taxibabe | zaterdag 18 november 2006 @ 16:40 |
Hoi, Ik ben niet zo'n kookheldin, ja .. zoals standaard eten kan ik wel maken en tegenwoordig eet ik veel pasta's. Maar ik wil weleens wat anders wat ook niet zo duur is. Ik heb wel het een en ander aan kruiden, ben alleen niet zo dol op ui en paprika (zolang het maar fijn gesneden en geen overmatige smaak geeft gaat het wel). Ik heb nu ook geen paprika, ui en champignons in huis. Ik wil iets met spinazie en pasta maken. Nu heb ik vandaag gesneden (diepvries)spinazie, penne en een bakje creme fraiche gekocht. En ik heb een cordon bleu uit mn vriezer geplukt. Owja en geraspte kaas. Ik zat te denken om de spinazie in de wok te doen, een beetje kruiden er doorheen gooien en later de creme fraiche erbij. En de penne natuurlijk eerst gewoon koken en dat er later ook bij te doen. Is dit wat? Ik weet alleen niet zo goed wat ik als kruiden gebruiken. Ik wou er sowieso knoflook erdoor doen (heb zo'n potje met molen met gedroogde knoflookstukjes) Verder heb ik nog italiaanse tuinkruiden en nog een paar dingen. Misschien hebben jullie nog tips? | |
Lienekien | zaterdag 18 november 2006 @ 16:43 |
Ik zou geen italiaanse kruiden gebruiken, bijv. wel wat gemalen koriander en gemberpoeder. Maar 't kan volgens mij ook goed zonder, dus alleen met wat peper en zout. Verder komt het volgens mij helemaal goed. ![]() | |
taxibabe | zaterdag 18 november 2006 @ 16:45 |
Tnx ![]() Zal eens ff snuffelen in het kruidenkastje wat ik eigenlijk allemaal heb. | |
henkSX | zaterdag 18 november 2006 @ 16:50 |
Ik zou de eerst een teentje knoflook bakken, spinazie wokken, creme fraiche& pesto erbij, en dat over de penne heen (die je natuurlijk hebt gekookt ![]() | |
taxibabe | zaterdag 18 november 2006 @ 16:50 |
ik heb: peper en zout gedroogde knoflook met molen italiaanse keukenkruiden (basilicum, oregano, tijm) italiaanse tuinkruiden, basilicum oregano bonenkruid ![]() en nog wat verschillende vleeskruiden, maar daar heb ik niks aan denk ik | |
Misan | zaterdag 18 november 2006 @ 16:50 |
als je er nog gebakken spekjes doorheen doet is het helemaal briljant ![]() | |
henkSX | zaterdag 18 november 2006 @ 16:50 |
dan ipv de pesto basilicum&oregano | |
Lienekien | zaterdag 18 november 2006 @ 16:50 |
Nee, behalve peper, zout en knoflook lekker laten staan. ![]() | |
taxibabe | zaterdag 18 november 2006 @ 16:51 |
quote:Ik heb geen verse knoflook en ik lust geen pesto ![]() | |
henkSX | zaterdag 18 november 2006 @ 16:52 |
Dan doe je er gewoon een beetje gedroogde knoflook doorheen onder het wokken van de spinazie en basilicum&oregano ipv pesto | |
taxibabe | zaterdag 18 november 2006 @ 16:52 |
quote:Oki ![]() | |
Lienekien | zaterdag 18 november 2006 @ 16:53 |
Ik raad het af! Sowieso die groene kruiden niet! | |
taxibabe | zaterdag 18 november 2006 @ 16:56 |
quote: quote:Hehe, jullie zijn wel heel verschillend van mening qua gebruik van kruiden ![]() | |
Lienekien | zaterdag 18 november 2006 @ 16:57 |
Die groene kruiden combineren niet goed met spinazie. ![]() | |
Misan | zaterdag 18 november 2006 @ 16:58 |
quote:je moet bij gebruik van basilicum, oregano en pesto allemaal heel erg oppassen dat het niet gaat overheersen | |
suddendeath77 | zaterdag 18 november 2006 @ 17:06 |
quote:Mag ik bij je aanschuiven vanavond... ![]() | |
taxibabe | zaterdag 18 november 2006 @ 17:07 |
quote:Ah .. dan is het voor mij verstandiger om het eruit te laten, ik ben zo'n iemand die geen maat kent en vrolijk doorstrooit, iets op gevoel op smaak maken lukt mij dus niet ![]() Maar nog ff een vraagje. Die spinazie kan ik zo in de wok doen? Zonder olie/boter en direct uit de vriezer? | |
Lienekien | zaterdag 18 november 2006 @ 17:08 |
Zijn het deelblokjes? | |
taxibabe | zaterdag 18 november 2006 @ 17:08 |
yep ![]() | |
