Smurfin | vrijdag 1 december 2006 @ 12:50 |

Ook wel Slow Cooker genoemd.
Ik hoorde dat zo'n pan ideaal is. Iemand ervaringen hiermee? |
Smurfin | zaterdag 2 december 2006 @ 15:46 |
Is er helemaal niemand die zo'n Crock Pot, of ervaringen hiermee, heeft? |
Blues | zaterdag 2 december 2006 @ 15:59 |
Ik had er zelfs nog nooit van gehoord  Het vervangt het aloude petroleumstelletje van oma denk ik  Even opgezocht :quote:In Nederlands is de slowcooker mondjesmaat te signaleren in gespecialiseerde kookwinkels, in Engelstalige landen helemaal trendy en inmiddels niet meer weg te denken uit de keuken. U snijdt de avond van tevoren eventueel alvast de groenten en het vlees in stukken, doet 's ochtends de stekker van de slowcooker in het stopcontact, stopt de ingrediënten in de cooker en giet er warm vocht op. U trekt vervolgens de deur achter u dicht en úren laten geurt u bij thuiskomst een verrukkelijke stoofpot tegemoet. Nog even rijst of puree erbij klaarmaken en genieten! De slowcooker bestaat uit een metalen buitenframe met verwarmingselement, met daarin een losse aardewerken binnenpot. De meeste slowcookers hebben drie standen; 'high', 'low' of 'warm' (houden). Sommige slowcookers zijn voorzien van een praktische 'auto' stand. De slowcooker onderscheidt zich van de gietijzeren pan met sudderplaatje door de thermostaat. Deze zorgt voor een constante temperatuur waardoor aanbranden onmogelijk is. Thuisblijven is dus niet nodig. Bovendien is er bij bereiding in de slowcooker minder vocht nodig dan bij bereiding in de stoofpan, omdat het vocht nauwelijks kan verdampen. Door de lage temperatuur blijven belangrijke voedingsstoffen bovendien optimaal bewaard. De representatieve aardewerken binnenpot kan na bereiding zó op tafel. Belangrijk aandachtspunt bij de slowcookeris dat het optillen van het deksel de bereidingstijd per keer met ± 20 minuten verlengt. Leuke pan! |
Isabeau | zondag 3 december 2006 @ 00:16 |
quote: Wat waren dan de redenen voor het ideaal zijn? Ik kende het overigens ook niet. |
spookvrouw | zondag 3 december 2006 @ 00:52 |
Ja, ik heb er een, nadat ik vele malen bij vrienden in Amerika het gemak daarvan heb gezien. Twee jaar geleden ik dacht bij rtl4 shop gekocht. Ideaal is het zeker. Je kan b.v. draadjesvlees erin laten sudderen voor uren zonder toevoeging van boter, uiteraard wel de laurierblaadjes. Je maakt er de heerlijkste gehaktbroden mee. Wat dacht je van de stoofpeertjes. Of het maken van rabarbermoes?
zie hieronder voor de vele voorbeelden.
[url=http://southernfood.about.com/library/crock/blcpidx.htm[/url]
[url=http://southernfood.about.com/library/crock/blveg.htm[/url]
[url=http://www.geocities.com/webcipes/crock.html[/url] |
Pietverdriet | zondag 3 december 2006 @ 12:10 |
Je hebt helemaal geen speciale electrische pan nodig, gewoon een braadpan gebruiken en het vuur dan laag zetten. |
Blues | zondag 3 december 2006 @ 15:24 |
Onze nuchtere Piet zet ons even met beide benen op de grond.  |
Muck | zondag 3 december 2006 @ 18:55 |
quote:Op zondag 3 december 2006 12:10 schreef Pietverdriet het volgende:Je hebt helemaal geen speciale electrische pan nodig, gewoon een braadpan gebruiken en het vuur dan laag zetten. my thoughts exactly... |