Martijn_77 | vrijdag 1 december 2006 @ 18:54 |
Naar aanleiding van de verhalen over Isa's Bananensoep en taart in de SC en topic speciaal voor recepten met bananenquote: quote: quote: quote: quote: quote: | |
spanishgirl | vrijdag 1 december 2006 @ 18:58 |
Bananenchips Ingredienten: Bakbananen. Bereiding: Je neemt een bakbanaan, schilt deze, en snijd de banaan in dunne plakjes. De plakjes met zout bestrooien en in een pan met hete olie bakken. Niet te veel plakjes banaan in een keer bakken anders gaan ze aan elkaar plakken. Je haalt ze er uit als ze mooi goud zijn. Een beetje af laten koelen en smullen maar. | |
Elvi | vrijdag 1 december 2006 @ 19:24 |
Of gewoon banaan in de pannenkoek meebakken! Heb ik net ook op ![]() | |
Petre | vrijdag 1 december 2006 @ 21:52 |
Rumbanaan Nagerecht voor op de BBQ! 1 Banaan per persoon Wat suiker Scheutje rum Aluminiumfolie BBQ Men snijde de schille van de banaan open aan de holle kant. Dan strooie men daar wat suiker in, sprenkelt men er wat rum in ( al naargelang de leeftijd van de gast weinig voor kids, +- een eetlepel voor volwassenen). dan drukke men de schil weer voorzichtig in zijn normale staat terug. Wikkelt men de banaan in de aluminiumfolie en legge de banaan voor 5 minuten in/op de nagloeiende BBQ. Resultaat: De banaan is zacht geworden en de suiker en rum geven de banaan een zoetere smaak! | |
travelman | zaterdag 2 december 2006 @ 13:38 |
banaan in de pan, honing eroverheen en hagelsalg om het af te maken ![]() | |
Oblivion | zaterdag 2 december 2006 @ 13:43 |
Banaan fijn prakken in verse sinaasappelsap... ![]() | |
Petre | zaterdag 2 december 2006 @ 14:06 |
Die rumbanaan kan ook nog met wat kaneel erbij, volgens MissHobje ![]() | |
Tintaglia | zondag 3 december 2006 @ 19:31 |
én chocolade! ![]() | |
Pietverdriet | zondag 3 december 2006 @ 19:49 |
Banaan in de blender, met druivensuiker en wat citroensap, tot vloeistof malen en dan in de ijsmachine.. | |
Maneki.Neko | zondag 3 december 2006 @ 21:54 |
Banaan prakken met yoghurt en wat basterdsuiker. Zo lekker, je vreet de schaal er bij op ![]() | |
Milkmannetje | zondag 3 december 2006 @ 21:56 |
Recept: Mihoen Banaan Men make gewoon mihoen klaar, met een pakje conimex mihoen speciaal. Wat groente erbij, en in de plaats van vlees, doe je er een paar bananen in. Supah lekker! En een erg lekkere combinatie! Heb niets dan lof ontvangen van mijn proefkonijnen ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Milkmannetje op 03-12-2006 21:56:20 (typo) ] | |
donleo | maandag 4 december 2006 @ 09:40 |
banaan, in fijne blokje gesneden. Gemarineerd met Batida de Coco (soort malibu, maar dan anders) De schil (geraspt op de microplane) en het sap van 1 limoen. Heerlijk! Op het laatst kan je nog fijn gesneden mint er door heen doen. Serveer er het bij 'n warm taartje van chocolade ofzo. top | |
kahaarin | maandag 4 december 2006 @ 11:54 |
Bananenboot (dessert): Halveer een banaan, leg de helften ongeveer 5 cm uitelkaar op een bordje, doe er 2 bollen vanilleijs en 1 bol citrusvruchtenijs (citroen, limoen of sinaasappel) tussen. Garneren met vanillesuikergezoette versgeklopte slagroom en warme chocoladesaus erbij serveren om er naar smaak overheen te doen. ![]() Eventueel een beetje pisang ambon over de bananen sprenkelen voor je ze gaat aankleden. ![]() | |
kabouter.muts | maandag 4 december 2006 @ 23:32 |
dirty banana mijn favo drankje in Jamaica melk, ijsblokjes, rum en bananenlikeur. all in de mix---->> blender rietje erbij ![]() Ziet er heel onsmakelijk uit als het even staat(dirty) dan weer goed roeren. ![]() Bijna het belangerijkste vergeten. Een rijpe banaan!!! [ Bericht 18% gewijzigd door kabouter.muts op 05-12-2006 17:47:05 ] | |
kahaarin | dinsdag 5 december 2006 @ 13:25 |
quote:Bedoel je met dirty dat de bananenlikeur en melk een beetje gaan schiften? Lijkt me erg lekker, op naar de slijter! ![]() | |
rishi120 | dinsdag 5 december 2006 @ 17:29 |
BAKABANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 rijpe Surinaamse bananen ( geen bacoven, groene bananen!) 1 deciliter water (half glas) half theelepel bruissoda of bakpoeder 50 gram blom mespunt zout bak-olie Bereidingswijze: De bananen wassen, schillen en in de lengte of schuin in dunne plakken snijden. De blom mengen met het zout en soda of bakpoeder. Een kuiltje in het midden maken. Al roerende vanuit het midden het water toevoegen tot een glad beslag verkregen is. De olie heet laten worden. De bananen in het beslag dompelen, even het overtollig beslag laten afdruipen en dan in de hete olie goudbruin bakken. Serveren - opdienen: Op keukenpapier of in een zeef laten uitlekken en opdienen. eet smakelijk! | |
kabouter.muts | dinsdag 5 december 2006 @ 17:47 |
quote:En een rijpe banaan erin. sorry bijna het belangerijkste ingr. vergeten. (oeps) | |
kahaarin | dinsdag 5 december 2006 @ 18:16 |
quote:Een bananensmoothie met likeur dus! ![]() ![]() | |
Isabeau | dinsdag 5 december 2006 @ 19:14 |
We kunnen gewoon nòg een bananenthemaavond houden ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 5 december 2006 @ 19:20 |
quote:Waar blijven jou bananenrecpeten trouwens? ![]() | |
Isabeau | dinsdag 5 december 2006 @ 19:23 |
Dan moet ik opstaan en naar de keuken lopen om de recepten over te typen ![]() En ik ben nogal lui als ik vrij ben. | |
kabouter.muts | woensdag 6 december 2006 @ 11:17 |
quote:Ja het gaat schiften. doe er ook een scheutje citroen bij voor het kleurbehoud anders krijg je bruin geschift drankje. Het is heel dik trouwens. | |
Gripper | woensdag 6 december 2006 @ 11:25 |
Banaan-appel ijs: Een banaan en een stevige appel (granny) bakken in een klontje roomboter. Als de banaan en de appel bruin zijn, 2 eetlepels basterdsuiker bij de boter, en de zaak een beetje laten carameliseren. Banaan en appelschijfjes op een bordje leggen, schepje lekker ijs erbij (bijvoorbeeld pecan caramel van hertog) en garneren met een rolo. Vooral die laatste stap is natuurlijk essentieel ![]() | |
kahaarin | woensdag 6 december 2006 @ 17:08 |
quote:*gaat ook brede rietjes aanschaffen* Limoensap vind ik lekkerder maar toch bedankt voor de tip, het oog wil ook wat! ![]() | |
Tintaglia | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:30 |
Ook een lekkere : Tostones van banaan met mangochutney benodigdheden: bakbananen. olijfolie mangochutney Bereiding: Je snijd de bananen in partjes van ongeveer 3 cm, frituurt ze in de olijfolie totdat ze een goudbruin korstje krijgen, haal ze er dan uit, plet ze tot ze dun en rond zijn, en frituur ze dan weer totdat ze helemaal bruin zijn. Voor het eten bestrooien met wat zout en eten met de mangochutney. Je krijgt als het ware dus soort bananen-koekjes. ( wat je eventueel ook kan doen, is de banaan in de lengte in dunne plakjes snijden, dan hoef je ze maar 1 keer te frituren, is dus veel sneller dan ze in partjes snijden ) Echt een heerlijke combinatie, en voor de liefhebbers, het is natuurlijk het lekkerst om de mangochutney zelf te maken, al is het best een werk ![]() | |
Tourniquet | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:55 |
Bananensoep Benodigdheden voor 2 liter soep: 2 grote uien 2 teentjes knoflook 4 rijpe bananen 2 blikken gepelde tomaten 2 eetlepels currysaus 3 à 4 bouillonblokjes (kip of groenten) Bereiding De teentjes knoflook lichtbruin fruiten in wat olie, de gesneden ui bijvoegen en laten stoven. Daarna de bananen in stukjes, de gepelde tomaten en de currysaus even mee laten sudderen. Gooi er dan de bouillonblokjes bij en vul aan met water tot ongeveer 2 l. Na een kwartier is het klaar, dan mag de (staaf)mixer erin. | |
tuiterdespuiter | zaterdag 6 januari 2007 @ 12:37 |
Een lekker dessert met banaan: Banaan in kokosroom 400ml kokosmelk 5 bananen 125ml water 4eetlepels suiker snufje zout Doe de kokosmelk, water en suiker in een pannetje en breng het aan de kook tot de suiker opgelost is. Hierna de bananen (in stukjes, of stukken: wat jij wilt) erbij doen en ook het zout. Hierna nog een minuutje of 5 á 10 koken tot de bananen lekker zacht zijn. Serveren in kommetjes en eet smakelijk ![]() | |
ParanoidEv | zaterdag 6 januari 2007 @ 13:10 |
Ik had op tv eens iets gezien met banaan , een schil opendoen en de banaan opensnijden, mashmallows en chocolade er in, schil dicht, in alufoli en dan boven de bbq. | |
Tezz | zaterdag 6 januari 2007 @ 14:38 |
Nagerecht met banaan: BANENBONBONS -filodeeg -banaan -honing -bananenroomijs -slagroom Rol het filodeeg uit en maak rechthoekjes van 8x 10 cm (of zo, ongeveer), stukje banaan er op, honing erover druppelen en het filodeeg dichtvouwen als een chocotof zeg maar. 20 minuutjes in de oven op 180 graden. Iets af laten koelen (maar wel warm serveren) en poedersuiker erover strooien. Dan het bordje opmaken met twee bonbons, bolletje ijs, wat slagroom en wat leuke frutsels erbij (chocolaatje, takje munt of zo, suikerspinseltje bijvoorbeeld). | |
klaarover | zaterdag 6 januari 2007 @ 15:17 |
Bananen-chutney. Met azijn en/of limoensap, ui en rode peper, vervolgens een maand laten rijpen. Staat nu al 4 mnd in de kast te wachten op een bestemming. | |
SHE | zaterdag 6 januari 2007 @ 15:41 |
Bananenbrood: 225-250 gram bloem 2¼ theelepel bakpoeder ½ theelepel baking soda of bicarbonaat ½ theelepel zout 5 eetlepels boter, margarine, vetvrije yoghurt of zure room 150 gram suiker ¾ theelepel geraspte citroen 2 geklutste eieren 2-3 fijngeprakte bananen 1 zakje vanillesuiker Bereiding: Meng in een schaal de bloem met de bakpoeder en de soda. In een andere schaal de yoghurt met de suiker kloppen tot het schuimig is. Dan de geklutste eieren er een voor een door kloppen en daarna de geprakte bananen en het vanille-extract. Voeg daarna de droge bestanddelen toe in drie gedeelten tot je een soepel beslag hebt. uurtje in de oven, 200 graden. Ik gooi er zelf altijd sloten rum en walnoten bij..maar da's de onverantwoorde versie | |
Whiskers | dinsdag 21 juli 2009 @ 18:22 |
quote:Kickje ![]() Waar kun je brede rietjes kopen? Ik heb ze nog nooit gezien bij de Blokkers en AH's van deze wereld... | |
Trusten | dinsdag 21 juli 2009 @ 18:52 |
Mmmm...banaan ![]() quote: quote: quote: | |
RobinOok | dinsdag 21 juli 2009 @ 19:05 |
![]() Gewone banaan in stukjes, inwikkelen in ontbijtspek, satestokje erdoor, op de bbq. | |
MinderMutsig | dinsdag 21 juli 2009 @ 19:12 |
Ik vind die bananensoep een beetje eng klinken maar verder lijken de recepten me erg lekker. ![]() | |
kahaarin | dinsdag 21 juli 2009 @ 19:56 |
quote:Lol, die van mij komen uit Duitsland, een keer stom toevallig tegenaan gelopen. ![]() | |
styliste | dinsdag 21 juli 2009 @ 20:11 |
quote:jam dat ziet er lekker uit! ![]() | |
RobinOok | dinsdag 21 juli 2009 @ 20:34 |
Leuk voor kinderen ook. Ik was er in ieder geval dol op vroeger. ![]() | |
Paikea | dinsdag 28 juli 2009 @ 11:51 |
quote:Die gecondenseerde melk, wordt dat dan uiteindelijk de toffee? Kan het me moeilijk voorstellen! Wil het vrijdag gaan maken voor de verjaardag van ![]() ![]() | |
Hik | dinsdag 28 juli 2009 @ 13:45 |
Ben zelf geen enorme bananenfan, maar lief wel, dus ik doe ook wel eens wat (en kan jullie recepten zeker gebruiken). Laatst heerlijk bananenijs gemaakt met - Standaard ijsrecept voor vanilleijs (dus met eieren,room en vanille stokjes) - Drie gestaafmixerde bananen - Gehakte brokjes witte chocolade ![]() ![]() Bananen tarte-tatin doe ik ook nog wel eens: - Suiker carameliseren in een pannetje - Op de bakplaat - Hierop in de lengte doorgesneden bananen leggen - Hierop een paar aan elkaar geplakte stukken bladerdeeg - In de oven tot lekker bruin Je kunt het ding zo groot maken als je wilt, als je veel mensen hebt doe je gewoon de hele bakplaat. Lekker met ijs (erop!). Wel gelijk loshalen als-ie uit de oven komt, anders krijg je m nooit meer van je bakplaat. Heb ook nog een lekker recept voor Thaise bananen/cocos pudding dingetjes. Ga ik even opzoeken... | |
Hik | dinsdag 28 juli 2009 @ 13:47 |
quote:Wat voor weekend was dat? ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 28 juli 2009 @ 15:56 |
Banana maple toffee cake ![]() In een hapjespan toffee maken van boter, bruine suiker en maple syrup. Hierin stukken banaan in waaiervorm schikken (in de lengte en de breedte gehalveerd). Beslag maken van boter, bruine suiker, maple syrup, eieren, een geprakte banaan en zelfrijzend bakmeel. Beslag over de bananen gieten en in de oven. Uit de oven na 35 minuten, 5 minuten wachten, omkeren om een bord. | |
Deliah | dinsdag 28 juli 2009 @ 18:51 |
Banaan prakken, met slagroom vermengen en er ijs van laten draaien. |