Lienekien | zaterdag 18 november 2006 @ 17:10 |
Ja, kan zo in de wok. Hoeft geen olie of boter bij, kan wel. Af en toe roeren, als het helemaal ontdooid is niet te lang doorkoken. | |
taxibabe | zaterdag 18 november 2006 @ 17:14 |
Ok tnx ![]() Dan ga ik zo maar een poging wagen ![]() ![]() | |
Lienekien | zaterdag 18 november 2006 @ 17:21 |
Dan lig je uit te buiken op de bank. | |
edje34 | zaterdag 18 november 2006 @ 17:31 |
Hieronder 2 recepten hopelijk kan je er iets mee. s6 en eet smakelijk ![]() Ingredienten 4 el olijfolie 1 sp. peper 6 ansjovisjes, gehakt 2 teentjes knoflook, gehakt 450 gram tomaten, ontveld en fijngesneden 100 gram zwarte olijven, fijngesneden 1 tl kappertjes 350 gram spaghetti, gekookt 1 el fijngehakte peterselie wat vers geraspte parmezaanse kaas Bereiding Pasta gaar koken. Verhit wat olijfolie in pan en voeg spaanse peper, ansjovis en knoflook toe, zachtjes bakken voor 30 seconden daarbij de ansjovis fijndrukken en knoflook niet laten verbranden. Voeg dan de tomaten, olijven en kappertjes toe, breng aan het pruttelen en zet dan lager en laat ca. 5 min. pruttelen. Voeg pasta toe aan saus en meng goed. Bestrooien met peterselie en parmezaan. Meteen serveren. Ingredienten Zeezout en zwarte peper uit de molen extra vierge olijfolie 1 fijngehakte witte, zoete ui 2 tenen knoflook in dunne plakjes 1,5 kilo rijpe tomaten, of 3 blikken van 400 gr. gepelde tomaten in stukjes van goede kwaliteit 2 gedroogde spaanse pepertjes, verkruimeld een flinke handvol basilcumblaadjes 1 eetlepel rode wijnazijn 400 gr orecchiette 4 flinke handenvol vers van het stuk geraspte parmezaanse kaas, (neem a.u.b. parmezaan van goede kwaliteit en zeker niet dat spul uit een zakje, dat heeft niks met kaas te maken!) 3 bollen goede mozzarella van elk 150 gr. Bereiding Oven voorverwarmen op 200 graden. Grote pan gezouten water opzetten. In een passende pan een flinke scheut olijfolie gieten en daarin de ui, knoflook en pepertjes 10 minuten heel zachtjes bakken tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Bij gebruik van verse tomaten met een scherp mesje de kern eruit halen. 40 seconden in het kokende water leggen tot het vel loskomt. Uit de pan scheppen met een schuimspaan en koud afspoelen in een vergiet. De pan van het vuur halen. De tomaten ontvellen, ontzaden en in stukjes hakken. Bij de uitjes en knoflook in de pan doen met een klein glaasje water (Ikzelf heb het vocht dat vrijkwam bij het ontvellen en ontzaden van de tomaten erbij gedaan.) Laat alles aan de kook komen en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel. Alles pureren en de basilicum erin snipperen, op smaak maken met peper en zout en de wijnazijn. Als alles goed op smaak is de pan water weer aan de kook brengen en de oricchiette gaar koken. Laten uitlekken en met de helft van de saus en een handje parmezaan omhusselen. Ovenschaal invetten met olie. Laagje pasta in de schaal doen, daarover een laagje saus, een handvol geraspte parmezaanse kaas en een in plakken gesneden bol mozzarella. Dit herhalen tot alles op is en eindigen met een flinke laag kaas. Zet 15 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin en krokant is. | |
Misan | zaterdag 18 november 2006 @ 17:42 |
of gewoon zo: spinazie klaarmaken zoals op het pak (bij voorkeur à la creme) champignonnetjes en spekjes opbakken pasta klaarmaken bij elkaar donderen en klaar ![]() makkelijk koken op z'n studentikoos ![]() | |
edje34 | zaterdag 18 november 2006 @ 17:51 |
quote:echt wel staat het eten al klaar dan?,kom ik er aan. | |
Misan | zaterdag 18 november 2006 @ 17:56 |
quote:de pasta duurt het langst, dus met een kwartier kan je het zonder problemen op tafel hebben hoor ![]() | |
taxibabe | zondag 19 november 2006 @ 19:01 |
