Kan een kat best tegen hoor als ie daar in een lekker holletje kan kruipen.quote:Op maandag 27 november 2006 19:49 schreef Flower-Ti-Amo het volgende:
inderdaad blaasontsteking, niet zo gek ook he als je je katten ´s nachts opsluit in de schuur![]()
Het heeft nog niet gevroren dit jaar en de mandjes met kleedje staan hoog op een plank.quote:Op maandag 27 november 2006 19:49 schreef Flower-Ti-Amo het volgende:
inderdaad blaasontsteking, niet zo gek ook he als je je katten ´s nachts opsluit in de schuur![]()
Begrijp ik nou goed dat ze 2 dagen per week, plus alle nachten opgesloten in een schuur zitten?quote:Op maandag 27 november 2006 19:37 schreef EdvandeBerg het volgende:
Wij hebben twee poezen, beide vrouwtjes, ongeveer 7-8 jaar oud, gesteriliseerd, nooit ziek geweest.
Sinds wij kleine kinderen hebben, zijn de katten hun voorrangspositie kwijt en krijgen veel minder aandacht. Daarnaast komen ze niet meer boven (overal haar) en gaan ze 's avonds de schuur in in een mandje. Sinds ze in onze tuin kakken, sluit ik ze dan ook op in de schuur. 5 van de 7 dagen is er iemand overdag thuis en zijn ze overdag gewoon binnen. Helaas hebben ze ook wat stress van de kinderen, die houden er van om naar ze te roepen en ze achterna te rennen.
Pas sinds een paar weken piest er af en toe ook 1 in huis en dit gebeurt steeds vaker. Nu is me ook opgevallen dat er af en toe roze druppels te vinden zijn. Het moet van de katten komen, maar ruikt niet echt naar urine.
Wat zou dit kunnen zijn?
Overdag zijn ze vrij om te gaan waar ze willen, slechts twee dagen per week van 8 tot 18.00 uur niet. ze kunnen dan wel gewoon buiten klieren en de schuur in. Als wij wél thuis zijn, liggen ze ook vaak overdags in hun mandje in de schuur.quote:Op maandag 27 november 2006 22:41 schreef tonja het volgende:
[..]
Begrijp ik nou goed dat ze 2 dagen per week, plus alle nachten opgesloten in een schuur zitten?
Oh, en meteen naar de dierenarts natuurlijk als je kat roze piest.
Ik bedoelde het niet lullig natuurlijk, maar zo 'n ingrijpende verandering in leefomgeving, zoals bij jullie het geval is, is voor katten ( en zeker de gevoelige typjes ) best stressvol.quote:Op maandag 27 november 2006 22:39 schreef EdvandeBerg het volgende:
Je doet het klinken of de katten verwaarloosd en mishandeld worden ofzo
Wij willen de katten niet meer boven omdat ze, vooral degene met de aandoening, ontzettend verharen. Ze hadden er ook een handje van op de strijkplank, in de wasmand en in de kledingkast etc. te liggen. Daar waar je ze niet wilt hebben. De stresskip van de twee vonden we vaak enorme vlokken van, ook in de tijd dat ze nog alle privileges hadden. De kleine van de twee, de relatief probleemloze dus, scherpt verder 's nachts nog wel eens haar nageltjes aan de bank en heeft ons vorige bankstel persoonlijk naar den knoppen geholpen.
Ze liggen dus 5 dagen per week overdag in huis te luieren en worden 's avonds laat de schuur in gebonjourd. Alleen de dagen dat er bij ons niemand thuis is, zijn ze buiten, maar het luik in de schuurdeur is open en een fijn comfortabel mandje staat klaar in een droge, stenen schuur zonder schimmel ed. Daar staat ook de kattebak.
De verandering betreft vooral de komst van de kinderen. Hierdoor heb je weinig tijd voor de beesten, terwijl ze dit wel gewend waren. Ook vinden de kids het leuk om gillend achter katten aan te rennen en ze storen als ze liggen te slapen op de vensterbank. We proberen de kinderen over te halen om de katten met rust te laten, maar dit lukt niet altijd. Daar zijn het nu eenmaal kinderen (1,5 en 3 jr.) voor. Ze zijn verder niet gemeen ofzo, ze willen alleen reactie en aandacht.
De kinderen zitten niet de hele dag door achter ze aan, maar af en toe. De grote van de twee is gewoon een beest wat heel gevoelig is voor stress. Ze is vrij dom in vergelijking met die andere en heeft een kort termijngeheugen van ongeveer een minuut. Deze katten afleren om te krabben aan de bank is zo goed als onmogelijk omdat de geniepers het altijd 's nachts doen (als ze binnen zijn), hetzelfde geldt voor het poepen in de tuin.quote:Op dinsdag 28 november 2006 09:04 schreef gargamel het volgende:
Mijn kinderen (6) hebben van kleins af aan geleerd hoe ze met mijn katten (4) om moeten gaan. Er wordt niet gillend achter ze aan gerend, ze zitten niet aan de kattenbak of eten/drinken, er wordt niet aan staartengetrokken of zelfs opgepakt. Ze hebben geleerd dat een kat schrikt van harde geluiden en ruwe bewegingen. Natuurlijk vinden mijn katten het niet top dat hun toppositie veranderde toen de kinderen geboren werden, maar savond krijgen ze dat ruimschoots gecompenseerd. De wasmand is dusdanig opgeborgen dat er geen katten in kunnen, de kledingkasten zijn dicht. De huiskamer wordt afgesloten (preventie) snachts dus het bankstel blijft ook heel en de slaapkamers zijn verboden toegang voor de katten. Nagels worden alleen aan de krabpaal gescherpt (ook katten kan je opvoeden mits met heel veel geduld) Verder hebben ze het hele huis en zolder om te ravotten. Idd de strijkplank is een favoriet slaapplaatsje. Je kunt twee dingen doen: gooi er een oud hoeslaken over of ruim hem gewoon op na gebruik. Ik denk dat mijn katten minder gestrest zijn dan de jouwe met kinderen.
Kort gezegt: voed je kinderen op zodat die stresfactor er iig niet meer is en denk een beetje als een kat bij de inrichting van je huis.
Als je dan toch geen tijd meer hebt voor ze, zoek dan liever een andere baas voor ze ipv ze uit het huis te verbannen.
Als je je katten bovendien buitenshuis houd kan je ook veel later zien of er iets met ze aan de hand is. Net als nu: een kat loopt alweer veel te lang met bloed in zijn urine rond, bovendien moet je op een forum vragen wat er aan de hand is ipv even met je dierearts te bellen.
Sorrie dat ik een beetje boos klink maar katten zijn geen meubelstukjes die je eens in de week afstoft.
Ik mag hopen dat je dit niet meentquote:Op dinsdag 28 november 2006 22:28 schreef EdvandeBerg het volgende:
Rekening was 53 euro! Ik heb Skippy verteld dat de volgende keer ik haar niet bij de dierenarts aflever, maar bij het plaatselijke Chinees-Indisch restaurant
Wat denk je zelf? Lijkt mij dat de smiley genoeg zegt?quote:
Maar ze had ook verhoging....quote:Op dinsdag 28 november 2006 22:49 schreef JetFreggel het volgende:
een kat kan van de stress een verkrampt blaasje krijgen, door de geirriteerde blaaswand komt er dan bloed in de urine wat de roze kleur verklaard. het in huis plassen kan komen door de verkramping, kat moet dan steeds kleine plasjes.
Met verhoging mogen ze toch zeker wel in huis hoop ik?quote:Op dinsdag 28 november 2006 23:26 schreef EdvandeBerg het volgende:
[..]
Wat denk je zelf? Lijkt mij dat de smiley genoeg zegt?
[..]
Maar ze had ook verhoging....
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |