Monotomo | zondag 26 november 2006 @ 12:15 |
Beetje aan 't kloten met chemicaliën laatste tijd en wil een boterzuur maken. Nou kwam ik 2 recepten tegen. Één met stukjes aardappel en één met aardappeschillen. Dat mengen met water (en evt. Pokon om het proces te versnellen?) en in een wekpot doen (evt. een laagje olie op het water zodat er geen lucht bijkomt). Maar als er geen lucht bij mag komen, moet je het water dan eerst laten koken? Zodat er een groot deel van de zuurstof uit het water is? | |
Koewam | zondag 26 november 2006 @ 12:18 |
wil je ghb maken? | |
Monotomo | zondag 26 november 2006 @ 12:19 |
quote:Nee stank. ![]() | |
Catbert | zondag 26 november 2006 @ 12:30 |
Ugh. OP de middelbare school heeft iemand een keer een fles van die zooi kapot laten vallen. Hele vleugel kon geevacueerd worden. Maar nee, je moet het water juist niet koken, het is juist de bedoeling dat die aardappel gaat fermenteren. | |
Monotomo | zondag 26 november 2006 @ 12:34 |
quote:Oké bedankt. Heb nu aardappelschillen en partjes aardappel in een wekpot met water gedaan met een laagje zonnebloem olie erop. Staat nu tegen de schoorsteen van de openhaard aan. ![]() | |
lipje | zondag 26 november 2006 @ 12:49 |
quote: ![]() | |
Byte_Me | zondag 26 november 2006 @ 12:56 |
kijk je wel uit voor botulisme? | |
Sakura | zondag 26 november 2006 @ 12:58 |
Maar waarom zo moeilijk doen, gewoon een spitskool koken, niet helemaal opeten, en het restje in de pan laten zitten en dan een weekje op vakantie gaan. Na de vakantie de deksel van de pan halen en succes verzekerd ![]() | |
Catbert | maandag 27 november 2006 @ 11:51 |
quote:Botulisme wordt veroorzaakt door een bacterie die leeft in een eiwitrijk milieu. Aardappels zijn alles behalve eiwitrijk. quote:Ervaring? ![]() | |
Lllaura | maandag 27 november 2006 @ 13:34 |
quote:Die bubbeltjes, da's toch zuurstof..? ![]() | |
Thy... | maandag 27 november 2006 @ 13:41 |
quote:Ja, en als je het lang genoeg kookt hou je waterstof over ![]() | |
Lllaura | maandag 27 november 2006 @ 13:59 |
quote: ![]() | |
Relneger18 | maandag 27 november 2006 @ 14:56 |
quote:megool hoe denk je dat vissen leven ![]() ![]() Maar de opmerking van TS spant ook de kroon ![]() Water koken om zuurstof eruit te krijgen ![]() Als je zuiver water wilt, moet je gedestilleerd water pakken. | |
Relneger18 | maandag 27 november 2006 @ 14:56 |
quote: ![]() | |
Relneger18 | maandag 27 november 2006 @ 14:57 |
quote:nee dat zijn luchtbubbeltjes ![]() | |
mcDavid | maandag 27 november 2006 @ 15:04 |
quote:Ook niet. Het is gewoon water. Maar dan damp. | |
Thy... | maandag 27 november 2006 @ 15:15 |
quote:Wat is een megool? ![]() En vissen bestaan helemaal niet, dit zijn fictieve wezens, bedacht door Greenpeace om een reden te hebben om te kunnen protesteren tegen boorplatformen en giflozingen in de zee. | |
HeatWave | maandag 27 november 2006 @ 15:16 |
---> WFL | |
digitaLL | maandag 27 november 2006 @ 15:24 |
Misschien is mercapto-ethanol iets. Het stinkt erg walgelijk.quote:http://de.wikipedia.org/wiki/Mercaptoethanol | |
Catbert | maandag 27 november 2006 @ 18:14 |
quote:Sorry, maar water koken is een van de beste manieren om opgeloste gassen eruit te krijgen... Nooit natuurkunde gehad? | |
lipje | maandag 27 november 2006 @ 18:14 |
quote:dan nog zit er zuurstof in ![]() | |
Hi_flyer | maandag 27 november 2006 @ 23:53 |
quote:Gedestilleerd EN gekookt dus. Kan je mooi de wasdroger voor gebruiken... | |
StupidByNature | maandag 27 november 2006 @ 23:57 |
Ik heb me wel eens laten vertellen dat boterzuur onderdeel uitmaakt van stinkvoeten (zweetvoeten). Geen idee in hoeverre dit waar is... | |
Monotomo | dinsdag 28 november 2006 @ 08:01 |
quote:Dat bedoelde ik dus ook. ![]() | |
Catbert | dinsdag 28 november 2006 @ 10:52 |
quote:Boterzuur is inderdaad een van de dingen die je ruikt bij stinkend zweet. |