Ben ik weer ![]() Ik lag inderdaad uit te buiken op de bank, het is goed gelukt wat eigenlijk boven verwachting was. Enigste is dat ik de volgende keer iets meer kruiden erdoor moet doen en langer laten koken of voor de creme fraiche een beetje vocht weg laten lopen (het was een beetje waterig). Kan ik zoiets als dit ook maken met bijvoorbeeld sperzoeboontjes? Want ik heb gister meer gegeten dan wanneer ik het apart maak. Ik ben bezig met een poging tot aankomen en dit wil ik wel op een gezonde manier doen. Ik heb de aardappels al vervangen door pasta's, hierdoor eet ik al meer dan anders. Maar omdat ik toch iets meer variatie wil heb ik dit dus geprobeerd en blijkt dat ik op deze manier nog meer eet. Vandaar dat ik benieuwd ben of er meer groentes zijn wat ik in de wok kan doen met creme fraiche. | |
taxibabe | maandag 20 november 2006 @ 20:38 |
Niemand ? ![]() | |
Vinnie_Terranova | dinsdag 21 november 2006 @ 08:54 |
Even kijken wat je ook alweer in je kruidenkastje had staan.... peper en zout gedroogde knoflook met molen italiaanse keukenkruiden (basilicum, oregano, tijm) italiaanse tuinkruiden, basilicum oregano .... check Ik neem even aan dat je de basics zoals eieren en melk wel thuis hebt? Even zien wat er van te maken valt: Ingredienten - peper en zout - ongeveer 350 ml. melk - basilicum - knoflook (vers heeft de voorkeur), indien vers 1 á 2 teentjes. - oregano - 2 eieren - gerookte spekblokjes - eventueel ook nog salami - pasta (hoeveel moet je zelf weten) - courgette - eventueel groene pesto - eventueel oude kaas (raspen) Bereiden bakken Zet een ruime pan met water op het vuur. Begin dan met het bakken van de spekjes. Als deze naar je smaak zijn (ikzelf vind ze ietwat knapperig het lekkerst) uit de pan halen en even in de zeef bewaren om het vet weg te laten lopen. Pan even onder de hete kraan afspoelen. Pan weer op het vuur en de courgette (in plakjes) bakken samen met de salami. Als dit klaar is doe je de spekjes weer in de pan en doe je de pasta in het inmiddels kokende water. Pan met spekjes enzo even uitzetten. saus Doe de melk in een maatbeker en voeg hier de basilicum, knoflook en oregano aan toe. Goed opkloppen met een garde en al roerend met de garde 2 eieren toevoegen. Goed doorroeren. Klaar. verder bakken Doe de pan met spekjes weer aan en laat lekker heet worden. Nu onder goed doorroeren de saus door de pan gieten. Goed blijven roeren! Er zal nu een stolling plaatsvinden welke je door moet blijven roeren. Als naar smaak gestold is, klaar! eten! De pasta is nu ongeveer goed (9 minuutjes koken). Dus deze afgieten en de saus erdoor roeren. Op bord serveren en peper en zout naar smaak toevoegen. Groene pesto erdoorheen en de oude geraspte kaas erover. Eet smakelijk! ![]() | |
kruimel_20 | woensdag 22 november 2006 @ 11:15 |
wat ook erg lekker is pasta met kaassaus ! - willekeurige pasta - courgette - champigons - broccoli - brie - gorgonzola - kaassaus uit een pakje (of zelf maken) - evt knoflook en een uitje Pasta koken en de groenten (en uitje en knoflook) bakken . Als de groenten goed zijn de pasta afgieten en erbij doen. Kaas in stukken snijden en erbij doen en roeren tot het enigzins smelt. Daarna de kaassaus erover gieten en even laten opwarmen. Je kunt er op het laatst nog nootmuskaat of andere kruiden overheen doen voor de smaak. ![]() | |
Martijn_77 | maandag 27 november 2006 @ 19:42 |
Benodigdheden: Halve stronk bleekselederij 2 Uien 1 Blokje Tonijn op olie 4 Eieren Basilicum (Mag gedroogd zijn) Ketchup naar smaak Bereiding: Bleekselederij en Uien dun / klein snijden Tonijn uit laten lekken maar de olie bewaren. Eiren en tonijn smaken met de basilicum mengen. Daarna het roerei maken in de olie van de tonijn. Ei uit de pan halen. Bleekselederij roerbaken en op het laatst het ei en naar smaak ketchup toe voegen. |