FOK!forum / Wetenschap, Filosofie, Levensbeschouwing / Boterzuur
Monotomozondag 26 november 2006 @ 12:15
Beetje aan 't kloten met chemicaliën laatste tijd en wil een boterzuur maken.

Nou kwam ik 2 recepten tegen. Één met stukjes aardappel en één met aardappeschillen. Dat mengen met water (en evt. Pokon om het proces te versnellen?) en in een wekpot doen (evt. een laagje olie op het water zodat er geen lucht bijkomt). Maar als er geen lucht bij mag komen, moet je het water dan eerst laten koken? Zodat er een groot deel van de zuurstof uit het water is?
Koewamzondag 26 november 2006 @ 12:18
wil je ghb maken?
Monotomozondag 26 november 2006 @ 12:19
quote:
Op zondag 26 november 2006 12:18 schreef Koewam het volgende:
wil je ghb maken?
Nee stank.
Catbertzondag 26 november 2006 @ 12:30
Ugh.

OP de middelbare school heeft iemand een keer een fles van die zooi kapot laten vallen. Hele vleugel kon geevacueerd worden.

Maar nee, je moet het water juist niet koken, het is juist de bedoeling dat die aardappel gaat fermenteren.
Monotomozondag 26 november 2006 @ 12:34
quote:
Op zondag 26 november 2006 12:30 schreef Catbert het volgende:
Ugh.

OP de middelbare school heeft iemand een keer een fles van die zooi kapot laten vallen. Hele vleugel kon geevacueerd worden.

Maar nee, je moet het water juist niet koken, het is juist de bedoeling dat die aardappel gaat fermenteren.
Oké bedankt. Heb nu aardappelschillen en partjes aardappel in een wekpot met water gedaan met een laagje zonnebloem olie erop. Staat nu tegen de schoorsteen van de openhaard aan.
lipjezondag 26 november 2006 @ 12:49
quote:
Op zondag 26 november 2006 12:15 schreef Monotomo het volgende:
Maar als er geen lucht bij mag komen, moet je het water dan eerst laten koken? Zodat er een groot deel van de zuurstof uit het water is?
Byte_Mezondag 26 november 2006 @ 12:56
kijk je wel uit voor botulisme?
Sakurazondag 26 november 2006 @ 12:58
Maar waarom zo moeilijk doen, gewoon een spitskool koken, niet helemaal opeten, en het restje in de pan laten zitten en dan een weekje op vakantie gaan.
Na de vakantie de deksel van de pan halen en succes verzekerd
Catbertmaandag 27 november 2006 @ 11:51
quote:
Op zondag 26 november 2006 12:56 schreef Byte_Me het volgende:
kijk je wel uit voor botulisme?
Botulisme wordt veroorzaakt door een bacterie die leeft in een eiwitrijk milieu. Aardappels zijn alles behalve eiwitrijk.
quote:
Op zondag 26 november 2006 12:58 schreef Sakura het volgende:
Maar waarom zo moeilijk doen, gewoon een spitskool koken, niet helemaal opeten, en het restje in de pan laten zitten en dan een weekje op vakantie gaan.
Na de vakantie de deksel van de pan halen en succes verzekerd
Ervaring?
Lllauramaandag 27 november 2006 @ 13:34
quote:
Op zondag 26 november 2006 12:49 schreef lipje het volgende:

[..]

Die bubbeltjes, da's toch zuurstof..?
Thy...maandag 27 november 2006 @ 13:41
quote:
Op maandag 27 november 2006 13:34 schreef Lllaura het volgende:

[..]

Die bubbeltjes, da's toch zuurstof..?
Ja, en als je het lang genoeg kookt hou je waterstof over
Lllauramaandag 27 november 2006 @ 13:59
quote:
Op maandag 27 november 2006 13:41 schreef Thy... het volgende:

[..]

Ja, en als je het lang genoeg kookt hou je waterstof over
Relneger18maandag 27 november 2006 @ 14:56
quote:
Op maandag 27 november 2006 13:41 schreef Thy... het volgende:

[..]

Ja, en als je het lang genoeg kookt hou je waterstof over
megool hoe denk je dat vissen leven , die hebben zeker een hydrolysemachine in hun kieuwen

Maar de opmerking van TS spant ook de kroon
Water koken om zuurstof eruit te krijgen

Als je zuiver water wilt, moet je gedestilleerd water pakken.
Relneger18maandag 27 november 2006 @ 14:56
quote:
Op maandag 27 november 2006 13:59 schreef Lllaura het volgende:

[..]

Relneger18maandag 27 november 2006 @ 14:57
quote:
Op maandag 27 november 2006 13:34 schreef Lllaura het volgende:

[..]

Die bubbeltjes, da's toch zuurstof..?
nee dat zijn luchtbubbeltjes
mcDavidmaandag 27 november 2006 @ 15:04
quote:
Op maandag 27 november 2006 14:57 schreef Relneger18 het volgende:

[..]

nee dat zijn luchtbubbeltjes
Ook niet. Het is gewoon water.

Maar dan damp.
Thy...maandag 27 november 2006 @ 15:15
quote:
Op maandag 27 november 2006 14:56 schreef Relneger18 het volgende:

[..]

megool hoe denk je dat vissen leven , die hebben zeker een hydrolysemachine in hun kieuwen

Maar de opmerking van TS spant ook de kroon
Water koken om zuurstof eruit te krijgen

Als je zuiver water wilt, moet je gedestilleerd water pakken.
Wat is een megool?
En vissen bestaan helemaal niet, dit zijn fictieve wezens, bedacht door Greenpeace om een reden te hebben om te kunnen protesteren tegen boorplatformen en giflozingen in de zee.
HeatWavemaandag 27 november 2006 @ 15:16
---> WFL
digitaLLmaandag 27 november 2006 @ 15:24
Misschien is mercapto-ethanol iets. Het stinkt erg walgelijk.
quote:
ein klare, farblose Flüssigkeit mit äußerst unangenehmem dem Schwefelwasserstoff ähnlichen Geruch
http://de.wikipedia.org/wiki/Mercaptoethanol
Catbertmaandag 27 november 2006 @ 18:14
quote:
Op maandag 27 november 2006 14:56 schreef Relneger18 het volgende:
Maar de opmerking van TS spant ook de kroon
Water koken om zuurstof eruit te krijgen

Als je zuiver water wilt, moet je gedestilleerd water pakken.
Sorry, maar water koken is een van de beste manieren om opgeloste gassen eruit te krijgen... Nooit natuurkunde gehad?
lipjemaandag 27 november 2006 @ 18:14
quote:
Op maandag 27 november 2006 14:56 schreef Relneger18 het volgende:

[..]

megool hoe denk je dat vissen leven , die hebben zeker een hydrolysemachine in hun kieuwen

Maar de opmerking van TS spant ook de kroon
Water koken om zuurstof eruit te krijgen

Als je zuiver water wilt, moet je gedestilleerd water pakken.
dan nog zit er zuurstof in
Hi_flyermaandag 27 november 2006 @ 23:53
quote:
Op maandag 27 november 2006 18:14 schreef lipje het volgende:

[..]

dan nog zit er zuurstof in
Gedestilleerd EN gekookt dus. Kan je mooi de wasdroger voor gebruiken...
StupidByNaturemaandag 27 november 2006 @ 23:57
Ik heb me wel eens laten vertellen dat boterzuur onderdeel uitmaakt van stinkvoeten (zweetvoeten). Geen idee in hoeverre dit waar is...
Monotomodinsdag 28 november 2006 @ 08:01
quote:
Op maandag 27 november 2006 18:14 schreef Catbert het volgende:

[..]

Sorry, maar water koken is een van de beste manieren om opgeloste gassen eruit te krijgen... Nooit natuurkunde gehad?
Dat bedoelde ik dus ook.
Catbertdinsdag 28 november 2006 @ 10:52
quote:
Op maandag 27 november 2006 23:57 schreef StupidByNature het volgende:
Ik heb me wel eens laten vertellen dat boterzuur onderdeel uitmaakt van stinkvoeten (zweetvoeten). Geen idee in hoeverre dit waar is...
Boterzuur is inderdaad een van de dingen die je ruikt bij stinkend zweet.