Als je dingen als <a> tags en [url] BB codes gaat blokkeren dan ga je ook heel veel mensen die geen kwaad in de zin hebben verwarren. Gewoon willekeurige woorden of tags gaan verbieden is gewoon not done.quote:Op zondag 24 december 2006 12:10 schreef BlueCurl het volgende:
tnx swetsenegger. ik had hiervoor een random image gedaan maar dat hielp niet echt... spam kwam er gewoon doorheen en ik kreeg ook het commentaar dat mensen niet dingen konden invoeren en dat ik dan eerst moest uitleggen dat ze een plaatje over moesten tikken terwijl dit er wel duidelijk bijstond. vandaar dat ik die lijst eens wil proberen aangezien alle spam bij mij een link bevat.. of met a href gewoon of met ubb code...
Dat is natuurlijk gewoon nutteloos en het enige wat je daar aan overhoud is een voor jou, als webmaster zijnde, erg onoverzichtelijke website met programmeertechnisch irritante veldnamen.quote:Op zaterdag 23 december 2006 20:19 schreef beerten het volgende:
[..]
Er is een nog veel simpeler manier: geef erg onlogische namen aan de pagina's van je gastenboek.
Niet "gastenboek.html" maar "lmadfhbvlkjsd.html" bijvoorbeeld
De velden van je gastenboek geef je ook onlogische namen.
'naam" ----> "ljfh"
"email" ----> "mvkkfvdf"
"onderwerp" ----> "erietuhirtuh"
Zoiets
Spambots zoeken naar patronen, herkenbare zaken. Duidelijke namen voor variabelen/pagina's zijn handige patronen en worden dus snel gevonden.
Dat is dus een Captcha, waar Swetsenegger het ook al over had.quote:Op zondag 24 december 2006 14:31 schreef Tuvai.net het volgende:
Voor spam tegen te gaan in gastenboeken maak ik altijd een random image aan die een 5 karakter lange code weergeeft die mensen moeten over tikken.
Zoals ik reeds aangaf, het is geen oplossing maar een soort van "workaround".quote:Op zondag 24 december 2006 15:03 schreef Tuvai.net het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk gewoon nutteloos en het enige wat je daar aan overhoud is een voor jou, als webmaster zijnde, erg onoverzichtelijke website met programmeertechnisch irritante veldnamen.
Heb je ook niks aan. Dat is voor iemand die een spam bot programmeert gewoon een kwestie van het lezen van je veldnaam in je broncode. En dan maakt het natuurlijk geen ruk uit of je veldje 'emailadres' of 'q23rwefyqr' heet.quote:Op maandag 25 december 2006 00:54 schreef beerten het volgende:Iemand ervaring met variabele veldnamen?
is checken op referrer dan niet het handigstquote:Op maandag 25 december 2006 12:48 schreef Tuvai.net het volgende:
Ook niet.Spambots komen niet eerst op jouw site om eerst de invoerveldjes in te vullen om vervolgens op te 'submit' knop te klikken, zoals jij dat als mens zijnde doet.
Meestal zijn ze volledig geautomatiseerd en werken ze middels een ander, eigen formulier, dat dan met z'n eigen submitknopje werkt.
Dat lijkt mij niet en wel om twee redenen:quote:Op maandag 25 december 2006 12:57 schreef qu63 het volgende:
[..]
is checken op referrer dan niet het handigst
Dan zal je wel héél beroerd checken. je checked natuurlijk pas ná de post op de referer.quote:Op maandag 25 december 2006 13:30 schreef zwambtenaar het volgende:
[..]
Dat lijkt mij niet en wel om twee redenen:
1. Spamrobots doen meestal directe post request, waardoor het referrer veld leeg blijft. Als je request met een leeg referrer veld gaat weren, dan sluit je dus ook alle goedwillende bezoekers uit die direct naar je website zijn gekomen (dus niet via een link) en dat wil je natuurlijk absoluut niet.
Dat is een betere reden om niet op een referer te vertrouwen als anti-spam maatregelquote:2. Het referrer veld is zo onbetrouwbaar als de pest. Je hebt er echt niets aan.
Nee, de referal header is hartstikke onbetrouwbaar en valt door mensen/spambots al net zo makkelijk mee te knoeien als men dat tegenwoordig met IP adressen doet.quote:Op maandag 25 december 2006 12:57 schreef qu63 het volgende:
[..]
is checken op referrer dan niet het handigst
Waarom al die moeite als een captcha je probleem oplost?quote:Op maandag 25 december 2006 17:55 schreef beerten het volgende:
Ik heb eens een log bijgehouden en vanalles verzameld qua referer etc. Gastenboek bewust vol laten lopen met spam. Er is wel een tool te schrijven die patronen herkent en op basis daarvan bepaalt of het spam is of niet.
Maar dat zal wel een dure hobby worden qua tijd. Spammers zijn niet achterlijk en er valt wat te verdienen...
Wat geef jij je gemakkelijk gewonnenquote:Op maandag 25 december 2006 20:55 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Waarom al die moeite als een captcha je probleem oplost?
vaak niet, maar geheel uitgesloten is het nietquote:Op maandag 25 december 2006 21:27 schreef SuperRembo het volgende:
Voeren die spammers eigenlijk ook javascript uit?
1 2 3 | $con = mysql_connect("hostname.com:3306","User","wachtwoord"); ?> |
1 |
als ik start-> uitvoeren->cmdquote:Op woensdag 27 december 2006 02:31 schreef slakkie het volgende:
Kan je via de command line wel naar je server connecten met mysql met die user? Als je dat niet kan lijkt het me dat je die user nog niet hebt aangemaakt binnen mysql.
Al een FLUSH PRIVILEGES gedaan nadat je die user had aangemaakt?quote:Op woensdag 27 december 2006 07:22 schreef mschol het volgende:
[..]
als ik start-> uitvoeren->cmd
telnet 10.0.0.180 3306
doe dan krijg ik het versie nummer van mysql terug en wat garbage
kan alleen niet inloggen omdat hij een handsake wil hebben
en de gebruiker bestaat 100% zeker en heeft voldoende rechten:
[afbeelding]
nee, maar ik ben er volgens mij achter:quote:Op woensdag 27 december 2006 08:11 schreef JeRa het volgende:
[..]
Al een FLUSH PRIVILEGES gedaan nadat je die user had aangemaakt?
Nogmaals, zoals Swetsenegger eerder al aangaf, waarom zo omslachtig en moeilijk liggen doen wanneer een captcha een effectieve én eenvoudige oplossing is? Sowieso zou ik Javascript echt niet gaan gebruiken wanneer het niet echt nodig is, maar goed, dat is gewoon hoe ik in het algemeen over Javascript denk.quote:Op maandag 25 december 2006 22:34 schreef Desdinova het volgende:
@wipes
ik denk met een str_replace("é","e",htmlentities($string));
maar misschien dat je die htmlentities weg kan laten, afhankelijk van je input denk ik
maar nog ff over die forms eh..
als je nou een hidden field neemt met bijv name check. en je voert onderaan je pagina een javascriptje uit waarmee je dat field een waarde geeft van 'confirm'. dit betekent dus dat een spambot die niet op de pagina komt (dus een eigen formulier heeft als ik het goed begrepen heb) ook dit javascriptje niet uitvoert, en op die manier dus niet door de check kan komen?
Ligt d'r aan hoe je 't bekijkt.quote:Op maandag 25 december 2006 21:27 schreef SuperRembo het volgende:
Voeren die spammers eigenlijk ook javascript uit?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |