heb thuis nog een goddelijk recept van creme brulee met Amaretto! | |
Martijn_77 | vrijdag 8 december 2006 @ 19:31 |
quote:Ben wel erg benieuwd naar dat recept ![]() | |
1-of-6Billion | dinsdag 12 december 2006 @ 13:04 |
advocaat! | |
Razorfist | dinsdag 12 december 2006 @ 14:04 |
quote:hier nog een ![]() | |
zoalshetis | dinsdag 12 december 2006 @ 14:04 |
indische spekkoek. maar ik denk dat je dan het wit ook nodig hebt. | |
vats | woensdag 13 december 2006 @ 06:38 |
Brandewijn kopenen Advocaat maken!!! | |
Coolfool | woensdag 13 december 2006 @ 09:58 |
quote:Ik zal het hier vanavond even plaatsen, indien ik het niet vergeet. | |
W1ZZ | woensdag 13 december 2006 @ 13:56 |
quote:sabayon - FR zabaglione - ITA ![]() | |
Coolfool | donderdag 14 december 2006 @ 18:17 |
Creme brulee met Amaretto: 725 ml slagroom 125 ml amaretto 60 gram fijne tafelsuiker 8 eidooiers Poedersuiker Amandelsnippers Easy does it: room tegen de kook aanbrengen. De eidooiers met de suiker vermengen. De amaretto erbij doen. Room langzaam erbij gieten terwijl je de handel doorroert met een garde. Doe dit alles door een zeef en verdeel het over zes ovenvaste schaaltjes. Zet deze schaaltjes in een ovenschaal en giet daar water in totdat ze half onder water staan. Zet dit 20 tot 25 minuten in de oven op 180 graden. Laat ze daarna helemaal afkoelen en zet ze dan nog 3 tot 4 uur in de koelkast. Voor het serveren de poedersuiker en de amandelsnippers er overheen strooien en de suiker branden. | |
Tha_Butcha | donderdag 14 december 2006 @ 22:49 |
mayo? en anders als emulgator gebruiken | |
Brentmeister | donderdag 14 december 2006 @ 22:52 |
quote:Hmm lekker ![]() | |
mariannemarie | vrijdag 15 december 2006 @ 20:42 |
creme brulee ![]() | |
E.T. | vrijdag 15 december 2006 @ 20:43 |
Tiramisu! ![]() |