Oneens en eensquote:Op zaterdag 30 december 2006 22:09 schreef Doffy het volgende:
Ik heb die fles destijds gekocht en niet lang daarna weggegeven. Niet doorheen te komen, vond ik.
De Highland Park (18yr, Cadenhead's, 58.2%, first-fill sherry) die ik nu aan het drinken ben daarentegen...
Ik ken de Glenlivet 12y en das goed spul. Dus ik zou die 15y maar zelf openmaken als ik jou was.quote:Op zaterdag 30 december 2006 20:44 schreef Teqronaut het volgende:
Hey ik heb deze gekregen gisteren. Is die het openen waard of kan ik hem beter zelf ook weer weggeven
The Glenlivet 15 Years Old French Oak Reserve
[afbeelding]
Bedankt voor de tip!quote:Op zondag 31 december 2006 11:49 schreef Gio het volgende:
Voor de liefhebbers: Zondag 11 maart, whisky festival Utrecht
http://www.whiskyfestivalutrecht.nl/
En het komt natuurlijk van Isle of Arran, niet Islay - sorry (maar het ligt er wel vlak bij)quote:Notes: The Arran Malt in this bottling was finished for a period of 4 months in French oak casks previously used for the famous ‘Villa Gemma’ cuvée from the Italian wine producer, Gianni Masciarelli.
Colour: Deer ruby – amber
Aroma: Enormous complexity! Warm syrup and cloves mingle with hints of tobacco, vanilla and varnished wood.
Palate: Powerful with a real depth of character. Subtle it is not but this is a real warming dram for the long winter nights.
Finish: Truly one to savour with lingering sweetness and spice. Mulled wine anyone?
Bij de whiskies die je noemt is er zo weinig smaak dat het volgens mij niet eens achteruit kán gaanquote:Op zondag 7 januari 2007 00:00 schreef Roel_Jewel het volgende:
Ongetwijfeld al eerder aan bod gekomen, maar: hoe lang kun je een (aangebroken) fles whisk(e)y bewaren? En wat doet de smaak? Heb er hier nog een paar staan (paar > 1 jaar aangebroken; paar nog braaf dicht ): Jameson, Tullamore Dew, Johnny Walker Red Label en Jim Beam. Maar ben nou nog net niet genoeg kenner om te herkennen of die smaak achteruit gegaan is .
Goed om te weten dan weet ik hoe lang ik nog met flessen ongeveer kan doenquote:Op zondag 7 januari 2007 11:51 schreef Doffy het volgende:
Serieus, RJ, of iets "bederft" hangt af van het soort whisky (en daar is geen peil op te trekken), maar vooral van de hoeveelheid lucht (=zuurstof) die boven de vloeistof hangt. Als vuistregel geldt: een fles die half leeg is of meer, bederft binnen 6 maanden. Dat is geen wet van Meden en Perzen, maar het helpt als richtlijn.
Dus als jouw flessen wel open zijn geweest, maar er nauwelijks uit gedronken, dan zal het niet veel verschil maken.
Hmm, ik destilleer hier een lichte voorkeur voor Islay uit.quote:Op zondag 7 januari 2007 15:35 schreef Soople het volgende:
Ik mis Verhaar in Bilthoven in de OP: http://www.whiskyshop.nl/
Overigens van de week een erg leuk feestje gehad (had zelf wat te vieren) en wat kreeg ik?
Bowmore 16y 1989 51,9%
Lagavulin 16y 1990 double matured 43%
Caol Ila 14y 1992 57,7% (Signatory)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |